logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL
Un model uman: Schweinsteiger PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 14 Iulie 2014 14:58
Se poate întâmpla ca un moment dintr-o întrecere sportivă să ne ducă cu gândul mult mai departe decât competiţia în sine. Aseară am văzut un sportiv, un om, o atitudine, un exemplu şi o explicaţie de ce nu suntem noi în locul lor…
 
Germania –Argentina în finala Cupei Mondiale la fotbal s-a terminat cu victoria europenilor pentru care mă bucur şi eu, fără a fi nicio clipă filogerman. Dar am simţit nevoia să ţin cu reprezentanţii continentului meu. Scriam în alt articol că o întrecere sportivă se câştigă de unii, care primesc onoruri şi bani şi se pierde de alţii, care primesc şi ei, la rându-le, onoruri (nu neapărat mai puţine) şi bani ( mai puţini, dar destui…). Spectatorii, telespectatorii, pătimaşii suporteri ai echipelor aflate pe teren se aleg cu satisfacţii sau insatisfacţii sufleteşti pe care, la sfârşitul luptei sportive, le materializează în lacrimi, hore sau grămezi spontane ca la rugby, îmbrăţişări, ieşiri în piaţa oraşului, claxoane, bere (de data aceasta germană) şi puţină detaşare de la grijile zilei.
Ultima actualizare Marţi, 15 Iulie 2014 06:47
Citeşte mai mult...
 
Inainte si dupa 35 de ani (editorial de Doru Atomei) PDF Imprimare Email
Scris de Doru Atomei   
Marţi, 10 Iunie 2014 13:51

Iata ca am intrat si in mult asteptata vara (nu de mine, dar am o gramada de cunoscuti ce asteptau asta) si am facut-o intr-un alt mod. Adica, in natura. Nu stiu cum s-au asezat sau aliniat toate, cred ca mai degraba s-au intins si apoi scuturat mai toate din jurul meu, astfel ca, in ultimul weekend din primavara a fost extrem de frig. Cu 3 zile inainte ne batea soarele in cap si sufeream de zapuseala, vineri seara am stat in ploaie si am cam inghetat. 
Daca asa a vrut Natura, asta a fost. Iar sambata, pe Rarau, frig, vant, ceata… pffff. Imi inchipuisem initial KruNatura ca ceva pasnic, calduros, luminos… se pare ca si atunci cand las toata garda jos, Dark-ul din mine activeaza sau transmite involuntar Universului, sau ce-o mai fi, semnale si astfel ca totul devine intunecat. Asta e, bine ca am supravietuit, iar natura ne-a aratat ca ne apropie, atunci cand credem ca suntem cei mai tari si unici pe acest Pamant, heh!
Ultima actualizare Marţi, 10 Iunie 2014 14:01
Citeşte mai mult...
 
Acum ori...altădată! (editorial de Horia Picu) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Vineri, 06 Iunie 2014 16:03
Cu mulţi ani în urmă, când echipa de fotbal Universitatea Craiova era la un meci distanţă de câştigarea primului titlu de campioană, toată lumea se exprima şi gândea cam ceva de genul „acum ori niciodată”. Un singur ziarist a avut „tupeul” să scrie un articol despre meciul decisiv al marii echipe craiovene cu titlul „Acum ori…altădată”. Şi a avut dreptate ziaristul…Craiova n-a câştigat în acel an campionatul, ci altădată.
 
Mi-am adus aminte de episodul acela acum, când văd că toată lumea doreşte un singur lucru: Simona Halep să fie învingătoare la Roland Garros sâmbătă, 7 iunie 2014. Nu ştiu de ce se pune atâta presiune pe umerii tinerei noastre sportive. Toată lumea, pe la toate posturile TV şi prin toate căile de socializare pe care le oferă internetul, vorbeşte despre un singur meci, care pare a fi ceva fundamental pentru o naţiune întreagă, ba chiar mai mult, pentru o bună parte a locuitorilor planetei.
Ultima actualizare Vineri, 06 Iunie 2014 16:55
Citeşte mai mult...
 
De 1 iunie PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 01 Iunie 2014 06:34
S-a întâmplat cu aproximativ două săptămâni în urmă. Eram pe stradă (se subînţelege că  eram pe trotuar) şi am trecut pe lângă o mamă care era cu copilul ei, un băiat  a cărui vârstă o aproximez cam pe la 6-7 ani. Băiatul îi spunea mamei că ea este cea mai bună mamă din lume şi că o iubeşte. I-a luat mâna şi i-a pupat-o…Mama i-a spus fiului că şi ea-l iubeşte. O scenă atât de frumoasă, cum rar ne e dat să vedem pe stradă!
 
Neavând niciun motiv temeinic pentru a mai merge puţin în preajma celor doi, m-am depărtat…Dar m-am gândit mult timp după aceea la scena văzută. Acum, de 1 iunie, Ziua Copilului, urez  tuturor micuţilor să aibă fiecare câte o mamă căreia să-i spună că o iubesc. Urez fiecărei mame să aibă copii care să le spună că sunt cele mai bune mame din lume şi mâinile lor sa fie sărutate în semn de recunoştinţă pentru toate câte au fost şi pentru toate câte vor veni, bune, rele…Pentru că mamele sunt prietenele voastre cele mai bune, dragi copii! 
Citeşte mai mult...
 
O împărţire (editorial de Horia Picu) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 27 Mai 2014 16:32
Mergem din când în când la vot, sau stăm acasă. E la libera alegere a fiecăruia, după nevoia de implicare politică (ce iluzie!...), sau după starea de lehamite care-i în continuă creştere pe la noi. Acum, după publicarea rezultatelor oficiale, parţiale încă în momentul redactării acestui articol, pot încerca o analiză a marii frământări electorale din ultimele săptămâni.
 
USD are cam 37-38% dintre voturi, PNL în jur de 15%. Ce diferenţă uriaşă, au spus mulţi analişti politici. Ce-i de făcut, se întreabă liberalii şi autodemisionata lor conducere. Eu zic să facem analiza opţiunii electoratului plecând de la o împărţire. 38(la sută) împărţit la 3 (partide) înseamnă mai puţin decât 15% (obţinut de PNL). Nu văd de ce s-au tulburat apele acum în PNL, ci nu în momentul când istoricul partid a decis că nu mai încape lângă PSD. Oare întreaga conducere a PNL nu înseamnă cumva un singur om şi o echipă de executanţi servili? Să ne amintim faptul că la ultimele alegeri liberale, Crin Antonescu a dat de înţeles că trebuie să fie votată întreaga conducere a partidului pe care el a propus-o, pentru că altfel lucrurile nu vor merge bine…Probabil că echipa trebuia să fie aleasă astfel încât să execute orbeşte ordinele şefului. 
Ultima actualizare Marţi, 27 Mai 2014 16:51
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 27 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact