logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Un Hallowen de neuitat PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 03 Noiembrie 2014 20:28

Preluată de la alte popoare sărbătoarea de Hallowen este marcată în ultimii ani și la noi, spre deliciul copiilor și tinerilor. Și elevii clasei a V-A de la Școala Gimnazială ‘’ Dr. IoanMihalyi de Apșa”au marcat evenimentul printr-un program literar-artistic, coordonat de profesorii Cristina Șolea, Ovidiu Șandor și Mariana Șuștic (dirigintă) . ‘’La fineleacestui spectacol elevii au fost apreciați și premiați pentru efortul depus, atât cu diplome cât și cu dulciuri. Nu s-au lăsat mai prejos nici elevii celorlalte clase din școală care, la rândul lor, au dat dovadă de multă creativitate și imaginație’’, a spus prof. Mariana Șuștic.

Ultima actualizare Luni, 03 Noiembrie 2014 20:43
Citeşte mai mult...
 
Evaluarea Nationala 2015 Modele de subiecte si bareme pentru examenele de Limba si literatura romana, Matematica si Limba si literatura materna PDF Imprimare Email
Luni, 03 Noiembrie 2014 18:22

​Modelele de subiecte pentru examenele de Limba si literatura romana, Matematica si Limba si literatura materna - din cadrul Evaluarii Nationale 2015 - au fost publicate pe edu.ro, alaturi de baremele aferente. Ministerul Educatiei le pune astfel la dispozitie elevilor de clasa a VIII-a subiecte a caror structura va fi respectata in examenele de la finalul gimnaziului. Amintim ca Ministerul a schimbat si programele de examen la Limba si literatura romana si la Matematica, astfel ca pentru Evaluarea Nationala 2015 elevii trebuia sa cunoasca, obligatoriu, si speciile literare romanul si balada, genul dramatic, precum si propozitiile subordonate circumstantiale conditionale, concesive si consecutive.

Modelele de subiecte si baremele pe www.hotnews.ro

 
IPJ Maramureş propune supraveghere video în toate şcolile din judeţ PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Vineri, 10 Octombrie 2014 16:01

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, doamna comisar şef de poliţie dr. Viorica Marincaş, a participat ieri, 9 octombrie, la o întâlnire cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţ, ocazie cu care a subliniat preocuparea permanentă a poliţiei pentru siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice. Şeful inspectoratului a punctat şi necesitatea asigurării tuturor unităţilor de învăţământ cu pază şi sisteme de supraveghere video, ca modalităţi reale de creştere a gradului de siguranță în unitățile de învățământ. Foarte mulţi directori au înţeles deja importanţa acestor măsuri, şi, pe cale de consecinţă, siguranţa unităţilor şcolare, a elevilor şi cadrelor didactice s-a îmbunătăţit semnificativ comparativ cu anul şcolar anterior.
 
„Doresc să vă asigur că pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş siguranţa în şcoli reprezintă o prioritate. Pentru aceasta au fost luate măsuri ca zona şcolilor să fie supravegheată de patrule de poliţie, rolul acestora fiind de a veghea la siguranţa copiilor şi de a-i proteja ori de câte ori situaţia o impune. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a asigura, împreună cu autorităţile locale şi inspectoratul şcolar, un nivel cât mai ridicat de siguranţă şi protecţie tuturor elevilor şi cadrelor didactice”. Mesajul a fost transmis în cadrul primei şedinţe interinstituţionale organizată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, la care au participat factorii de decizie ai administraţiei publice locale şi şefii instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale.
Citeşte mai mult...
 
Azi au loc consfătuirile din învăţământul preşcolar 2014-2015, 3 centre metodice sunt organizate la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Liliana Varsta   
Vineri, 26 Septembrie 2014 10:50

Astăzi , 26.09.2014, educatoarele din tot Maramureşul se vor reuni , în cadrul Consfătuirilor din învăţământul preşcolar 2014-2015. Consfătuirile au loc în 12 centre metodice împărţite astfel:
 5 centre metodice la Baia Mare , centrul metodic Baia Sprie-Cavnic-Copalnic Mănăştiur, centrul metodic Borşa - Moisei , centrul metodic Someş – Codru, centrul metodic Târgu Lăpuş şi nu în ultimul rând 3 centre metodice la Sighetu Marmaţiei .
   Peste 600 de educatoare din Maramureş vor fi informate despre noutăţile curriculare şi extracurriculare de la începutul acestui an şcolar.
    La Sighetu Marmaţiei centrele metodice se vor desfăşura în 3 locaţii respectiv Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 13- structură Şcoala Gimnazială Dr. Ioan Mihalyi de Apşa, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 şi nu în ultimul rând Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 7 – structură Grădiniţa cu Program Normal Popa Lupu.

Citeşte mai mult...
 
Nivelul de educatie al tatalui este cel mai puternic factor care influenteaza succesul copilului in scoala - studiu PDF Imprimare Email
Miercuri, 24 Septembrie 2014 12:25

​Nivelul de educatie al tatalui este cel mai puternic factor care determina succesul scolar al copilului, potrivit unui raport al Oficiului National britanic pentru Statistica, citat de The Guardian. Studiul sustine ca probabilitatea ca un copil al carui parinte are o educatie precara sa aiba succes la scoala este de 7 ori si jumatate mai mica decat in cazul unui elev al carui tata este foarte educat.
 
Nivelul de educatie al mamei este si el important, insa intr-un grad mai mic, potrivit cercetatorilor. Astfel, daca mama are un nivel de educatie scazut, riscul ca si copilul sa aiba rezultate slabe la scoala este de 3 ori mai mare decat in cazul unui elev a carui mama are studii superioare.   
Ultima actualizare Miercuri, 24 Septembrie 2014 16:04
Citeşte mai mult...
 
Elevii claselor I vor invata dupa fise, iar elevii claselor a II-a vor invata dupa manualele vechi in urmatoarele saptamani PDF Imprimare Email
Luni, 15 Septembrie 2014 08:01

Elevii de clasa I, incepand de maine si pentru ”o saptamana-doua”, vor face recapitularea notiunilor pe care le-au invatat la clasa pregatitoare, dupa care vor invata dupa fise, a anuntat ministrul Educatiei, Remus Pricopie. ”Elevii de clasa a II-a vor folosi manualele vechi pentru a parcurge programa”, a declarat ministrul, in cadrul unei emisiuni la TVR. 
 
Pricopie a precizat ca nu au fost identificate probleme majore in desfasurarea licitatiei pentru manuale digitale, pentru ca altfel CNSC ar fi suspendat sau anulat procedura. ”Noi ar trebui de maine intr-o saptamana sa anuntam rezultatele” cu castigatorii licitatiei pentru manuale, dupa reevaluarea tuturor ofertelor depuse, a mai anuntat ministrul Educatiei.
 
Cele mai importante declaratii ale ministrului Educatiei, Remus Pricopie, in cadrul unei emisiuni la TVR:
Citeşte mai mult...
 
Cadrele didactice vor primi 150 de euro pentru dezvoltare profesionala PDF Imprimare Email
Luni, 15 Septembrie 2014 07:51

Profesorii vor primi din nou bani pentru dezvoltare profesionala, insa aceasta va fi majorata la 150 de euro, a declarat pentru ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie. "Stiti ca bugetele au crescut, ne uitam in executia bugetara, nu in promisiuni. Deja dupa doi ani putem sa vedem executia bugetara. Eu sunt convins ca si pentru 2015 vor creste sumele, in plus am incercat si vom folosi la maximum resursele europene, fondurile structurale in lunile urmatoare. Profesorii vor primi din nou acel instrument, candva era 100 de euro, acum vor fi 150 de euro pentru dezvoltare profesionala", a precizat ministrul. 
 
El a afirmat ca Ministerul Educatiei incearca sa clarifice problema cu naveta cadrelor didactice. 
 
"Incercam sa clarificam problema cu naveta elevilor si a cadrelor didactice. Problema elevilor cu naveta este clarificata de anul trecut, asigurand surse de finantare. Si naveta cadrelor didactice trebuie clarificata, pentru ca unele unitati administrativ-teritoriale deconteaza, iar altele nu. Am stabilit ca vom analiza acest subiect sa vedem cum reusim unitar la nivel national sa se faca decontarea, introducandu-se, evident, niste plafoane. Sunt cazuri greu de crezut: 120 de kilometri dus, 120 de kilometri intors in fiecare zi. Trebuie sa vedem exact cum stau lucrurile si sa finantam aceasta naveta", a spus Pricopie. 
Citeşte mai mult...
 
Interzis elevilor maramureşeni cu telefoane mobile la orele de curs. Ce prevede regulamentul şi ce spun dascălii maramureşeni PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Vineri, 12 Septembrie 2014 10:40

Elevii împreună cu părinţii sau tutorii lor vor semna, la începutul noului an şcolar, un contract cu şcoala la care aceştia învaţă prin care se obligă să respecte regulile unităţii de învăţământ, potrivit unui proiect de act normativ pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Documentul prevede că elevii nu au voie să folosească telefonul mobil în timpul orelor şi nici să iasă din curtea şcolii pe timpul pauzelor. De asemenea, nu sunt permise acţiunile de protest, elevii nu au voie să introducă în şcoală sau să difuzeze materiale care prin conţinutul lor atentează la independenţa naţională a ţării, care cultivă violenţa şi intoleranţa.

Citeşte mai mult...
 
Ministerul Educatiei a dat verde Universitatii fara Bacalaureat PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 Septembrie 2014 14:46

Ministerul Educatiei a deschis portile universitatilor pentru tinerii fara diploma de Bacalaureat: incepand de ieri, universitatile ii pot inscrie pentru acest an scolar la cursuri si pe cei care nu s-au prezentat la BAC sau care l-au picat. Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolventi de liceu fara bacalaureat, adica actul de care universitatile mai aveau nevoie pentru a incepe inscrierile. Unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate. Amintim ca Guvernul Ponta a permis intrarea la universitate a celor care au picat BAC-ul prin ordonanta de urgenta care a macelarit legea educatiei.

Amintim ca Guvernul Ponta a adoptat in iunie o Ordonanta de urgenta care aduce 97 de modificari la Legea Educatiei Nationale.
Ultima actualizare Miercuri, 10 Septembrie 2014 15:00
Citeşte mai mult...
 
Sigheteanul Tudor Tiplea, medaliat cu argint la Olimpiada Internationala de Informatica PDF Imprimare Email
Scris de Emaramures.ro   
Luni, 18 August 2014 16:37

Lotul olimpic de informatica al Romaniei a cucerit patru medalii (o medalie de aur si trei medalii de argint) la a XXII-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica, desfasurata la Ankara, in perioada 10 - 17 august. 
Medalia de aur a fost obtinuta de Mihai-Iulian Andreescu, elev in clasa a XII-a la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Capitala. Medaliile de argint au fost adjudecate de Tudor-Petru Tiplea (clasa a XII-a/Colegiul National „Dragos Voda” din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures), Radu Szasz (clasa a XII-a/Colegiul National „C. Brediceanu” din Lugoj, judetul Timis) si Mihai Gheorghe (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti). 
 
Echipa Romaniei a fost condusa de profesorii Szabó Zoltan si Dan Pracsiu.
Citeşte mai mult...
 
Rezultate remarcabile obtinute de elevii de la “CLUBUL ELEVILOR SIGHETU MARMATIEI” in vacanta de vara PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 18 August 2014 09:56

Rezultate remarcabile obtinute de elevii de la “CLUBUL ELEVILOR SIGHETU MARMATIEI” in vacanta de vara
 
I.La CONCURSUL NATIONAL DE INFORMATICA “LUMEA FERMECATA A BASMELOR SI CALCULATORULUI” desfasurata la CAMPENI jud Prahova:
1. LAUBER EMILIA – CLASA A II-A, PREMIUL I
2. HOTEA MONICA – CLASA A VIII-A, PREMIUL I
3. BOTA EMILIA – CLASA A IV-A, PREMIUL II
4. COROIAN MARIS ANDREEA – CLASA A III-A, PREMIUL II
5. GODJA CRISTINA – CLASA A II-A, PREMIUL II
6. RETEAG ANDREEA – CLASA A III-A, PREMIUL III
Diploma de excelenta DRAGUS CLAUDIA la sectiunea “Povesti ilustrate”.
Coordonatorul acestor copii, prof. VLAD NITA.
 
II. La Concursul International “Tudor Musatescu”, Organizat de Inspectoratul Scolar al Judetului Arges si Palatul Copiilor Pitesti
Ultima actualizare Luni, 18 August 2014 10:01
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 15 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact