logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Prichindeii de la Gradinita din Sarasau au reusit sa le aduca zambetul pe fata unor copii cu probleme de la Centrul Maternal Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Ianuarie 2014 11:02

În prag de sărbători, copiii din grupa mare de la Grădinita Sarasău, împreună cu doamna educatoare Borca Măricuta, sustinuti de dna directoare a Școlii Gimnaziale Sarasău, prof. Daniela Elena Lazăr au reusit să aducă un zâmbet, o rază de bucurie pe chipurile copiilor de la CPRU - Centru maternal Si Centru de zi din Sighetu Marmației, oferindu-le fructe, cozonaci si calde îmbrătisări. Colindele copiilor au întregit atmosfera de sărbătoare.

 
Imagini - Sarbatori de suflet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Ianuarie 2014 10:41

 
Ministerul Finantelor intarzie plata salariilor in invatamant cu o saptamana PDF Imprimare Email
Joi, 09 Ianuarie 2014 11:35

Federatia Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI) sustine ca angajatii din educatie vor primi salariile cu o intarziere de aproximativ o saptamana, din cauza unui ordin al Ministerului Finantelor privind noile masuri fiscal-bugetare, care a fost emis in decembrie si pus in aplicare din ianuarie. 
 
Potrivit FSLI, Ministerul Finantelor Publice a emis in decembrie 2013 un ordin pentru punerea in aplicare a OU 88/2013 privind adoptarea unor masuri fiscal-bugetare. Actul normativ trebuie pus in practica incepand din 1 ianuarie 2014, in conditiile in care Trezoreriile judetene nu au o logistica adaptata noilor cerinte, iar serviciile de secretariat si de contabilitate din unitatile de invatamant au foarte mult de munca pentru intocmirea documentelor care stau la baza platii salariilor. 
Citeşte mai mult...
 
Sarbatori de suflet - proiect educational al Scolii Gimnaziale din Sarasau PDF Imprimare Email
Scris de Lazar Daniela   
Miercuri, 08 Ianuarie 2014 22:55

Proiectul educaţional regional „Sărbatori de suflet”ajuns la cea de-a treia ediţie, a fost derulat si in luna decembrie a anului 2013 la Școala Gimnazială Sarasău. La concursul cu tema ,,Bradul” s-au înscris peste 350 de prescolari si elevi ai ciclului primar, din 22 de judeţe şi din municipiul Bucureşti.

Pentru reuşita acţiunii s-a încheiat un parteneriat cu 138 de cadre didactice de la 53 de şcoli din toată ţara. Lucrările au fost expuse în incinta Grădiniței din Sarasău pe 13 decembrie 2013.
Partenerii acestui proiect sunt ISJ Maramures, Clubul Copiilor Sighetu-Marmatiei si Primăria Sarasău.
Exponatele au fost realizate pe trei secţiuni: pictură, colaj si felicitări. Juriul, format din profesori de specialitate, a apreciat lucrările ca fiind creative, foarte bune la prima vedere.

S-au acordat premiile 1, 2, 3, mentiune si diplome de participare.

Ultima actualizare Vineri, 10 Ianuarie 2014 10:41
Citeşte mai mult...
 
Peste trei milioane de elevi se intorc la cursuri dupa incheierea vacantei de iarna PDF Imprimare Email
Duminică, 05 Ianuarie 2014 15:07

Peste trei milioane de elevi vor reveni, luni, 6 ianuarie, la scoala dupa vacanta de iarna, dar semestrul intai va mai continua pana in 31 ianuarie. Semestrul intai al anului scolar 2013-2014 a inceput in 16 septembrie si se va incheia in 31 ianuarie. in perioada sarbatorilor de iarna, eleviii au avut o vacanta de iarna intre 21 decembrie 2013 si 5 ianuarie 2014, arata Ministerul Educatiei Nationale. 
 
Inainte de inceperea semestrului al doilea, elevii vor fi in vacanta, din 1 pana in 9 februarie. Cursurile semestrului al doilea vor incepe in 10 februarie si se vor incheia in 20 iunie. in aceasta perioada, elevii vor avea vacanta de primavara, care va incepe in 12 aprilie si se va incheia in 22 aprilie, dupa a treia zi de Pasti. 
Citeşte mai mult...
 
Se modifica admiterea la facultate: Notele din liceu nu vor putea fi folosite la admiterea in universitate PDF Imprimare Email
Luni, 23 Decembrie 2013 21:56

"Ca sa nu mai existe niciun fel de discutii, au fost eliminate din calculul mediei generale de admitere la facultate notele din timpul anilor de studii", a anuntat ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu. Ordinul care stabileste modalitatile de desfasurare a admiterii in anul universitar 2014-2015 prevede ca universitatile pot folosi la admitere media de la Bacalaureat si note de la examenele de BAC. Prima oara aceasta interdictie a fost introdusa de fostul ministru Catalin Baba in 2012, dupa care a fost anulata in 2013 de catre ministrul Remus Pricopie.
Ultima actualizare Luni, 23 Decembrie 2013 22:14
Citeşte mai mult...
 
Guvernul modifica Legea Educatiei prin Ordonanta de Urgenta: Durata invatamantului obligatoriu creste la 11 ani si clasa a IX-a ramane la liceu PDF Imprimare Email
Luni, 23 Decembrie 2013 19:29

Guvernul a adoptat in sedinta de astazi, 23 decembrie, o ordonanta de urgenta care modifica Legea Educatiei Nationale. Clasa a IX-a ramane la liceu, durata invatamantului obligatoriu creste de la 10 la 11 ani (asadar sunt obligatorii clasa pregatitoare, clasele I-VIII si IX-X) si se amana termenul introducerii de examene interdisciplinare. "Primul an in care vom avea examenul de Evaluare Nationala si Bacalaureatul in formula interdisciplinara va fi anul 2019", a anuntat ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie. Acesta a precizat ca interdisciplinaritatea este metoda folosita in testele PISA si "acesta este un motiv pentru care noi avem rezultate mai slabe la PISA, pentru ca noi nu pregatim elevii in acest sens". 
 
Guvernul a adoptat in sedinta de luni, 23 decembrie, OUG pentru modificarea Legii Educatiei Nationale nr.1/2011 si pentru luarea unor masuri in domeniul invatamantului.
 
Principalele modificari pe care le aduce ordonanta la Legea Educatiei Nationale (LEN):
Citeşte mai mult...
 
,,La geam cu Moş Crăciun” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 22 Decembrie 2013 22:42

Frumusetea  obiceiurilor si colindelor de Crăciun  trebuie simtită si preţuită de  copii. Cu glasurile lor cristaline, calde si  tremurande de  emotie, cei mici sunt  meniti să exprime cel mai bine gandurile curate si să facă urari celor dragi, în aceste zile de sărbătoare.

Infofoliti  în frumoasele lor costume tradiţionale, cu năsucurile înghetate, după ce au colindat  în lung şi-n lat, gandul îi poartă   la  Moş  Crăciun, cel care  le  împlineşte toate dorintele.

De cum a căzut prima ninsoare, elevii Scolii Gimnaziale Vadu Izei, au  început pregătirile pentru a cinsti cum se cuvine Naşterea Domnului.

Împodobirea claselor si  a şcolii, serbările închinate Moşului,  aprinderea Bradului în comună şi întampinarea cu urări a lui Moş Crăciun,  participarea la Festivalul Internaţional de Colinzi de la Oradea, organizarea  unei expoziţii  de pictură şi ilustrate, s-au concretizat într-un Proiect  educaţional,intitulat ,,La geam cu Moş Crăciun”, coordonat de prof. Angelica Holici,  Daniela  Arba,Mirela Ananie, Serdenciuc Adriana si  dir.prof.Silviu Trifoi.

Citeşte mai mult...
 
Concursul studențesc “TINERI CERCETĂTORI”, Ediția a-II-a la UBB Cluj-Napoca, FSEGA, Extensiunea Universitară Sighetu Marmației PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Decembrie 2013 22:02

Ajuns la cea de-a doua ediție, concursul studențesc “Tineri cercetători”s-a desfășurat ieri, 9 decembrie la Extensiunea Universitară Sighetu Marmației, UBB Cluj-Napoca. Obiectivul major al concursului a fost inițierea, implicarea și stimularea interesului studenților în cercetarea economică.  Au fost prezentate mai multe studii realizate de echipe de studenți ai specializării Contabilitate si informatică de gestiune, anul II, studii care au adus în discuție teme de actualitate în ceea ce privește comportamentul consumatorului. 

Spre deosebire de prima, cea de-a doua ediție a consursului a adus ca element de noutate implicarea în coordonarea lucrărilor prezentate, a studenților mai mari, studenții anului III, care i-au îndrumat, sfătuit și le-au împărtășit din experiența acumulată de aceștia la prima ediție.

După o serioasă jurizare au fost acordate diplome tuturor studenților participanți.

Citeşte mai mult...
 
Din 2014 se introduce ora de igiena alimentara si prim ajutor PDF Imprimare Email
Miercuri, 27 Noiembrie 2013 09:36

Nicolae Banicioiu, ministrul Tineretului si Sportului, a declarat ca incepand cu anul 2014 se va introduce in sistemul de invatamant o ora pentru igiena alimentara si prim ajutor. ''Este necesara o ora de educatie sanitara in scolile din Romania, se va introduce o ora de igiena alimentara si prim ajutor incepand cu anul 2014'', a spus Nicolae Banicioiu, in cadrul mesei rotunde cu titlul "Minte sanatoasa in corp sanatos. Impreuna pentru prevenirea obezitatii infantile". 
 
''Romania se afla pe locul trei la nivel european in ceea ce priveste obezitatea infantila. Pentru asta trebuie schimbat modul de alimentare. Trebuie sa oferim solutii in acest sens. De multe ori, se merge pe un considerent gresit, ca acel copil care este mai gras este mai sanatos. Alimentele de tip fast-food ori prea multa patiserie sunt factori de alterare a sanatatii'', a mai precizat Nicolae Banicioiu. 
Citeşte mai mult...
 
Sanctionarea elevilor prin scoaterea de la ora si trimiterea la colt, interzise prin lege PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Noiembrie 2013 09:16

Scoaterea elevilor din clasa in timpul orei, trimiterea lor la colt, insultele si jignirile sunt interzie prin lege in mediul scolar, profesorii, dar si personalul administrativ si auxiliar putand fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.500 de lei pentru tratament degradant in scoala. 
 
Elevii nu mai pot fi dati afara din clasa in timpul orelor si nici nu mai pot fi pedepsiti prin trimiterea lor la colt sau prin punerea lor sa stea in picioare in timpul orei, astfel de masuri, considerate tratamente degradante, fiind interzise prin Legea 257/2013 care modifica si completeaza Legea 272/2004 privind protectia drepturilor copilului. 
Ultima actualizare Miercuri, 20 Noiembrie 2013 09:37
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 20 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact