logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Recurs la metodele politicianiste PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Marţi, 16 Octombrie 2012 07:23

Trăim sub apăsarea neîndurătoare a politicilor şi mai mari şi mai mărunte, dar politicienii se dau de ceasul morţii să ne convingă că nu, dragi cetăţeni şi conpământeni, nu-i ceea ce vouă vi se pare, ci-i ceea ce noi vă spunem, că doar voi vă conduceţi după simţuri şi senzaţii, care se ştie prea bine ce curviştine sunt – azi aşa, mâine taman pe dos, pe când noi ne călăuzim ba după împrejurări, ba după interes, dar cel mai adesea după nemuritoarele învăţături ale lui Niccolò Machiavelli, cel care prin Principele său şi-a dobândit rangul de fondator al ştiinţei politice, chiar dacă pentru aşa ceva a trebuit să afirme cât se poate de răspicat că moralitatea este totuna cu a fi activ. Căci spunea el: “Principele să fie în stare a face oricând binele, dar şi a intra în sfera răului, când este nevoie”, dovedind astfel – spre încântarea unora ca Julien Benda – că după el, răul tot rău rămâne, chiar şi atunci când este slujitorul politicii.

Ultima actualizare Marţi, 16 Octombrie 2012 07:32
Citeşte mai mult...
 
Creşterea vitei de carne – o soluţie pentru economia judeţului Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 11 Octombrie 2012 10:22
Senatorul PSD, Sorin BOTA, a transmis Consiliului Judeţean Maramureş, o solicitare de întocmire a unei hotărâri de consiliu privind încurajarea fermierilor pentru a creşte în gospodării vita de carne. Printre numeroasele avantaje întâlnite în creşterea vitei de carne se numără: efortul redus de îngrijire a animalelor, sporul de creştere a vitei de carne (cu 50% mai mare decât cel de creştere a vitei din rasele autohtone), cerere crescută şi insuficient acoperită pe piaţa europeană şi preţul plătit de cei care achiziţionează animalele pentru abatoare (fiind de 2-3 ori mai mare decât preţul plătit pentru animalele din rasele autohtone).
 
 
„Având în vedere specificul agrozootehnic al judeţului Maramureş, precum şi dorinţa fermierilor mici şi mijlocii de a-şi dezvolta domeniul de activitate, în urma discuţiilor purtate cu fermierii din colegiul pe care îl reprezint şi nu numai, am constatat un interes ridicat din partea acestora de a creşte în gospodării vita de carne. Acest interes se poate identifica şi prin faptul că în ultima perioadă regăsim în ţară în tot mai multe gospodării, bovine din rase de carne”, a declarat senatorul maramureşean.
Citeşte mai mult...
 
428 secţii de votare la alegerile parlamentare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 10 Octombrie 2012 15:41
Prefectul Sorin Rednic a declarat că primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ au comunicat dispoziţiile aferente pentru delimitarea secţiilor de votare la alegerile parlamentare din luna decembrie. Având în vedere prevederile Legii nr.35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale  nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali-cu modificările şi completările ulterioare a fost emis ordinul prefectului nr. 206/9.10/2012 cu privire la numerotarea  secţiilor de votare delimitate şi localizate în municipiile oraşele şi comunele din   judeţul  Maramureş pentru alegerile la Camera Deputaţilor şi Senat din anul 2012.
Citeşte mai mult...
 
Godja, Simon, Tataru si Matei, PSD-istii din Maramures nominalizati pentru alegerile parlamentare PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Octombrie 2012 05:24
Biroul Politic Judetean al PSD Maramures si-a ales cei patru candidati care vor fi trimisi pentru avizare la centru, urmand sa fie inscrisi, in cazul acceptului final, pe lista USL la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Surpriza consta din eliminarea senatorului in functie, Sorin Bota, inlocuit cu consilierul judetean Gheorghe Simon. Liderul PSD Maramures, Mircea Ursache, a sugerat ca nu il prefera pe actualul parlamentar si ca ii cauta un inlocuitor pe Colegiul Senat Sud, zona Lapus. 

Cei 63 de membri ai Comitetului Executiv al PSD Maramures au votat astazi, 9 octombrie, solicitarile de candidaturi pentru cele patru colegii parlamentare care revin partidului. Presedintele formatiunii, Mircea Ursache, a precizat ca, desi este vorba de “propuneri, pentru ca statutul partidului prevede ca deciziile sunt de competenta Comitetului Executiv National, eu le voi prezenta si le voi sustine si la nivel central si am incredere ca ele vor fi validate in totalitate”. 
Citeşte mai mult...
 
Propunere legislativă privind scutirea de la plata creanţelor fiscale accesorii PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 08 Octombrie 2012 12:22
Senatorul PSD, Marius Sorin Bota, a iniţiat, în vederea dezbaterii şi adoptării prin procedura de urgentă, o propunere legislativă privind scutirea de la plata creanţelor fiscale accesorii. Această iniţiativă a fost elaborată pentru a veni în întâmpinarea mediului de afaceri şi pentru a stimula încasările bugetare, propunandu-şi anularea sau reducerea tuturor creanţelor fiscale accesorii (dobânzi, majorări de întârziere şi penalităţi), înregistrate de către contribuabili, aferente obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, bugetelor de asigurări sociale şi bugetelor locale, în condiţiile achitării/compensării obligaţiilor principale în termen de 3 luni, respectiv 6 luni, luând ca dată de referinţă data intrării în vigoare a prezentei legi.
Ultima actualizare Luni, 08 Octombrie 2012 12:25
Citeşte mai mult...
 
Tensiuni intre organizatiile UDMR Maramures pentru desemnarea candidatilor la parlamentare PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Octombrie 2012 12:58
UDMR Maramures trebuia sa-si desemneze ieri, 4 octombrie, candidatii pentru alegerile paralamentare din luna decembrie, insa cele doua filiale teritoriale din judet nu au ajuns la consens. Cei din zona Baii Mari au vrut sa impuna un sistem decizional care i-ar fi eliminat pe potentialii candidati ai filialei din Maramuresul istoric, desi dincolo de Gutai sunt trei colegii de deputati si unul de senatori. 

Cea mai mare batalie in UDMR Maramures s-a dus, ieri, in privinta sistemului de vot, filiala teritoriala Baia Mare propunand desemnarea a zece candidati pentru cele sapte colegii de deputati, din acestia urmand sa se decida prin votul delegatilor care sunt cei sapte in ordine. Ulterior, cei alesi urmau sa isi numeasca un colegiu in care credeau ca au mai multe sanse dupa urmatorul algoritm: primul clasat ca numar de voturi alege primul, cel de-al doilea alege din cele sase colegii ramase, cel de-al treilea alege din cele cinci colegii ramase si asa mai departe. 
Ultima actualizare Vineri, 05 Octombrie 2012 13:03
Citeşte mai mult...
 
Statul român – un tâlhar aflat la cheremul altor tâlhari PDF Imprimare Email
Scris de George Petrovai   
Vineri, 05 Octombrie 2012 09:05

Cred că toată lumea îmi va da dreptate cum că politica este o activitate atât de specific umană – o activitate prin care se creează autoritatea necesară reglementării şi dirijării raporturilor dintre indivizi în cadrul unei colectivităţi -, încât Aristotel definea omul prin zoon politikon. Această tendinţă de instaurare şi de menţinere a echilibrului social prin exerciţiul autorităţii dobândit în urma conflictelor şi a luptelor politice, a dus la apariţia şi – după caz – la întărirea sau la slăbirea statului.

  Statul, prin urmare, este organismul complex, respectiv malaxorul necruţător, care centralizează puterea, subordonează voinţele individuale şi de grup autorităţii sale concentrată în formulări de natură juridică cu caracter obligatoriu şi care caută cu înverşunare să menţină ordinea şi siguranţa potentaţilor prin subtile pârghii ale inechităţii, ce acţionează fie pe direcţia dezamorsării nemulţumirilor de masă aflate în faza de început, fie pe direcţia înăbuşirii lor, după ce acestea au luat chipul grevelor, răscoalelor ori al revoluţiilor.

Ultima actualizare Vineri, 05 Octombrie 2012 09:24
Citeşte mai mult...
 
PP-DD Maramures confirma “negocierile” cu Eugenia Godja PDF Imprimare Email
Joi, 27 Septembrie 2012 07:01
PP-DD Maramures a confirmat astazi, 26 septembrie, prin presedintele formatiunii, Pamfil Cristea, ca la alegerile parlamentare din 9 decembrie va avea candidati in toate cele zece colegii din judet. “Pe lista care a fost deschisa la sediul partidului sunt peste 25 de doritori care si-au exprimat optiunea de a candida pentru un loc in Parlamentul Romaniei. O parte sunt membrii de partid, dar sunt si persoane care nu sunt inscrise in PP-DD Maramures, insa si-au exprimat intentia de a candida sub sigla noastra. Printre cei care doresc sa isi incerce sansele la acest scrutin de alegeri sunt: presedintele filialei judetene a PP-DD, Pamfil Cristea, presedintele PP-DD Baia Mare, Dorel Muresan, Ioan Buda, Vasile Revnic etc.”, a precizat Cristea. 

In sedinta Biroului Politic Central din 20 septembrie, maramureseanul Vasile Vlasin a fost numit de conducerea centrala in functia de secretar executiv si coordonator al PP-DD pe Regiunea de Nord-Vest. “In 21 septembrie, la sedinta Biroului Judetean, am analizat candidaturile depuse, dar am discutat si ultimele nume inscrise pe lista facand, totodata, si o evaluare a candidatilor. Au fost primiti noi membri in filiala judeteana, respectiv Razvan Birisan, fostul presedinte PC Maramures si Bogdan Motica, fiul pilotului mort la datorie in 1989”, a mai mentionat Cristea. 
Citeşte mai mult...
 
Primarii şi secretarii unităţilor administrativ-teritoriale instruiţi cu privire la alegerile parlamentare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 27 Septembrie 2012 06:36
Prefectul Sorin Rednic şi directorul Direcţiei Judeţene de Statistică, Vasile Pop, au avut astăzi, 26 septembrie a.c., o întâlnire de lucru cu primarii şi secretarii unităţilor administrativ-teritoriale pe tema alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că actele normative care stabilesc cadrul juridic necesar pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi a Senatului sunt: Legea nr. 35/13.03.2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare; Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 46/01.09.2012 privind modificarea Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, precum şi unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din anul 2012 şi  Hotărârea Guvernului nr. 888/01.09.2012 privind stabilirea datei de desfăşurare a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din anul 2012.
Citeşte mai mult...
 
Surpriza: Eugenia Godja, fostul primar din SIghet, va candida din partea PPDD Maramures la Senat (?!) PDF Imprimare Email
Vineri, 21 Septembrie 2012 16:31
Surse politice informate sustin ca PP-DD va declansa, cel putin in partea de nord-vest a tarii, acolo unde a inregistrat rezultate bune la alegerile locale, o campanie-surpriza pentru alegerile parlamentare, care implica sume consistente si candidati cu notorietate, unii racolati chiar de la partide aflate la guvernare. 

Desi pana la inceputul saptamanii viitoare conducerea PP-DD Maramures este in ”silenzio stampa”, numele unor politicieni cunoscuti din judet au aparut deja in mediile informate ca fiind viitori candidati ai Partidului Poporului la alegerile parlamentare 2012. 

Printre numele vehiculate ca vor candida in Maramures din partea PP-DD figureaza cel al actualului deputat PDL Nicolae Bud, care nu a fost ominalizat de democrat-liberali pe lista pentru alegerile din 9 decembrie si nici de social-democrati, cu care s-a afirmat ca este in negocieri, conditionand intrarea sa in PSD de nominalizarea pentru Colegiul 3 deputati (Codru-Chioar) din partea USL. Pentru ca PSD Maramures a primit dreptul sa nominalizeze candidati in doar patru colegii (din zece), doua fiind ocupate de senatorul Sorin Bota si deputatul Florin Tataru, negocierile cu Bud s-au sistat. Insa PP-DD poate sa-i ofere lui Bud sansa sa obtina ce vrea. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 22 Septembrie 2012 15:01
Citeşte mai mult...
 
Fostul consilier al lui Antonescu de la Cotroceni, Radu Zlati, va candida la parlamentare PDF Imprimare Email
Vineri, 21 Septembrie 2012 15:14
Fostul consilier al lui Crin Antonescu în perioada când acesta a fost preşedinte interimar, Radu Zlati, a declarat, în exclusivitate pentru NewsIn, că va candida la alegerile parlamentare din decembrie, “undeva în Ardeal”.

“Intenționez să candidez. Discuțiile fiind incipiente, nu vă pot spune încă nici circumscripția, nici județul. Dar undeva în Ardeal, eu fiind ardelean”, a precizat acesta.

Radu Zlati, membru PNL din 1990, a fost pentru scurt timp consilier prezidențial la Departamentul pentru Relaţia cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă. Este un fost coleg de facultate cu Crin Antonescu. Zlati a fost fost profesor de istorie la Sighetu Marmaţiei, Maramureş.

Un alt fost consilier prezidenţial din timpul interimarului lui Antonescu, politologul Daniel Barbu, nu și-a manifestat intenția de a candida la aceste alegeri parlamentare. “Este o discuție pe care nu am purtat-o încă”, a precizat acesta pentru NewsIn. Întrebat dacă se gândește să candideze, acesta a punctat că “depinde de context și de multe alte lucruri”.
Citeşte mai mult...
 
Cu o exceptie, USL Maramures si-a stabilit candidatii pentru alegerile parlamentare PDF Imprimare Email
Joi, 20 Septembrie 2012 14:32
Dupa ce a stabilit raportul colegiilor unde Alianta de Centru-Stanga (PSD + UNPR) si Alinata de Centru-Dreapta (PNL + PC) isi vor nominaliza candidati pentru alegerile parlamentare, Uniunea Social-Liberala Maramures are si numele celor care vor candida pentru un post de senator sau deputat. Actualii parlamentari USL Maramures vor fi candidati si la alegerile din 9 decembrie, a spus astazi, 20 septembrie, senatorul Liviu Titus Pasca, precizand ca decizia a fost luata la nivel central si a fost intarita de presedintele PNL, Crin Antonescu. 

“Totusi, nu poti sa afirmi ca e ceva sigur, insa in proportie de 99,99% asa va fi: parlamentarii actuali vor fi nominalizati de USL pentru o noua candidatura la alegerile din 9 decembrie”, a mentionat senatorul liberal. 
Citeşte mai mult...
 
In Maramures incep pregatirile pentru alegerile parlamentare PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Septembrie 2012 06:21
Autoritatile maramuresene se pregatesc pentru alegerile parlamentare din luna decembrie. Secretarii primariilor din judet au fost informati astazi, 10 septembrie, ca la scrutinul de la finele anului cetatenii vor vota tot cu cartea de identitate si nu cu cartea de alegator, asa cum s-a stabilit initial. 

“Avand in vedere ca registrul electoral nu este operational din cauza subfinantarii Autoritatii Electorale Permanente, prevederile referitoare la cartile de alegator vor intra in vigoare doar la alegerile parlamentare din 2016. Ca atare, in acest an la alegerile parlamentare vom vota tot cu actul de identitate. Era prevazut sa se voteze din acest an de la alegerile parlamentare, insa doar de la cele din 2016 vor fi utilizate cartile de alegator”, a declarat directorul compartimentului juridic din cadrul Prefecturii Maramures, Rodica Pop. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 21 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact