logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Gyongyike Bondi va fi numita subprefect de Maramures PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Ianuarie 2010 15:58

Fosta prefecta a Maramuresului, Gyongyike Bondi, asteapta in aceste momente sa fie rechemata la Palatul Administrativ. In cursul zilei de astazi e preconizata numirea ei pe functia de subprefect al judetului, decizia fiind deja luata la nivel central, dupa o negociere la sange intre liderii PD-L si cei ai UDMR.

 

Udemeristii maramureseni au propus-o pe Bondi pentru functia de prefect dar, in urma discutiilor care au avut loc la Bucuresti, au fost nevoiti sa cedeze si sa se multumeasca cu postul secund din institutia de capatai a judetului. “Se astepta dintr-un moment in altul numirea, prin ordinul prim-ministrului”, a declarat pentru citynews.ro presedintele UDMR Baia Mare, Istvan Ludescher.

Ultima actualizare Marţi, 05 Ianuarie 2010 16:09
Citeşte mai mult...
 
Avem Guvern. Cabinetul condus de Emil Boc a primit votul de învestitură în Parlament PDF Imprimare Email
Miercuri, 23 Decembrie 2009 14:54

Guvernul Emil Boc a primit votul de încredere în Parlament. 276 de parlamentari au votat pentru Guvernul Boc, 135 împotrivă. Votul a fost secret şi s-a exprimat prin bile. 40 de parlamentari ai PSD şi PNL par să fi votat şi ei pentru Guvern. 

"Îi asigur pe cei care au optat pentru opoziţie că vor avea respectul şi aprecierea specifică opoziţiei unui stat democratic, cu invitaţia de a fi alături în proiectele de modernizare ale României", a declarat Emil Boc la finalul dezbaterilor asupra listei şi programului de guvernare propuse.

Citeşte mai mult...
 
Fiica presedintelui PDL Sighet a fost numita consilier local PDF Imprimare Email
Miercuri, 23 Decembrie 2009 09:20

Consiliul Local Sighetu Marmatiei include doi membri noi, dupa ce echipa de alesi ai PDL a fost completata dupa ce o buna bucata de vreme a activat in forul administrativ in ”deficit”. Consilierii sigheteni au validat mandatele lui Ioan Pop si Mirelei Tomsa, aceasta fiind chiar fiica presedintelui PDL Sighetu Marmatiei. 

Tanara a ajuns sa fie propusa spre validare de colegii din PDL dupa ce Ionel Mois, aflat pe lista de consilieri locali depusa de PDL la alegerile locale, a fost exclus din partid, iar un alt democrat-liberal, Ioan Pipas, a renuntat... elegant in favoarea fetei sefului.

Ultima actualizare Miercuri, 23 Decembrie 2009 11:43
Citeşte mai mult...
 
Emil Boc este premierul demis, interimar si desemnat PDF Imprimare Email
Joi, 17 Decembrie 2009 10:55

Emil Boc este premierul demis, interimar si desemnat. "Am emis decretul de desemnare in functia de prim-ministru a domnului Emil Boc", a anuntat presedintele Traian Basescu, ce a explicat in cadrul unei declaratii de presa sustinute la Palatul Cotroceni ca se vede "nevoit sa adopt o solutie pe care o pot asigura in momentul de fata pentru ca Romania sa aiba un guvern". "L-am informat pe premierul Emil Boc ca este solutia pentru formarea unui nou cabinet si i-am cerut acceptul. Sper ca Parlamentul sa dea un raspuns pozitiv acestor urgente pe care le avem", a continuat presedintele. 

"Cred ca ati constatat toti atmosfera in care s-a desfasurat dialogul cu partidele. Nu voi mai reveni intr-o sinteza, pentru ca presa a avut ocazia sa preia pe larg pozitiile partidelor. Inteleg ca unele partide inca n-au iesit din atmosfera de campanie, altele au probleme interne", a rezumat  Traian Basescu consultarile avute la Cotroceni cu principalele formatiuni parlamentare.

Ultima actualizare Joi, 17 Decembrie 2009 12:44
Citeşte mai mult...
 
Curtea Constitutionala a decis reexaminarea si renumararea voturilor nule de catre Biroul Electoral Central PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Decembrie 2009 15:03

Curtea Constitutionala (CRR) a decis vineri, 11 decembrie, reexaminarea si renumararea celor 138.476 de voturi nule de catre Biroul Electoral Central. Reamintim ca Traian Basescu a cistigat alegerile prezidentiale la o diferenta de aproximativ 70.000 de voturi. Curtea a cerut potrivit unui comunicat de presa, reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre Biroul Electoral Central pentru a se stabili daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata. 

Comunicatul CCR:

In urma desfasurarii lucrarilor din data de 11 decembrie 2009, Plenul Curtii Constitutionale, in temeiul art.146 lit.f) din Constitutie, art.2 alin (2) din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei si al art.77 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, cu majoritate de voturi, a hotarat urmatoarele: 

Reexaminarea buletinelor de vot nule si renumararea acestora de catre Biroul Electoral Central pentru a se stabili daca exista diferente intre datele consemnate in procesul-verbal si realitatea constatata.

Citeşte mai mult...
 
PSD reclama disparitii de voturi in Maramures PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Decembrie 2009 16:14

Social-democratii maramureseni fac sapaturi in intreg judetul pentru a da de urma unor posibile fraude electorale. La unison cu colegii lor din intreaga tara ei trebuie sa trimita la Bucuresti hartii si declaratii care pot constitui probe decisive la Curtea Constitutionala, unde PSD a reclamat modul de derulare a scrutinului. Astazi, liderii pesedisti din judet au prezentat o parte din presupusele incalcari ale legii la nivel local mentionand ca nu pot sa intre foarte mult in amanunte avand in vedere ca documentele in discutie vor constitui “probe la dosar”.

 Unul dintre cazurile in care s-a intrat totusi in detalii a fost inregistrat la Cicarlau. Social-democratii au prezentat copia unui proces verbal de la sectia de votare 275 si au aratat ca un numar de 159 de buletine de vot “s-au evaporat” in ziua alegerilor. Presedintele PSD Baia Mare, Mircea Dolha, a aratat ca acestea puteau insemna voturi pentru o anumita persoana si ca toti membrii comisiei biroului electoral local au semnat procesul verbal fara sa conteze faptul ca nu corespundea cheia de control. “Biroul Electoral Judetean nu a semnalat nici el aceasta problema”.

Citeşte mai mult...
 
Senatorul Gheorghe Bârlea şi-a expus în Parlament "Pledoaria pentru logica dialogului" PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 Decembrie 2009 15:00

Sighet Online a făcut un obicei din a reda periodic activitatea politică a parlamentarilor care reprezintă Sighetul în Senat şi Camera Deputaţilor. Am primit pe adresa redacţiei noastre declaraţia politică rostită de către senatorul Gheorghe Bîrlea pe data de 8 decembrie 2009 în Senatul Românie, pe care o prezentăm în continuare celor interesaţi:

 

Pledoarie pentru logica dialogului

"Doamnelor şi domnilor,

 Societatea românească a fost expusă unor puternice emoţii şi încercări cu ocazia alegerilor prezidenţiale, prin cele două tururi de scrutin,  din 22 noiembrie şi 6 decembrie a.c.

 Era previzibilă de multă vreme încrâncenarea cu care se va duce lupta politică .

 Scenariile tactice au contribuit la o polarizare politică fără precedent, atât la nivelul partidelor, la nivelul societăţii civile, cât şi a electoratului.

 În multe cazuri, declaraţiile politice au fost alimentate de pasiuni împinse până la ură, dialogul a fost fracturat, locul unor poziţii de principiu a fost luat de declaraţii bombastice, populiste, de sintagme agresive.

Ultima actualizare Miercuri, 09 Decembrie 2009 15:21
Citeşte mai mult...
 
Mesaj catre maramureşeni din partea senatorului Gheoghe Bârlea PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 Decembrie 2009 14:53

Am primit din partea senatorului Gheorghe Bârlea următorul comunicat adresat maramureşenilor pe care îi reprezintă în Parlamentul României. Vi-l prezentăm în continuare:

 

"Dragi maramureşeni,

În calitate de senator, vă rog să primiţi călduroasele mele mulţumiri pentru prezenţa dumneavoastră semnificativă la cele două tururi de scrutin pentru alegerile parlamentare din 22 noiembrie şi 6 decembrie  şi pentru sprijinul oferit preşedintelui Traian Băsescu şi PDL Maramureş.

 Mulţumesc, de asemenea,  miilor de susţinători politici care cu un entuziasm excepţional, ne-au fost alături zi şi noapte; fără ei,  victoria nu era posibilă.

Ultima actualizare Miercuri, 09 Decembrie 2009 15:16
Citeşte mai mult...
 
Crin Antonescu: PNL poate intra la guvernare alaturi de PD-L, daca noul premier va fi liberal PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Decembrie 2009 11:43

Liderul liberal Crin Antonescu a admis in premiera, marti dimineata, la Radio Guerilla, ca PNL ar fi de acord sa negocieze intrarea la guvernare alaturi de PD-L, conditia esentiala fiind aceea ca primul-ministru sa fie dat de PNL.

"Singura formula in care cu cineva ca Traian Basescu sau cu cineva ca PD-L se poate discuta o guvernare este situatia in care PNL detine pozitia de premier. Asta ca sa putem discuta. Nu spun ca e suficient, sigur ca ar insemna si alte discutii. Dupa parerea mea cu PD-L asa cum s-a dovedit si in cazul nostru si in cazul PSD este practic imposibil de guvernat. Dar ar fi singurul context in care s-ar putea deschide discutia", a afirmat liderul liberal la Radio Guerilla, potrivit ziarului Gandul.

Surse din PNL au declarat, luni seara, pentru Mediafax ca presedintele partidului Crin Antonescu si fostul lider Calin Popescu Tariceanu au avut o discutie aprinsa in Biroul Permanent Central pe subiectul eventualei guvernari cu PDL.

Citeşte mai mult...
 
Basescu s-a impus in majoritatea localitatilor din judet. Sighetu Marmatiei: Basescu – 54,84%, Geoana – 45,16% PDF Imprimare Email
Luni, 07 Decembrie 2009 16:26

Place sau nu place unora, Maramuresul a demonstrat inca odata ca este un judet portocaliu. Dupa ce candidatul PDL  a castigat detasat alegerile din  primul tur de scrutin, iata ca duminica s-a impus din nou la o diferenta care ne scuteste de comentarii. Coalitia PSD-PNL-UDMR si alte partidulete de buzunar, a functionat mai mult la nivel declarativ, ca in “teren” lucrurile nu au stat deloc asa. Sigur ca sunt multe de reprosat in privinta organizarii si desfasurarii alegerilor de duminica. Dovada sunt numeroasele incidente care au avut loc aproape in toate zonele judetului. Din pacate, ambele tabere sunt implicate intr-un fel sau altul in acest proces, asa ca e greu de stiut care dintre ele a furat mai mult.

Liderii PSD si PNL vorbesc de sumele mari de bani pe care PDL le-ar fi avut la dispozitie pentru a face tot felul de pomeni electorale. Din pacate pentru noi, de fiecare data cand miza e alegerilor e mare, se intampla la fel. Cei care sunt la putere si organizeaza alegerile fac orice ca sa nu lase ciolanul din mana. Dar, liderii celor doua partide de opozitie din Maramures ar trebui sa se intrebe ce se intampla in localitatile unde au primari si Basescu a castigat alegerile. Ar trebui sa analizeze de ce Basescu a castigat in toate localitatile urbane din judet. Unde este electoratul urban al liberalilor, de care mereu se face caz? Ce se intampla cu electoratul PNL in Baia Mare si cu cel al PSD in Sighetu Marmatiei, municipii conduse de presedintii celor doua filiale judetene?

Citeşte mai mult...
 
Rezultate parţiale BEC la ora 14.00: Traian Băsescu a obţinut 50,33 %, iar Mircea Geoană 49,66% din voturi PDF Imprimare Email
Luni, 07 Decembrie 2009 14:12

BEC a centralizat rezultatele din  99,95% dintre secţiile de votare. Prezenţa la vot a fost de 50.02%.

Potrivit BEC, la ora 11.00, Traian Băsescu conducea în cursa electorală cu 50.37% urmat de Mircea Geoană cotat cu 49,62%.

La ora 8.00, rezultatele prezentate de BEC îl dădeau câştigător pe Traian Băsescu cu 50,43% din sufragii.

Potrivit MAE, Traian Băsescu este favoritul românilor din diaspora. MAE a anunţat că Traian Băsescu a obţinut 78,86% din voturi, fiind votat de 115.831 de români, în timp ce Mircea Geoană a fost votat 21,14% din votuirle românilor din străinătate, mai exact 31.045 devoturi.

Citeşte mai mult...
 
BEC, ora 8:00 Traian Basescu - 50,43%, Mircea Geoana -49,57% PDF Imprimare Email
Luni, 07 Decembrie 2009 08:44
Candidatul independent sustinut de susţinut de PD-L, Traian Basescu a obtinut  50,43%, iar liderul PSD, Mircea Geoana - 49,57%, potrivit rezultatelor partiale date publicitatii de Biroul Electoral Central. 

Purtatorul de cuvant al BEC a precizat ca au fost centralizate rezultatele din 20 708 sectii de votare, ceea ce reprezinta 95,40% din numarul total al sectiilor de vot. 

La al doilea tur al alegerilor prezidentiale s-au prezentat la urne 57,94% din romanii cu drept de vot. Urmatorul anunt va fi facut de catre Biroul Electoral Central la ora 11.00.
Citeşte mai mult...
 
Geoana - urmatorul presedinte al Romaniei? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 06 Decembrie 2009 21:10

Mircea GeoanaOra 21.00, toate sectiile de votare de pe teritoriul Romaniei s-au inchis. Conform exit-poll-ului CSSB, facut public de catre Antena 3 (care ia in calcul optiunile de vot pana la ora 19.00), Mircea Geoana a adunat sufragiile a 51,8% dintre alegatori, iar Traian Basescu - 48,8%. Conform acestui rezultat, noul presedinte al Romaniei este Mircea Geoana. Sondajul INSOMAR: Geoana - 52%, Basescu - 48%. Rezultatul final se va da maine, dupa numararea tuturor voturilor, si va deveni oficial dupa pronuntarea Curtii Constitutionale a Romaniei.

Sondaje:

CCSB/Antena 3: Basescu 48,8%, Geoana% 51,2
INSOMAR/Realitatea TV: Basescu 48,4%,
Geoana 51,6%
CURS/TVR: Basescu 49,2%, Geoana 50,8%
CSOP/B 1 TV: Basescu 50%, Geoana 50%

Traian Basescu: “Va asigur ca la ora 19, sondajele corecte aratau ca l-am batut pe Mircea Geoana”. 

 


Ultima actualizare Duminică, 06 Decembrie 2009 21:32
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 41 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact