logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


JURIDIC
Concediul de maternitate pentru cresterea si ingrijirea copilului PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Vineri, 27 Ianuarie 2012 11:00
Concediile de maternitate sunt conditionate de contributia de 0,85%
Pentru ca viitoarele mamici sa poata beneficia de cele trei concedii specifice perioadei in care sunt insarcinate sau in care au nascut deja, trebuie sa se asigure ca au contribuit pe o perioada de minim o luna la stagiul de cotizare pentru aceste beneficii Multe din viitoarele mamici se confrunta cu dileme referitoare la concediile dedicate perioadei in care sunt insarcinate si la aspectele legale de care trebuie sa aiba grija cand vine vorba de acordarea acestor concedii. De retinut este faptul ca plata unui procent de 0,85% din salariu, efectuata pe cel putin o luna de zile, garanteaza incasarea indemnizatiilor aferente celor trei concedii pe care viitoarea mama le poate primi, fiind de notorietate faptul ca plata acestora este destul de consistenta si contribuie semnificativ la bugetul familiei. In cazul in care viitoarea mamica este angajata, angajatorul are obligatia de a o informa si de a face plata acestei contributii de 0,85%, iar in cazul in care desfasoara activitati autorizate pe cont propriu, va trebui sa informeze personal autoritatile financiare.
Citeşte mai mult...
 
Daunele morale in accidentele de circulatie - Societatile de asigurari auto pot sta in calea despagubirii corecte a victimelor PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-tv   
Miercuri, 25 Ianuarie 2012 09:20

Pretul durerii suportate de victimele accidentelor rutiere se negociaza la sange cu societatile de asigurari, care nu se lasa induiosate de certificatul medico-legal
Chiar daca, in practica, societatile de asigurari sunt destul de zgarcite cu victimele accidentelor rutiere si incearca sa micsoreze plafonul de despagubire, in anul 2010 s-a inregistrat cea mai mare despagubire RCA de pe teritoriul tarii noastre, in valoare de 1 milion de euro, in urma unui accident soldat cu doua victime, una ramasa in stare de invaliditate, iar cealalta fiind decedata. Fiind creat un precedent, majoritatea victimelor incearca sa solicite o suma cat mai mare societatilor de asigurari tocmai pentru a se asigura ca, in urma negocierilor, pot primi o despagubire decenta. Chiar daca devenim usor jenati in momentul in care suntem pusi sa trecem pe hartie suma dorita pentru despagubire, sfatul specialistilor este acela de a cere o suma cat mai mare, ajungand chiar pana la plafonul maxim acordat in acest caz, tocmai pentru a evita situatiile in care negocierile intense duse cu societatile de asigurari sa ne dauneze.
 
Polita RCA este destinata tertilor implicati intr-un accident rutier si nu persoanei care se face vinovata de producerea acestuia. In Romania, peste 90 % din masini au inregistrare RCA, restul de 10 % fiind absente din trafic. In cazuri exceptionale, atunci cand masina care cauzeaza un accident soldat cu victime nu are RCA, cel care va asigura despagubirea este Fondul pentru Protectia Victimelor Strazii.

Citeşte mai mult...
 
Asigurari RCA, CASCO, despagubiri PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012 13:01
Soferul are de platit o singura polita: cea de asigurare
Daca un traznet ti-a lovit masina si te-ai trezit cu ea carbonizata, asigurarea te scoate din flacarile usturatoare ale daunelor. In ultima perioada, soselele au capatat statutul de “topos al accidentelor”, si din acest motiv fiecare sofer responsabil ar trebui sa detina un contract de asigurare, atat pentru autovehicul, cat si pentru sine. In acest sens au fost realizate mai multe tipuri de asigurare, fiecare protejand mai mult sau mai putin o anumita parte asigurata, fie ca ponderea mai mare inclina spre asigurat, ca persoana fizica, fie catre obiectul material, respectiv masina. Depinde doar de sofer ce conteaza mai mult, tabla masinii sau propria-i piele. Cand te vei adresa unei firme de asigurari, reprezentantul acesteia iti va pune in vedere optiunile pe care le ai in ceea ce priveste modalitatea de asigurare si beneficiile pe care le prezinta. Astfel, exista polita de asigurare obligatorie, celebra asigurare de raspundere civila auto, aceasta adresandu-se in special tertilor prejudiciati implicati intr-un accident rutier produs din vina conducatorului auto asigurat. Astfel, vitezomanul Gica va trebui sa isi foloseasca polita pentru a despagubi daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite de ghinionistul implicat fara voie in accident.
Citeşte mai mult...
 
Contractul de locatiune PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Vineri, 20 Ianuarie 2012 08:58
Contractul de locatiune (inchiriere), arma in razboiul chiriilor
Tot mai multi romani aleg calea chiriilor, achizitionarea unei locuinte proprii fiind doar un vis frumos, dar pe care doar o mica parte din ei au reusit sa-l transforme in realitate Protagonistii contractului de inchiriere sunt cele doua persoane care se angajeaza prin semnarea acestuia sa puna la dispozitie un anumit bun, mobil sau imobil, spre a fi utilizat de catre un altul. Fiind un contract bilateral, fiecare parte implicata, atat locatorul (cel care pune la dispozitie bunul), cat si locatarul (beneficiarul direct), avand drepturi si obligatii, asa cum este prevazut in orice contract clasic. Inchirierea se realizeaza sub imperiul unor conditii, acest lucru fiind necesar pentru a proiecta legal durata, modalitatea de plata sau alte prestatii care pot fi personalizate in functie de necesitatile celor implicati. Daca ai de gand sa inchiriezi o proprietate care ti-a facut cu ochiul, afla ca iti revin destul de multe obligatii, asa ca ar trebui sa iti protejezi bunul inchiriat mai ceva ca pe un ou Faberge. Atentie, tot tu vei fi raspunzator de pagubele produse chiar daca un membru al familiei tale sau un prieten “are grija” sa sparga un geam sau sa strice mobila! Pretul pe care tu, ca locatar, va trebui sa-l platesti pentru folosinta bunului este binecunoscuta chirie, adica suma direct proportionala cu facilitatile obtinute si care se achita fie global, fie pe unitati de timp stabilite cu locatorul.
 
Citeşte mai mult...
 
Interesul superior al minorului PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-tv   
Joi, 19 Ianuarie 2012 08:56

Copiii isi pot pedepsi parintii sunand la 116.111 (Telefonul Copilului)

 Chiar daca Linia Verde pentru minori era destinata problemelor legate de abuzuri si educatia copiilor, marturisirile inventate au ajuns sa reprezinte o metoda de pedeapsa aplicata parintilor, asta in cazul in care acestia nu au fost cuminti in fata odraslelor Romania s-a aliniat standardelor de peste granita, traversand chiar si oceanul, si a introdus un numar de telefon gratuit, unde copiii abuzati si cu probleme in familie pot semnala aceste nereguli autoritatilor, adica unor persoane cu pregatire profesionala in domeniul psihologic si social, ajutandu-i astfel pe acestia sa intervina pentru a-i scapa de neglijenta si abuzuri. Astfel, copiii tristi, suparati, afectati de problemele din familie si care nu au cu cine discuta pentru a le da un sfat, pot sa apeleze acest numar, 116.111, si vor beneficia de tot suportul necesar rezolvarii acestor stari. Totodata, numarul de telefon se adreseaza si parintilor care nu reusesc sa gestioneze relatia cu copiii lor, au nenumarate probleme cu acestia si nu gasesc solutii viabile pentru a le depasi.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1234567UrmătorSfârşit »

Page 6 of 7

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact