logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


JURIDIC
Copiii nascuti in 2012 cresc cu noile indemnizatii de la stat PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Miercuri, 22 Februarie 2012 09:31
Copiii care se vor naste in 2012 vor fi crescuti dupa OUG 111/2010, care stabileste noile indemnizatii si concediul pentru cresterea acestora
Mamele care vor naste in 2012 vor beneficia de prevederile OUG 111/2010, care stabileste cuantumul indemnizatiilor pentru cresterea copilului, respectiv acordarea concediului pentru parinte. Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi acordata doar persoanelor care, in anul anterior datei nasterii copilului, au facut dovada realizarii unor venituri pe 12 luni, fie ca au provenit din salarii, business-uri independente sau din alte forme supuse impozitelor.
 
Concediul pentru cresterea copilului imbraca haine noi
Concediul pentru cresterea copilului vine sub o paleta de variante, una dintre ele fiind cea in care parintele opteaza pentru ramanerea in concediu pana la data in care copilul implineste un an. In acest caz, indemnizatia lunara va reprezenta 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, care nu poate fi mai mica de 600 de lei, dar nici nu poate depasi 3400 lei. Daca parintele decide sa se intoarca la locul de munca inainte ca micutul sa implineasca un an, va beneficia de un stimul de insertie pe piata muncii de 500 lei, acordati lunar.
Citeşte mai mult...
 
Contractul de vanzare-cumparare intre soti - interzis prin lege PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Februarie 2012 15:09

Traind intr-o societate plina de conventii si obligatii, incheierea unui contract nu face altceva decat sa atraga raspunderea in fata legii in caz de nerespectare a clauzelor contractuale.

 Pe o coala alba de hartie se pot scrie multe, vrute si nevrute chiar, iar societatea face uz de multa maculatura pentru a sustine toata scriitura contractuala.

Intr-un contract se realizeaza o intelegere scrisa in care doua parti convin sa se oblige una pe alta intr-un numit fel. Se realizeaza, de fapt, un troc: serviciu pentru serviciu, dar care se desfasoara sub rigoriile legii.

 Acest lucru este necesar pentru ca fiecare parte sa se asigure de seriozitatea celeilalte si de faptul ca isi va duce la indeplinire sarcinile. Inainte de a semna un contract, este de preferat ca acesta sa fie validat de catre un expert din domeniul legal, care sa ofere toate detaliile si eventualele repercusiuni legate de intrarea in uz a acestui act oficial.

Multe randuri redactate frumos intr-un contract pot prejudicia una din parti, sau chiar pe ambele, asta daca nu este redactat corect sau prezinta ambiguitati.

Citeşte mai mult...
 
Acces interzis pe teren (servitute de trecere) PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Joi, 16 Februarie 2012 12:26
Multi proprietari de teren s-au trezit ca nu pot avea acces la proprietatea lor din cauza lipsei unui drum sau a unei intrari civilizate.
Acestia au ajuns sa depinda de bunavointa unor vecini care “orchestreaza” drumul de servitute dupa bunul lor plac Achizitionarea unui teren intr-o zona frumoasa, cu un peisaj de vis, avand toate premisele unei locatii relaxante, s-ar putea sa iti ofere niste surprize de proportii chiar inainte sa apuci sa calci pe proprietatea ta - asta daca apuci - avand in vedere faptul ca terenul tau este infundat iar drumul de acces este imprejmuit de gardul vecinului. Chiar daca, in acte, drumul inchis de vecinul rauvoitor apare ca drum de exploatare comuna, in realitate lucrurile stau cu totul altfel.
 
Acces interzis pe propriul teren
Servitutea de trecere este un drept stipulat in Noul Cod Civil, care enunta clar dreptul proprietarului fondului dominant (adica proprietarul unui teren) asupra terenului fondului aservit cu acordul proprietarului vecin. Totusi, acest lucru nu inseamna ca servitutea de trecere este la indemana proprietarului vecin intr-un mod facultativ.
Citeşte mai mult...
 
Modificari la Legea Concurentei PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Miercuri, 15 Februarie 2012 08:48

Mai nou, cu o cota de piata de doar 40%, companiile isi asigura varful ierarhic

Noile modificari la Legea Concurentei bucura nespus firmele doritoare de statut dominant iar daca acestea indeplinesc cota de piata de 40%, deja se pot lauda ca l-au obtinut! Chiar daca stabilirea procentului de 40% asigura pozitia dominanta a companiilor pe o piata relevanta, aceasta modificare contravine reglementarilor de la nivelul Uniunii Europene deoarece cotele de piata sunt doar un indiciu preliminar, care fluctueaza si nu asigura consistenta stabilirii unui asemenea statut. Cota de piata de 40% reprezinta - spun specialistii europeni - doar o prezumtie inexistenta a pozitiei dominante, insa pentru piata romaneasca aceste procente sunt suficiente, pana la urma nu strica niciunei companii sa se bucure de dominatie, macar si temporara.
Citeşte mai mult...
 
Dreptul de control al asociatului neadministrator PDF Imprimare Email
Scris de Avocat-Tv   
Marţi, 14 Februarie 2012 09:56

Asociatii firmei pot fi supusi la teste de fidelitate

 Inainte de infiintarea unei firme, dupa lungi consilii de familie, se decid membrii care se vor asocia, liantul principal fiind gradul de rudenie sau increderea reciproca. Ce se intampla cu firma, insa, atunci cand relatiile familiale se strica? In general, majoritatea asociatilor unei firme provin “din familie”, insa aceasta nu este o regula. Chiar si doi, trei sau mai multi indivizi, care converg catre acelasi scop si au trasate aceleasi obiective, pot constitui comitetul de asociati in cadrul firmei nou infiintate. Ulterior, in functie de statutul companiei, sunt stabilite functiile si rolurile fiecaruia, precum si actele constitutive care reprezinta reperul legal in activitatea firmei.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior1234567UrmătorSfârşit »

Page 3 of 7

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact