logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
Elevii de la Colegiul Național ‘’Dragoș Vodă’’, premiați cu argint și bronz la Olimpiada Națională de Fizică PDF Imprimare Email
Duminică, 26 Aprilie 2015 13:21

 Recent la Vaslui s-a desfășurat faza naționala a olimpiadei la fizică. Rezultate merituoase au fost obținute de elevii de la Colegiul Național Dragoș Vodă’’ din Sighetu Marmației. Cotârlan Codrin, elev clasa a VIII-a, pregătit de prof.  Oana Ilieș a obținut medalia de argint. Laurențiu Lazar, elev clasa a VI-a , pregătit de prof. Ioan Tivadar a obținut medalia de Bronz. “Sunt rezultate foarte bune și sperăm ca și pe viitor să reușim să obținem rezultate tot atât de bune’’, au spus prof. Oana Ilieș și prof. Ioan Tivadar.

Ultima actualizare Duminică, 26 Aprilie 2015 16:10
Citeşte mai mult...
 
CONCURS – 24 de functii de inspector scolar au fost scoase la concurs in Maramures PDF Imprimare Email
Joi, 23 Aprilie 2015 06:05
Concursuri pe toate liniile pentru functiile din Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Maramures. Ultimele anunturi de concurs privesc 24 de functii vacante de inspector scolar. Cei care aspira la aceste posturi pot sa isi depuna, incepand din 22 aprilie, dosarele complete la sediul Inspectoratului.
Ministerul Educatiei si Cercetarii si-a propus pentru acest an organizarea de concursuri pentru functiile de conducere din inspectoratele scolare din tara dar si pentru cele de inspector scolar. Astfel, dupa organizarea concursurilor pentru inspectori scolari generali si inspectori scolari generali adjuncti a venit si randul inspectorilor. La nivelul judetului Maramures, sunt vacante 24 de astfel de posturi. Dascalii care doresc sa ocupe functiile trebuie sa-si depuna dosarul complet, conform specificatiilor publicate pe site-ul ministerului si pe cel al inspectoratului. 
Citeşte mai mult...
 
Sărbători de suflet - expozitie aflata la a IV-a editie PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 21 Aprilie 2015 11:04

Sute de materiale realizate de elevi din ciclul primar și gimnazial din toată țara fac obiectul expoziției organizate la Școla Gimnazială Sarasău.

   Organizată pe trei secțiuni:pictură,colaj și felicitări,expoziția face parte din proiectul educațional ,,Sărbători  de suflet”,cuprins în CAERI la poziția 964/2015,ajuns la a patra ediție. Realizate prin diverse tehnici de lucru, lucrările redau elemente ale Sărbătorilor pascale, văzute prin ochii copiilor.

   La concurs s-au înscris 236 elevi din 28 de județe, încheindu-se parteneriate cu 48 de școli. Partenerii acestui proiect sunt: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Clubul Copiilor din Sighetu-Marmației și Primăria Sarasău. Jurizarea lucrărilor  a avut loc în 9 aprilie 2015. Cadrele de specialitate au selectat în funcție de originalitate, creativitate și respectarea tematicii  cele mai reușite lucrări, care au fost răsplătite cu premii, mențiune și premiul special.

      Doamna director a Școlii  Gimnaziale Sarasău  și coordonatoarea proiectului - prof.Daniela Elena Lazăr  mulțumește tuturor celor care s-au implicat, participanților,partenerilor, echipei de implementare și nu în ultimul rând dlui primar al Comunei Sarasău, Ioan Covaci pentru spijinul acordat.

Vezi foto
 
Un manual de limba romana pentru clasa I, editat de Siveco, trebuie retras PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 28 Martie 2015 09:19

Unul din cele sase manuale de Comunicare in Limba Romana pentru clasa I, care a fost editat de Siveco si editura Litera, trebuie retras, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a admis cererea unuia dintre participantii la licitatia pentru selectarea manualelor scolare. 

CAB a adimis, joi, sesizarea formulata in 30 ianuarie de asocierea Akademos Art SRL - Stand Agentie Difuzare Carte SRL, participanta la licitatia pentru editarea manualelor scolare de anul trecut, si a decis sa modifice decizia Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC), care a fost atacata, "doar in ceea ce priveste declararea ca admisibila si castigatoare a ofertei Asocierii Grup Media Litera SRL - Grup Editorial Litera SRL - SC Siveco Romania SA". Hotararea este definitiva. 

Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) informeaza ca a luat act de minuta sedintei de judecata de joi a Curtii de Apel Bucuresti, privind contestarea licitatiei pentru manualele de limba romana, care a avut sase oferte castigatoare.Reprezentantii MECS precizeaza ca prin decizia instantei este anulata declararea ofertei Siveco - Litera castigatoare, dar sunt mentinute castigatoare celelalte cinci oferte selectate - asocierea SC Grupul Editorial Art SRL - SC Info Media Pro SRL, SC Intuitext SRL, EDP RA - Ascendia Design SRL si CD Press SRL (cu doua modele de manuale). 

Citeşte mai mult...
 
Laborator nou de informatica la Scoala Gimnaziala nr.10 prin campania “Ajutam impreuna” PDF Imprimare Email
Vineri, 27 Februarie 2015 21:31

Școala Gimnazială Nr.10 din Sighetu Marmației a avut onoarea, în 25.02.2015, să primească oaspeți de  seamă din orașul nostru și de la Inspectoratul Scolar.  Intalnirea s-a datorat inaugurării oficiale a noului laborator de informatică, obținut prin predarea oficială a calculatoarelor, donate școlii noastre în urma campaniei AJUTĂM ÎMPREUNĂ, susținut de Kaufland și Școala de valori!

Noi, dascălii Școlii Gimnaziale Nr. 10, ne bucuram de aceasta sponsorizare, prin care putem imbunatatii educatia si performantele elevilor, deoarece, asa cum spune un proverb romanesc, ne dorim ca fiecare copil pe care il educam sa fie un om pe care il castigam.

Ultima actualizare Vineri, 27 Februarie 2015 21:50
Citeşte mai mult...
 
INVATAMANT – Mult asteptatele abecedare au ajuns in sfarsit pe bancile elevilor de clasa I PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2015 18:27
Abecedarele ajung intr-un final pe bancile elevilor de clasa I. In Maramures au ajuns deja majoritatea manualelor digitale de Comunicare in limba romana si au inceput sa fie distribuite in scoli. Bucuria a fost mare si pentru scolarei dar si pentru dascali, care nu mai sunt nevoiti sa apeleze la fise de lucru si alte materiale didactice petnru a putea tine lectiile. 
 
Bucurie mare pentru elevii de clasa I de la Scoala „Avram Iancu” din Baia Mare. Micutii au primit, in sfarsit, indelung contestatele Abecedare. De primul volum nu vor mai avea nevoie si il vor rasfoi doar acasa. Insa dascalii sunt bucurosi ca macar cea de-a doua parte a manualului va putea fi parcursa impreuna cu elevii. 
 
„Copiii au asteptat foarte mult aceste manuale, cu atat mai mult cu cat la matematica deja lucram si au o idee despre ce inseamna un manual digital. Cu aceste manuale invatarea devine ceva placut, intrucat manualele permit un grad de interactivitate ridicat, iar elementele video, jocurile si imaginile inserate in continutul manualului il fac sa devina mult mai atractiv pentru micii scolari”, conform declaratiilor Monicai Ienutas, invatatoare la Scoala „Avram Iancu” din Baia Mare. 
Citeşte mai mult...
 
EXPOZITIE DE MARTISOARE CU VANZARE LA GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 12 DIN SIGHETU MARMATIEI PDF Imprimare Email
Scris de Gradinita nr 12 Sighet   
Miercuri, 25 Februarie 2015 18:16

In data de 23 februarie 2015 a avut loc deschiderea expozitiei de martisoare in sala Centrului de Documentare si Informare a Gradinitei cu program prelungit nr. 12, actiune a proiectului “Un martisor – o bucurie ”.

Prin aceasta activitate s-a dorit punerea la incercare a creativitatii copiilor, care, sub indrumarea cadrelor didactice, au avut posibilitatea sa realizeze martisoare din materiale cat mai diverse. Pentru ca de Martisor daruim, educatoarele le-au insuflat copiilor dragostea si respectul pentru cei din jur, compasiune si generozitate. In acest sens, martisoarele confectionate cu multa migala sunt expuse in scopul vanzarii ca ulterior suma adunata sa fie donata pentru o cauza umanitara.

Colectivul gradinitei adreseaza invitatia tuturor celor doritori sa viziteze expozitia care va ramane deschisa pana in data de 2 martie 2015.

Ultima actualizare Miercuri, 25 Februarie 2015 18:35
Vezi foto
 
In educatie se pregatesc modificari majore, din timpul acestui an scolar: directori pusi sa predea norma intreaga la clasa, dispar posturi din gradinite si scoli PDF Imprimare Email
Scris de HotNews.ro   
Vineri, 13 Februarie 2015 07:58

Ministerul Educatiei pregateste reduceri de "4.000-5000 de posturi-norme didactice" in invatamantul preuniversitar. Potrivit unui proiect de ordin obtinut de HotNews.ro, Ministerul vrea sa schimbe filosofia de normare a personalului nedidactic din scoli, precum si degrevarile directorilor. Concret, dispar posturi de secretari, administratori, ingrijitori, bucatari, mare parte din contabili isi pierd indemnizatiile, directoarelor de gradinite li se iau degrevarile si trebuie sa aiba grija de o grupa de copii cu norma intreaga, potrivit proiectului. O parte din modificari ar urma sa se implementeze din septembrie 2015, altele din mai 2015.
 
HotNews.ro a incercat sa-l contacteze pe ministrul Educatiei, Sorin Mihai Cimpeanu, insa acesta nu a raspuns. 
 
Proiectul prevede ca directorii gradinitelor cu program prelungit si cu personalitate juridica sa efectueze integral norma didactica, adica sa aiba o grupa de copii in supraveghere si educare, la fel ca educatoarele. In prezent, ei fac 2-4 ore/saptamana in alte unitati de invatamant, potrivit ordinului nr. 4865/2011. Si directorii scolilor cu mai putin de 300 de elevi ar trebui sa predea la clasa norma intreaga [18 ore pe saptamana], fata de 6-8 ore/saptamana cat au acum, se arata in proiect.  
Ultima actualizare Vineri, 13 Februarie 2015 08:03
Citeşte mai mult...
 
Scoala Gimnaziala Vadu Izei sărbătoreşte Ziua Siguranţei pe Internet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 10 Februarie 2015 19:41

Scoala Gimnaziala Vadu Izei se alătură altor sute de şcoli şi organizaţii care sărbătoresc Ziua Siguranţei pe Internet şi promovează folosirea responsabilă a Internetului şi noilor tehnologii de către copii.

Cu ocazia Zilei Siguranţei pe Internet, Scoala Vadu Izeiorganizează activitatea Vreau o lume online ideală.

Ziua Siguranţei pe Internet  a fost celebrata azi, 10 Februarie 2015 avand tema „Împreună facem Internetul mai bun!”  oferind oportunitatea abordării într-o manieră non-formalăa aspectelor pozitive pe care mediul online le are în dezvoltarea copiilor şi tinerilor şi, totodată, a rolului pe care fiecare dintre noi îl avem în crearea unui Internet mai bun. 

Ultima actualizare Marţi, 10 Februarie 2015 21:12
Citeşte mai mult...
 
Tradiții și Obiceiuri Străbune - Ediția I - Liceul Tehnologic “Al. Filipașcu” - Petrova PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 07 Februarie 2015 14:38

La Liceul Tehnologic „Al. Filipașcu” Petrova s-a desfășurat anul acesta Proiectului Educațional Județean „Din străbuni am moștenit”, aflat la prima ediție, coordonat de prof. Țifrac Maria și prof. Andrasciuc Vasilica, cu sprijinul dnei director prof. Nistor Viorica si a dlui director adjunct prof. Cozlean Vasile. 
 
În cadrul  proiectului s-a derulat un concurs de lucrări din domeniul artei vizuale, având  tema „Tradiții și Obiceiuri Străbune”.  La acesta au fost înscriși, fără taxă de participare, 124 de preșcolari din județele Maramureș, Suceava, Neamț, Vâlcea, Cluj, Dolj, Hunedoara, Mureș, Argeș, Timiș și din municipiul București.
Ultima actualizare Sâmbătă, 07 Februarie 2015 19:07
Citeşte mai mult...
 
Scolile nu mai au voie sa organizeze concursuri cu taxa. Este nevoie de un sistem de acreditare a unitatilor after school PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Februarie 2015 20:56

Scolile nu mai pot organiza concursuri cu taxa intre elevi, a declarat ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Oficialul a anuntat are in vedere si "implementarea unui sistem de evaluare, acreditare a unitatilor after school". Intr-un interviu acordat Agerpres, ministrul a anuntat ca "exista un parteneriat intre Ministerul Educatiei si cel al Dezvoltarii Regionale" de alocare de fonduri pentru reabilitarea scolilor fara autorizatie sanitara de functionare, cu obiectivul ca toate scolile sa obtina autorizatia pana la finalul anului.
 
 
Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a declarat pentru Agerpres ca "o prioritate esentiala este aceea a obtinerii autorizatiei sanitare de functionare pentru toate cele 2.520 de scoli din Romania care nu au in acest moment autorizatie sanitara de functionare. Este un singur judet care are toate scolile cu autorizatie sanitara de functionare - Sibiu, la extrema cealalta sunt judete cum este Suceava, care are 465 de scoli fara autorizatie sanitara de functionare. Sunt si alte judete care au 270 scoli fara autorizatie sanitara de functionare". 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 13 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact