logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


POLITICA
Conferința „Vocile libertății: Radio „Europa Liberă”, „BBC”, „Vocea Americii”, „Deutsche Welle” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 22:01

COMUNICAT

Joi, 3 decembrie 2020, începând cu ora 15:00, va avea loc conferința online Vocile libertății: Radio „Europa Liberă”, „BBC”, „Vocea Americii”, „Deutsche Welle”, organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER). Evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook a IICCMER.

Conferința are scopul să (re)aducă în discuție importanța posturilor de radio și impactul emisiunilor acestora în perioada comunistă, atât în țară, cât și în Occident, și de a oferi celor interesați de fenomenul exilului românesc postbelic o platformă de analiză și dezbatere, promovând interdisciplinaritatea, diversitatea de idei, rigoarea științifică și spiritul critic. Evenimentul are ca principal obiectiv evidențierea rolului posturilor de radio pentru țările aflate dincolo de Cortina de Fier și al impactului semnificativ al emisiunilor în timpul comunismului. Conferința va sublinia misiunea exilului și, implicit, a radiourilor în menținerea valorilor de libertate și democrație prin activitățile și emisiunile ce au reprezentat „vocea celor fără de voce”.

Ultima actualizare Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020 22:04
Citeşte mai mult...
 
Dezbatere publică de interes maxim în spaţiul virtual la AJRP: cum se poate schimba România? PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Iulie 2020 02:47
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este ajrp-300x94.jpgComunicat
 
Pe data de 28 iulie , orele 20.00. ora României, Asociaţia Jurnaliştilor Români de Pretutindeni organizează o dezbatere publică pe facebook, la care sunteti invitaţi şi dumneavoastră.
Tema dezbaterii este situaţia României în contextul internaţional complex.
Citeşte mai mult...
 
Votare la Chişinău PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 28 Noiembrie 2019 03:19

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Ambasada-Romaniei-in-Republica-Moldova-150x150.jpgÎn dimineața zilei de 24 noiembrie 2019 am plecat din Iași spre Chișinău împreună cu prietena și colega de breaslă, Cristina Mathias (editor coordonator Evenimentul zilei de Moldova, membră AJRP). Am plecat să votăm acolo, în semn de prețuire și unire cu frații noștri de peste Prut, în Basarabia; să votăm și să vizităm câteva secții de votare pentru alegerea președintelui României - turul II. Din cele 22 de secții de votare deschise în Republica Moldova am reușit să vizităm trei, deschise la: Ambasada României în Republica Moldova (secția 448), Institutul Cultural Român la Chișinău (secția 452) și la Liceul Teoretic Român – Francez ”Gheorghe Asachi” (secția 453).

Citeşte mai mult...
 
Legea care reglementează închisoarea de weekend și la domiciliu adoptată de Parlament PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Iunie 2018 15:25

​Legea care prevede detenție la domiciliu automat pentru pedepsele cu închisoarea de până la un an și câte 20 de zile scăzute din pedeapsă pentru fiecare lucrare sau invenție a fost adoptată de către Parlament. Deputații au adoptat cu 181 de voturi pentru, 87 împotrivă și 4 abțineri controversatul proiect propus de UDMR și amendat de către PSD.
 
Inițiativa legislativă modifică regimul închis, semideschis, deschis de detenție și introduce un regim de detenție la domiciliu pentru condamnările de până la un an de închisoare, inclusiv pentru cei condamnați pentru corupție, excepție făcând faptele cu violență.
Citeşte mai mult...
 
Mihai Tudose si-a anuntat demisia din functia de premier PDF Imprimare Email
Luni, 15 Ianuarie 2018 21:26

Mihai Tudose si-a anuntat, luni seara, in sedinta CEx al PSD, demisia din functia de premier. Informatia a fost confirmata oficial de ministrul Agriculturii din Guvernul Tudose, Petre Daea, primul care a iesit din sediul PSD, dupa sedinta CEx. Tudose si-a anuntat demisia dupa ce Comitetul Executiv National al PSD a votat in favoarea retragerii sprijinului politic pentru actualul premier. Vicepremierul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii, ar urma sa asigure interimatul la conducerea Guvernului, potrivit unor surse din partid.
 
Mihai Tudose, la iesirea din sediul PSD: "Merg la Palatul Victoria sa imi iau lucrurile de acolo. Nu voi asigura interimatul." Intrebat daca s-a dat jos din trabant: "Da."
 
Dintre toti membrii CEx, au fost doar 4 voturi in favoarea demisiei si 4 abtineri, restul votand pentru retragerea sprijinului politic. 
Ultima actualizare Luni, 15 Ianuarie 2018 21:48
Citeşte mai mult...
 
LISTA FERICIȚILOR – 24 de parlamentari, primari, viceprimari și consilieri locali maramureșeni scapă de sancțiuni prin modificarea Legii ANI PDF Imprimare Email
Marţi, 19 Decembrie 2017 10:27

Proiectul de modificare a legii ANI, aprobat de Camera Deputaților, îi spală pe cei care nu au ajuns la sentințe definitive în instanța la aplicarea de sancțiuni.
 
Modificarea legii va avea ca efect diminuarea până la eliminare a sancțiunilor ce decurg din încălcarea regimului conflictelor de interese și al incompatibilităților. Astfel, persoana în cauză va putea ocupa aceeași funcție care a generat starea de incompatibilitate ori conflictul de interese, precum și orice altă funcție.
 
Destituirea persoanei pentru încălcarea regimului conflictului de interese și al incompatibilităților, va putea fi realizată numai din demnitatea publică în care a existat conflictul de interese ori starea de incompatibilitate. Adică, o persoană care a încălcat regimul incompatibilităților în exercitarea calității de primar și până la finalizarea procesului de pe rolul instanței de judecată finalizează mandatul de primar și între timp devine parlamentar, nu va mai opera încetarea de drept înainte de termen a mandatului de parlamentar , deoarece încetarea mandatului se aplică exclusiv pentru funcția din care a fost săvârșită fapta de incompatibilitate.
Citeşte mai mult...
 
PSD câştigă alegerile parlamentare în Maramureş PDF Imprimare Email
Luni, 12 Decembrie 2016 19:48

ACTUALIZARE 2 - Pentru Camera Deputaţilor şi Senatul României numărul total al alegătorilor prevăzuţi în listele electorale ale circumscripţiei electorale a fost de 426.050, dintre care numărul total al alegătorilor potrivit listelor electorale – 418.248 persoane, numărul total al alegătorilor potrivit listelor electorale suplimentare – 6380, respectiv numărul total al alegătorilor în cazul cărora s-a folosit urna specială – 1422.
 
Datele BEJ Maramureş arată că numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 135.235 persoane. Numărul celor care s-au prezentat la urne înscrişi în listele electorale permanente a fost de 127.441 persoane, pe liste electorale suplimentare am avut 6379 persoane, iar numărul celor care au votat pentru ambele Camere ale Parlamentului folosind urna specială a fost de 1415.
Ultima actualizare Luni, 12 Decembrie 2016 19:55
Citeşte mai mult...
 
LIVE TEXT - MARAMUREŞUL ALEGE! - 429.314 maramureşeni, aşteptaţi la vot. Află informaţii în timp real despre scrutin! PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Duminică, 11 Decembrie 2016 09:32

ACTUALIZARE ora 20.15. Prezenţa la vot la nivel naţional, 38,98%. Maramureşul, pe ultimul loc la nivel naţional în continuare, cu 31,21%. Au votat 133.499 persoane. Prezenţa la vot în Baia Mare, 31,95%. Au votat 39.115 persoane.
 
ACTUALIZARE ora 17:36 În Maramureș procentul celor care s-au prezentat la urne este în continuare unul extrem de slab, datele BEC arătând că în județ au fost la 112.958 persoane, adică un procent de 26,46%.
 
ACTUALIZARE ora 16.35. Prezenţa la vot la nivel naţional, 29,17%. Maramureşul, pe ultimul loc la nivel naţional, cu 23,35%. Au votat 99.897 persoane. Prezenţa la vot în Baia Mare, 23.49%. Au votat 28.735 persoane.
 
ACTUALIZARE ora 15.00. Prezența la urne până la ora 15,00 a fost de 23,67%
Ultima actualizare Duminică, 11 Decembrie 2016 20:35
Citeşte mai mult...
 
DOSARUL PARCOMETRELE – Ovidiu Nemeș, fost primar al municipiului Sighetu Marmație, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare PDF Imprimare Email
Scris de ActualMM.ro   
Vineri, 21 Octombrie 2016 18:51

La câteva zile de la prima condamnare în Dosarul Avocații, Ovidiu Nemeș este condamnat pentru a doua oară la închisoare: 2 ani și 6 luni în Dosarul Parcometrele
 
În ziua de 21 octombrie 2016, Tribunalul Maramureș s-a pronunțat în Dosarul Parcometrele (dosar nr. 2357/100/2014), dosar în care fostul Primar al municipiului Sighet Ovidiu Nemeș, directorul economic din Primărie Ioan Bărbuș și consilierul juridic Dunca Mihaela au fost trimiși în judecată în cursul anului 2014 de către DNA pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu.
 
Tribunalul Maramureș i-a condamnat pe cei trei inculpați astfel:
Ultima actualizare Vineri, 21 Octombrie 2016 18:59
Citeşte mai mult...
 
CONDAMNARE – Ovidiu Nemeș, fost primar al municipiului Sighetu Marmației, a primit un an și șase luni de închisoare PDF Imprimare Email
Scris de ActualMM.ro   
Vineri, 14 Octombrie 2016 20:56

Tribunalul Maramureș s-a pronunțat în Dosarul Avocații în care fostul primar al municipiului Sighet Ovidiu Nemeș si directorul economic Ioan Bărbuș au fost trimiși in judecată în anul 2014 de către DNA pentru abuz în serviciu.
 
Tribunalul Maramureș l-a condamnat pe Ovidiu Gheorghe Nemeș la un an și șase luni de închisoare, iar pe Ioan Bărbuș la doi ani de închisoare.
 
Tribunalul a dispus suspendarea executării pedepsei cu o perioada de încercare. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu la Curtea de Apeluri Cluj.
Citeşte mai mult...
 
Senatorii au votat un proiect de lege ce prevede pensii speciale pentru personalul din serviciile de ambulanta PDF Imprimare Email
Miercuri, 14 Septembrie 2016 15:12

Senatul a adoptat miercuri un proiect de lege prin care se reglementeaza statutul personalului din serviciile de ambulanta, acestia beneficiind de pensii speciale de 80% din media salariilor brute, inclusiv sporuri din ultimele 12 luni, transmite Mediafax.
 
Camera Deputatilor este for decizional. 
 
Pensia reprezinta 80% din baza de calcul reprezentata de media salariilor de baza brute lunare realizate, inclusiv sporurile legale din ultimele 12 luni. 
Citeşte mai mult...
 
Prima rectificare bugetară din 2016. Bani în plus pentru sănătate şi învăţământ PDF Imprimare Email
Vineri, 29 Iulie 2016 18:43

Proiectul de rectificare bugetară prevede majorarea veniturilor bugetului general consolidat cu 2,92 miliarde de lei şi a cheltuielilor bugetului general consolidate tot cu 2,92 miliarde de lei.
 
Documentul are în vedere suplimentarea fondurilor alocate pentru sănătate şi învaţământ, sumele necesare pentru aplicarea măsurilor legislative adoptate în cursul anului curent şi fondurile pentru continuarea proiectelor de investiţii fezabile, fiind asigurate sume la nivelul necesarului de lucrări ce se pot efectua până la finele anului.
Citeşte mai mult...
 
Curtea Constitutionala a decis ca si primarii condamnati cu suspendare isi pierd mandatul PDF Imprimare Email
Miercuri, 06 Iulie 2016 12:55

Curtea Constitutionala a decis in unanimitate ca alesii locali care sunt condamnati la inchisoare cu suspendare isi pierd mandatul. 
 
CCR a luat aceasta hotarare la sesizarea presedintele Klaus Iohannis, facuta dupa ce Parlamentul votase o prevedere ce ii mentinea in functie pe edilii condamnati cu suspendare.
 
Pe 15 ianuarie, presedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului, spre reexaminare, legea care modifica legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, motivand ca, in forma transmisa spre promulgare, legea "ar putea afecta lupta impotriva coruptiei, precum si eficienta cadrului legislativ in materie de integritate".
 
Senatul a decis insa sa respinga cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis privind Statutul alesilor locali cu 82 de voturi "pentru", 2 abtineri si 27 de voturi "impotriva", mentinand astfel varianta initiala.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 1 of 54

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact