logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


STIINTA


STUDIU - Muzica heavy metal ii face pe oameni optimisti si inspirati PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Iunie 2015 09:51

Muzica considerata "extrema", cum ar fi stilul heavy metal, ii poate linisti pe cei care au stari de furie, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Queensland, Australia, informeaza dailymail.co.uk. 
 
Psihologii australieni au concluzionat ca ritmurile muzicii rock extreme determina o crestere a nivelului de optimism, ascultatorii devenind mai calmi si simtindu-se inspirati, lucru care contrazice rezultatele unor studii anterioare, potrivit carora acest stil muzical este asociat agresivitatii si delincventei. 
 
"Am descoperit ca muzica aceasta creste nivelul de emotii pozitive", spune Leah Sharman, unul dintre autorii studiului. 
Citeşte mai mult...
 
NASA anunta ca putem avea surse de apa potabila pe Luna PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Iunie 2015 08:30

 Pe Lună se află cantități însemnate de apă, însă problema pe care oamenii de știință au întâmpinat-o până în prezent este că apa se află în stare solidă, ascunsă în cratere adânci, conform popsci.com.
 
Prin amplasarea de cupole spațiale menite să colecteze și să distileze vaporii de apă, ce se produc în urma contactului luminii solare cu crustele de gheață de pe suprafața Lunii, oamenii de știință spun că vor putea obține un flux constat de apă potabilă.
 
Lumina solară care atinge suprafața satelitului natural al Pământului încălzesc moleculele solide de apă, transformându-le in vapori. Cupolele de plastic vor putea fi instalate pentru a colecta vaporii de apă, oferind o suprafață de condensare pe care să se producă gheață, ce poate fi ulterior topită și distilată. În acest fel o cupolă care acoperă un metru pătrat ar putea produce 190 de mililitri de apă pe zi. ”Este o cantitate mai mică decât am putea obține prin săparea craterelor de la poli, însă această metodă presupune un efort mult mai mic”, declară Tim Livengood, specialist NASA.
Citeşte mai mult...
 
Cum dispari definitiv de pe Facebook? Asa stergi de tot contul si toate postarile PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Iunie 2015 08:24

 Motivele pentru care ai vrea sa nu-ti mai desfasori viata sociala online sunt multiple. Populara retea sociala este instrumentul perfect pentru a alimenta invidia fata de viata aparent perfecta a unor prieteni. Daca nu va personalizati un pic modul in care primiti notificari pe mobil sau desktop, este foarte posibil ca o zi de munca sa devina complet ineficienta. Cu alte cuvinte, exista incredibil de multe motive pentru care ar fi bine sa stii cum dispari definitiv de pe Facebook, scrie Playtech.
 
Stergerea unui cont de Facebook este o actiune cu urmari permanente. Daca exista o sansa infima sa doriti sa intrati din nou pe reteaua sociala, decat sa va stergeti complet profilul, mai bine il dezactivati. Astfel, chiar daca rezistati tentatiei de a intra pe pagina personala de Facebook, puteti trai cu confortul psihologic ca aceea exista in continuare.
Ultima actualizare Vineri, 12 Iunie 2015 08:46
Citeşte mai mult...
 
INTERNET - Situatia internetului in Romania PDF Imprimare Email
Duminică, 08 Martie 2015 14:16
Despre viteza internetului din Romania s-au spus numai lucruri bune in ultimii ani. Statisticile ne-au plasat in partea de sus a clasamentului, peste tari cu care nu putem concura din alte puncte de vedere. Dar partea interesanta este ca nu am stat pe loc nici in ultima vreme. Cei mai mari furnizori din Romania, spre lauda lor, au continuat sa ridice stacheta. 
 
In acest context, este interesant de vazut cum stam acum, dupa ce furnizorii locali au introdus in oferte conexiuni si mai rapide, atat pe partea de internet fix, cat mai ales de internet mobil, acesta din urma devenind din ce in ce mai important atat pentru operatori, ca sursa de venit, cat si pentru din ce in ce mai multii posesori de smartphone-uri. 
Ultima actualizare Duminică, 08 Martie 2015 17:19
Citeşte mai mult...
 
Efectul periculos al Facebook-ului asupra inteligenţei umane: cum este „prostit poporul cu calculatorul” - explicaţii ştiinţifice PDF Imprimare Email
Joi, 19 Februarie 2015 12:52

Daniel DavidCoeficientul de inteligenţă al oamenilor a crescut constant din 1930 până în anii 90, când ceva a stopat fenomenul. Ipoteza care câştigă teren între psihologi susţine că una dintre cauze ar fi accesul facil la informaţie datorat dezvoltării mediului online, fie că ne referim la motoare de căutare, precum Google, fie că ne referim la reţelele de socializare. Cum au oprit medicina şi internetul dezvoltarea speciei.

„<> nu mai înseamnă a întreţine relaţii vii şi durabile, ci <> cu reţele cât mai ample (şi adesea anonime) de <>, <>, <>, <> etc. Comunicarea devine, astfel, un soi de pălăvrăgeală nomadă, un zumzet gregar, un <> inter-personal, în care, însă, persoanele reale sunt absente prin masificare. „Comunici“, dar o faci, la propriu şi la figurat, <<în deşert>>. Adică <>, fără o autentică achiziţie de sens şi în pustietatea izolării tale de fiinţa adevărată, de <> a celorlalţi”, spune scriitorul Andrei Pleşu pe blogul său de pe „Adevărul” concluzionând că pe reţelele sociale oamenii „comunică fără a comunica”. Din punct de vedere psihologic fenomenul este analizat din două perspective. „Din punct de vedere social – nevoia de comunicare, de socializare a omului este una înnăscută. Situaţia este similară cu nevoia de a se hrăni. Este clar că trebuie să mănânci, dar e importat ce mănânci şi cât mănânci. În concluzie, din punct de vedere social, reţelele de socializare nu sunt bune sau rele în sine, ci trebuie gândite în raport cu cantitatea lor. Este ca şi la hrana, dacă exagerezi vei avea de suferit”, susţine Daniel David, şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Ultima actualizare Joi, 19 Februarie 2015 12:59
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 4 of 51

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact