logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT


Profesoarele care fac copii, pierd 15 la suta din salariu PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Mai 2011 11:40
 Noua Lege de Salarizare a cadrelor didactice le mai taie dascalilor din salariu. Mai exact, este vorba  despre un articol care prevede ca acei profesori care in primii 10 ani de activitate fac copii sau vor sa-si faca stagul militar, vor pierde sporul de stabilitate, respectiv 15 la suta din salariu.

Cu alte cuvinte, orice mamica, atunci cand revine la catedra din concediu de ingrijire a copilului, incepe cu vechime zero si are nevoie alti 10 ani sa-si refaca stabilitatea. 

Numai in judetul Maramures, anul acesta circa 600 de cadre didactice sunt in concediu de ingrijire a copilului. Toti acestia vor pierde sporul de stabilitatea pentru ca intra sub incidenta legii. 
Ultima actualizare Vineri, 13 Mai 2011 11:49
Citeşte mai mult...
 
Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Maramureş organizeaza concursuri de admitere PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 13 Mai 2011 10:55
Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră  Maramureş, cu sediul în municipiul Sighetu Marmaţiei, strada Dragoş Vodă nr. 38 - recrutează candidaţi în vederea participării la concursul de admitere pentru următoarele instituţii de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor - sesiunea 2011: 

ACADEMIA DE POLIŢIE „ALEXANDRU IOAN CUZA” BUCUREŞTI – Facultatea de poliţie, specialitatea Poliţie de Frontieră, cursuri de zi, cu sediul în Bucureşti, cartier Băneasa, strada Aleea Privighetorilor nr.1 , sector 1 - telefon 021/3175523; 
,,Drept", specialitatea Poliţie de Frontieră, - număr de locuri: - 10 (bărbaţi şi femei, fără discriminare);
„Ordine şi siguranţă publică” specialitatea Poliţie de Frontieră –număr de locuri: - 50 (bărbaţi şi femei, fără discriminare).
Ultima actualizare Vineri, 13 Mai 2011 12:05
Citeşte mai mult...
 
BAC 2011 Elevii prinsi la copiat nu mai pot da bacalaureatul urmatoarele doua sesiuni si candidatii sustin examenul, fara taxa, de cel mult doua ori PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Mai 2011 07:17
La Bacalaureatul care incepe in mai putin de o luna, elevii care vor fi prinsi la copiat nu vor mai putea da BAC-ul in urmatoarele doua sesiuni, iar candidatii au dreptul sa sustina examenul, fara taxa, de cel mult doua ori. Prevederile fac parte din Ordinul de Ministru nr. 4799/31.08.2010 privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat 2011. "Ce ati vazut in vami veti vedea si in Educatie", a avertizat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, precizand ca examenul este aproape identic cu cel de anul trecut, modificarile fiind minore si vizand prevenirea fraudei. Examenul de BAC va incepe pe data de 6 iunie cu proba orala la Limba romana si se va termina pe 1 iulie cu proba la alegere a profilului si specializarii - proba scrisa.
Ultima actualizare Vineri, 13 Mai 2011 07:18
Citeşte mai mult...
 
CONCURS – Elevii din scolile maramuresene se pot inscrie intr-o competitie cu o miza de 15.000 euro PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Mai 2011 19:18
Pana la inceputul saptamanii viitoare, elevii de la scolile din judet se pot inscrie la un concurs pe teme educationale. Acestia trebuie sa trimita un eseu care sa contina informatii despre proiectul Gala Premiilor in Educatie “Fundatia Dinu Patriciu”, importanta acestui proiect asupra comunitatii si educatiei romanesti, dar si sugestii pentru reformarea sistemului de invatamant romanesc.
 
Premiile puse in joc se ridica la 15.000 euro. Organizatorii isi doresc ca prin acest concurs elevii sa se informeze mult mai bine pe tema Galei Premiilor in educatie. Pentru concurs a fost creata si o pagina speciala de Alpha Team – elevi la Colegiul “Dragos Voda” si promotori ai Galei Premiilor in Educatie, unde pe 16 mai sa fie anuntati castigatorii. La acest concurs pot participa patru categorii de elevi – fete de clasele V-VIII si IX-XII si baieti de clasele V-VIII si IX-XII.
 
Eseurile trebuie sa fie in format electronic si pot fi trimise la adresa de e-mail Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza . Perioada de evaluare va avea loc in intervalul 14-15 mai, iar premiile vor fi decernate in 16 mai. „Gala Premiilor in Educatie” este un program implementat de „Fundatia Dinu Patriciu”. 
 
Citeşte mai mult...
 
Se doreste prelungirea anului scolar? PDF Imprimare Email
Luni, 09 Mai 2011 13:57

Mai multa scoala pentru elevii romani, mai multe cursuri si o programa mai stufoasa. Sindicalistii din invatamant trag un semnal de alarma vizavi de intentiile ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, spunand ca acesta vrea sa prelungeasca anul scolar cu doua saptamani.

“O noua marca Funeriu... modificarea structurii anului scolar. Nefiind capabile sa reformeze programa scolara, din MECTS pregatesc o nouă - modificarea structurii anului scolar. In fapt ei doresc sa creasca cu inca doua saptamani durata anului. Logic era sa se se faca o reforma a programei scolare pentru fiecare disciplină si apoi sa fie stabilit numarul de saptamani necesar parcurgerii acesteia. Dar cum nimic nu e logic la MECTS nimic nu ma surprinde... Cert e ca ei doresc sa majoreze timpul de lucru al cadrelor didactice cu 5,5% cu acelasi salariu, iar elevii sa fie obligati sa invete balastul din programele scolare actuale”, a scris pe blogul personal secretarul general al FSLI, Liviu Marian Pop.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit »

Page 95 of 111

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact