logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EDITORIAL
EDITORIAL: Eu scriu, tu citeşti, ei… PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Luni, 09 Noiembrie 2015 18:09
Indignarea bunului meu prieten Dani Godja, prezentǎ ȋn articolul „Schimbarea ȋncepe cu noi! Doar cǎ noi nu ne dorim schimbarea...” aproape cǎ o pot vedea ieşind din ecranul calculatorului şi pǎtrunzȃnd pȃnǎ ȋn adȃncul ființei omeneşti. Pentru cǎ ȋn presa scrisǎ  (electronic sau pe suport de hȃrtie) se merge pe principiul pe care-l vedeți ȋn titlul articolului, voi ȋncerca sǎ rǎspund, ca cetǎțean neȋnregimentat politic de mai mulți ani, dar interesat de ceea ce se ȋntȃmplǎ ȋn societatea ȋn care m-am pomenit ȋntr-o zi. Dacǎ vrei sǎ vii pe lume sau dacǎ vrei sǎ pleci din aceeaşi lume ȋntr-o zi, nu te ȋntreabǎ nimeni dintre cei care ar putea sǎ ia o hotǎrȃre. Dar lumea ȋn care ȋți duci existența cȃteva decenii, mi se pare normal sǎ cǎutǎm s-o ȋntelegem şi pe mǎsura şanselor pe care ni le oferǎ viața, s-o ȋmbunǎtǎțim, ȋn folosul nostru, al familiilor şi pȃnǎ la urmǎ, al tuturor. Dacǎ nu putem schimba lumea, mǎcar trebuie sǎ ne spunem pǎsul, cȃt mai tare, cȃt mai mulți, de cȃt mai multe ori.
Ultima actualizare Luni, 09 Noiembrie 2015 21:08
Citeşte mai mult...
 
EDITORIAL: Schimbarea începe cu noi! Doar că noi nu ne dorim schimbarea.... PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Luni, 09 Noiembrie 2015 11:07

 Printre numeroasele mesaje de pe bannerele celor ce protestează zilele acestea în toată țara, am remarcat în mod special unul din ele: ”Schimbarea începe cu noi! Fii civilizat. Informează-te. Citește. Implică-te. Progresează. Dă exemplu. Nu da spagă. Nu lua șpagă”. Un mesaj care ar trebui să ne pună pe gânduri un pic. AR TREBUI, dar așa ceva nu se întâmplă.

 

În aceste zile, tupeul fără margini al clasei politice și al tuturor celor contestați de către popor, a atins cote greu de imaginat într-o țară civilizată. Norocul nostru e că nu suntem deloc o țară civilizată, că detaliile astea nu ne afectează cu nimic și le privim, în continuare, ca normalitate. O normalitate bolnavă, specifică plaiurilor mioritice. Tristă țară, plină de umor, vorba lui Bacovia.

Ultima actualizare Luni, 09 Noiembrie 2015 11:48
Citeşte mai mult...
 
EDITORIAL: De ce sunt doar lepre în actuala clasă politică? (Autor: Alexandru Hușeniță) PDF Imprimare Email
Scris de Alexandru Hușeniță   
Duminică, 08 Noiembrie 2015 09:09

Am discutat astăzi cu o doamna doctor pe la 55 de ani. Era și ea foarte revoltată. M-a întrebat ceva pertinent: "De ce sunt doar lepre în actuala clasă politică? De ce nu sunt reprezentanți ai generației voastre, onești, muncitori, în politică?
 
I-am răspuns așa:
 
1. În Romania avem, din păcate, o mentalitate estică, orientală. Noi am stat prea mult sub influența turcească și/sau rusească și aceste curente nu valorizează lucrurile valorizate în Vestul Europei. De exemplu: munca, cinstea, onestitatea, valoarea individuală pe bune, valoarea dobândită în ani si prin efort.
Citeşte mai mult...
 
Adrian Berinde despre conditia artistului: Mai e mult pana se face dimineata in Romania! PDF Imprimare Email
Scris de Adrian Berinde   
Duminică, 08 Noiembrie 2015 08:56

Adrian Berinde, unul din artistii valorosi ai muzicii romanesti, a publicat pe pagina sa de facebook un text incisiv despre conditia oamenilor care se incapataneaza, in continuare, sa faca arta intr-o tara ce "incurajeaza mediocitatea si subcultura".
Despre artisti ce ajung sa sustina concerte live in "in cluburi, subsoluri si catacombe" pentru ca nu ai nicio alta optiune de a-si promova munca. 
 
Publicam, mai jos, textul  integral scris de Adrian Berinde:
Ultima actualizare Duminică, 08 Noiembrie 2015 09:33
Citeşte mai mult...
 
Editorial: Schimbarea neschimbata (Autor: Doru Atomei) PDF Imprimare Email
Scris de Doru Atomei   
Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015 11:50

Urma sa ma apuc sa scriu al meu muzical lunar Editorial, cu si despre muzici, plus alte obsesii cotidiene. Asa fac de multi ani, din pacate nu chiar regulat, dar cand ma apuca, ma tine vreo juma de an. De regula, toamna-iarna, cand ziua e mai scurta si timpul de stat cu mine parca mi-l gasesc mai usor. 
 
 
Vinerea trecuta am ajuns acasa seara, destul de obosit dupa o saptamana grea, nici nu mai stiu daca am apucat sa fac o baie. Si pe la 10 cred ca am adormit. Pe la 4 dimineata, deschid facebookul si imi apare pe wall o postare ca Ana Maria este cu Miluta la spital si ca e ok. Ma gandeam ca iar au patit ceva, vreun mic accident. Ca au mai avut unul cand veneau de la un eveniment muzical, acum vreo 2 ani, parca. Nimic grav, dar na… Eram cam somnoros, nu apucasem sa dau scroll pe wall, am zis sa-i scriu Anei sa vad ce si cum, urmand sa ma culc la loc, caci era totusi ora 4. Si vad ca imi raspunde ea imediat si imi spune ca e cumva ok, ca a scapat. Pff, stai asa, incendiu, raniti, arsi, poate morti? Unde, in Colectiv? Pai clubul ala, la cum arata el, da ceata la o gramada de bombe cu ceas din capitala noastra mult hulita dar si iubita. Mdea, un sentiment de ciuda m-a cuprins instantaneu, ca nu am fost acolo, ca nu pot schimba nimic, ca nu pot muta muntii. Si chiar daca pare a suna a ipocrizie, stiu doar ca ma simteam neputincios. 
Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Noiembrie 2015 12:16
Citeşte mai mult...
 
EDITORIAL: Fenomenul #Colectiv vs. Coruptocraţia: Ce aleg pragmaticii PDF Imprimare Email
Scris de Oraan Mărculescu   
Vineri, 06 Noiembrie 2015 10:22

Mama este pragmatică. ”Ce căutați voi acolo în piață, ce revoluție vă trebuie iar, hai fii serios, Oraane, nu înțelegi ce este politica”. Tata este pragmatic. ”Crezi că ai rezolvat ceva că și-au dat demisia Ponta și Oprea? Sunteți manevrați, îți pierzi timpul la proteste”. Și soția așteaptă răspuns la întrebarea ”și pe cine vrei tu să pui prim-ministru?”. Chiar și câinele parcă dă din coadă dezaprobator ”mie să-mi dai păpică și apică, clar?”.
 
Oamenii de afaceri sunt pragmatici. Atât de pragmatici, încât te apucă năbădăile când îți dai seama că lor le convine ce spunea Farfuridi al lui Caragiale: ”să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimica”. Păi cum să se schimbe un sistem la care s-au adaptat cu atâtea sacrificii? Un sistem unde deja știu pe cine trebuie să ungă, cât trebuie să dea șpagă și cum să manevreze portițele din legile strâmbe date de prietenii parlamentari? Corupția e bună pentru oamenii de afaceri din România pentru că afacerile merg bine așa. Fără corupție, ce s-ar face afaceriștii noștri? Te pomenești că ar trebui să facă banii ăia cinstit, să facă față unui mediu concurențial onest, să fie patroni umani și cu viziune!
Ultima actualizare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 20:29
Citeşte mai mult...
 
EDITORIAL: Preafericite, știi de ce îți vrem demisia? Uite de ce (Autor Oraan Mărculescu) PDF Imprimare Email
Scris de Oraan Mărculescu   
Joi, 05 Noiembrie 2015 15:57

Preafericite, știi de ce îți vrem demisia? Uite de ce:
 
Pentru că ești capul Bisericii Ortodoxe Române. Instituția în care au încredere cei mai mulți români, nu contează că vorbim de credincioși adevărați sau de demenți ori farisei. Biserica ar trebui să arate compasiune, să îndemne la umanitate, să arate milostenie, să ierte, să întoarcă și celălalt obraz, să nu fie ispitită de necuratu’. Să dea un exemplu oamenilor cum să fie oameni. Și asta se face prin reprezentanții săi.
 
ȘI TU? TU CE AI FĂCUT SĂ MERIȚI RESPECTUL OAMENILOR?
Citeşte mai mult...
 
Piedone PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Marţi, 03 Noiembrie 2015 16:31
Asemǎnarea fizicǎ dintre Piedone din filme şi primarul sectorului IV din Bucureşti este, de cȃțiva ani ȋncoace, ceva care se poate face fǎcȃnd un efort susținut de imaginație. Sigur cǎ a fost o perioadǎ cȃnd primarul Piedone şi personajul de film Piedone aveau ceva ȋn comun: numǎrul de kilograme.
 
Am citit biografia primarului de sector din Bucureşti. Domnul Popescu, cunoscut mai bine dupǎ ultimul nume pe care şi l-a atribuit (pe cale legalǎ), l-a lipit pentru veşnicie de celelalte prenume pe care le are. Aşa a fost cunoscut de toatǎ  țara, care-i admira intransigența cu care fǎcea controale ca membru fondator al Asociației pentru Protectia Consumatorilor.
 
 
Citeşte mai mult...
 
Copilul tau e rocker? Nu-l deranja, o sa fie bine (articol de Bogdan Stoica) PDF Imprimare Email
Scris de Bogdan Stoica   
Luni, 02 Noiembrie 2015 16:19

Cred ca sambata a fost prima zi din viata mea cand m-am simtit batran. Nu bosorogit si neputincios, ci doar foarte departe de rockarasul asta muci si fericit. Pun pariu ca n-avea mai mult de 20 de lei in buzunar, ca daca incepea ploaia n-avea un hanorac la el, si ca a ajuns acasa, dupa concert, fie pe jos, fie cu autobuzul. Lui ii lipsesc toate gradele de confort de care ma bucur eu, dar nu le simte lipsa, pentru ca are altele, toate dupa care tanjesc eu.
 
Probabil ca unora dintre cei prezenti la concertul de sambata li se parea ciudat pustiul, asa disperat sa atraga atentia cu pletele lui si cu tricoul ala de betivan fara bani. Probabil ca-si dispera si parintii, care se gandesc ca o sa-l intretina pana la 40 de ani, ca pe Remus Cernea. Eu pun pariu ca n-o sa fie asa. 
Ultima actualizare Luni, 02 Noiembrie 2015 16:30
Citeşte mai mult...
 
Atunci cand te mai si saturi.... (editorial de Alexandru Ciorba) PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Noiembrie 2015 11:34

Atunci cand te mai si saturi.... (editorial de Alexandru Ciorba)
 
Desi rareori se intampla ca sa intre in vizorul opiniei publice comunitatile de nisa din Romania, datorita unui eveniment, putin spus, tragic aceasta se intampla. Insa dincolo de aceasta compasiune aratata de diferiti oameni, fie ca doar au fost prinsi de curent, fie, fiind mai apropiati, resimt profund durerea prietenilor, amicilor, sau cunoscutilor... sau fie din nefericire au fost implicati direct. 
 
Evident ca apar si o serie, si nu putina, de oameni care judeca, incapabili sa vada coruptia, neglijenta sau chiar saracia noastra - dupa mine principala cauza a tragediei. 
Ultima actualizare Duminică, 01 Noiembrie 2015 12:44
Citeşte mai mult...
 
Tragedie şi furie PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Duminică, 01 Noiembrie 2015 08:49
Autoritǎțile centrale sunt acum furioase şi neputincioase. Sunt furioase pe organizatori şi pe inconştiența care atinge imbecilitatea patronilor locului unde s-a ȋntȃmplat tragedia care a fost simțitǎ pȃnǎ ȋn adȃncul sufletului de fiecare om. Vestea a ȋnconjurat Pǎmȃntul. Sunt convins de compasiunea pe care o simte acum oricare locuitor al planetei fațǎ de victime şi rudele lor.
 
Guvernanții sunt dintr-o datǎ furioşi pe patronii care n-au ignifugat sala concertului, au permis accesul unui numǎr mult prea mare de spectatori, au avut doar o uşițǎ de intrare-ieşire, n-au avut senzori de fum cu declanşare automatǎ a jeturilor de apǎ. Fǎrǎ ȋndoialǎ, patronii localului sunt vinovați, dar eventuala pedeapsǎ pe care ar putea-o primi nu poate aduce ȋnapoi morții, nu poate alina suferințele celor aflați ȋn spitale cu groaznice arsuri, nu poate alina dorul nesfȃrşit al pǎrinților care nu mai au din partea cui sǎ audǎ cuvintele „mamǎ” sau „tatǎ”...
 
Citeşte mai mult...
 
Cum m-a ocolit moartea pe 30 octombrie, Clubul Colectiv Bucuresti (editorial de Alex Teodorescu) PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 17:28

După mai multe ore in care ne-am simțit neputincioși în fața tragediei ce a avut loc azi-noapte în București, am decis să găzduim mărturia lui Alex Teodorescu - ”Cum m-a ocolit moartea pe 30 octombrie, Clubul Colectiv Bucuresti” de pe blogul său personalE o mărturie despre mai mult decât noaptea de ieri. E despre o lungă beznă în care speranţa orbecăie, căutând supravieţuitori. Dumnezeu să-i odihnească pe morţi şi să-i păzească pe supraviețuitori.
   
Cum m-a ocolit moartea pe 30 octombrie, Clubul Colectiv Bucuresti
 
Scriu asta pentru ca nu pot dormi, pentru ca in noaptea asta am simtit ca traiesc o invazie de oameni arsi din cap pana in picioare, fara par ramas pe cap, cerand ajutor si apa.  Oameni plangand in hohote si strigand "Unde e Alina, unde a ramas Alina?". Aud si acum in timpan oameni care strigau "Unde p**a mea sunt pompierii, au trecut 15 minute de cand am dat telefon". Vad mame plangand si oameni bagati in saci de catre alti oameni cu vesta fosforescenta. Vad cum dupa ani de zile ma inchin si ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt intreg, iar la fiecare final de discutie pe care o am cu cineva zic 'Doamne fereste". Daca m-ar intreba cineva cum arata Apocalipsa, as zice ca arata exact ca aceasta noapte... Si plang... Si-mi doresc doar sa stiu ca toti am supravietuit si ca peste 3 luni ne vom intalni toti aceeasi 400 care am fost in noaptea asta acolo si vom ciocni din nou beri in Colectiv razand si aducandu-ne aminte despre o lansare de album.
 
Dar n-o sa se intample asta...
Ultima actualizare Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 18:23
Citeşte mai mult...
 
Halep-Şarapova: 0-6… PDF Imprimare Email
Scris de Horia Picu   
Miercuri, 28 Octombrie 2015 16:50
Un scor din tenis, care nu-i neapǎrat rezultatul final al unui set. E rezultatul ȋntȃlnirilor directe dintre sportiva din Romȃnia şi cea din Rusia. Pȃnǎ acum, Halep n-a cȃştigat niciodatǎ ȋn fața rusoaicei. A pierdut de şase ori.
 
O ȋntrecere sportivǎ are mai totdeauna ȋnvingǎtori şi ȋnvinşi. Nu e prima datǎ cȃnd subliniez faptul cǎ o victorie romȃneascǎ ȋn competiții internaționale e o bucurie pentru toți locuitorii țǎrii. Înfrȃngerile sunt normale, dar le putem accepta. Adeversarul poate fi oricȃnd mai bun!
 
 
 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 16

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact