logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL
Statul Mafiot versus Dorința de a Exista (articol de dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Vineri, 13 Februarie 2015 23:02

Domn profesor. Intelectual, sau un fel de… doar că este pe ducă – îl ucide sistemul. Simte o oboseală inutilă, o colcăială de doi bani. În ultima vreme, omul nu prea mai are chef să vorbească; o bruschează și pe ea, cu toate că părea că o iubește; nici nu mai vrea să audă că iar are nevoie copilul de ceva. Deja când se trezește îl doare capul. Îl tot sună ăștia de la bancă, iar salariul nu este bun nici de a acoperi cheltuielile minimale. Ce capacitate mai are să predea ceva interesant la elevi, când simte că se scufundă pe zi ce trece? Măcar nu e singur… sunt foarte mulți cu el, aici pe la periferie de Uniune Europeană. Cei care ajung bolnavi… și la cheremul spitalelor de unde au plecat medicii… vai de mama lor. Cam toți sunt în degradare… adică toți în afară de mafioții din politică, silvici jefuitori de pădure, hoarde de sutaniști care jăcmănesc prostia umană.
 
Te miră criza economică, socială, ecologică, morală, demografică, intelectuală, politică șamd în care ne afundăm? Te miră că sunt rase pădurile și împușcate animalele, iar oamenii nu prea mai au chef de viață? De ce te miră, dragă? Nu este oare consecința directă, evidentă și inevitabilă a unui tip de evoluție societală care începe să își arate efectele? Devastarea resurselor de orice fel, exploatarea oamenilor până la distrugerea lor, non-sustenabilitatea sistemului pe toate planurile sunt efectele acestui tip de abordare în care profitul, jăcmănirea, succesul mafioților este pe prim plan… iar alt interes nu mai există. Crezi că cineva mai poate avea încredere în acest sistem?
Citeşte mai mult...
 
Simona Halep: altădată sau…niciodată? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Joi, 12 Februarie 2015 20:47
Din păcate, acum nu mai avem prea mulţi sportivi de talie mondială pe care să-i însoţim cu inima şi cu gândul nostru când sunt angrenaţi în competiţii de renume pe tot globul pământesc. Poate unu-doi pe la sporturile individuale. Unde-i Ilie Năstase din perioada 1970-1973? Ce să mai vorbim de sporturile de echipă? Unde-i handbalul de-altădată? Unde-i voleiul de-altădată? …şi lista-i prea lungă…
 
Acum doar Simona Halep ne mai face să ne abatem gândurile de la Marea Neagră şi flota noastră scufundabilă (dacă a mai rămas ceva de scufundat...), de la corupţia care pare de nestăvilit, de la asfaltul turnat pe ploaie, de la copiii abandonaţi de la naştere sau vânduţi pe câţiva bani, alţi bani decât ai noştri, etc.
Citeşte mai mult...
 
De la fereastra cu oportunitati… (editorial de Doru Atomei) PDF Imprimare Email
Scris de Doru Atomei   
Joi, 12 Februarie 2015 12:50

Salutari,

Incetul cu incetul, iesim si din iarna. Dar zvacnirea ghioceilor este umbrita de evenimente conflictuale sangeroase ce se intampla doar la cateva sute de km de noi. S-au aniversat 100 de ani de la Marele Razboi, 70 de ani de la sfarsitul ultimei conflagratii mondiale sangeroase, a mai fost si un razboi rece care a varsat si el sange, dar voalat… iar acu’, oricum vrei sa o dai, tot la amenintari de razboi ajungem, din pacate. Cam naspalioasa situatie, mai ales cand militantismul ideatic nu-si mai gaseste nicio logica, nicio motivatie in bravul patriotism. Martial-ul doctrinar tinde sa se transforme in extreme vioente, lipsite de toleranta, de impacare, de bunavointa. Totul devine incrancenat, incruntat, rigid, urat.

Citeşte mai mult...
 
Visul domnului Liiceanu (editorial de Horia Picu) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 10 Februarie 2015 18:03
Când cineva spune: „am avut vise” ştim la ce se referă. Ştim, de asemenea, la ce se referă şi când spune „am avut visuri”. Dificultatea apare când auzim  (sau citim) spunându-ni-se „am avut un vis”. Să fie activitatea cerebrală din timpul somnului, sau imaginaţia, mai mult sau mai puţin activă?         
 
Domnul Liiceanu are, ca toată lumea, vise - adică imaginile fabricate de creier în timpul somnului (sau pe care le primeşte…), dar are şi visuri – adică aspiraţii, dorinţe. Nimic neobişnuit, dar ceva interesant apare când folosim unica variantă a singularului, care este vis. 
Ultima actualizare Marţi, 10 Februarie 2015 18:29
Citeşte mai mult...
 
Statul Mafiot România contra Naturii (Autor: Dr. Peter Lengyel) PDF Imprimare Email
Scris de dr. Peter Lengyel   
Joi, 29 Ianuarie 2015 20:15

Pentru a înțelege cele ce urmează, este necesar ca înainte să citești acest document din pdf.
 
 
“The idea of wilderness needs no defense, it only needs defenders.” – Edward Abbey
 
Un blestemat stat mafiot. Cel mai criminal act la adresa biodiversității din peisajul carpato-danubiano-pontic a fost decizia ca parcurile naționale și parcurile naturale ale acestei țări să fie date pe mâna silvicilor. Cel mai recent fenomen este epurarea oamenilor de știință din consiliile științifice ale parcurilor naționale administrate de structura mafiota silvică ce are tentacule prin minister, parlament, ONG-uri “de mediu” șamd. Se derulează acum înlocuirea oamenilor de știință cu tot felul de politruci, drujbiști și alți mafioți locali… ceea ce arată până unde se ajunge cu mizeria în țara asta… care devine locul unde Camorra italiană (ce pare o gașca de mici huligani) ar putea să vină să ia niște lecții de la mafioții din parlament, ministere, tăietorii de pădure pe zeci de mii și sute de mii de hectare… care managerizează “arii protejate”.
Ultima actualizare Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 13:59
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior21222324252627282930UrmătorSfârşit »

Page 21 of 40

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact