logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


INVATAMANT
ÎNVĂŢĂMÂNT PROFESIONAL - Peste 1.100 de locuri în Maramureş pentru anul şcolar viitor PDF Imprimare Email
Luni, 08 Iunie 2015 15:00
Prima etapă de admitere în învăţământul profesional pentru absolvenţii claselor a VIII-a va debuta astăzi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, pentru anul şcolar 2015-2016 sunt disponibile 1.148 de locuri.
„Din 8 până în 12 iunie e prima etapă de înscrieri. Elevii se înscriu la şcoală, au nişte fişe de completat. Iar dacă, de exemplu, numărul de elevi, la o anumită calificare, la o anumită şcoală, depăşeşte numărul de locuri, atunci se organizează un fel de preselecţie şi apoi chiar examen de admitere.
Citeşte mai mult...
 
Concursul ,,Periuţa de aur``organizat de Grădiniţa cu P.P.nr.1 din Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Duminică, 07 Iunie 2015 19:45
Educaţia pentru sănătate reprezintă una dintre principalele căi de promovare a cunoştinţelor privind diferite aspecte ale sănătăţii omului.
  Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, sănătatea individului este definită ca fiind" o stare de bine,fizică,mentală şi socială, nu doar absenţa bolii sau infirmităţii".
   Este indicat ca educaţia pentru sănătate să înceapă de la cea mai fragedă vârstă si trebuie sa acorde o importanţă sporită şi metodelor de îngrijire a dinţilor.
   Concursul ,,Periuţa de aur`` are drept scop stimularea spiritului de competiţie precum şi mediatizarea activităţii desfăşurate în grădiniţă cu privire la însuşirea  aplicarea regulilor de igienă orală-dentară. Concursul a fost organizat de Grădiniţa cu P.P.nr.1,structură a Şcolii Gimnaziale nr.10 Sighetu Marmaţiei. La concurs au participat unsprezece echipe, fiecare echipă fiind însoţită de educatoarea de la grupă.
 
  Juriul acestui concurs a fost compus din cinci educatoare şi un medic;
Citeşte mai mult...
 
Un sfert dintre noii studenţi la informatică de la Oxford sunt români PDF Imprimare Email
Vineri, 05 Iunie 2015 16:24

Un sfert dintre viitorii studenţi admişi la secţia de informatică la Oxford sunt din România, relatează Digi 24. Din toamnă, şase din cele 23 de locuri de la secţia de computer-science vor fi ocupate de elevi români, care au reuşit să bată concurenţa de 10 pe un loc de la prestigioasa secţie. Performanţele elevilor olimpici din România i-au impresionat atât de tare pe englezi, încât i-au declarat admişi înainte de a da bacalaureatul.

Într-un reportaj difuzat de Digi24, olimpicii români admişi la Universitatea Oxford au povestit ce înseamnă pentru ei informatica şi cât timp se pregătesc. Ioana Vasile are 19 ani şi a absolvit Colegiul Naţional Carol I din Craiova cu 10 pe linie. Nici media tuturor celor patru ani de liceu nu este departe: 9,99. Ioana este olimpică naţională la matematică şi informatică şi a decis de câţiva ani că vrea să studieze la Oxford. Aşa că a parcurs toţi paşii necesari şi a fost admisă după un ultim interviu cu profesorii de acolo.

Ultima actualizare Vineri, 05 Iunie 2015 16:33
Citeşte mai mult...
 
Excelență la Colegiul Național „Dragoș - Vodă”: Locul II la Concursul național „Cultură și civilizație în România” și locul I la nivel județean PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 02 Iunie 2015 07:31

Excelență la Colegiul Național „Dragoș - Vodă”: Locul II la Concursul național „Cultură și civilizație în România” și locul I la nivel județean. 
 
  Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighet și-a demonstrat încă o dată capacitatea prin câștigarea locului I la nivel județean și locului II la Concursul național „Cultură și civilizație în România”, desfășurat la Botoșani  în perioada 28-31 mai 2015. 
La Concurs au participat 38 de județe din țară, iar Maramureșul, reprezentat de către elevi și profesori de la Colegiul Național „Dragoș-Vodă”, a obținut locul II.
 
   Echipajul de la CNDV a fost format din elevele Mihalca Andreea , Georgiana Gaborean  și Ileana Giurgi care s-au pregătit intens sub coordonarea  prof. drd. Andrasciuc Daniela, prof. dr. Andrasciuc Gheorghe și prof. dr. Vida Flaviu . Tema aleasă pentru concurs de către sighetenii noștri a fost "Poarta maramureșeana între spațiul profan și sacru".
Ultima actualizare Marţi, 02 Iunie 2015 08:28
Citeşte mai mult...
 
"Un fruct pe zi - o viaţă sănătoasă" - competiţie între unităţile şcolare din Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 20 Mai 2015 06:46

„Un fruct pe zi – o viaţă sănătoasă” este genericul sub care Consiliul Judeţean Maramureş în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş demarează un concurs de eseuri pentru elevi. Scopul acestei campanii este promovarea şi încurajarea consumului de fructe proaspete şi a unui stil de viaţă sănătos în rândul elevilor. 

Participarea la concurs constă în transmiterea unui eseu cu tema „Un fruct pe zi – o viaţă sănătoasă” către Compartimentul educaţie, sănătate, asistenţă socială din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş. Contact: tel. 0260.211946, email.  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Concursul se desfăşoară în perioada 19-26 mai 2015 şi este adresat elevilor de nivel primar şi gimnazial, iar premiile pentru cele mai bune lucrări vor fi substanţiale şi vor consta în obiecte, după cum urmează:

Ultima actualizare Miercuri, 20 Mai 2015 09:10
Citeşte mai mult...
 
Sesiune de Comunicări Științifice Studențești la Extensia Sighetu Marmatiei a Universității ”Babeș-Bolyai” PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Luni, 18 Mai 2015 18:49

În  data  de  15  mai  2015  la  Extensia  Sighetu  Marmatiei a  Universității ”Babeș-Bolyai”,  Facultatea  de  Științe  Economice  și  Gestiunea  Afacerilor,  s-a desfășurat Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești ”Valențele contabilității într-o  economie  emergentă”,  din  cadrul  Olimpiadei  Naționale  a  Studenților Economiști, editia a X-a.

La această ediție aniversară, au fost prezentate 14 lucrări științifice elaborate de  către  studenți  de  la  FSEGA Cluj  Napoca  și  Extensia  Sighetu  Marmației. Lucrările au abordat teme cum ar fi: etica profesiei contabile și interesul public, tehnologia  informațională,  riscul  de  fraudă  în  activitatea  de  audit,  calitatea serviciilor contabile, audit public intern, performanta entităților.  Sesiunea  s-a  bucurat  de  participarea  a  peste  30  de  studenti  sigheteni  si clujeni interesați să descopere tainele, riscurile și frumusețea profesiei contabile.

Lucrările au fost evaluate de către o comisie formată din cadre didactice de la  FSEGA:  prof. univ. dr.  Adriana  Tiron  -Tudor  -  directorul  Departamentului  de Contabilitate  și  Audit,  conf. univ. dr.  Sorin  Achim  -  directorul  liniei  de  studiu Contabilitate și Informatică de Gestiune Extensia Sighetu Marmației, conf. univ. dr. Crina Filip, asist. univ. drd. Diana Moisuc - din cadrul Extensiei Sighetu Marmației și  din  practicieni,  din  partea  firmei  Deloitte:  Diana  Iacob  și  Simona  Goje, reprezentanți ai profesiei contabile. Sesiunea s-a bucurat de sprijinul organismului profesional CECCAR Filiala Cluj.

Ultima actualizare Luni, 18 Mai 2015 19:09
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Seminar - lansarea proiectului POSDRU/175/2.1/S/149792 PDF Imprimare Email
Scris de Mintau Marcel   
Sâmbătă, 16 Mai 2015 14:16

Interviu - Florina IANCULESCU – Manager proiect Top Management V-NV- Firme de exercițiu pentru accesul elevilor la poziții de top management, cercetare și inovare în viața profesională” POSDRU/175/2.1/5/149792

Ultima actualizare Sâmbătă, 16 Mai 2015 20:28
 
DEZBATERE - Ce spun maramureşenii despre şcoala viitorului PDF Imprimare Email
Joi, 14 Mai 2015 08:27
Un studiu realizat recent de Summitul mondial pentru inovare în educaţie (World Innovation Summit for Education, WISE) arată că sistemele de educaţie din întreaga lume vor suferi mari modificări până în anul 2030, favorizate de revoluţia tehnologică.
Concluziile la care au ajuns cei 645 de experţi internaţionali intervievaţi în cadrul studiului arată că, în următorii ani, internetul va transforma şcolile în „medii interactive” care vor înlătura formele tradiţionale de învăţământ şi vor schimba modul de a fi al profesorilor, părinţilor şi elevilor. În şcoala viitorului, profesorul nu va mai fi doar un transmiţător de cunoştinţe, ci va avea ca principală misiune orientarea elevului în propriul său proces de învăţare. Curriculumul va fi personalizat, pe măsura necesităţilor fiecărui elev şi se va pune accent pe abilităţile personale şi practice mai mult decât pe conţinuturile academice.
Citeşte mai mult...
 
Seminar - lansarea proiectului POSDRU/175/2.1/S/149792 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 13 Mai 2015 18:37

Asociația Română de Consiliere și Sprijin în parteneriat cu Inspectoratul Județean Timiș, Colegiul Național Bănățean – Timișoara și Liceul Tehnologic  Marmația  - Sighetu  Marmației  lansează proiectul:

Top Management V-NV- Firme de exercițiu pentru accesul elevilor la poziții de top management, cercetare și inovare în viața profesională” POSDRU/175/2.1/5/149792

Acest proiect este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară nr.2 ”Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul major de intervenție 2. l „ Tranziția de la școală la viața activă".

Durata    de   implementare    a   proiectului    este   de    10   de   luni   în   perioada   20.03.2015 - 31. 12.2015. Valoarea totală a proiectului este de 5.712.130,00 lei, din care 4.918.303,87 lei valoarea nerambursabilă acordată din Fondul Social European și 679.583,53 lei  valoarea nerambursabilă acordată din Bugetul Național.

Proiectul vizează creșterea capacității elevilor cu rezultate academice bune și  foarte  bune  din regiunile Vest si Nord Vest de a se integra pe piața muncii în poziții manageriale de top sau în cercetare și inovare.

Ne propunem:

Ultima actualizare Miercuri, 13 Mai 2015 20:11
Citeşte mai mult...
 
Votam pentru educatie ! - Gradinita nr 12 din Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Adela Baias   
Miercuri, 13 Mai 2015 10:09

 Joi, 7 mai, 2015, la Gradinita cu Program Prelungit nr. 12 din Sighetu Marmatiei s-a desfasurat activitatea “Votam pentru educatie !” in cadrul Campaniei Globale pentru Educatie, eveniment desfasurat anual, la nivel mondial, de Organizatia Salvati Copiii. La activitate au participat parinti, reprezentanti ai administratiei publice locale si cadre didactice.                        

Activitatea s-a concretizat in prezentarea unui material powerpoint despre obstacolele pe care le intampina copiii cu dizabilitati si cei din tarile sarace, referitor la dreptul la educatie.                      

 Participantii au fost implicati in discutii pe baza materialului prezentat, au ascultat povesti, a caror morala era dreptul la educatie si au confectionat figurine din carton pecare au scris opinii despre cum s-ar putea rezolva aceasta problema mondiala – accesul tuturorcopiilor la invatatura. Cei prezenti au apreciat activitatea desfasurata.  

Ultima actualizare Miercuri, 13 Mai 2015 12:08
Citeşte mai mult...
 
La U.B.B. vor apărea noi specializări la nivel de licenţă şi de master PDF Imprimare Email
Luni, 11 Mai 2015 18:17
Potrivit reprezentanților UBB Cluj,  la nivel master vor fi scoase la concurs 3.500 de locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxă și aproximativ 1.000 de locuri pentru învățământ cu frecvență redusă.
 
Pentru anul universitar 2015-2016, la nivel de licență o să apară și specializări noi, respectiv Geografie - Specializarea Geografia turismului în limba germană, Istorie și Filosofie - Specializarea Studii de securitate în limba engleză, Administrarea afacerilor - Specializarea Administrarea afacerilor cu predare în limba germană şi Științe administrative - Specializarea Leadership în sectorul public, în limba engleză.
 
La nivel de master vor fi 17 noi programe De asemenea, UBB propune 17 programe noi de master. Printre acestea, specializări în geologie aplicată, managementul calității în laboratoarele biomedicale, patrimoniu și turism cultural, producție film documentar în limba engleză  sau arta scurtmetrajuluii, în limba maghiară.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 12 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact