logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL
„Puţin îmi pasă că voi nu mă vreţi”, esenţa politrucianismului românesc PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 17 Iunie 2015 05:23
Atât de mare este răutatea omenească, încât – în pofida evidenţei – unii dintre semeni (răuvoitorii şi/sau invidioşii) susţin cu mereu tânăra vehemenţă a meseriei de cârcotaş că în România postdecembristă se poate vorbi de un real progres doar în vastul şi dinamicul proces de înciocoire prin minciună şi hoţie mai ceva ca-n faimoşii noştri codri de odinioară, prin tripleta murdărie-mojicie-manelizare şi asaltul subculturii triumfătoare.
Dar cu bună-ştiinţă toţi aceşti cusurgii dau uitării marile noastre realizări din plan social şi politic, o logică şi absolut normală compensaţie după lichidarea în regim de urgenţă a industriei, agriculturii şi transporturilor (feroviare, maritime, fluviale), dimpreună cu frumuseţea şi înţelepciunea fundamentelor românismului multisecular: cinste-omenie-teamă de păcat-credinţă sinceră în Dumnezeu-hărnicie-dragoste de ţară, semeni şi întreaga lucrare divină.
Ultima actualizare Miercuri, 17 Iunie 2015 08:39
Citeşte mai mult...
 
Pentru ce mai avem televiziuni de ştiri? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 14 Iunie 2015 19:03
Puţine zile au trecut de la informaţia despre situaţia economică dezastruoasă a majorităţii televiziunilor de ştiri. Sărăcuţele, în 2014 au cam ieşit în pierdere…Nu văd de ce în alţi ani să fi avut profit. Cine doreşte să se informeze mai bine despre banii aruncaţi în vânt de televiziuni, o poate face AICI
 
Ştiri sunt de toate felurile, pe toate canalele tv care sunt specializate(?) în aşa ceva. Dacă restrâng paleta de informaţii pe care le putem vedea zi de zi doar la cele sportive, constatarea pe care o pot face este că în afară de fotbal şi tenis, altceva nu mai există pe lumea asta. Dacă nu-i sezon de fotbal, nicio problemă! Se pot face ştiri despre vacanţele fotbaliştilor sau ale conducătorilor de cluburi. Dacă şi subiectele astea se termină, ne sunt prezentate  ştiri de ultimă oră despre nevestele sau amantele prea băgaţilor în seamă. Acum avem posibilitatea să vedem alternativ ştiri din fotbal cu ştiri din tenis. Sigur, avem câteva domnişoare care joacă tenis foarte bine şi prestaţiile lor îi încântă pe toţi românii. Îi încântă, sau îi dezamăgesc, aşa cum a fost la Roland Garros…
Citeşte mai mult...
 
Ciprian Coc, un gondolier maramureşean PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 09 Iunie 2015 18:34
Ştirea despre maramureşeanul care a dat telefon la 112 pentru a semnala un transport suspect de lemne are o continuare care pare a fi dintr-un roman al absurdului. Ciprian Coc a fost amendat cu 1000 de lei pentru că a sunat la 112! Omul a vrut să fie doar unul dintre foarte puţinii români cu simţ civic! Da, trebuie să recunoaştem că sunt multe situaţii în care ne facem că nu vedem şi trecem mai departe preocupaţi sau „preocupaţi” de treburi care nu necesită amânare.
 
Plecând de la poza pe care a publicat-o portalul de ştiri www.actualmm.ro , am reuşit să aflu câte ceva despre maramureşeanul care e acum anchetat pentru o faptă la care legea îi dă dreptul şi la „comiterea” căreia am fost îndemnaţi prin spoturile publicitare promovate cu mare voioşie de televiziuni. Ciprian Coc iubeşte natura, pădurea, muntele, drumeţiile. Dacă informaţiile pe care le-am cules sunt corecte, domnul Coc este instructor auto, masterand în Etnologie şi Antropologie Socială la Univ. Tehnică din Cluj Napoca, Centrul Universitar Baia Mare. E preocupat de păstrarea tradiţiilor maramureşene, fiind membru al grupurilor: Tabăra de Arte Ţara Lăpuşului şi Zestrea Stămoşească a Maramureşului.
Citeşte mai mult...
 
Cine suspendă pe cine, şi mai ales când? (Autor: Moise Guran) PDF Imprimare Email
Scris de Moise Guran   
Vineri, 05 Iunie 2015 17:08

Ca să înţelegem exact evenimentele trebuie să trecem în revistă câteva texte legale, dar şi o practică, după părerea mea neconstituţională, ce a creat deja cutume în România în privinţa protecţiei unor infractori ajunşi în funcţii de parlamentari şi miniştri.

În primul rând, trebuie să conştientizăm faptul că autorii Constituţiei nu prea şi-au imaginat că un infractor poate ajunge ministru, sau că cineva poate propune măcar o persoană cercetată penal pentru astfel de funcţii.

Constituţia este destul de clară, ea spune că:

Citeşte mai mult...
 
...de prin paienjenisul amintirilor (editorial de Doru Atomei) PDF Imprimare Email
Scris de Doru Atomei   
Luni, 01 Iunie 2015 15:35

Si vine vara… mult asteptata vara…
 
Saluturi toride si pline cu arome de mojito si limonade servite cu umbrelute jamaicane facute-n China!
Gata cu dark-ul, e timpul pentru fuste lalai si scurte, bufanti vaporosi si pantaloni scurti, decolteuri in forma de defileuri abrupte si uleioase, muschi tatuati cu bufnite intelepte, unghii cu gel pana-n gat, ochelari de soare si pe urechi, bronzari intensive si transpiratie cat incape! Plus culori vii, colorate, exotice… fara numarrrrR!
 
Vara concertistica e deja pregatita. Am tot scris de ceea ce urmeaza sa se intample, cred ca stiti si voi optiunile clare si veti decide in functie de stare, pusculita, conjuctura, proximitate. 
Ultima actualizare Luni, 01 Iunie 2015 20:31
Citeşte mai mult...
 
Eurovision? La ce bun? PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 26 Mai 2015 06:29

Nu merită să fim supăraţi pentru un concurs (mai degrabă „concurs”?) de muzică uşoară, care e contestat şi tratat cu indiferenţa pe care o merită. Noi, românii, nu suntem indiferenţi şi vrem ca ai noştri să fie mereu ca brazii! Şi să facă ce fac brazii, adică să fie la înălţime…

Totuşi, dacă vrem să fim şi noi trecuţi pe lista câştigătorilor, poate n-ar fi rău să meargă compozitorii noştri prin ţările unde s-au câştigat cele mai multe trofee…Mă gândesc la Suedia, la Irlanda…Că sigur ar avea ce-nvăţa de-acolo…

 

Citeşte mai mult...
 
Spaima de şaibă (articol de Vasile - Marius Mureşan) PDF Imprimare Email
Scris de Vasile - Marius Mureşan   
Luni, 25 Mai 2015 16:05

1989 a fost cel mai bun an al vieţii mele de până atunci. Practic, toată viaţa mea părea să fie concentrată pe examenul de admitere în liceu, pe dorinţa de a intra la Liceul «Dragoş Vodă», la mate-fizică. Era cea mai bună clasă din oraş, aspiraţia oricărui elev (sau a părinţilor acestuia) care vroia să ajungă undeva în viaţă.
 
«Dacă nu înveţi, vei ajunge la şaibă» îmi repetau, la nesfârşit, părinţii în perioada gimnaziului, astfel încât ŞAIBA ajunsese pentru mine o adevărată sperietoare, iar singura soluţie pentru a o evita era intrarea la mate-fizică.
 
Pe măsură ce se apropia ziua primului examen, emoţiile creşteau vertiginos şi pregătirea se intensifica.
Ultima actualizare Luni, 25 Mai 2015 16:15
Citeşte mai mult...
 
Se numea Sarah, se numeşte Klara… (editorial de Horia Picu) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 17 Mai 2015 11:06
Sarah şi Klara sunt două supravieţuitoare ale Holocaustului. Sarah nu s-a născut în România. Klara, da…Despre Sarah nu ştiu dacă acum mai trăieşte. Klara, trăieşte şi acum şi ne înclinăm cu toţii în faţa venerabilei doamne, trecută de 101 ani.
 
Ieri am fost la gară la comemorarea deportării evreilor sigheteni din mai 1944. Au fost urcaţi în vagoane de marfă şi…Restul se ştie. Se ştie din filme, din povestirile supravieţuitorilor, din cărţi. Din cărţi cum este „Se numea Sarah”. Mă gândeam aseară că avem şi noi o supravieţuitoare din acei ani, pe Klari néni, pe care o cunosc de mulţi ani. Doamna Klara n-a putut veni la gară. A venit familia. Acum e din ce în ce mai puţin probabil să găsim supravieţuitori ai acelor oribili ani. Vin la comemorare urmaşii celor de-atunci. 
Ultima actualizare Duminică, 17 Mai 2015 16:48
Citeşte mai mult...
 
Asta n-o credeam posibilă… (Editorial de Horia Picu) PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 16 Mai 2015 07:02
Asta n-ọ credeam posibilă… la o televiziune care se laudă cu oamenii care lucrează acolo şi cu premiile internaţionale obţinute, n-am nicio îndoială, pe merit profesional incontestabil. 
 
Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii „Sinteza zilei” de la Antena3, l-a avut invitat pe cântăreţul Julio Iglesias jr. Citesc pe portalul de ştiri www.hotnews.ro că la sfârşitul discuţiei televizate Gâdea-Iglesias, românul l-a învăţat pe spaniol să spună ceva în româneşte:”Jos Băsescu!”
 
După emisiune, Iglesias a trimis un comunicat de presă care lămureşte modul mitocănesc în care a fost pus să spună ceva ce nu avea nici un fel de înţeles ATUNCI pentru el:
Ultima actualizare Sâmbătă, 16 Mai 2015 18:36
Citeşte mai mult...
 
Zile şi nopţi liniştite după “O noapte furtunoasă” PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 11 Mai 2015 17:44
Au trecut deja trei nopţi (liniştite, nu furtunoase) de la spectacolul actorilor amatori cu piesa marelui nostru dramaturg I.L.Caragiale, la Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei. Trei nopţi şi trei zile care mi-au fost necesare pentru a judeca mai „la rece” puţin cele văzute.
 
Despre piesa de teatru s-a scris, bine şi frumos şi pe bună dreptate. Ne-am dus la Centrul Cultural cu gândul că trebuie să fim înţelegători faţă de nişte mari iubitori de spectacole teatrale care au avut curajul să treacă de pe fotoliile comode ale spectatorilor în postura nouă şi nu tocmai confortabilă de actori.
Citeşte mai mult...
 
Exportatori de mizerabilism PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Joi, 07 Mai 2015 05:30

Într-o conferinţă de presă organizată la sediul Institutului Cultural Român, Nicolae Breban a spus mai multe lucruri interesante peste care nu putem trece prefăcându-ne că nu le-am observat. Am ales un fragment care merită comentat, pentru că, din păcate, ne defineşte ca popor. În conferinţa amintită, scriitorul Breban a punctat foarte clar şi următorul aspect:

„Noi exportam mizerabilismul care apoi se întoarce la noi şi ne uimeşte cum de ne văd occidentalii atât de nenorociţi. Pentru că noi, prin literatura unor tineri şi prin unele filme, premiate la Cannes, dar mizerabilismul ăsta noi îl cultivăm, pentru că băieţii ăştia sunt foarte abili, pentru că ei produc ceea ce cred ei că se cere în afară. Într-adevăr, afară unii cer imaginea României mizerabile, joase. Vechiul meu prieten, marele regizor Lucian Pintilie, el a început primul cu filmul „Balanţa” să producă de tipul violent-mizerabilist. Parcă ne-a convins şi pe noi că suntem o ţară de nimica. Suntem ultimele otrepe ale Europei.” (sursa: www.hotnews.ro)

Citeşte mai mult...
 
Alexandra şi Andreea au mâncat Eugenie în Canada PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 20 Aprilie 2015 18:34
La sfârşit de săptămână două tenismene din România au plecat să mănânce o Eugenie tocmai în Canada. Au reuşit amândouă să înghită un biscuit care în afară de cremă avea şi aroganţă, aroganţă pe care o are cineva care se crede superior doar prin cadoul care i s-a făcut la naştere: locul…
 
Puţini se gândeau că cele de pe  locul 70 şi locul 104 din clasamentul tenisului feminin mondial o vor învinge pe cea care juca acasă, în faţa publicului ei şi era mult mai bine situată în amintitul clasament (pe puncte, nu neapărat pe valoare…).
Ultima actualizare Luni, 20 Aprilie 2015 19:17
Citeşte mai mult...
 
Paul Grigoriu: „ultima oră sau ultima oară” PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Sâmbătă, 04 Aprilie 2015 14:48
Nu credeam că voi citi vreodată o astfel de ştire…Nu credeam că moartea unui om care s-a confundat ani la rândul cu Radio România Actualităţi mă va aduce în mod neaşteptat şi nedorit în faţa tastaturii…
 
L-am ascultat de multe ori în jurul  miezului zilei conducând cu energia şi pofta de a-şi simţi ascultătorii aproape, pe calea nevăzută a relaţiei trecută dincolo de simţuri sau de sentimente. Acum Paul Grigoriu e definitiv în lumea celor care ne-au bucurat existenţa.          
 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 7 of 16

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact