logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL
Bună! (editorial de Horia Picu) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 04 Octombrie 2014 15:11
E clar… Lumea (supra)vieţuitoare  din spaţiul României democratice  se îndreaptă sigur spre un comportament necivilizat din ce în ce mai uşor observabil! 
Claxoane, muzici date până la refuz (şi ce muzici...) în maşini, în case, înjurături şi obscenităţi la tot pasul. Peste toate acestea, a mai apărut ceva: impolteţea salutului. Da, impoliteţea, nu politeţea salutului. Am fost învăţaţi să salutăm şi să răspundem la salut. Acum se salută sau se răspunde la salut într-un mod pe care cu mari eforturi îl pot accepta. Se spune „bună” în loc de „bună ziua”. Sigur că „bună” îşi găseşte justificarea când e vorba de un coleg, un prieten, un membru al familiei. Dar când intri într-un magazin şi la salutul tău...arhaic ( „bună ziua”) ţi se răspunde de câte o domişoară ajunsă vânzătoare pe criterii de tinereţe şi de frumuseţe,  clar şi răspicat „bună”, parcă îţi vine să ieşi afară de-acolo fără a-ţi mai aduce aminte de ce-ai intrat. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 04 Octombrie 2014 18:45
Citeşte mai mult...
 
Dacă nu ei, atunci cine? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 15 Septembrie 2014 19:04
Un comunicat al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) m-a „împins” într-o liniştită zi preelectorală să-mi spun punctul de vedere asupra celor afirmate de Alianţa amintită. 
„Considerăm că abordarea chestiunii restaurării Monarhiei în cadrul precampaniei şi campaniei electorale pentru instituţia fundamentală a statului republican este total nepotrivită şi facem apel către toţi candidaţii să renunţe la a se mai referi la acest subiect, care nu are legătură cu aceste alegeri şi cu calitatea lor potenţială de Preşedinte al României.”
Citeşte mai mult...
 
Bravo Sighet! PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 08 Septembrie 2014 08:06
  De data aceasta mă adresez direct ţie, Sighet, oraşul meu de suflet. Bravo pentru frumoasele zile ale festivalului! Mi-am zis că cel mai drept e să complimentez un întreg oraş pentru trei zile frumoase de care am avut parte la început de Răpciune.
  Au fost zile şi nopţi (mai ales nopţi) frumoase pe la noi pe-aici…Un  beneficiu nebănuit pe care l-a adus festivalul a fost descătuşarea unor forme de manifestare artistică dintre cele mai diverse. S-a cântat, s-a dansat, s-a pictat, au fost discuţii elevate despre istoria Sighetului şi participarea maramureşenilor la primul dintre cele două mari războaie mondiale. Lumea a ascultat muzică, s-a bucurat de prezenţa trupelor dragi, a cântat cu cei de pe scenă, a dansat şi s-a entuziasmat de fiecare dată. Imposibil să nu te bucuri de bucuria concetăţenilor tăi! Părinţi cu copii de 2-3 ani dansând împreună pe platoul din centrul oraşului până dincolo de miezul nopţii. Ce imagine frumoasă! 
Ultima actualizare Luni, 08 Septembrie 2014 09:23
Citeşte mai mult...
 
Despre criza actuală NATO – Federația Rusă (autor: Prof. dr. Nicolae Iuga) PDF Imprimare Email
Scris de Prof. dr. Nicolae Iuga   
Miercuri, 03 Septembrie 2014 14:36

Orice om care are mintea lucidă și nu are creierul spălat de o propagandă bezmetică, poate observa că actualul Guvern ucrainean, instalat prin lovitură de stat după 21 februarie 2014 la Kiev, este practic un pion al Washington-ului. 
 
Până în luna mai a.c., Federația Rusă a vrut să creadă într-o negociere cu Vestul. A fost de acord cu păstrarea independenței Ucrainei, cu două condiții: federalizarea acestei țări cu o minoritate rusă de aproximativ o treime din totalul populației și protecția minorității ruse și a vorbitorilor de limbă rusă. In Ucraina, țară cu o populație totală de 44 milioane locuitori, trăiau aproximativ 9 milioane de etnici ruși și un total de 15 milioane de rusofoni. In schimb, Moscova s-a oferit să sprijine economia Ucrainei, în special în ceea ce privește energia și să recunoască guvernul ucrainean. În același timp, unul dintre cei mai importanți politologi contemporani, fostul Secretar de stat al SUA și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Henry Kissinger a cerut guvernului american să renunțe la ideea de a integra Ucraina în NATO și să adopte vis-à-vis de această țară  raporturi similare cu cele ale Finlandei. În aceste condiții, un acord ar fi pus capăt crizei. Dar propunerea lui Kissinger a fost total respinsă de către Washington, motivându-se că nu s-ar putea tempera ceea ce pare a fi un atac atent planificat al SUA împotriva Rusiei.
Ultima actualizare Miercuri, 03 Septembrie 2014 14:40
Citeşte mai mult...
 
Oh, ruşii ăştia! („Oh, those Russians!") - editorial de Horia Picu PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Vineri, 29 August 2014 12:30
În 1978 a formaţia „Boney M.” a lansat un cântec, „Rasputin”, care s-a auzit mulţi ani în toate discotecile din România şi n-am niciun motiv să cred că a fost altcumva, în întreaga lume. Melodia e frumoasă, dansantă, numai bună pentru o „piesă de rezistenţă” într-un mediu frecventat de nişte tineri care vor să se distreze. 
 
Versurile spun şi următoarele:
„Dar când poftele sale şi mai ales setea sa de putere 
Au ajuns din ce în ce mai cunoscute, 
Necesitatea de a se face ceva împotriva acestui bărbat cumplit 
A devenit din ce în ce mai stringentă.”
Ultima actualizare Vineri, 29 August 2014 13:19
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 25 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact