logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


CULTURA


Un argument pentru originalitate și contra comparaţiilor şi a omonimiei ? Partea a XXIX-a PDF Imprimare Email
Scris de Valentin-Claudiu I. DOBRE   
Luni, 24 Ianuarie 2022 15:20

 Doamna întreabă: <Ce tot minți cu nerușinare ? Îngheață apele la minciunile tale>. <Adică ?>. <E rândul tău la "adică" ? Răspunde la întrebare. Ultimele articole sunt pline de minciuni gogonate !?>. <Da, dar ei publică on-line (tot pro-bono) cu întârziere>. <Am fost informată că sunt nereguli în ceea ce scrii>. <Mă abțin și voi răspunde doar punctual>. <Ai spus de episcopul greco-catolic numit Chinezu că ambasada Chinei nu s-a sesizat de articol. Nu era român ?>. <Da. Dar era Chinezu>. <Şi numele de la ce ar veni ?>. <De la demnitatea cnezială sau e nume iliric sau dalmatic –din tribul delmaetae- de sorginte veche de la o localitate numită astfel din Dalmația: Chinna>. <Ce toponime se mai numeau astfel ?>. <Marea Chinneret sau Genesareth>. <Unde ?>. <În Palestina. Temporibus Judicum et Regum. Adică în timpul Judecătorilor și Regilor>. <Dar altele ?>. <Satchinez/Knees/Temeskenéz în Timiș sau Chinușu/Kénos din Harghita>.  <Ambasada Chinei nu avea de ce să se sesiseze. Nu era cetățean chinez>. <Dar era prin antroponim Chinezu>. <Nu era cetățean chinez. Punct. Ce cetățenie avea ?>. <Probabil română dacă era din Transilvania de sud, probabil o avusese și pe cea maghiară dacă era din Transilvania de Nord.

Citeşte mai mult...
 
Despre manifestele filosofice subliminale ale Maestrului Dr. în filosofie Dl. Marius Leonte P a II-a PDF Imprimare Email
Scris de Valentin-Claudiu I. DOBRE   
Luni, 24 Ianuarie 2022 15:11

Cred că odată cineva l-a întrebat pe co-autor pe stradă (după ce exprimase păreri proprii despre opere expuse de Maestrul Dr. în filosofie Dl. Marius Leonte). <După tine asta e artă ?>. Co-autorul a replicat probabil: <Chiar artă nu este. Este filosofie a artei expusă publicului. Dar extrem de subliminală>. Co-autorul nu mi își amintește dacă cel care a întrebat purta uniformă de polițist local, căci amintirile s-au estompat.

Dr. în filosofie Dl. Marius Leonte a creat multe ființe, dintre care unele aduc a reptile preistorice din epoci străvechi de luxuriată vegetație. Este omul contemporan altceva decât ultimul dinozaur (alături de păsări care descind autentic din dinozauri), doar că are sângele cald (adică termo-reglare) și autonomie doar până la marea (ultima) hipo-termie.

Dr. în filosofie Marius Leonte a intrat în hipo-termie (de fapt în Marea veșnicie) la 11.08.2021.

Ultima actualizare Luni, 24 Ianuarie 2022 15:14
Citeşte mai mult...
 
Despre manifestele filosofice subliminale ale Maestrului Dr. în filosofie Marius Leonte P I-a PDF Imprimare Email
Scris de Valentin-Claudiu I. DOBRE   
Luni, 24 Ianuarie 2022 15:09

De ce a dat Maestrul Dr. în filosofie la Artă Plastică ? Pentru a urma cursurile Facultății de Filosofie. Dar ce făcea la cursuri ? Desena tot timpul. De aceea la Dr. în filosofie Marius Leonte nu vom găsi tratate de filosofie, ci sculpturi reducționiste al căror sens este unul filosofic subliminal în spectru larg al curcubeului. Adresându-se publicului larg, arta sa exprimă extrem de mult (o paletă largă de sugestii) cu foarte puțin.

                O gheară porcină încătușată drept ridicată de un stâlp poate exprima un Manifest anti-genocidar anti-Crăciun (chiar și porcul este ființă), ori o atitudine reprobabilă față de votanții liberi deschiși pentru Da (două sugestii: la votul deschis, Porcul nu mai scurmă ci îl acuză pe Domnul Dumnezeu de cele ce se întâmplă, a doua: Porcii aderă magnetic la majoritate căci ei nu au cârcoteli, grohăitul lor este numai cu Da).

Ultima actualizare Luni, 24 Ianuarie 2022 15:15
Citeşte mai mult...
 
Despre decadența ideii în artă P a III-a PDF Imprimare Email
Scris de Valentin-Claudiu I. DOBRE   
Duminică, 23 Ianuarie 2022 19:43

 Cât de decadente pot fi ideile în artă vom analiza din trei lucrări decadente ? Totuși, între cele trei lucrări există o legătură fundamentală. V rem să exemplificăm și cu lucrări realiste, corecte.

                Prima: lucrarea Dlui. Dorin Coltofeanu ne arată cum devine pământul și e ilustrată în Sfânta Scriptură prin pasajul din Geneza 3:18-3:19, cităm: "blestemat să fie pământul din cauza ta. Cu trudă îi vei mânca roadele în toate zilele vieții tale. Spini și mărăcini îți va da și vei mânca plantele câmpului. În sudoarea feței tale îți vei mânca pâinea până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat. Căci țărână ești și în țărână te cei întoarce". Totuși, arătura solului nu este o soluție. Datorită eroziunii solurilor. Ci semănatul direct în miriște ar fi o soluție. Anii sabatici sunt importanți pentru regenerarea solului mai scrie în Sfânta Scriptură. Și solul trebuie să se odihnească.

Citeşte mai mult...
 
Despre decadența ideii în artă P a II-a PDF Imprimare Email
Scris de Valentin-Claudiu I. DOBRE   
Sâmbătă, 22 Ianuarie 2022 09:11

Cât de decadente pot fi ideile în artă vom analiza din trei lucrări decadente. ? Totuși, între cele trei lucrări decadente există o legătură fundamentală.

                Prima: lucrarea Dlui. Dorin Coltofeanu ne arată cum devine pământul și e ilustrată în Sfânta Scriptură prin pasajul din Geneza 3:18-3:19, cităm: "blestemat să fie pământul din cauza ta. Cu trudă îi vei mânca roadele în toate zilele vieții tale. Spini și mărăcini îți va da și vei mânca plantele câmpului. În sudoarea feței tale îți vei mânca pâinea până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat. Căci țărână ești și în țărână te cei întoarce". La ce sunt bune cele de pe șervet ? Usturoiul și ceapa sunt bune, sarea e bună, dar slana, să fie nevoie de ea ? Nu s-a dat poruncă să nu ucizi ?

Chiar dacă acum e-urile se culeg din tipografii şi asta ne este acum pâine, Domnul Dumnezeu a dat restricție la e-uri ? Ele trebuie rechiziționate retroactiv și arestate în alfabet. D'ci sigh't.onlin' din ac'st mom'nt fără ee-uri, ca cititorii să fi' d'zintoxicați. Şi totul natural, din road'l' pământului.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 14 of 626

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact