logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SPORT
Sportul maramuresean primeste 2% din buget PDF Imprimare Email
Joi, 12 Martie 2009 09:35

Consilierii judeteni se alatura campaniei initiate  de citynews.ro la finalul anului trecut, in data de 12 decembrie, “Nu va bateti joc de sportul maramuresean!”.

In incercarea de a obtine mai multi bani pentru acest domeniu considerat multa vreme drept “cenusareasa” judetului, presedintele Comisiei de Sport din cadrul Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a propus ieri alocarea a 2% din buget sportului.

“Ieri, membrii Comisiei de Turism, Mediu, Sport si Tineret (CTMST) am cazut de acord ca in aceasta perioada extrem de dificila pe care o traverseaza sportul maramuresean este nevoie de o finantare mult mai solida din partea autoritatilor locale. Ca urmare am propus, si in urma unei initiative venite din partea presei, sa acordam 2% din buget sportului maramuresean. Dorinta noastra este momentan in stadiul de propunere, care va fi inaintata catre Comisia de Buget-Finante pentru a ajunge in plen la urmatoarea sedinta extraordinara a Consiliului Judetean”, a adeclarat intr-un interviu acordat citynews.ro Gabriel Zetea.

Citeşte mai mult...
 
Romania, in continua cadere/ Tricolorii sunt devansati de SUA si Israel PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 12:15

Prima reprezentativa de fotbal a Romaniei se afla pe locul 20 in lume, tricolorii fiind in coborare cu trei locuri fata de ultima ierarhie data publicitatii de FIFA. Cu 894 de puncte acumulate, Mutu, Chivu si compania sunt devansati de nationale precum Paraguay, SUA sau Israel.

Pe prima pozitie se mentine Spania, campioana Europei, urmata de Germania si de Olanda. Pe patru se regaseste Italia, in timp ce Brazilia, prima echipa din afara Batranului Continent, se afla de-abia pe cinci.

Vezi aici primele 20 de pozitii ale clasamentului FIFA:

Citeşte mai mult...
 
Şahiştii de la CS Apollo, invingători la Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Martie 2009 08:36

La sfârşitul săptămânii şahiştii de la CS Apollo au participat la Sighetu Marmaţiei la prima etapă a Circuitului Grand Prix Junior 2009. La acest concurs au fost prezenţi 40 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani din Satu Mare, Sighetu Marmaţiei şi Zalău.
Rezultatele obţinute de elevii pregătiţi de antrenorul Ciprian Muntean au fost foarte bune: Ioana Luca a obţinut locul I la fete 10 ani (locul II în clasamentul general) cu 6 puncte din 7 partide, Tudor Cereteu a obţinut locul II la băieţi 10 ani (locul III în clasamentul general) cu 5 puncte din 7 partide, Adrian Rusu locul IV la categoria 10 ani (locul V în clasamentul general). În turneul copiilor sub 8 ani, Andrei Ardelean, aflat la primul concurs, a reuşit să adune 3 puncte.
Concursul de la Sighet a fost foarte util pentru pregătirea copiilor în vederea participării la Campionatele Naţionale ce vor avea loc la Voineasa în perioada 7-17 aprilie 2009.

Ultima actualizare Marţi, 10 Martie 2009 08:58
Citeşte mai mult...
 
Fotbal: Gloria II Bistrita - CS Marmatia 1-1 PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Martie 2009 17:48

Gloria II a disputat astazi primul meci oficial pe teren propriu din acest retur. Echipa antrenata de Dorel Zegrean a jucat impotriva ocupantei locului 17 a seriei a VI-a din cadrul Ligii a III-a la Fotbal.                                                      

 Gloria a deschis scorul la primul atac, Roman marcand cu capul dupa o centrare a lui Vagner (1-0). In minutul 4, oaspetii egaleaza prin Bizau, dupa o balbaiala in careul Gloriei II (1-1). Prima repriza a continuat apoi cu un joc incalcit la mijlocul terenului, cele doua formatii nereusind sa-si creeze ocazii de a marca. Nici in partea secunda nu s-a schimbat prea mult aspectul jocului, Gloria II incercand sa-si inghesuie adversarii in propriul teren, fara prea mari ocazii de a inscrie. In minutul 79, Miselaricu primeste al doilea galben si este eliminat. Ultimele 10 minute aveau sa arate o echipa a Gloriei II care vrea dar nu poate, Marmatia rezistand eroic pana la final si incheind partida la egalitate, scor 1-1.

Citeşte mai mult...
 
Mai puţine ore de sport în licee. Ministerul Educaţiei vrea să reducă la jumătate programa şcolară PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Martie 2009 14:08

Ministerul Educaţiei a decis să renunţe la o parte din orele de sport, în condiţiile în care 70% dintre preşcolarii români sunt obezi.

Măsura face parte dintr-un plan de reducere a numărului de ore în sistemul preuniversitar, de la 38 la 30 pe săptămână. Primele tăiate de pe listă sunt limbile străine şi educaţia fizică.

Ecaterina Andronescu este convinsă că reducerea numărului de ore în învăţământul preuniversitar va avea efecte benefice asupra elevilor.

Cât priveşte orele de sport, Andronescu susţine că acestea au fost regândite. Astfel, potrivit ministrului, ar rămâne o oră de sport şi două ore extracuriculare.

Măsura este, însă, contestată, atât de profesori, cât şi de specialişti.

Citeşte mai mult...
 
La sediul Jandarmeriei s-a discutat despre prevenirea şi combaterea violenţei în sport PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Martie 2009 11:21

Ieri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a avut loc o întâlnire între reprezentanţii cluburilor sportive, ai Direcţiei de Cultură şi Sport, ai Jandarmeriei, dar şi ai firmelor de pază. Aceştia au discutat despre implementarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport.

După această întâlnire a fost organizată o conferinţă de presă susţinută de subprefectul Alexandru Cosma, Cornel Săvoiu, director executiv al DJS, şi general de brigadă Lucian Irimuş, şeful IJJ. Aceştia au atras atenţia asupra importanţei construirii în municipiu a unui complex sportiv care să includă atât arene sportive, cât şi locuri de parcare, un lanţ hotelier, dar şi o bază de recuperare. Momentan totul se reduce la discuţii, urmând ca după ce va avea loc o întâlnire între reprezentanţii Consiliului Judeţean, ai Consiliului Local, Prefecturii şi ai Direcţiei pentru Sport, să se întocmească un proiect şi să se găsească surse de finanţare. Pe de altă parte, Irimuş a subliniat că pe linia asigurării ordinii publice la manifestările sportive unul dintre cele mai importante activităţi demarate încă de la începutul campionatului 2008-2009 şi care se desfăşoară şi în prezent este implementarea prevederilor Legii nr. 4/2008.

FC Baia Mare şi CS Sighet nu au bani pentru firme de pază

Citeşte mai mult...
 
Gloria Bistriţa II - Marmaţia 96, azi de la ora 15:00 PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Martie 2009 09:59

Azi, de la ora 15.00, pe baza sportivă Iproeb se va desfăşura partida de fotbal dintre Gloria bistriţa II şi Marmaţia 96, contând pentru etapa a XIX-a a Ligii a Seriei a VI-a din Liga a III-a. Partida va fi arbitrată de o brigadă din Cluj, avându-l la centru pe Dan Florin Dreve, care va fi ajutat la cele linii de Simion Greab şi Alexandru Cerei. Fotbaliştii Gloriei II doresc să-şi ia revanşa în faţa maramureşenilor, având în vedere faptul că în meciul de pregătire de pe terenul de la Viişoara, Marmaţia 96 a câştigat la o diferenţă de două goluri, scor 1-3.

Citeşte mai mult...
 
Concurs de şah în Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Martie 2009 09:15

Începând de astăzi şi până în 8 martie, Primăria Municipiului Sighetu Marmaţiei, DSJ Maramureş, C.S. SIG-MAR Sighetu Marmaţiei organizează, în premieră la Casa de Cultură din capitala istorică a Maramureşului, turneul Open Copii şi Juniori la şah, dotat cu Cupa 8 Martie.

Vor participa juniori sub 8 ani (născuţi după 01.01.2001), fete şi băieţi; juniori sub 10 ani (născuţi în anii 1999 şi 2000), fete şi băieţi; juniori sub 12 ani (născuţi în anii 1997 şi 1998), fete şi băieţi. Turneul se raportează la Federaţia Română de Şah pentru calculul CIV. Se vor juca şapte runde în sistem elveţian; timp total de joc 61 de minute pentru fiecare jucător. Jucătorii vor fi grupaţi după programul SWISS PERFECT 98. Partidele vor fi arbitrate de Ciprian Muntean, Paul Zoltan, Ioan Costiuc. Participanţii sunt rugaţi să se prezinte cu carnetele de legitimare şi vizele achitate la zi. Cei care nu au carnet de legitimare, nu apar în listele CIV şi nu au nici actele depuse la Federaţia Română de Şah se vor prezenta la concurs cu o copie a certificatului de naştere, două poze tip legitimaţie şi acordul scris al părintelui copilului minor pe o cerere de legitimare în sală.

Citeşte mai mult...
 
LOVE 8/ Campanie antiviolenta in memoria lui Marian Cozma PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 18:08

Familia lui Marian Cozma si o parte din fostii sai colegi au lansat, in cursul zilei de joi la clubul Dinamo, o campanie antiviolenta numita LOVE 8. Aceasta isi va incepe activitatea in noaptea de 7 spre 8 martie, la ora 1:00, la 30 de zile distanta de la disparitia prematura a lui Marian.

Astfel, la ora 1:00 a zilei de 8 martie, in mai multe cluburi din toata Romania se va difuza un film cu Marian Cozma. Mesajul acestuia este de celebrarea vietii, a iubirii si a sportului.

Jucatorii echipelor Dinamo si Steaua (care se vor intalni sambata in prima liga de handbal masculin a tarii) vor merge la ora 1:00 intr-un club din Bucuresti pentru a comemora 30 de zile de la decesul lui Marian si pentru a lupta impotriva violentelor de orice fel din sport.

De unde 8?

Ultima actualizare Joi, 05 Martie 2009 18:43
Citeşte mai mult...
 
Boxeri sigheteni la cupa "8 Martie" PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 15:08

Sala de box a CSM Baia Mare a găzduit, timp de două zile, 38 de meciuri, în care 68 de pugilişti din judeţele Maramureş, Oradea şi Sălaj au luptat atît pentru cucerirea Cupei “8 Martie”, cît şi, mai ales, pentru verificarea pregătirii în vederea confruntărilor ce urmează în campionatele naţionale. Au fost meciuri la băieţi şi fete, la copii, juniori şi seniori. Cluburi participante: Crişul Oradea, CSM Zalău, CSŞ Sighetu Marmaţiei, LPS-CSŞ Baia Mare şi CSM Baia Mare. Dintre maramureşeni, au avut evoluţii bune următorii: CSM Baia Mare: Paul Ghiţ, cat. 66 kg, Marius Pop, cat. 42 kg (copii), Marius Loloş, cat. 54 kg, Liviu Irimeş, cat. 69 kg (în prima zi, pentru ca, în următoarea, să fie învins prin KO de sigheteanul Cătălin Şteţiu), Adrian Tuţa, cat. 91 kg (meci-spectacol cu orădeanul Moza), tineret, Florina Horgoş, cat. 70 kg, seniori, Daiana Ujeniuc, cat. 50 kg, junioară; de la LPS-CSŞ: Alexandru Stan, cat. 80 kg, tineret, Andrei Iliescu, cat. 57 kg, juniori, Dragoş Pop, 75 kg, juniori, Andrei Buciuman, cat. 54 kg, tineret, Călin Raţ, cat. 64 kg, tineret, Ioan Berinde, cat. 46 kg, Denisa Morariu, cat. 48 kg, juniori, Roxana Jurj, cat. 50 kg, tineret, Mădălina Pop, cat. 66 kg, Iulia Bud, cat. 60 kg, juniori.

Citeşte mai mult...
 
VOLEI. Se cunosc datele de disputare a turneelor semifinale la juniori si cadeti PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 18:15

In perioada 16-20 martie se va disputa turneul semifinal al juniorilor la volei baieti. In urma jocurilor din serii, in aceasta penultima faza s-au calificat 12 echipe, ele fiind impartite in doua grupe de cate sase. Se joaca fiecare cu fiecare, iar primele trei clasate din fiecare grupa vor merge la turneul final.

CSS 2 Baia Mare face parte din grupa B semifinala, alaturi de echipele: CSS CFR Bucuresti, CSS “D. Golescu” Campulung Muscel, CSS Triumf Botosani, CSS 1 Constanta si CSS Toplita.
In grupa A: CSS Constam Metal Buzau, CNMB Rm. Valcea, CSS LAPI Dej, VCM LPS Piatra Neamt, CNNT Craiova, CSS Zalau.

Intrecerea similara a cadetilor (juniori II) se va disputa in perioada 25-29 martie.
La fete, in seria A, sunt CSS 2 Baia Mare si CSS Sighet, alaturi de CSS 1 Constanta, CSU Metal Galati, VC Unic LPS Piatra Neamt si CSS Tarnaveni.
La fete sunt trei grupe de cate sase echipe si primele doua vor merge la turneul final.

Ultima actualizare Marţi, 03 Martie 2009 20:33
Citeşte mai mult...
 
Doi elevi din Sighet, locul I la olimpiada de şah PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 07:41

Pentru prima oară, după 1989, la nivel naţional s-au organizat olimpiadele de şah pentru copii şi liceeni. Recent, la Colegiul Economic “N. Titulescu” din Baia Mare a avut loc etapa judeţeană a liceenilor. Din Sighet au participat Bianca Berinde, clasa a X-F, şi Andrei Arba, clasa a XI-A, de la CN “Dragoş Vodă”. La competiţie au fost însoţiţi de instructorul sportiv prof. Dănuţ Vraja de la Grupul Şcolar de Industrie Mică şi Servicii. De menţionat faptul că elevii sunt membrii Clubului Sportiv “Sig-Mar”. După disputarea meciurilor finale, la care au participat 6 băieţi şi 4 fete, sportivii sigheteni s-au clasat pe primul loc. Ei urmează să reprezinte Maramureşul la finala pe ţară, care va avea loc în luna mai, la Giurgiu. 

Citeşte mai mult...
 
Sigheteanca Cristina Kovy a obţinut licenţa de arbitru internaţional la dans sportiv PDF Imprimare Email
Luni, 02 Martie 2009 16:23

Dupa o serie de cursuri epuizante si examene obositoare, profesoara Scolii de Arta "Gheorghe Chivu" din Sighetu Marmatiei, Cristina Kovy, a obtinut licenta World Dance Council, devenind unul dintre putinii din tara care pot arbitra competitiile profesioniste internationale de dans sportiv. Avand in spate o cariera de peste 20 de ani in domeniu, Cristina Kovy este cea care, la conducerea celebrului ansamblu "Mini Maxi Dance Club", a pus Sighetu Marmatiei pe harta oraselor cu formatii de dans sportiv. In cei 17 ani de la infiintare, "Mini Maxi Dance Club" a fost laureat al festivalurilor si concursurilor de dans din tara si de peste hotare, a fost de mai multe ori vicecampion national si a reprezentat cu succes Romania la concursurile europene si mondiale de dans sportiv. 
In acest an, la initiativa "Mini Maxi Dance Club" si cu participarea Federatiei Romane de Dans Sportiv, la Sighet va avea loc primul festival de dans ce va include Campionatul National de Formatii de Dans Sportiv, precum si Cupa "Chris-teens" la dans sportiv, efort prin care Sighetu Marmatiei se va alatura putinelor orase europene care pot fi numite cu mandrie "capitale ale dansului".

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior141142143144145146147148149150UrmătorSfârşit »

Page 150 of 154

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact