logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


JURIDIC
Asigurari RCA, CASCO, despagubiri PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-tv   
Marţi, 17 Ianuarie 2012 10:05

Soferul are de platit o singura polita: cea de asigurare Daca un traznet ti-a lovit masina si te-ai trezit cu ea carbonizata, asigurarea te scoate din flacarile usturatoare ale daunelor. In ultima perioada, soselele au capatat statutul de “topos al accidentelor”, si din acest motiv fiecare sofer responsabil ar trebui sa detina un contract de asigurare, atat pentru autovehicul, cat si pentru sine. In acest sens au fost realizate mai multe tipuri de asigurare, fiecare protejand mai mult sau mai putin o anumita parte asigurata, fie ca ponderea mai mare inclina spre asigurat, ca persoana fizica, fie catre obiectul material, respectiv masina. Depinde doar de sofer ce conteaza mai mult, tabla masinii sau propria-i piele. Cand te vei adresa unei firme de asigurari, reprezentantul acesteia iti va pune in vedere optiunile pe care le ai in ceea ce priveste modalitatea de asigurare si beneficiile pe care le prezinta.

 

 Astfel, exista polita de asigurare obligatorie, celebra asigurare de raspundere civila auto, aceasta adresandu-se in special tertilor prejudiciati implicati intr-un accident rutier produs din vina conducatorului auto asigurat. Astfel, vitezomanul Gica va trebui sa isi foloseasca polita pentru a despagubi daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite de ghinionistul implicat fara voie in accident. Firmele de asigurari traseaza, totodata, si limitele de raspundere, acestea avand optiunea de a-si personaliza oferta. In cazul RCA, protagonista asigurarii este chiar masina, astfel ca, indiferent de cine a fost soferul la momentul incidentului, fie ca era titularul autovehiculului, un prieten sau hotul care tocmai si-a insusit prada, cel pagubit va beneficia in continuare de despagubirea aferenta.
Citeşte mai mult...
 
Protectia impotriva abuzurilor angajatorilor PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Vineri, 13 Ianuarie 2012 14:35
Experienta profesionala: 10 ani de litigiu cu job-ul la tribunal!
Dupa un deceniu de litigiu si multi nervi mancati, un fost angajat in asigurari inca mai asteapta sa vada pentru care job sa se trezeasca in fiecare dimineata! Daca, pentru majoritatea dintre noi, doua contracte de munca constituie prilej de bucurie, pentru unii reprezinta un motiv de deplasare constanta la tribunal. Evenimentul nefericit i s-a intamplat dlui. Nicolae, fost sef serviciu daune auto in cadrul unei societati de asigurari, care a avut neinspirata idee de a-si informa sefii cu privire la unele nereguli din cadrul companiei. Un pas gresit - am zice cu totii, mai ales in societatea romaneasca, acolo unde corectitudinea si codul de etica sunt termeni nu prea familiari, ci mai degraba un fel de oi negre pentru bunul mers al afacerii. Daca te gandesti ca, lucrand intr-o societate de asigurari, esti asigurat din toate punctele de vedere, acest lucru nu il poate confirma si protagonistul povestii.
 
Totul a inceput in anul 1999, cand, fiind numit in functia de inspector de daune la o societate de asigurari, a dovedit, datorita eficientei sale pe plan profesional, ca merita avansat la statutul de sef de serviciu daune auto. O avansare ce s-a dovedit a-i fi fatidica, de altfel. Sa fii prea zelos la serviciu nu este intotdeauna ce-si doresc sefii. Personajul nostru isi luase noua functie in serios si era hotarat sa clarifice o serie de dosare intocmite dupa criterii vizibil nelegale: accidente trucate, contracte antedatate, pagube fictive si multe altele asemenea.
Ultima actualizare Vineri, 13 Ianuarie 2012 18:11
Citeşte mai mult...
 
Alocatia de stat pentru copii PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Joi, 12 Ianuarie 2012 13:39
Statul da bani de buzunar copiilor
Daca ti-ai facut calculele si observi ca bugetul familiei a avut de suferit, il poti ruga pe prichindelul tau sa-ti acorde un imprumut din pusculita in care a adunat banii din alocatia de stat Ai observat jucarii noi in camera copilului tau sau, mai ciudat, vreun animal de companie gata sa fie plimbat la cele mai matinale ore ale diminetii? E clar, juniorul tau a strans banii din alocatia de stat si a decis sa-si satisfaca unele capricii, refuzate in prima instanta de catre tine.
 
Salariu de bebelus
Pentru a-i ajuta pe temerarii aflati in perioada de rodaj a statutului de parinti, suma de 200 de lei acordata lunar pentru copilasii ce nu au depasit varsta de doi ani asigura garderoba si sursa de hrana principala, adica tot arsenalul de scutece si lapte praf. Odata cu pierderea statutului de bebelus, se diminueaza si aportul statului in ceea ce priveste buzunarul copilului, astfel ca minorii cu varsta cuprinsa intre 2 si18 ani au la dispozitie doar 42 de lei alocati lunar pentru a-i cheltui dupa bunul plac.
Ultima actualizare Vineri, 13 Ianuarie 2012 10:16
Citeşte mai mult...
 
Divort, conditii, locuinta copil PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Miercuri, 11 Ianuarie 2012 15:07
Ai lucrat din greu 20 de ani la casnicie?
Primesti pensie dupa divort! Conform Noului Cod Civil, cuplurile doritoare de divort se pot adresa - pe langa clasicele instante judecatoresti - si starii civile sau cabinetelor notariale. Noile prevederi par sa protejeze partea “vatamata” din casnicie sub forma unor plati compensatorii efectuate de catre autorul moral al divortului. Astfel, daca fostul partener dovedeste ca stilul de viata “de dupa” este modificat in sens negativ si nu se mai ridica la nivelul celui avut in timpul casniciei longevive, acesta poate cere in instanta o suma compensatorie sau chiar plata in natura. Daca partile au ajuns la un numitor comun, si-au stabilit partajul si nu au copii minori in dotare, pot apela cu incredere la noile institutii acreditate divortului. Acestea reusesc sa flexibilizeze si sa urgenteze procedurile desfacerii unei casatorii, iar timpul si costurile aferente unui divort clasic sunt minimalizate. Legea micii reforme a făcut posibil ca, în cazul cuplurilor care nu au copii sub 18 ani, divorţul consimţit de ambii soţi să poată fi făcut pe cale administrativă, în 30 de zile, cu costuri minime.
 
Ultima actualizare Vineri, 13 Ianuarie 2012 10:17
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1234567UrmătorSfârşit »

Page 7 of 7

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact