logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Alcoolul si carnea stimuleaza fertilitatea masculina. Cafeaua o inhiba PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Octombrie 2014 06:30

Consumul moderat de alcool si carne stimuleaza fertilitatea masculina, in timp ce cafeaua o inhiba, potrivit unor studii prezentate la o conventie medicala organizata recent in Hawaii, informeaza independent.co.uk.

Atunci cand este consumat in exces, alcoolul influenteaza negativ performantele din dormitor ale barbatilor, insa un pahar cu bere sau vin, consumate ocazional, pot sa amelioreze fertilitatea masculina si functia sexuala, afirma autorii unui studiu recent.
In schimb, consumul de cafea si de alte bauturi cu cofeina reduce capacitatea reproductiva a barbatilor.

Ultima actualizare Marţi, 21 Octombrie 2014 07:02
Citeşte mai mult...
 
172 de elevi depistaţi cu păduchi în şcolile din Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Vineri, 17 Octombrie 2014 12:39

În urma controalelor efectuate în unităţile de învăţământ din Maramureş, s-au depistat peste 170 de copii cu păduchi şi nouă cazuri de scabie.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş au precizat că peste 38.000 de elevi au fost examinaţi, iar controlul a cuprins grădinţele, şcolile generale, liceele şi liceele profesionale.

Citeşte mai mult...
 
CRIZA DE PERSONAL –Concursul pentru medicul de expertiza medicala din Sighetu Marmatiei este la un pas de a fi anulat PDF Imprimare Email
Scris de Emaramures.ro   
Miercuri, 15 Octombrie 2014 13:14

Concursul pentru postul de medic de expertiza medicala de la cabinetul din Sighetu Marmatiei sta sub semnul intrebarii. Oficialii Casei Judetene de Pensii Maramures spun ca un singur candidat si-a depus dosarul pentru a participa la examen, insa ulterior acesta s-a razgandit. Reprezentantii institutiei asteapta acum data de 24 octombrie pentru a vedea daca cineva se va prezenta sau nu la concurs.

Oficialii Casei Judetene de Pensii Maramures au reusit sa faca demersurile necesare pentru a relua concursul in vederea ocuparii postului de medic de expertiza medicala la cabinetul din Sighetu Marmatiei. Numai ca acestia au avut surpriza sa constate ca, la fel ca in luna martie, interesul candidatilor pentru acest post e aproape inexistent. O singura persoana si-a exprimat dorinta sa participe la examen, insa ulterior a anuntat ca nu se va prezenta.

Citeşte mai mult...
 
Peste 11.000 de maramureşeni au afecţiuni oncologice PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 11 Octombrie 2014 08:09

Peste 11.000 de maramureşeni sunt în evidenţa medicală, cu afecţiuni oncologice. Conform datelor statistice oferite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, 11.130 de bolnavi sunt rămaşi în evidenţă cu diverse forme de cancer.
 
În primele şase luni din acest an au fost depistaţi 717 bolnavi. Numărul acestora este în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost depistaţi 808 pacienţi cu astfel de afecţiuni.
 
Cea mai întâlnită formă de cancer depistată este la plămâni. În primul semestru din 2014, 97 de maramureşeni au fost depistaţi cu cancer la plămân. În rândul femeilor, cea mai frecventă formă de cancer este la sân, iar în primele şase luni din anul curent, 70 de maramureşence au fost diagnosticate cu această afecţiune. Numărul cancerelor la sân este în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost depistate 66 de femei cu această afecţiune.
Citeşte mai mult...
 
Mancarea sanatoasa costa de trei ori mai mult decat cea nesanatoasa PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Octombrie 2014 07:32

Mancarea sanatoasa costa de trei ori mai mult decat cea nesanatoasa, arata un studiu realizat de Universitatea Cambridge (Marea Britanie), iar diferenta de pret va creste in continuare. Potrivit cotidianului The Telegraph, care mentioneaza studiul, cercetatorii au analizat evolutia preturilor a 100 de produse in functie de valoarea lor calorica. 
 
Un cos mediu de 1.000 de calorii, alcatuit din somon, iaurt si rosii, costa 9,4 euro. Acelasi aport caloric provenit din alimente mai putin sanatoase, ca pizza, hamburger sau clatite costa numai 3,1 euro. Diferenta intre cele doua cosuri este prin urmare de 6,3 euro, fata de 4,9 euro acum zece ani, relateaza The Telegraph, preluat de 20minutes.fr. 
 
Concluzia este ca preturile la alimentele sanatoase urca mai repede decat cele pentru junk food, care raman ieftine. Cercetatorii universitari de la Centrul pentru alimentatie si cercetare au solicitat guvernului sa se gandeasca la masuri care sa franeze cresterea preturilor la alimentele sanatoase. "Trebuie ca alimentatia sanatoasa sa aiba un pret abordabil", afirma autorul principal al studiului, Nicholas Jones. 
Citeşte mai mult...
 
Utilizari surprinzatoare pentru uleiul de cocos PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Octombrie 2014 12:41

Chiar daca ati facut deja trecerea la uleiul de nuca de cocos in bucatarie, este posibil sa nu stiti de multiplele utilizari benefice ale acestuia. Acest ingredient poate fi folosit ca demachiant sau ca produs pentru hidratarea pielii. Cum puteti incorpora uleiul de nuca de cocos in viata de zi cu zi si care sunt beneficiile acestuia?

Masca de par

Uleiul de cocos este un produs solid, cremos, care se transforma in lichid atunci cand este incalzit. Atunci cand sunteti la dus, tineti borcanul cu ulei sub apa calda. Apoi, dupa ce ati aplicat samponul, puneti o cantitate mare de ulei pe firele umede si prindeti-va parul intr-un coc. Lasati-l sa stea asa cel putin cinci minute inainte de clatire.

Ultima actualizare Miercuri, 08 Octombrie 2014 12:46
Citeşte mai mult...
 
Ce se întâmplă dacă ridici greutăţi timp de 20 de minute. Cercetătorii au descoperit un efect benefic neaşteptat PDF Imprimare Email
Luni, 06 Octombrie 2014 07:36

Nu e un secret pentru nimeni faptul că ridicarea de greutăţi este esenţială pentru dezvoltarea şi consolidarea musculaturii. Potrivit unui nou studiu, efectele pozitive ale acestui tip de antrenament merg mult mai departe, o sesiune de doar 20 de minute de exerciţii intense îmbunătăţind memoria de lungă durată cu aproximativ 10%.
 
Antrenamentul cu haltere sau alte tipuri de greutăţi are un rol  fundamental în dezvoltarea masei muscalre şi în creşterea rezistenţei organismului la efort. Din acest motiv, este de multe ori privit ca fiind tipic bărbaţilor, în special al celor pasionaţi de culturism. Un studiu recent vine să demonteze această preconcepţie, arătând că exerciţiile fizice cu folosirea greutăţilor au efecte mult mai subtile, fiind recomandate atât bărbaţilor, cât şi femeilor. Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie Georgia (Institute of Technology), cunoscut ca Georgia Tech, din Atlanta, Georgia, Statele Unite, au descoperit că ridicarea greutăţilor creşte semnificativ performanţele creierului în a stoca şi menţine informaţii, informează „Huffington Post“.
Ultima actualizare Luni, 06 Octombrie 2014 08:13
Citeşte mai mult...
 
Creşte numărul diabeticilor şi al hipertensivilor în Maramureş PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Vineri, 03 Octombrie 2014 07:36

Numărul maramureşenilor care suferă de diabet este în creştere în judeţul nostru.Conform statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, în primul semestru din 2014, în evidenţele medicilor de familie erau înregistraţi 16.359 de pacienţi care suferă de această afecţiune.
 
Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul bolnavilor s-a majorat cu 418 cazuri. Şi în ceea ce priveşte afecţiunile cardiovasculare, numărul pacienţilor a crescut substanţial, bolnavi care suferă de hipertensiune depăşind cifra de 50.000. Astfel, în primele şase luni din an, DSP Maramureş are înregistraţi 50.226 de bolnavi de inimă, faţă de 47.133 de bolnavi în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Citeşte mai mult...
 
Studiu: Mersul pe jos ar trebui sa fie pentru om la fel de important precum mancatul PDF Imprimare Email
Luni, 29 Septembrie 2014 15:50

Mersul pe jos nu a fost niciodata atat de la moda precum sala de forta, la fel de sexi precum bataile in noroi sau la fel de important precum o competitie gen "Iron Man". Cu toate acestea, mersul pe jos este la fel de important precum mancatul pentru oameni, conform unui studiu realizat de experti americani in biomecanica.

"Sedentarii activi reprezinta un nou model in societate. Niciodata sala de fitness nu va inlocui mersul pe jos. Dupa ce stai in acelasi loc timp de sapte ore la munca (sau chiar mai mult), te duci la sala (in cazul fericit), acolo unde mai stai inca o ora lucrand la aparate. Nu poti sa compensezi zece ore de stat degeaba cu o ora de exercitii fizice", a precizat Katy Bowman, expert in domeniul biomecanicii.

Conform expertilor, orele de la sala nu pot inlocui mersul pe jos, atat de sanatos pentru oameni.

Citeşte mai mult...
 
Care sunt beneficiile consumului de struguri PDF Imprimare Email
Joi, 25 Septembrie 2014 09:51

De la rosu si alb la violet, de la varianta fara seminte la jeleu, gem, suc, vin si stafide, strugurii pot fi consumati intr-o varietate de modalitati si au multiple beneficii pentru sanatate. Fructele-vedeta ale toamnei, cunoscute si sub denumirea de “supermancare”, au o istorie de 8.000 de ani, primele podgorii fiind cultivate pe teritoriile care formeaza acum Orientul Mijlociu. Strugurii au un numar impresionant de beneficii pentru sanatate, printre care si unele mai putin cunoscute, dupa cum informeaza MedicalNewsToday: prevenirea cancerului, a bolilor de inima si a tensiunii arteriale ridicate.De la rosu si alb la violet, de la varianta fara seminte la jeleu, gem, suc, vin si stafide, strugurii pot fi consumati intr-o varietate de modalitati si au multiple beneficii pentru sanatate, relateaza Mediafax.

Valori nutritive

Citeşte mai mult...
 
Suplimentele de fier administrate in timpul sarcinii ar putea influenta riscul de autism PDF Imprimare Email
Joi, 25 Septembrie 2014 09:23

Suplimentele de fier administrate viitoarelor mame in timpul sarcinii ar putea fi asociate cu un risc mai mic de autism pentru bebelusii acestora, potrivit unui studiu realizat recent de cercetatorii americani.

Cercetatorii de la Facultatea de medicina din cadrul Universitatii California din orasul Davis au descoperit ca mamele cu copii diagnosticati cu autism au spus ca au luat suplimente de fier de mai putine ori in timpul sarcinii in comparatie cu celelalte mame. Totusi, constatarea nu este suficienta sa dovedeasca, doar prin ea insasi, o asociere directa cu aceasta afectiune.

"Chiar daca am descoperit o asociere, ea este doar o asociere, care are nevoie de a fi repetata (pentru a fi luata in considerare, n.r.)", a declarat Rebecca J. Schmidt, coordonatoarea studiului.

Ultima actualizare Joi, 25 Septembrie 2014 09:35
Citeşte mai mult...
 
Alte sapte medicamente noi pe lista de compensate, pentru boli cardiovasculare si diabet PDF Imprimare Email
Miercuri, 24 Septembrie 2014 16:07

Alte sapte medicamente noi, pentru diabet zaharat, boli cardiovasculare, oftalmologice, nefrologice si afectiuni inflamatorii reumatice si cronice, ar urma sa fie introduse pe lista de compensate si gratuite, conform unui proiect supus dezbaterii publice de Ministerul Sanatatii (MS). 
 
MS a postat miercuri, pentru dezbatere publica, proiectul de Hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Anexei la Hotararea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor care se acorda in programelor nationale de sanatate. 
Citeşte mai mult...
 
Lumina albastra emisa de telefonul mobil afecteaza vederea si somnul PDF Imprimare Email
Marţi, 23 Septembrie 2014 16:35

Lumina albastra emisa de telefonul mobil afecteaza vederea si somnul, ceea ce poate duce inclusiv la probleme de sanatate mentala, potrivit mai multor studii. Lumina de culoare albastra face parte din spectrul luminii emise de Soare, ceea ce inseamna ca oamenii sunt expusi ei in fiecare zi. Totusi, expunerea pe timpul noptii la lumina albastra, care este emisa la niveluri mari de telefoanele inteligente, tablete, laptopuri si alte dispozitive cu ecrane bazate pe tehnologia LED, poate duce la deteriorarea vederii, informeaza Business Insider, citat de Mediafax.
 
De asemenea, expunerea la acest tip de lumina duce la incetarea productiei de melatonina, un hormon care regleaza trecerea organismului din starea de veghe in cea de somn. Cand nivelul de melatonina si ciclul somnului sunt dereglate, creste riscul de a dezvolta o serie de maladii, de la depresie la cancer.
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 20 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact