logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


JURIDIC
Retrocedari imobiliare PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Luni, 13 Februarie 2012 10:03
Mafia imobiliara face legea retrocedarilor
Tentatia castigurilor de milioane de euro ii uneste pe mogulii imobiliari cu o parte din oamenii legii in mafia retrocedarilor, legislatia incalcita si defectuoasa favorizand fraudele in retrocedari Mosteniri traficate, acte de proprietate false, parteneriate ilicite cu importanti oameni ai legii si agentii imobilare, cam acesta este apanajul retrocedarilor din ultimii ani, unde speculantii incearca sa puna mana pe proprietati de sute de mii, poate chiar milioane de euro. Proprietarii de drept ajung sa se roage de chiriasi sa le acorde din nou dreptul de a locui in imobil, in timp ce guvernantii incurca legea, oferind perspective chiar legale celor din mafia imobiliara de a intra in posesia bunurilor ochite, cu parfum de retrocedare. Cam asta pare sa fie realitatea imobiliara din Romania, o joaca de-a revendicarea si retrocedarea si unde se triseaza mai rau ca la poker.
 
Citeşte mai mult...
 
Statutul avocatului roman PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Vineri, 10 Februarie 2012 09:38
Avocatul bun la rezolvarea procesului se cunoaste!
Cand problemele legale te pandesc, ocheste un avocat si cere-i consultanta cat mai repede! Acesta te poate salva din ghearele infractionalitatii si iti poate asigura un somn linistit Vizita la cabinetul de avocatura ar trebui sa devina o practica normala in randul cetatenilor implicati in diferite activitati cu aplicabilitate juridica, acest lucru fiind mai mult decat necesar in anticiparea problemelor de ordin legal. Cum este mai bine sa previi decat sa tratezi, asigura-te ca ai dat de un avocat bun, care te poate ghida in labirintul juridic si care iti mai calmeaza din inflamarea dosarului de la tribunal. Considerata una dintre cele mai vechi si respectabile meserii din lume, avocatura pare sa piarda din aprecierea societatii, de vina fiind si coordonatele practicii indoielnice pe care unii din reprezentantii acestei profesii o exercita atunci cand sunt chemati sa solutioneze diferite spete. Demotivarea de care dau dovada clientii atunci cand se pune problema sa apeleze la un specialist legal este extrasa din antecedentele mediatizate in ultimii ani si pierderea credibilitatii avocatului in ochii justitiabililor. Cum problemele de natura juridica nu intarzie sa apara - din contra, se ivesc la tot pasul - avocatul ar trebui sa reprezinte persoana de incredere, care sa traseze si sa anticipeze directivele oricarei probleme de ordin legal. El este cel care isi foloseste aptitudinile teoretice si practice pentru a evita, in cel mai bun caz, problematici juridice cauzate de lipsa de informatie a clientului in cauza. Cazurile ideale sunt cele anticipative, cand consultarea unui avocat inainte de semnarea oricarui contract, fie el de munca sau comercial, poate sa salveze multe infatisari la tribunal.
Citeşte mai mult...
 
Partajul - destinatia finala a iesirii din indiviziune PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 09 Februarie 2012 09:49

 Iesirea din indiviziune desparte destinele, dar si proprietatile comune ale oamenilor, partajul fiind una din cele mai cautate solutii de iesire Cum nu toate relatiile interumane se bucura de eternitate, momentul in care se spune “Adio!” vine la pachet si cu o cerere de partaj depusa la tribunal. Bineinteles, aceasta actiune nu trebuie sa fie mereu insotita de autoritatea instantelor de judecata, ea poate fi realizata si in mod amiabil, de comun acord intre parti. Rolul judecatorului, atunci cand intervine pe scena iesirii din indiviziune, tine de distribuirea corecta si echitabila a bunurilor catre partile implicate, mai ales atunci cand acestea isi aroga drepturi care nu li se cuvin.

Citeşte mai mult...
 
Recuperari de creante PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Miercuri, 08 Februarie 2012 09:43
Cei pusi pe recuperari de creante au la dispozitie doua ordonante care sa le urgenteze plata!
Pentru recuperarile de tip a la long, mai exista si varianta procesului. Multi dintre cei care au de recuperat datorii, fie persoane fizice, fie juridice, au de infruntat cercul vicios al creantelor, mai ales cand nu exista dovezi de plata, facturi sau inscrisuri care sa ateste existenta datoriei respective. Datornicii incearca, pe cealalta parte, sa se eschiveze de la plata datoriilor, apeland la tot felul de tertipuri care sa-i ajute sa scape de aceasta povara. In situatii limita, acestia ajung sa-si ascunda bunurile care ar urma sa fie executate, sa-si goleasca conturile sau chiar sa se faca de negasit.
 
Cu somatia si citatia se recupereaza creanta
Cei care au de recuperat creante pot apela la trei forme legale care servesc la solutionarea acestei probleme. Somatia de plata si citatia de plata sunt indicate a fi folosite in actiunea de recuperare a datoriilor atunci cand exista dovada certa a respectivei creante si cand se doreste urgentarea recuperarii. Dovada poate fi sub forma unui inscris, contract, factura fiscala sau orice alt document acceptat de instanta judecatoreasca. Datoria trebuie sa fie sub forma lichida (adica cuantumul acesteia sa fie clar stability), dar si exigibila (adica debitorul sa fie bun de plata). In ceea ce priveste ordonanta de plata, persoanele fizice o pot invoca si ele in procesul de recuperare a creantelor.
Citeşte mai mult...
 
Testamentul - arma in razboiul mostenirilor PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-TV   
Marţi, 07 Februarie 2012 09:37

Credeai ca numai un notar poate autentifica un testament?

 Afla ca medicul, capitanul de nava sau chiar seful penitenciarului iti poate valida legal ultima dorinta Dupa inmormantare, de cele mai multe ori urmeaza un show succesoral, cand averea defunctului pare sa nu mai ajunga tuturor rudelor si celor indreptatiti la o cota parte din aceasta. Din punct de vedere legal, succesiunea poate avea doua forme: testamentara, atunci cand, prin dorinta defunctului, soarta patrimoniului sau este decisa de acesta si cea legala, care este aplicata in momentul in care nu exista un act testamentar voit care sa exprime dorinta celui decedat. In respectivul moment, autoritatile legale impart bunurile succesorilor de drept. In categoria succesorilor indreptatiti la mostenirea pe cale legala se pot enumera trei mari clase de rudenie, in functie de apropierea fata de defunct, astfel ca exista clasa I, cu descendentii, (fiii, fiicele, copiii adoptati), sotul supravietuitor si ascendentii privilegiilor (parintii infietori), clasa II colaterala reprezentata de fratii si surorile celui decedat si ascendentii ordinari (bunicii, atat din partea mamei cat si al tatalui celui care a lasat mostenirea), precum si clasa III, colateralii ordinari, din care fac parte matusile si unchii acestuia. Ascendentii ordinari culeg roadele mostenirii in ordinea proximitatii gradului de rudenie, astfel ca, de exemplu, bunicii ii inlatura pe strabunici, indiferent de sex sau de linie. In cazul mostenirii descendentilor si colateralilor se aplica reprezentarea.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1234567UrmătorSfârşit »

Page 4 of 7

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact