logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
BACALAUREAT – Doi elevi din Sighet vor participa la sesiunea speciala a olimpicilor PDF Imprimare Email
Scris de Emaramures.ro   
Miercuri, 30 Aprilie 2014 11:39

Noua elevi de la liceele din Maramures vor participa la sesiunea speciala a examenului de bacalaureat, care se va desfasura in perioada 17-30 mai. Aceasta sesiune este destinata absolventilor de liceu care fac parte din loturile nationale de pregatire pentru competitiile internationale pe discipline scolare si pentru competitiile sportive internationale. 
 
La acest examen vor participa patru olimpici la informatica, biologie si limba rusa. Este vorba despre Omer Cerrahoglu (Colegiul National “Gheorghe Sincai” Baia Mare) – informatica, Tudor Petru Tiplea (Colegiul National “Dragos Voda” Sighetu Marmatiei) – informatica, Daniel Bota (Colegiul National “Gheorghe Sincai” Baia Mare) – biologie si Ionela Crina Hrini (Colegiul National “Dragos Voda” Sighetu Marmatiei) - limba rusa. 
Ultima actualizare Miercuri, 30 Aprilie 2014 11:48
Citeşte mai mult...
 
Un grup de elevi de la Colegiul National ''Dragos Voda'' au obtinut rezultate foarte bune la doua concursuri de matematica PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 25 Aprilie 2014 08:34

În perioada 7-10 aprilie 2014 s-a desfăşurat la Sibiu Olimpiada Naţională de Matematică, unde judeţul Maramureş a fost reprezentat la clasa a V-a de doi elevi ai Colegiului Naţional Dragoş Voda (prof. la clasa Bedeoan Loredana) care au venit cu medalii.

Elevul Lazăr Laurenţiu – clasa a V-a la Colegiul Naţional Dragoş Vodă a obţinut la faza naţională a olimpiadei de matematică poziţia 9 pe ţară din 78 de participanţi, cu 23 de puncte din 28(a 5-a medie în concurs). Cu acest rezultat a obţinut menţiune acordată de M.E.N( Ministerul Educaţiei Naţionale) şi medalie de argint oferită de Societatea de ştiinţe matematice din România .

Eleva Treista Georgiana – tot clasa a V-a la Colegiul Naţional Dragoş Vodă a obţinut 16 puncte din 28(poziţia 44) primind medalie de bronz.

Tot la matematică judeţul a fost reprezentat, la clasa a XII-a, la Concursului Naţional de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” (Iaşi, 12-14 aprilie 2014) de eleva Colegiului Naţional Dragoş Vodă, Dan Bernadette Cristina(prof.la clasa Bedeoan Loredana). Acest concurs este faza naţională la olimpiada de matematică a profilului de biologie-chimie(matematică M2).

Vezi foto
 
INVATAMANT - Evaluarile la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a au loc intre 28 mai si 6 iunie PDF Imprimare Email
Joi, 24 Aprilie 2014 14:00
Evaluarile care se fac in premiera anul acesta la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se vor derula intre 28 si 30 mai pentru elevii de clasa a IV-a, intre 2 si 4 iunie pentru cei din clasa a II-a si in 5 - 6 iunie pentru elevii de a VI-a, a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. 
 
Pricopie a anuntat noul calendar al evaluarilor asa cum a fost adoptat de Ministerul Educatiei Nationale, dupa dezbaterile publice. Astfel, primii testati vor fi elevii de clasa a IV-a, urmati de cei de a II-a si apoi de cei din clasa a VI-a. In 28 mai va avea loc proba la Limba romana, in 29 mai - Matematica si in 30 mai - Limba materna la clasa a IV-a. 
Citeşte mai mult...
 
EDUCATIE – Proiect pentru prevenirea abandonului scolar si pentru reducerea absenteismului in scolile din Maramures PDF Imprimare Email
Joi, 24 Aprilie 2014 13:49
Cresterea ingrijoratoare a abandonului scolar, dar si a absenteismului, i-a facut pe cei responsabili sa ia masuri urgente de preventie.Astfel, Centrul Judetean de Resurse Umane si Asistenta Educationala Maramures a lansat astazi, 24 aprilie, proiectul „Educatia – sansa de a-ti scrie propriul viitor”, proiect care are drept obiectiv principal prevenirea abandonului scolar. Datele statistice arata ca Maramuresul are o problema cu abandonul scolar, numai in primul semestru din acest an, peste 180 de tineri au renuntat sa mai mearga la cursuri. 
Citeşte mai mult...
 
Expozitia ''Oul de Paste'' - imagini cu lucrarile expuse PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 18 Aprilie 2014 00:00

 
''Scoala altfel'' - Expozitia ''Oul de Paste'' la Scoala Gimnaziala Sarasau PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 17 Aprilie 2014 23:53

Săptămâna "Şcoala Altfel" s-a încheiat la Şcoala Gimnazială Sarasău cu expoziţia-concurs "Oul de Paşte", activitate în cadrul Proiectului regional "Sărbători de suflet", cuprins în CAERI 2014. Ediţia din acest an a adunat 450 lucrări aparţinând preşcolarilor din grupa mare şi elevilor din ciclul primar, din 27 de judeţe, încheindu-se parteneriate cu 51 de şcoli din întreaga ţară. Concursul a fost structurat pe trei secţiuni: pictură, colaj şi felicitări. Juriul, format din profesori de specialitate, a avut o sarcină grea, premiind cele mai originale lucrări cu premiul I, II, III şi menţiune. Toţi copiii vor primi diplome de participare.

Citeşte mai mult...
 
Proiect Scoala Altfel: Mesajul absolventilor clasei a 12 a de la Liceul Tehnologic Forestier din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 Aprilie 2014 14:23

Absolventii claselor a 12-a de la Liceul Tehnologic Forestier Sighet s-au gandit la o activitate deosebita in "Saptamana altfel", asa ca au realizat un clip pentru viitorii liceeni. Acesta e produsul muncii lor.
Ultima actualizare Miercuri, 09 Aprilie 2014 14:29
 
TITULARIZARE - Profesorii care au luat 7 la examen in ultimii 6 ani pot ocupa post/catedra pe perioada nedeterminata PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Aprilie 2014 13:31
Cadrele didactice care au luat cel putin nota 7 la concursurile de titularizare din invatamantul preuniversitar in ultimii 6 ani si care sunt angajate pe perioada determinata pot fi repartizate pe perioada nedeterminata in unitatile de invatamant unde predau, conform modificarilor la Legea educatiei nationale aprobate miercuri de Guvern. 
 
"Guvernul Romaniei a aprobat, miercuri, 9 aprilie, in sedinta de guvern, OUG care modifica art. 253 al Legii nr. 1/2011, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 106/2014, publicata in MO nr. 238/03.04.2014. In textul aprobat de Guvern, Ministerul Educatiei Nationale a adus clarificari in ceea ce priveste situatia cadrelor didactice titularizabile, astfel ca, pe de o parte, se precizeaza ca nu exista doua procedee de titularizare diferite, iar pe de cealalta parte, textul defineste conceptul de "viabilitate a postului". Articolul precizeaza ca toate cadrele didactice promovate cu minimum 7 la concursurile de titularizare din invatamantul preuniversitar in ultimii 6 ani si care sunt angajate deja pe baza contractului individual de munca pe perioada determinata pot fi repartizate pe perioada nedeterminata in unitatile de invatamant unde predau", precizeaza un comunicat de presa al Ministerului Educatiei remis miercuri Agerpres. 
Citeşte mai mult...
 
Tivadar Radu de la Colegiul National Dragos Voda a obtinut locul 2 la Olimpiada Nationala de Lectura PDF Imprimare Email
Scris de prof. drd. Andrasciuc Maria Daniela   
Luni, 07 Aprilie 2014 07:20

În 5 – 6 aprilie 2014 a avut loc la Bistrița, Olimpiada de Lectura ca abilitate de viață, faza națională pentru elevii din clasele aV-a și a XII –a.Această Olimpiadă valorifică experiența de lectură a elevului din învățământul preuniversitar și se organizează pe principiile programei pentru cursul opțional Lectura și abilități de viață.

Obiectivul fundamental este centrat pe încurajarea abordării de catre elevi a lecturii ca abilitate de viață prin intermediul textului ficțional, nonficțional și multimodal. Concurenților li se evaluează competențele de lectură, constând în înțelegerea textelor ficționale, nonficționale și multimodale, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente și interpretări proprii în scris, în cadrul unei prezentări sau a unei dezbateri.

Olimpiada se desfășoară pe patru niveluri de vârstă și de pregătire didactică, după cum urmează:

Ultima actualizare Luni, 07 Aprilie 2014 09:01
Citeşte mai mult...
 
Orizonturi Geografice, proiect UBB Sighet in 10 aprilie 2014 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 03 Aprilie 2014 17:54

 
Interviu cu prof. Marin Ilies, dir. UBB Sighetu-Marmatiei, despre proiectul Orizonturi Geografice din 10 aprilie 2014 PDF Imprimare Email
Scris de Dani Godja   
Joi, 03 Aprilie 2014 15:49

 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 18 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact