logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


JURIDIC
Recuperare creante in constructii PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Luni, 05 Martie 2012 09:23
Inainte de a contracta o firma de constructii, investigheaza-i cu atentie portofoliul! Asa cum CV-ul este cartea de vizita a viitorului angajat, asa poate reprezenta portofoliul o garantie a seriozitatii firmei de constructii care iti va executa proiectele Cum in fiecare an se nasc mii de firme prestatoare de servicii, domeniul constructiilor pare sa fie lider in ceea ce priveste abundenta de antreprenori care se angajeaza sa iti execute proiectele imobiliare. Setea de monetar si lipsa seriozitatii sau a experientei se traduce, insa, in dezamagirea cu care tu, beneficiarul constructiei, ramai in momentul in care iti vezi santierul pe jumatate terminat, desi termenul de executie a cam expirat de ceva timp. Ajuns in aceasta situatie deloc de invidiat, bineinteles ca vei trece la vanarea de creante si vei fi prins mult timp in activitati birocratice menite sa-ti recupereze respectivele creante. Primul lucru pe care va trebui sa-l faci este sa te adresezi partii neserioase cu o somatie, efectuata in baza ordonantei 119/2007, care va ajunge cu siguranta la urechile acesteia, dat fiind faptul ca este vizibila prin publicitate.
Citeşte mai mult...
 
Implicarea cetatenilor in procesul decizional PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Joi, 01 Martie 2012 17:02
Codul bunelor maniere in administratia publica
Administratia publica are de indeplinit opt norme emise de Natiunile Unite, deciziile luate in interiorul institutiilor fiind raportate ulterior Administratia publica, organismul care dirijeaza atat activitatea cetateanului, cat si raportul dintre cetatean si stat, este un pion foarte important pe masa de joc a societatii. Printre responsabilitatile administratiei publice se numara asigurarea transparentei activitatii desfasurate, precum si implicarea cetateanului in procesul decizional la nivel de comunitate. ONG-urile cheama cetatenii la voluntariat Pentru a le reprezenta interesele in fata institutiilor publice, in sprijinul cetatenilor au venit ONG-uri cu proiecte de responsabilitate sociala, menite sa faca lumina in activitatile administrative orchestrate de stat si sa ghideze cetateanul in rezolvarea celor mai stridente probleme din societate. Asociatia Pro Democratia, unul din promotorii acestui gen de actiune, a reusit, incepand din anii 90, sa contribuie la implicarea societatii civice in problemele instrumentate de stat, printre activitati numarandu-se si monitorizarea campaniilor electorale si alegerilor, angrenand un numar de 1.500-2.000 de cetateni pentru fiecare campanile.
Citeşte mai mult...
 
Noul Cod al Muncii premiaza performanta si da afara ineficienta PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-tv   
Marţi, 28 Februarie 2012 10:55

Cum absolventii ies pe banda rulanta, locurile de munca sunt din ce in ce mai putine, iar situatia economica actuala favorizeaza disponibilizarile. Rezultatul? Un val de someri gata sa ia cu asalt ghiseele de somaj… Piata locurilor de munca este dictata acum de prevederile Noului Cod al Muncii, care vine cu cateva schimbari vizibile in ceea ce priveste modul de desfasurare al perioadelor de proba, situatia proaspetilor absolventi sau, la polul opus, al celor concediati. In cazul perioadelor de proba, viitorul angajator are timp sa se decida timp de 90 de zile pentru cei care au aplicat pentru functiile de executie si 120 de zile pentru cele de conducere. Si absolventii de studii superioare vor trebui sa treaca de o initiere, mai bine zis cea de stagiatura, cam 6 luni de la debutul in viata profesionala.

 

Citeşte mai mult...
 
Expertiza psihologica da verdictul: ori la bal, ori la spital, ori la inchisoare! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 27 Februarie 2012 15:10

Alinierea sistemului judiciar romanesc la cel international aduce noutati in privinta modalitatii de stabilire a cauzelor unor infractiuni, expertizele psihologice tragand un semnal de alarma in ceea ce priveste discernamantul inculpatilor

 Expertii psihologi reprezinta o mana de ajutor complementar dat magistratilor in solutionarea concreta a unor cazuri, aportul lor fiind mai mult decat benefic in stabilirea corecta a unui verdict. Imbinarea ramurii de drept cu cea psihologica este fructificata atat de psihologi, cat si de reprezentantii justitiei sau de inculpati, mai ales ca ofera perspective intrinseci in ceea ce priveste actiunile care au fost savarsite impotriva cuiva.

 Hibele raportului psiho-social.

Juxtapunerea a doi specialisti in solutionarea unei anchete, cum prevede Noul Cod Civil, nu este una tocmai fericita, dupa cum mentioneaza psihologul Stefan Iulian Laurentiu, acesta argumentandu-si expunerea prin reliefarea unor hibe care tin de procesul de ancheta. Implicarea comuna a unui asistent social si a unui expert psiholog in concretizarea raportului psiho-social constituie un demers ambiguu, care nu finalizeaza niste probleme, ci ridica si mai multe semne de intrebare. Rapoartele celor doi reprezentanti sunt binevenite, insa separat, deoarece punerea in acelasi cos a mai multor opinii, mai restranse decat ar fi ideal, conduce la nelamuriri.

Citeşte mai mult...
 
Pentru copiii care savarsesc delicte, raspunzatori in fata legii sunt bietii parinti PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Duminică, 26 Februarie 2012 13:38

Raspunderea civila delictuala tinteste nu numai persoanele direct raspunzatoare de faptele ilicite, ci si pe cele care le ocrotesc din punct de vedere legal

Daca ai sub manuirea lesei un caine care a muscat un cetatean sau a produs diferite pagube societatii, afla ca tu esti raspunzator pentru faptele necuvantatorului, fiind sanctionat de lege in functie de prevederile pentru fapta respectiva. Acelasi principiu legal se aplica si in cazul parintilor care trebuie sa raspunda pentru fapta odraslei fara discernamant, in cazul angajatorului fata de angajat, daca fapta s-a comis in timpul serviciului sau chiar si in cazul relatiei profesor-elev, indiferent ca fapta s-a intamplat in perimetrul scolii sau la vreo activitate extra.

Totodata, institutiile medicale sunt responsabile de actiunile medicilor si ale asistentilor medicali.

Simplificand, o persoana poate sa ceara in instanta repararea unui prejudiciu suferit - fie el moral sau material - unei alte persoane care se face vinovata de o actiune delictuala. Aceasta din urma raspunde de fapta proprie, dar si de fapta altei persoane care se afla “in subordinea” sa. Trebuie stiut ca pentru a se stabili raspunderea civila delictuala trebuie sa existe un prejudiciu cauzat, iar persoana somata la indeplinirea acestei raspunderi nu face decat sa suporte consecintele faptelor proprii sau ale altora, in functie de conjunctura.

Ultima actualizare Duminică, 26 Februarie 2012 13:45
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1234567UrmătorSfârşit »

Page 2 of 7

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact