logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Trei eleve din Sighet vor primi Bursa de Merit Olimpic Internaţional PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 02 August 2014 11:50

Potrivit listei aprobate de Ministerului Educatiei Naţionale, trei eleve din Maramureş vor primi Bursa de Merit Olimpic Internaţional.
 
Acestea au participat la Olimpiada Internaţională de Limba Rusă unde au cucerit podiumul. Este vorba despre Sofia Anamaria Ferţadi (clasa a X-a, Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei) – premiul I, Ionela Crina Hrini (clasa a XII-a, Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei) – premiul I şi Ionela Taficiuc (clasa XI-a, Liceul Tehnologic “Marmaţia” Sighetu Marmaţiei) – premiul II.
 
Conform ordinului ministrului de la 1 iulie, noile cuantumuri ale bursei de merit olimpic international sunt: medalia de aur sau premiul I – 900 lei, medalia de argint sau premiul al II-lea – 675 lei, medalia de bronz sau premiul al III-lea – 450 lei.
Citeşte mai mult...
 
Un elev din Petrova a primit, după contestaţii, la matematică 9,40, după ce a fost evaluat iniţial cu 4,05. Cine plăteşte? PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Sâmbătă, 12 Iulie 2014 08:03

Un caz incredibil ar putea ajunge pe masa angajaţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş. Un elev din Petrova a primit 9,40 în urma contestaţiei la proba de matematică a examenului de bacalaureat, după ce iniţial a fost notat cu 4,05. Nu se cunoaşte deocamdată dacă eroarea a aparţinut corectorilor sau notarea greşită a fost cauzată de alte motive. Cert este faptul că este primul caz în care o astfel de greşeală ajunge în opinia publică.
Citeşte mai mult...
 
CONTESTATII – BACALAUREAT – 38 de candidati din Maramures, salvati in urma recorectarii lucrarilor PDF Imprimare Email
Scris de Emaramures.ro   
Vineri, 11 Iulie 2014 15:56

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat au fost facute publice astazi, 11 iulie. La nivel judetean, dupa recorectarea lucrarilor, procentul de promovabilitate a crescut cu un punct, ajungand astfel la 63,21%. Aproape 200 de candidati au primit note mai mari, in timp ce peste 250 de lucrari au fost depunctate de catre profesorii care au reevaluat lucrarile candidatilor maramureseni. 
 
Peste 1.000 de cereri de reevaluare a lucrarilor au fost depuse la nivel judetean, insa dintre acestea doar 441 au fost admise. Practic, contestatiile admise inseamna ca diferenta dintre nota initiala si nota primita dupa recorectare a fost mai mare de 50 de sutimi, cu exceptia notelor cuprinse in intervalele 4,50 – 5 si 9,50 – 10, unde nota finala a ramas cea de dupa contestatie. In urma reevaluarii, procentul de promovabilitate a crescut cu un punct la nivel judetean. 
Citeşte mai mult...
 
In 14 iulie se da startul inscrierilor la Centrul Universitar Nord din Baia Mare PDF Imprimare Email
Vineri, 11 Iulie 2014 10:32
Absolventii de liceu se pot inscrie incepand de luni, 14 iulie, pe cele 1.600 de locuri care vor fi scoase la concurs in sesiunea de admitere din aceasta vara, la Centrul Universitar Nord (CUN) din Baia Mare. Dintre acestea, 600 sunt bugetate, iar celelalte 1.000 sunt cu taxa, la 33 de programe de studii existente la cele trei facultati ale universitatii, respectiv Litere, Stiinte si Inginerie. 
 
Anul trecut, cei mai multi candidati au dorit sa studieze Limba Romana si o alta limba straina, Calculatoare, Jurnalism, Management si Informatica, domenii unde mediile de intrare au fost si ceva mai ridicate. Astfel, la Limba Romana si Limba Engleza, ultima medie de la buget a fost de 8,05, la Informatica Economica de 8,68, iar la Management de 8,74. 
Citeşte mai mult...
 
Guvernul lichideaza patru universitati private si 135 programe de studii. Institutiile nu mai pot organiza examen de admitere PDF Imprimare Email
Miercuri, 09 Iulie 2014 14:25
 Patru universitati particulare acreditate vor fi lichidate, alte trei astfel de universitati vor fi monitorizate si 135 specializari/programe de studiu vor fi desfiintate, in baza unei hotarari aprobate in sedinta de miercuri a Guvernului, anunta Mediafax.
 
In urma acestei operatiuni, din totalul de 37 de universitati particulare acreditate, 4 universitati vor avea toate programele intrate in lichidare, iar 3 universitati vor fi monitorizate.
 
Citeşte mai mult...
 
Clasamentul liceelor din Maramureş în funcţie de rezultatul de la bacalaureat PDF Imprimare Email
Marţi, 08 Iulie 2014 16:52
Într-un top al liceelor din Maramureş cu cea mai mare promovabilitate la bac, pe primul loc se situează Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” Baia Mare – 99%, Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” Baia Mare – 96,48%, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Baia Mare – 92,95%, Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” Sighetu Marmaţiei – 90,13%.
Citeşte mai mult...
 
REZULTATE MARAMURES – BACALAUREAT 2014 – Promovabilitate de 62,21% in Maramures la examenul de bacalaureat PDF Imprimare Email
Scris de Emaramures.ro   
Luni, 07 Iulie 2014 13:10

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat au fost afisate online pe site-ul Ministerului Educatiei inca de ieri, 6 iulie, chiar daca notele absolventilor ar fi trebuit sa fie anuntate abia astazi, 7 iulie, dupa calendarul oficial. Conform datelor prezentate de catre Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Maramures, procentul de promovabilitate in judetul Maramures este de 62,21%. Anul acesta, doi candidati maramureseni au reusit sa obtina media generala 10, insa statisticile arata ca in judet sunt si trei licee cu procent de promovabilitate de 0%.

Rezultatele au inceput sa fie afisate si in centrele de examen la primele ore ale diminetii de astazi, dupa ce candidatii au avut acces la notele obtinute inca de ieri. Spre deosebire de anul trecut, cand putin peste 60% dintre candidati au obtinut medii peste 6, anul acesta la nivel judetean promovabilitatea a crescut cu aproape doua procente. Daca in randul absolventilor din acest an, procentul de promovabilitate a fost chiar mai mare, dintre cei care au mai sustinut bacalaureatul si in alti ani mai putin de un sfert au reusit sa promoveze.

Citeşte mai mult...
 
BAC 2014 - Patru candidati maramureseni (din care si un sightean) prinsi cu fituici si telefoane mobile, eliminati din examen la proba obligatorie a profilului PDF Imprimare Email
Scris de Emaramures.ro   
Miercuri, 02 Iulie 2014 18:00

Cea mai temuta proba a examenului de bacalaureat a avut loc astazi, 2 iulie. In functie de profilul la care au studiat, candidatii au fost testati la matematica sau la istorie. Cu toate ca a fost una dintre cele mai grele probe, tinerii au marturisit ca nu s-au pregatit foarte mult pentru acest examen. Testarea de astazi nu s-a incheiat fara incidente, astfel ca patru candidati maramureseni care au fost evaluati la matematica vor trebui sa repete sustinerea bacalaureatului cel mai devreme anul viitor in toamna, dupa ce au fost eliminati din examen din cauza unor suspiciuni de frauda. 
 
La iesirea din salile de examen, candidati au rasuflat usurati dupa ce au scapat de proba care le-a dat cele mai mari batai de cap. Multi dintre cei care au fost testati la istorie au marturisit ca subiectele extrase nu au fost tocmai usoare. Tinerii au recunoscut si ca nu s-au pregatit foarte mult inainte de examen. 
Ultima actualizare Miercuri, 02 Iulie 2014 20:24
Citeşte mai mult...
 
​Rezultate Evaluarea Nationala 2014 PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Iunie 2014 07:44
 Ponderea elevilor de clasa a VIII-a care au obtinut medie peste 5 la evaluarea nationala este de 70,8% inainte de contestatii, fata de 75,91% anul trecut, conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei si facute publice vineri seara. Dintre cei 165.188 de candidati inscrisi, la evaluarea nationala au participat 159.953 (96,8%). Din totalul acestora, 113.250 (70,8%) au obtinut medii peste 5, iar 46.703 (29,2%), medii sub 5, precizeaza sursa citata.
Citeşte mai mult...
 
Guvernul scade norma profesorilor, le da cadrelor didactice posibilitatea pensionarii anticipate si modifica alegerea directorilor de scoli PDF Imprimare Email
Joi, 26 Iunie 2014 15:50

Guvernul a adoptat in sedinta de astazi, 26 iunie, o Ordonanta de Urgenta care aduce mai multe modificari Legii Educatiei Nationale. Cu 4 luni inainte de alegerile prezidentiale, Executivul a decis ca profesorii cu grad I si vechime 25 ani vor avea o norma didactica de 16 ore pe saptamana, in loc de 18 cum era pana acum, ceea ce poate majora veniturile acestora din ore suplimentare. In anumite conditii, profesorii se vor putea pensiona la cerere cu 3 ani inainte de limitele de varsta prevazute de lege. De asemenea, OUG modifica procedura de alegere a directorilor de scoli, primarii vor avea voie sa faca parte din Consiliul de administratie al scolii, iar directorul va incheia cu primarul un contract de management financiar-administrativ, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale participante la sedinta.
Citeşte mai mult...
 
Guvernul va reduce norma la profesori grad I si vechime 25 ani si va taia si varsta de pensie PDF Imprimare Email
Joi, 19 Iunie 2014 06:16

Guvernul va reduce norma de ore pentru profesorii cu grad didactic I si vechime in munca de peste 25 de ani, ceea ce va majora veniturile acestora din ore suplimentare, si intentioneaza sa reduca si varsta de pensionare tot pentru profesorii cu grad I, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.
 
 Masurile au fost discutate deja in Executiv si exista un acord la nivelul Guvernului pentru aplicarea acestora, au precizat, miercuri, sursele citate.

Potrivit surselor, norma de ore pentru profesorii cu grad I didactic si vechime in munca de peste 25 de ani va fi redusa prin ordonanta de urgenta, deja agreata la nivelul Guvernului.

Ultima actualizare Joi, 19 Iunie 2014 06:24
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 16 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact