logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIINTA


Eclipsa totala de luna pe 15 iunie PDF Imprimare Email
Luni, 13 Iunie 2011 16:24
Eclipsa ce va avea loc in 15 iunie este una dintre cele mai lungi eclipse totale de Luna vizibile din Romania, in secolul 21, durata totalitatii fiind de o ora si 40 de minute. Fenomenul este cu atat mai important cu cat ultima eclipsa totala de Luna s-a putut observa din Romania in urma cu trei ani si jumatate, pe 21 februarie 2008.
Eclipsa de Luna din 15 iunie este speciala si datorita pozitiei Lunii pe bolta cereasca. Pe durata fazelor partiale, datorita luminii puternice a Lunii, Calea Lactee va fi invizibila. Spectacolul va fi maxim in timpul totalitatii, cand cerul verii se va observa in toata splendoarea sa. Declinatia mica a Lunii (24°S) va face ca aceasta sa nu se ridice prea mult deasupra orizontului, creand astfel un tablou unic, cu Luna eclipsata deasupra orizontului (la doar 10°-15° altitudine).
In noaptea 15 spre 16 iunie, Luna se va afla in zona cea mai sudica a Eclipticii. In timpul eclipsei, Luna va fi pe teritoriul constelatiei Ophiucus (Omul cu sarpele), nu departe de granita cu Sagittarius. In seara de 15 iunie, Luna va rasari in jurul orei 21.00, la sud-est.
Ultima actualizare Marţi, 14 Iunie 2011 07:08
Citeşte mai mult...
 
Şapte blesteme care au schimbat istoria PDF Imprimare Email
Joi, 09 Iunie 2011 15:11

Blestemul este o invocare a urgiei divine asupra cuiva pentru a păstra lucrurile într-o ordine stabilită, însă unori repetarea unui eveniment tragic la anumite intervale sau anumite lucruri sau evenimente care decranşează o nenorocire sunt văzute în aceeaşi notă a răului fatal, la imprecație. Totuşi dincolo de invocaţiile magice şi superstiţiile de orice natură există nenorociri care se petrec nu doar din pură coincidenţă. Iată 7 din cele mai cunoscute blesteme care au schimbat faţa istoriei

Blestemul Tippecanoe sau blestemul preşedinţilor americani 

Un  şir de întâmplări nefericite petrecute în viata unor preşedinţi americani a ridicat întrebarea dacă vreme de 140 de ani asupra “locatarului” de la Casa Albă a planat un blestem ce îşi făcea simţit efectul din 20 în 20 de ani.

Ultima actualizare Joi, 09 Iunie 2011 15:29
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Experimentul Philadelphia, între mit şi adevăr sinistru PDF Imprimare Email
Marţi, 07 Iunie 2011 15:22
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în ambele tabere inamice au avut loc experiente secrete pentru punerea la punct a unor noi arme „definitive“. Cel mai cunoscut şi de „succes”, dacă putem afirma asta, este proiectul Manhattan în urma căruia a fost creată prima bombă atomică. Folosirea ei la Hiroshima şi Nagasaki, după cum susţin numeroşi istorici, a dus la „soluţionarea” celui de-al Doilea Război Mondial, prin capitularea necondiţionată a Japoniei şi evitarea unei iminente invazii americane pe teritoriul nipon.
Ultima actualizare Marţi, 07 Iunie 2011 15:23
Citeşte mai mult...
 
Cele mai terifiante experimente medicale cunoscute vreodată PDF Imprimare Email
Luni, 06 Iunie 2011 14:45
Uciderea unui singur om este o crimă, însă ceea ce veţi găsi mai jos în această listă, căruia nu putem să îi spunem decât generic şi macabru top, deci ceea ce veţi găsi sunt planuri diabolice întocmite împrotriva fiinţei umane, de aceeia care ar fi trebuit să o apere. Ordinea este aproximativă, întrucât experimentele medicale au avut durate diferite şi un numar mai mare sau mai mic de subiecţi.

 Experimentul Stanford Prison.A fost un studiu psihologic asupra reacţiilor pe care le au oamenii în captivitate şi asupra comportamentului acestora în relaţie cu autorităţile şi cu ceilalţi deţinuţi. Experimentul a avut loc în 1971, la Universitatea din Stanford, şi a fost condus de psihologul Philip Zimbardo. O serie de studenţi, închişi în subsolul instituţiei, au jucat rolul gardienilor şi al deţinuţilor. Atât prizonierii, cât şi gardienii şi-au intrat foarte repede în roluri şi în scurt timp au dat dovadă de sadism, cu urmări dintre cele mai neplăcute. Unii studenţi au suferit traume emoţionale puternice şi au fost scoşi din experiment înainte de vreme. În cele din urmă, Zimbardo, alarmat de turnura pe care a luat-o situaţia, a pus capăt studiului.
Ultima actualizare Luni, 06 Iunie 2011 15:02
Citeşte mai mult...
 
VIDEO: Un nou moment de referinta in fizica - Atomii de antimaterie au fost izolati peste 16 minute in laborator PDF Imprimare Email
Luni, 06 Iunie 2011 13:41
Cercetatorii de la CERN au creat si apoi au reusit sa izoleze 300 de antiatomi de hidrogen timp de peste 16 minute in laborator, durata fiind una record, de 5.000 de ori mai mare decat in noiembrie 2010 cand antimateria a fost izolata pentru prima data suficient incat sa fie studiata, noteaza The Independent. Antimateria este opusul materiei, iar cand cele doua se intalnesc se anihileaza reciproc, consecinta fiind degajarea unor cantitati uriase de energie. Urmatorul pas tine izolarea unor atomi timp de cateva ore. "La nivel atomic, 1.000 de secunde inseamna o vesnicie",a rezumat un cercetator al CERN importanta experimentului.

Oamenii de stiinta de la CERN anuntasera in toamna lui 2010 ca au produs si apoi au izolat timp de o zecime de secunda 38 de antiatomi de hidrogen, timp suficient pentru a-i studia. Ei spuneau ca experimentul e un prim pas pentru rezolvarea unui mister al fizicii, si anume de ce e atat de putina antimaterie in Univers.
Ultima actualizare Luni, 06 Iunie 2011 15:02
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 12 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact