logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Actele de violenta din scoli trebuie inregistrate si anuntate la inspectorat intr-o ora de la producere PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015 09:57

Fiecare scoala va avea fise pentru inregistrarea oricarui act de violenta, asa cum este in toata Europa, iar in termen de o ora de la producerea unor astfel de fapte va fi anuntat inspectoratul scolar, a declarat seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Florian Lixandru. Inspectorul general scolar a aratat, vineri, intr-o conferinta, ca noul regulament scolar stipuleaza foarte clar actiunile ce trebuie intreprinse in cazul unor acte de violenta in scoli. 
 
"Noul regulament scolar reprezinta primul document fundamental, care include si nomenclatorul actelor de violenta. Aceste acte sunt clasificate in violente usoare, violente grave. Este primul document in care apar proceduri de interventie de la nivelul scolii prin Comisia pentru prevenirea si combaterea violentei, proceduri care se refera la toate aceste categorii de interventie. (...) In momentul de fata nu mai putem vorbi la general ca avem violenta mare sau mica. Este o fisa de monitorizare a actelor de violenta. Asa putem discuta prin elemente comparative, pe semestre, pe ani, pe categorii de violenta, de la un an la altul. In momentul de fata violenta se masoara prin elemente clare, stabilite prin acest nomenclator, aceste fise ale actelor de violenta, care exista si nivel european si care sunt elaborate de Institutul de Stiinta a Educatiei", a explicat Lixandru. 
Citeşte mai mult...
 
Sărbatori de suflet la Scoala Generala Sarasau - a patra editie PDF Imprimare Email
Scris de Scoala Generala Sarasau   
Miercuri, 31 Decembrie 2014 10:55

 

Proiectul educaţional regional „Sărbatori de suflet”ajuns la cea de-a patra ediţie  este derulat și anul acesta la Școala Gimnazială Sarasău. La concursul cu tema ,,Magia Sărbătorilor de iarnă” s-au înscris 300 de elevi ai ciclului primar și gimnazial, din 22 de judeţe şi din municipiul Bucureşti. Pentru reuşita acţiunii s-a încheiat un parteneriat cu 138 de cadre didactice de la 50 de şcoli din toată ţara. Lucrările au fost expuse la Școala Sarasău pe 18 decembrie 2014.

Partenerii acestui proiect sunt ISJ Maramureș, Clubul Copiilor Sighetu-Marmației și Primăria Sarasău.
Exponatele au fost realizate pe trei secţiuni: pictură, colaj și felicitări și exprimă simboluri ale Sărbătorilor de iarnă, folosindu-se tehnici specifice artelor plastice și abilităților practice. Juriul format din profesori de specialitate a apreciat lucrările ca fiind creative, foarte bune la prima vedere. S-au acordat premiile 1,2,3, mențiune și diplome de participare.

Doamna director a Școlii Sarasău și coordonatoarea proiectului, prof.Daniela Elena Lazăr mulțumește tuturor celor care s-au implicat, participanților, partenerilor, echipei de implementare și nu în ultimul rând domnului primar al Comunei Sarasău, Ioan Covaci pentru spijinul acordat.
 

 

 
Eleva Corneștean Yasmina (clsaa a VII-a, CNDV), calificata la faza națională la Olimpiada Națională „Lectura ca abilitate de viață” PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 23 Decembrie 2014 10:06

Eleva Corneștean Yasmina  din clasa a VII-a de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației s-a calificat la faza națională  la Olimpiada Națională „Lectura ca abilitate de viață”. Eleva menționată a fost și este pregătită de prof. dr. Andrașciuc Gheorghe.
 
Faza națională se va desfașura în 2015, la Bistrița.
Îi urăm Yasminei mult succes.
 
 
Două concursuri de matematică pentru elevii de la Colegiul Naţional Dragoş Vodă înainte de vacanţa de iarnă PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 19 Decembrie 2014 09:04
În perioada 12-13 decembrie 2014 la Baia Mare s-a desfăşurat concursul interjudeţean de matematică “Tinere Speranţe” editia a X-a la Şcoala Gimnazială Nicolae Iorga. Acest concurs s-a adresat elevilor claselor gimnaziale din centrele de excelenţă din judeţ şi din câteva judeţe invitate: Bistriţa-Năsăud, Satu-Mare, Cluj. Concursul s-a desfăşurat pe două probe. La proba pe echipe elevii Colegiului Naţional Dragoş Vodă au obţinut următoarele rezultate:
 
 
 
Citeşte mai mult...
 
Educaţia prin şah a primit "şah-mat" în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Joi, 18 Decembrie 2014 08:49

În urmă cu câteva luni, ministrul educaţiei naţionale a anunţat că din toamna acestui an şcolar şahul va fi introdus în şcoli ca materie opţională, însă acest lucru nu a fost pus încă în practică, cel puţin, nu în şcolile maramureşene.
 
Referitor la acest subiect, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş spun că s-au stabilit 19 unităţi de învăţământ din judeţul nostru pentru implementarea programului în şcoli pilot. "În luna iunie 2014, s-a primit la ISJ Maramureş Protocolul de colaborare semnat între MEN şi Federaţia Română de Şah în vederea derulării Programului Naţional «Educaţie prin şah în învăţământul preuniversitar», prin care ISJ a stabilit 19 unităţi de învăţământ (nouă din mediul urban şi zece din mediul rural), pentru implementarea programului în şcoli pilot. La nivel naţional, numărul şcolilor pilot este de 500. Programul se derulează în intervalul 5 iunie 2014 - 31 august 2016 şi are în vedere dotarea unităţilor cu materialele didactice necesare şi formarea cadrelor didactice", spune Camelia Bogdan, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Maramureş.
Citeşte mai mult...
 
“DARUIRE SI FRENEZIE PENTRU COPIII MILENIULUI TREI” LA GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 12 DIN SIGHETU MARMATIEI PDF Imprimare Email
Scris de Gradinita nr 12 Sighet   
Sâmbătă, 13 Decembrie 2014 05:33

Aflat la a IV-a editie in calitate de proiect judetean, datorita succesului cunoscut anterior, „Daruire si frenezie pentru copiii mileniului trei” este o expozitie care are ca scop punerea in valoare a potentialului creativ al dascalilor, vointa, motivatia, flexibilitatea si originalitatea cadrelor didactice pentru a concepe noi materiale si promovarea Centrului de Documentare si Informare (CDI) in cadrul comunitatii prin implicarea educatoarelor si invatatoarelor.

Deschisa oficial in data de 9 decembrie, expozitia surprinde prin explozia de culoare, varietatea materialelor si a tehnicilor folosite in elaborarea produselor ce se axeaza pe tema toamna-iarna. Printre invitatii prezenti la eveniment s-au numarat reprezentanti ai Primariei si ai Consiliului Local din Sighetu Marmatiei care si-au exprimat admiratia si aprecierea fata de talentul si maiestria educatoarelor si invatatoarelor . La actiune a participat un numar de peste 150 de cadre didactice din judetul Maramures: Sarasau, Sapanta, Borsa, Budesti, Somcuta, Petrova, Rona de Sus, Rona de Jos, Baia Mare, Sighetu Marmatiei (gradinitele nr. 1,7,8,9,13, scolile gimnaziale nr. 1,2,3,9, Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva).

Ultima actualizare Sâmbătă, 13 Decembrie 2014 05:50
Vezi foto
 
Concursul studențesc “TINERI CERCETĂTORI”, Ediția a-III-a PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 10 Decembrie 2014 19:26

Studenții economiști au continuat și în acest an să desfășoare concursul studențesc “Tineri cercetători” care a juns la cea de-a III-a ediție.  Acesta a avut loc ieri,  9 decembrie, la sediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Extensiunii Universitare Sighetu Marmației. Concursul a fost organizat de către d-na lect.  univ. dr. Nela Șteliac care dorește să permanentizeze acest eveniment.

La fel ca și în edițiile anterioare s-a dorit inițierea, implicarea și stimularea interesului studenților în cercetarea economică.

Pe parcursul concursului au fost prezentate studii realizate de echipe formate din câte 5 studenți de la specializarea Contabilitate și informatică de gestiune, anul II.  Studiile prezentate au adus în discuție teme de actualitate în ceea ce privește: comportamentul consumatorului de Black-Friday; comportamentul consumatorului de produse fast-food; comportamentul consumatorului de telefonie mobilă; influența mass-media asupra liceenilor; utilizarea rețelelor de socializare; discriminarea de gen. 

Ultima actualizare Miercuri, 10 Decembrie 2014 20:11
Citeşte mai mult...
 
Săptămâna legumelor și fructelor donate la Școala Gimnazială Vadu Izei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 30 Noiembrie 2014 19:19

 Potrivit calendarului Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), pentru a doua parte a lunii noiembrie, respectiv în perioada 20-25 noiembrie, a fost prevăzută campania socială de sprijinire a persoanelor în dificultate, campanie intitulată “Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”.

Elevii Scolii Gimnaziale Vadu Izei și Valea Stejarului, sprijiniți de directorul școlii prof.Silviu Trifoi,de toti învățătorii si profesorii diriginți, s-au mobilizat, cu mic,cu mare și au reușit să adune și să doneze la sfărșitul săptămânii peste 500 kg de legume și fructe pe care le-au donat,cu drag , Centrului de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap din Sighetu Marmației.

Citeşte mai mult...
 
“SĂ DĂRUIM PENTRU SĂNĂTATE” PDF Imprimare Email
Scris de Gradinita nr 12 Sighet   
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014 21:46

Începând cu data de 24 noiembrie 2014 la Grădinița cu Program Prelungit nr. 12 din Sighetu Marmației, s-a demarat acțiunea cu titlul “Să dăruim pentru sănătate”, din cadrul Proiectului Național “Săptămâna fructelor și legumelor donate”.

Scopul acestei acțiuni a constat în oferirea de fructe și legume unor familii defavorizate social, prin sensibilizarea cetățenilor și dezvoltarea în rândul acestora a spiritului de inter-ajutorare în scopul susținerii și promovării unei alimentații și implicit, a unei vieți sănătoase.

Acțiunea s-a finalizat în data de 28 noiembrie. Datorită copiilor, părinților și cadrelor didactice implicate s-a adunat o cantitate de aprox. 160 de kg de fructe și legume care au ajuns la familiile țintă.

Colectivul grădiniței mulțumeste tuturor celor implicați pentru sprijinul acordat, pentru generozitatea de care au dat dovadă și pentru că au adus un zâmbet pe fața celor mai puțin norocoși.

 
Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita ieri la Scoala Gimnaziala nr 2 din Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014 21:33

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, Şcoala Gimnazială nr.2 Sighetu Marmaţiei a organizat un program artistic în cinstea acestei zile. Au participat elevii, cadrele didactice şi parinţii la această activitate. Coordonatorii acestui proiect educativ au fost doamna directoare Carmen Oprisanu si profesorii: Loga Ştefan, Pop Rodica, Vlaşin Ioan, Pop Ileana şi consilier educativ Sandu Laura.

 

 

 
Pricopie: Bugetul Educatiei din 2015 prevede majorarea salariilor si fond pentru examene si evaluari PDF Imprimare Email
Luni, 24 Noiembrie 2014 16:36

Bugetul Educatiei pentru 2015 "merge pe o crestere" si va cuprinde lucruri noi, cum ar fi un fond special pentru examene si evaluari, dar si cresterea salariilor cadrelor didactice in doua transe, a declarat, luni, ministrul Remus Pricopie, fara a putea spune o cifra exacta privind bugetul.

Ministrul Educatiei a spus ca a avut deja o discutie cu reprezentantii Ministerului de Finante privind bugetul, insa, din experienta anilor trecuti, pana la finalizarea acestuia vor mai exista cel putin trei-patru discutii.

"In linii mari, bugetul este conturat, se merge pe o crestere, dar este totusi mai complicat, pentru ca au scazut contributiile sociale, ceea ce va avea un impact in anul 2015", a declarat Pricopie.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 14 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact