logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


PREMII - Elevii maramureseni au castigat la festivalul intrernational San Remo PDF Imprimare Email
Luni, 11 Aprilie 2011 08:51

Ansamblul Dumbraviceana din comuna maramureseana Dumbravita a castigat Delfinul de aur in cadrul festivalului interscolar si international de creativitate care s-a derulat weekendul trecut la San Remo.

 

Grupul s-a inscris la categoria dans traditional si a impresionat juriul cu un joc de pe Somes, aducand astfel laurii in judet. Membrii ansamblului sunt inca la San Remo, dupa cum au relatat pentru eMaramures autoritatile din comuna. Localitatea Dumbravita e recunoscuta pentru incapatanarea cu care se lupta sa-si pastreze vii obiceiurile, in satele apartinatoare fiind organizate periodic traditionalele dansuri la sura.

Citeşte mai mult...
 
La Scoala “George Cosbuc” din Sighet, elevii au povestit despre droguri PDF Imprimare Email
Duminică, 10 Aprilie 2011 18:14

Pentru a se feri de necaz specialistii le-au dat cele mai bune sfaturi.

Drogurile au ajuns sa impanzeasca municipiul Sighet. Intrucat cei mai vulnerabili sunt copiii, politistii si profesorii s-au decis sa traga un semnal de alarma in randul tinerilor. 

La finele saptamanii trecute, la Scoala “George Cosbuc” din Sighet s-a desfasurat concursul “Droguri si muzica la scoala”. Elevii s-au intrecut in a-si etala cunostintele privind recunoasterea si efectele diferitelor substante halucinogene. Profesorul Antoniu Krammer, agentului sef Robert Szekely de la Politia Comunitara, inspector de specialitate Toader Tomoiaga, din cadrul biroului de cercetari criminale Baia Mare, le-au dat sfaturi tinerilor pentru a nu cadea in capcana acestui viciu care poate ucide.

Citeşte mai mult...
 
Unitatile de invatamant din Maramures vor avea cu 2.000 copii mai putin in anul scolar 2011-2012 PDF Imprimare Email
Vineri, 08 Aprilie 2011 14:25

Unitatile de invatamant din Maramures sunt tot mai goale. In ultimii cinci ani, numarul prescolarilor si al elevilor din judet s-a miscorat cu peste 7.000, pe fondul scaderii natalitatii. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Maramures au aratat ca trendul descendent se va mentine si in anul de invatamant urmator, numarul de locuri in scoli fiind diminuat cu aproape 2.000.

Tot mai putini elevi studiaza in scolile maramuresene. La aceasta concluzie au ajuns reprezentantii ISJ Maramures, care au constatat ca, din 2006 si pana acum, numarul elevilor si prescolarilor a scazut de la 87.647 la 80.437. Nici estimarile pentru anul viitor nu sunt mai optimiste. Din toamna, vor studia in unitatile de invatamant din judet 78.548 de prescolari, elevi de ciclul primar, gimnaziu si liceu.

“Facand o analiza a evolutiei populatiei scolare incepand cu anul scolar 2006-2007 pana in prezent, intr-adevar se constata o scadere a numarului de prescolari, elevi si liceeni la nivelul judetului Maramures.

Citeşte mai mult...
 
Salarii mai mici cu cel mult 500 de lei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 05 Aprilie 2011 07:36

Profesorii care au câştigat măriri de lefuri în instanţă pierd între 200 şi 500 de lei la salariu prin proiectul care le plafonează veniturile. Mai scad salariile celor cu funcţii de conducere, care pierd 6-7%.

 

Restul retribuţiilor rămân la fel ca acum. Noua lege de salarizare a profesorilor, pentru care coaliţia de guvernare îşi va asuma răspunderea, stabileşte sumele minime şi maxime între care pot fi încadraţi profesorii din universităţi, dar şi modul de calcul al salariilor pe care le vor primi dascălii şi personalul auxiliar din învăţământul preuniversitar. Unul dintre articolele legii arată că sumele primite de profesori rămân cele prevăzute în proiect şi nu se vor negocia sub nicio formă prin contractele colective de muncă sau prin contractele individuale.

Citeşte mai mult...
 
”As dori sa fie mai mult respect din partea cadrului didactic catre elev/student, sa fie mai multa flexibilitate, si sa se chiar faca scoala...” PDF Imprimare Email
Scris de Apopi Mariana Diana   
Sâmbătă, 02 Aprilie 2011 11:37
Victor Solea este un tanar roman plecat sa studieze in Finlanda de ani de zile.  Ii multumim pentru amabilitatea si disponibilitatea de care a dat dovada atunci cand i-am cerut sa ne vorbeasca despre sistemul de invatamant finlandez, precum si cu aceasta ocazie cand am fost interesati de viata studentilor plecati in afara. Iata cum se vede invatamantul finlandez prin ochii unui student roman:
1. Cum ai ajuns sa inveti in strainatate?
Victor Solea:  Eu doream sa fac cercetare in domeniul astronomiei, ceea ce nu se poate face in tara. Am aplicat la 11 universitati, in Olanda si Scandinavia, si am fost admis in 3 locuri, apoi am stat sa ma gandesc unde sa ma duc dintre acele 3. Aplicatia a constat intr-o scrisoare de motivatie, CV, recomandari de la profesorii mei de la Cluj, de unde am facut facultatea, si foaia matricola.
 
2. Care sunt studiile pe care le realizezi si in ce tara?
Victor Solea: M-am hotarat pentru Helsinki, fiindca mi s-a acordat si o bursa aici. Dupa cum am spus la intrebarea anterioara, fac un masterat in astronomie.
Ultima actualizare Sâmbătă, 02 Aprilie 2011 12:37
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit »

Page 97 of 111

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact