logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL


Gândire și Acțiune Politică (editorial de dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Vineri, 28 Februarie 2014 08:25

Ce este gândirea și acțiunea politică și ce miză are? Pe parcursul anilor m-am implicat în variate dezbateri politice, mai ales cele legate de resurse & dezvoltare durabilă; multe dintre acestea au fost parte din procese politice derulate pe platforme ale Națiunilor Unite, inclusiv diferite convenții internaționale. Se mai adaugă experiența reprezentării societății civile în consiliul consultativ a doi prim-miniștri ai României, activitatea din proiecte derulate la Centrul Național pentru Dezvoltare Durabilă, variate proiecte din administrație și cooperare transfrontalieră șamd. Acest context a permis o oarecare înțelegere a modului în care sunt elaborate diferite documente, cum se ia decizia politică, și nu mă refer la cele ordinare ci la cele care au o potențială relevanță strategică.
Citeşte mai mult...
 
Festivalul Naţional de Ipocrizie s-a... încheiat?! (editorial de Ion Maris) PDF Imprimare Email
Scris de Ion Maris   
Miercuri, 26 Februarie 2014 19:52

Dragi spectatori!...

Am ascultat cu interes discursul preşedintelui PNL Crin Antonescu prin care acesta se dezicea, după trei ani de “căsnicie” stânga-dreapta, de “festivalul de ipocrizie” care a încheiat un mariaj non – eco-logic, poate chiar contra naturii (despuiate total). După turbulenţe periodice şi subtile şicanări pe parcursul guvernării, în special pe parcursul ultimelor luni, legătura amoroasă a fost unilateral dezavuată. De ce s-a întâmplat acest lucru ţine de culisele tenebroase ale politicii. Pe mine mă deranjează faptul că această coaliţie a reuşit să se menţină la guvernare - conform declaraţiilor auzite de o naţiune întreagă - jucând… teatru.

 

Eu iubesc teatrul, dar, ce vor spune cetaţenii ţării după acest tardiv şi inutil moment de sinceritate, stimaţi politicieni?...

Asadar tot spectacolul pe care l-aţi desfăşurat în numele unei strategii-stagiuni a bunăstării a fost prefăcătorie, o improvizaţie?!... Sincer, am sperat şi eu că ultima schimbare din structura politicii va aduce şi raţiune în minţile politicienilor, că această “înnoire” la guvernare va redesena drumul uman - durabil al ţării. E trist când după un relativ scurt şi pasional “amor” apare un auto-denunţ frapant, prin care partea/părţile admit că au mimat iubirea. În aceste condiţii ne putem întreba care dintre co-producătorii USL îl avea amant pe... preşedinte. Incredibil şi inimaginabil să caracterizezi scurta şi (aparent) minunata căsnicie ca simplă dar teribilă... minciună.

 

Traducând şi extrapolând, tot ce am văzut şi am perceput în toţi anii democraţiei a fost irelevant; în spatele microfoanelor, sforăriile au fost şi sunt atât de perfide şi perfecte încât nu le putem intui şi nici nu are sens să ne dorim să separăm personajele. La ce ne folosesc coaliţiile, pan- şi para-alianţele, uniunile, înţelegerile şi marile proiecte politice? La nimic! La agitaţie mediatică (acel tradiţional circ). N-a folosit niciodată poporului gâlceava... “domnilor” dar a stimulat lehamitea.

Ultima actualizare Miercuri, 26 Februarie 2014 22:24
Citeşte mai mult...
 
Micul Prinț de după blocuri (editorial de dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Marţi, 25 Februarie 2014 08:57

Picură mărunt un fel de burniță, frumusețea unei nopți de iarnă-târzie. De ce pleacă oamenii de pe aici, care sunt problemele societale, cele obiective și cele subiective? Cum sunt contextele personale ale celor care trăiesc pe aici? Există printre blocuri ici-colo stâlpi cu becuri, dar ele nu prea schimbă situația. Se văd lumini galben-palide și câini care speră să găsească ceva printre gunoaie. Rețin când au fost construite aceste blocuri. Era aici un lac, a fost umplut cu moloz. Am intrat odată în nămolul de la margine, ca să văd mai bine o broască… iar încălțămintea cea nouă a copilului care eram a rămas bine impregnată de locul acela. Dar era frumos, era soare, era apă, mătasea broaștei mirosea a primăvară. Erau mulți copii pe aici.
Ultima actualizare Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 13:25
Citeşte mai mult...
 
Ţara vicepremierilor (editorial de Horia Picu) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 25 Februarie 2014 07:06
Citesc pe www.hotnews.ro: „ Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, vicepreşedinte PSD, a declarat marţi seara, într-o emisiune la Digi24, că propunerea premierului de a avea patru vicepremieri în Guvern pleacă de la faptul că realitatea politică din momentul formării USL s-a schimbat iar acest lucru trebuie să se reflecte în structura Guvernului.
"Într-o formulă de coaliţie este nevoie de o reprezentare echilibrată a  formaţiunilor care contribuie la această coaliţie. (..) Realitatea politică în USL s-a schimbat.””
 
…etc,etc…Am scris „etc” pentru că presupun că v-aţi săturat de interminabilele declaraţii politice de care aveţi parte cât e ziulica de lungă. „Realitatea politică în USL s-a schimbat”. Şi trebuie să se ţină seama de ea! Dacă suntem ţara regilor de toate felurile (ai asfaltului, ai fotbalului care străluceşte ca un briliant pe coroana fotbalului mondial, ai manelelor şi aşa mai departe), de ce să nu fim şi ţara vicepremierilor? 
Ultima actualizare Marţi, 25 Februarie 2014 09:15
Citeşte mai mult...
 
Despre ani și ani (editorial de dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Luni, 24 Februarie 2014 07:37

Ce creaturi interesante, oamenii, combinații de suflet, materie și inteligență. Din câte pare, suntem ființe sociale, și sunt vitale pentru noi interrelațiile cu ceilalți. Desigur, asta nu înseamnă comunicarea cu totalitatea oamenilor, ci cu un anume subset, cei care pentru noi contează. Și alții ar putea avea valoare, dar oricum nu ai timp de ei… iar dacă ești sincer, nici nu te prea interesează ce zic cei mulți – cât timp există cărți scrise de geniile acestei planete. Dintre cei de azi rămâne să existe un contact real cu doar câțiva: familia, prietenii, colegii de club.
 
Restaurantul unui hotel pe care îl simțim oarecum ca fiind acasă, locul unde ne întâlnim noi, cei care suntem Clubul. O seară pe săptămână: este ceva în ritmicitatea asta, pare că e o ocazie bună să te rupi de toate mizeriile care se află în derulare, de cele care au fost și de cele care vor urma, și te poți destinde și oarecum înălța cu cei pe care îi consideri apropiați. Un pahar de apă minerală, ceva mâncare, discuții interesante despre subiecte ale momentului sau despre aspecte mai relevante… cred că nu degeaba există întâlnirile acestea de ani și ani. Se formează o atmosferă aparte, ajungem să ne cunoaștem și poate să ne și acceptăm așa cum suntem, fără pretenții cum am dori să fim la un mod teoretic. Parcă ne unește ceva. Am făcut împreună diferite acțiuni, și altele sunt pe cale să se nască. Este bine să fii parte în societatea de elită în care să te simți respectat & acceptat de oamenii pe care îi respecți și îi accepți așa cum ei sunt. O seară din săptămâna care trece – au fost cu noi câțiva oaspeți din Olanda, atmosferă OK, discuții în mai multe limbi… pare că există ceva viață pe aici, în zonele de limită. Cât de diferiți și cât de asemănători suntem. Și simt că a mai trecut un an.
Ultima actualizare Luni, 24 Februarie 2014 08:17
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 30 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact