logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Interviu cu prof Andreea Burcus despre proiectul Scoala Altfel la Colegiul National Dragos Voda 2014 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 03 Aprilie 2014 15:43

 
Interviu cu dir. Ioan Berci despre performantele elevilor Colegiului National Dragos Voda Sighet la olimpiadele nationale PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 03 Aprilie 2014 15:34

 
Unele institutii de invatamant din Maramures raman fara clase de liceu din cauza rezultatelor foarte slabe de la bacalaureat PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 Martie 2014 19:35
Ineficienta invatamantului liceal din mai multe institutii scolare din Maramures, tradusa prin rezultate foarte slabe la ultimele sesiuni ale examenului de bacalaureat, nu a ramas fara urmari. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Maramures a decis sa nu mai aprobe planuri de scolarizare pentru clase de liceu in cazul unitatilor scolare care au avut procente de promovabilitate foarte mici la bacalaureat. Astfel, incepand din anul scolar 2014-2015, aceste licee se vor transforma in unitati de invatamant profesional. 
 
Cateva unitati scolare din mediul rural, printre care si liceele din Repedea sau Ruscova, vor avea doar clase de profesionala, din toamna acestui an. In contextul in care aceste unitati de invatamant au fost dezvoltate pe structura scolilor gimnaziale, iar rezultatele de la examenele nationale din ultimii ani au fost foarte slabe, conducerea ISJ Maramures a decis inlocuirea claselor de liceu cu unele in care elevii vor putea invata o meserie. 
Citeşte mai mult...
 
Colegiul National Dragos Voda, in topul celor mai bune rezultate la simularea Evaluarii Nationale PDF Imprimare Email
Miercuri, 12 Martie 2014 08:25

Simularea examenului de la finalul clasei a VIII-a a reprezentat un bun prilej pentru elevi, dar si pentru profesori sau parinti, sa afle la ce nivel de pregatire sunt scolarii cu doar cateva luni inainte de Evaluarea Nationala. Daca in unele situatii rezultatele obtinute au scos la iveala slaba pregatire a elevilor, in cazul catorva scoli maramuresene procentul de promovabilitate a fost aproape dublu fata de cel inregistrat la nivel judetean. Totodata, in Maramures au fost obtinute doua medii de 10, de catre doua eleve de la Colegiul National „Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei. 
 
Cele mai bine cotate scoli la nivel judetean au fost unitatile de invatamant care au obtinut si cele mai bune rezultate la simularea Evaluarii Nationale. Printre acestea se numara scoli gimnaziale si colegii din Baia Mare, dar si o unitate scolara din Sighetu Marmatiei. 
Citeşte mai mult...
 
Codul etic din învăţământul românesc. Adio şpagă şi meditaţii! PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Martie 2014 09:59

Proiectul Codului etic interzice profesorilor să ceară şi să primească bani, cadouri sau servicii, să colecteze fonduri de la elevi sau părinţii acestora pentru protocol în cazul examenelor, evaluărilor, olimpiadelor sau altor concursuri şcolare, dar şi să facă meditaţii cu proprii elevi.

În proiectul Codului de etică pentru învăţământul preuniversitar, aflat în curs de finalizare la Ministerul Educaţiei, le este interzisă profesorilor orice activitate care ar putea să ducă la fapte de corupţie. Traficul de influenţă şi favoritismul în procesul de evaluare la clasă sunt interzice, iar profesorii nu-i pot ameninţa pe elevi să le facă anumite servicii sau să le ofere cadouri, conform prevederilor din proiectul iniţiat de minister, transmite mediafax.ro.

Codul de etică interzice colectarea de fonduri de la elevi sau de la părinţii acestora pentru cadouri sau pentru protocolul destinat cadrelor didactice implicate în organizarea şi desfăşurarea examenelor şi evaluărilor naţionale, olimpiadelor şi altor concursuri şcolare.

Totodată, proiectul Codului de etică prevede că profesorii nu pot face meditaţii cu elevii din unităţile de învăţământ unde îşi desfăşoară activitatea, în schimbul unor "avantaje materiale sau financiare". Cadrele didactice nu pot implica elevii în activităţi de partizanat politic şi de prozelitism religios, în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar sau în afara acestora, conform agenţiei de presă.

Citeşte mai mult...
 
„Să nu uităm tradiţia” – G.P.N.Curţi - Petrova PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 10 Martie 2014 08:32

Marele nostru poet Vasile Alecsandri spunea că diferite creaţii folclorice sunt ”pietre scumpe in sânul poporului” şi prin urmare e o sfântă datorie de a le căuta şi a le feri de noianul timpului şi uitării”. 
 
 
Astfel, vineri 7 martie 2014 in cadrul proiectului de activitate extracurriculară “Să nu uităm tradiţia” de la Grădiniţa cu program normal Curţi, Liceul Tehnologic Al. Filipaşcu – Petrova - preşcolarii grupei coordonaţi de prof. inv. preşcolar Vasilica Andrasciuc in colaborare cu d-na dir. Nistor Viorica, dir. adj. Cozlean Vasile, preot Ioan Petrovai  au  desfăşurat o activitate  în care tradiţia şi obiceiurile au luat amploare şi au ajuns la sufletele “spectatorilor” din sală. 
Citeşte mai mult...
 
Elevii din Valeni, implicati intr-un proiect educational-religios PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 18 Februarie 2014 16:08

În urma unui protocol de parteneriat stabilit între Episcopia Ortodoxă  Română a Maramureşului şi Sătmarului  şi Inspectoratul Scolar Judeţean Maramureş,  început  la  1 decembrie 2013,  pe o perioadă nedeterminată,Parohia Ortodoxă din localitatea Văleni,comuna Călineşti  în colaborare cu Şcoala Gimnazială Văleni  şi cu părinţii au început o serie de activităţi extraşcolare .
      Aceste activităţi  urmăresc  îndeosebi  educaţia şcolarilor pe principiile tradiţionale   ala moralei creştine.
     Obiectivele  protocolului  sunt următoarele:
-acţiuni de voluntariat,acţiuni caritabile;
-consilierea elevilor cu probleme de comportament;
-organizarea elevilor doritori pentru Taina Sfintei Spovedanii;
-desfăşurarea unor activităţi didactice,având ca invitat preotul;
Citeşte mai mult...
 
Lumină şi culoare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 01 Februarie 2014 15:11

Joi, 30.01.2014, elevii Scolii Gimnaziale din Vadu Izei , au avut ocazia să-şi expună desenele dedicate Zilei non violenţei, într-un spaţiu inedit, Muzeul Maramureşean din Sighetu Marmatiei, secţia de etnografie.

Expoziţia de pictură a fost punctul culminant  al Proiectului ,,Fii inteligent, nu violent “, proiect tematic care a durat două săptămani şi a fost coordonat la nivel de scoala de Prof.Silviu Trifoi, Angelica Holici, Daniela Arba şi Mirela Ananie. Iniţiatorul şi  organizatorul evenimentului de azi a fost Fundaţia Sorin Vlaşin.Împreună pentru Maramureş.

Expoziţia a fost deschisă la ora 13.00,iar cele 120 de lucrări şi-au început povestea în faţa vizitatorilor. O poveste în imagini şi culoare despre copii fericiţi,porumbei şi peisaje minunate nascute din candoarea copilăriei.

Ultima actualizare Sâmbătă, 01 Februarie 2014 15:21
Citeşte mai mult...
 
Copiii si povestea unei flori PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 31 Ianuarie 2014 08:44

O iniţiativă deosebită a muzeografului Nicoleta Pop de la Muzeul Maramurşan, a adus bucurie pentru foarte mulţi copii din instituţiile de învăţământ sighetean.

În cadrul proiectului ,,Eu sunt pui de moroşan" care se află la cea de a treia ediţie, copiii Grădiniţei cu program prelungit nr.7 , director Iodi Rodica, au dat startul unei noi etape a proiectului în care copiii din oras, sunt invitaţi la serele Urbana să planteze flori care ulterior vor înfrumuseţa zonele verzi ale oraşului nostru.

Copiii însoţiţi de educatoarele Vîrsta Liliana şi Rîşco Paula Elisabeta au avut prilejul să viziteze serele Urbana, să planteze şi nu în ultimul rând să afle secrete din lumea plantelor.

Ultima actualizare Vineri, 31 Ianuarie 2014 08:57
Citeşte mai mult...
 
BAC 2014: Ministerul Educatiei a publicat Modelele de Subiecte pentru examenele scrise si orale din cadrul bacalaureatului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Ianuarie 2014 15:55

Ministerul Educatiei a publicat modele de subiecte pentru examenele din cadrul Bacalaureatului 2014, precum si baremele de rezolvare ale acestora. Elevii pot consulta modele de subiecte atat pentru examenele orale, cat si pentru cele scrise. La fel ca anul trecut, si in 2014 absolventii liceelor Tehnologice vor rezolva la bacalaureat subiecte diferite de ale celorlalti elevi la examenele de Limba romana, Matematica, Fizica si Chimie.  

Citeşte mai mult...
 
Elevii din clasele a XI-a vor sustine anul acesta, pentru prima data, simularea examenului de Bacalaureat PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Ianuarie 2014 15:40

Pregatirile pentru examenul de Bacalaureat vor incepe mai devreme pentru liceeni. Asta deoarece Ministerul Educatiei a decis ca, incepand de anul acesta, si elevii din clasele a XI-a sa sustina o simulare a „examenului maturitatii”, din materia parcursa pana in momentul evaluarii. Simulari vor mai avea loc si la clasa a XII-a, pentru examenul de Bacalaureat, dar si la clasa a VIII-a, pentru Evaluarea Nationala. 
 
Pe ultima suta de metri din primul semestru, elevii din clasele a XI-a au aflat ca vor fi testati la inceputul lunii martie. Ei vor trebui sa sustina o simulare asemanatoare ca structura cu examenul de Bacalaureat, la limba romana, matematica sau istorie, si, in cazul in care au studiat intr-o alta limba decat cea romana, la limba materna. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 19 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact