logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Guvernul a adoptat Strategia Nationala de Sanatate pentru 2014-2020 PDF Imprimare Email
Miercuri, 19 Noiembrie 2014 08:25

Guvernul a adoptat in sedinta de marti o hotarare privind aprobarea Strategiei Nationale de Sanatate 2014-2020 si a Planului de actiuni pe perioada 2014-2020 pentru implementarea Strategiei Nationale, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calota, la Palatul Victoria. 
 
"Astazi s-a adoptat Strategia Nationala de Sanatate pentru anii 2014-2020 si Planul de actiuni pentru perioada 2014-2020 privind implementarea acestei strategii nationale. Este in premiera in istoria moderna a Romaniei cand se adopta o asemenea strategie pe sanatate si este rezultatul dezbaterii cu toate segmentele interesate, asociatii profesionale, sindicate si altii", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului. 
Citeşte mai mult...
 
Incepe campania de vaccinare antigripala. 3.300 de doze de vaccin sunt asteptate sa soseasca in Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Emaramures.ro   
Marţi, 18 Noiembrie 2014 12:55

Ministerul Sanatatii a anuntat ca in aceasta saptamana va demara campania de vaccinare gratuita impotriva gripei de sezon. 
 
Inca de saptamana trecuta a fost finalizata procedura de receptie a dozelor de vaccin gripal care vor fi utilizate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire, fiind vorba despre o contitate totala de aproape 130.000 de doze. 
 
Dintre acestea, judetului Maramures i-au fost repartizate 3.310 doze, care vor ajunge, pana la finalul acestei saptamani, la toti medicii de familie si la unitatile sanitare din judet. 
 
Directorul Directiei de Sanatate Publica Maramures, Rares Pop, a explicat ca la nivelul Maramuresului este nevoie de o cantitate de 55.000 de doze, restul transelor urmand a fi asteptate pana la finalul acestei luni. 
Citeşte mai mult...
 
Maramuresenii ce nu si-au ridicat cardurile de sanatate de la posta, in termen de zece zile, vor putea intra in posesia documentului abia la finele lunii PDF Imprimare Email
Scris de Emaramures.ro   
Duminică, 16 Noiembrie 2014 08:24

Distributia cardurilor de sanatate la nivelul judetului Maramures este pe final. Postasii maramureseni au reusit sa distribuie in proportie de 80% aceste documente. Exista insa si maramureseni care n-au intrat in posesia cardului din diferite motive. Cei care nu au reusit sa le ridice in termenul de zece zile de la avizarea gasita in cutia postala vor fi nevoiti sa astepte finele acestei luni pentru a se putea adresa Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Maramures. 
 
In judetul Maramures, aproape 312.000 de carduri de sanatate trebuie sa ajunga la persoanele asigurate. Postasii maramureseni spun ca n-au intampinat probleme in distributia acestora si ca in mare parte au finalizat actiunea de repartizare a documentelor catre maramureseni. 
Citeşte mai mult...
 
Regulament nou de sporuri pentru angajaţii din Sănătate de anul viitor PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Miercuri, 12 Noiembrie 2014 09:33

Angajaţii din Sănătate ar urma să aibă un nou regulament de sporuri, începând cu anul viitor.

Reprezentanţii Sanitas Maramureş au căzut de acord cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Muncii ca, până la sfârşitul acestui an, să finalizeze noul regulament.

"O chestiune convenită se referă la renegocierea regulamentului de sporuri, care datează din 2009 şi care, după cinci ani, şi-a demonstrat toate inechităţile şi ineficienţele. S-a convenit ca, până la sfârşitul acestui an, să conturăm un regulament de sporuri noi şi, probabil, cu 1 ianuarie să poată fi aplicabil. Repet, probabil", a declarat Mircea Ciocan, preşedintele Sanitas Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Ce trebuie sa stim despre “grasimile bune” si “grasimile rele” PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Noiembrie 2014 09:47

 Consumul de grasimi devine un subiect din ce in ce mai discutat, iar cercetatorii au emis o multime de ipoteze in ultimii 10 ani. Dar, care sunt cele mai realiste si care dintre ele trebuie luate in considerare pentru a evita eventualele probleme de sanatate?

 
Grasimea totala (procentul de grasime din dieta dumneavoastra) nu pare sa fie o problema atunci cand vine vorba de sanatate; important este tipul de grasime pe care il consumati, acesta avand un impact asupra starii generale de sanatate.
Grasimile nesaturate, in special omega 3 (regasita in peste) si grasimile mononesaturate (regasite in uleiul de masline) au un efect protector asupra sanatatii dumneavoastra
Grasimile trans (se regasesc in mare parte in alimentele procesate) trebuie evitate complet.
Grasimile saturate (regasite in uleiul de cocos/unt/smanatana) nu sunt atat de rele pentru sanatate cum se credea initial. Cu toate acestea, grasimile saturate nu au un efect protector ca cele nesaturate.
Citeşte mai mult...
 
Trebuie să renunți urgent la antiperspirant! Vei mirosi mai frumos și îți vei curăța corpul de toxine! PDF Imprimare Email
Joi, 06 Noiembrie 2014 12:41

Transpiratia este vitala pentru reglarea temperaturii corpului si pentru eliminarea toxinelor.
 
Avem in jur de 2,6 milioane de glande sudoripare in intregul nostru organism, insa singura noastra grija este sa le oprim functionarea normala pentru a nu mirosi urat.
 
Consideram ca transpiratia este rusinoasa si cheltui 550 de milioane de euro anual pe antiperspirante si deodorante. Insa noi studii medicale spun ca acest proces natural este crucial pentru sanatatea noastra. Toata lumea are un nivel de metale toxice in corp din cauza ca arsenicul, cadmiul sau mercurul se afla in mediul in care traim si in mancarea noastra.
Citeşte mai mult...
 
Spitalele din Maramures scot la concurs 26 de posturi de medici rezidenti. Cele mai cautate specializari sunt anestezia si terapia intensiva PDF Imprimare Email
Scris de Emaramures.ro   
Joi, 06 Noiembrie 2014 11:21

Ministerul Sanatatii va organiza, pe 23 noiembrie, concursul de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc, in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie. Concursul se va desfasura in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara si va consta intr-un test cu 200 de intrebari grila, pe durata a patru ore. 

 
Spitalele din Maramures scot la concurs 26 de posturi la specializari precum farmacie, anestezie si terapie intensiva, endocrinologie, epidemiologie, gastroenterologie, medicina de familie, medicina de urgenta si de laborator, medicina interna, neonatologie, oftalmologie sau pediatrie. Printre unitatile sanitare care au nevoie de medici rezidenti se numara Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare, Spitalul de Recuperare Borsa, Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei, Spitalul Orasenesc Viseu de Sus si Serviciul de Ambulanta Maramures. 
Ultima actualizare Joi, 06 Noiembrie 2014 11:27
Citeşte mai mult...
 
TURE DE NOAPTE - Munca in schimburi decalate accelereaza imbatranirea cognitiva PDF Imprimare Email
Joi, 06 Noiembrie 2014 08:53

Munca in schimburi decalate, mai ales pe timpul noptii si efectuata pentru o perioada indelungata, accelereaza procesul de imbatranire cognitiva, potrivit unui studiu franco-britanic, informeaza AFP. 
 
In contextul in care munca de noapte si munca in schimburi sunt deja banuite ca ar juca un rol important in aparitia mai multor probleme de sanatate, precum ulcerul, maladiile cardiovasculare si anumite tipuri de cancer, oamenii de stiinta au dorit sa studieze si impactul lor asupra capacitatilor cognitive. 
 
Timp de 10 ani, cercetatorii au monitorizat 3.000 de angajati din sudul Frantei, cu varste cuprinse intre 32 si 62 de ani la inceputul studiului, care lucrau in diverse sectoare de activitate si dintre care jumatate au lucrat in schimburi decalate pentru cel putin 50 de zile pe parcursul unui an. Capacitatile cognitive (memorie, atentie, viteza de reactie) au fost masurate in trei reprize (1996, 2001 si 2006) in cadrul unor teste neuropsihologice. 
Citeşte mai mult...
 
Salariile din sistemul sanitar si de asistenta sociala cresc cu 100 de lei, de la 1 ianuarie 2015 PDF Imprimare Email
Joi, 30 Octombrie 2014 16:09

Salariile angajatilor din sistemul sanitar si de asistenta sociala vor creste cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, bugetul pentru plata integrala a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014 fiind asigurat, a declarat, miercuri, presedintele Federatiei Sanitas, Leonard Barascu, dupa intalnirea avuta cu premierul Victor Ponta, ministrul Muncii, Rovana Plumb, si ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

„In urma intalnirii de astazi (miercuri - n. r.), la care a participat Biroul executiv al Federatiei Sanitas, s-a stabilit ca salariile angajatilor din sistemul sanitar si de asistenta sociala vor creste cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015, fiind asigurat in acelasi timp si bugetul pentru plata integrala a drepturilor salariale pentru luna decembrie 2014. De asemenea, intr-o luna, va aparea un act normativ referitor la extinderea contractului de munca la nivelul sectorului de sanatate si activitati veterinare. In plus, au fost deblocate 4.000 de posturi la nivel national, urmand ca anul 2015 sa fie dedicat altor deblocari de posturi”, a spus Leonard Barascu.

Citeşte mai mult...
 
Desi inregistreaza arierate semnificative, doua spitale din Maramures nu reusesc sa cheltuie nici macar banii ce le sunt alocati de CAS PDF Imprimare Email
Marţi, 28 Octombrie 2014 20:25
Doua spitale din judetul Maramures sunt date in permanenta ca exemplu negativ cand vine vorba despre arieratele inregistrate. Paradoxal, cele doua unitati spitalicesti nu reusesc sa cheltuie nici banii pe care Casa de Asigurari de Sanatate Maramures ii aloca pentru serviciile medicale. In aceste conditii, spitalele respective sunt puse in situatia de a returna catre CAS o parte din fondurile ce le sunt repartizate, in conformitate cu contractul incheiat. 
 
In timp ce in numeroase sectoare de activitate este semnalata lipsa banilor, oficialii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Maramures sustin ca aceasta problema nu e specifica si sistemului medical din judet. Din contra, pentru spitalele din Maramures este asigurata finantarea necesara. In plus, sunt spitale care nu reusesc sa cheltuie nici banii ce le sunt alocati, fiind obligate sa dea inapoi o parte din sumele primite. Numai Spitalul din Sighet a fost nevoit, la finele anului 2013, sa returneze in jur de 6 miliarde de lei. 
Ultima actualizare Marţi, 28 Octombrie 2014 20:34
Citeşte mai mult...
 
Seminţele de chia, superalimentul care poate pune viaţa în pericol PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Octombrie 2014 10:19

Chia sunt un fel de superseminţe ale momentului. Fac furori în rândul persoanelor preocupate de calitatea nutriţională a alimentelor, fiind apreciate pentru abundenţa fibrelor, proteinelor şi uleiurilor preţioase. Cu toate acestea, atunci când nu sunt consumate în mod adecvat, ele pot pune probleme serioase, spun medicii.
 
Undeva pe drumul lor, seminţele de chia au surmontat statului de hrană pentru animale şi au devenit unul dintre cele mai titrate superalimente ale omului. Există şi argumente pentru acest lucru.  O singură porţie de 2 linguri de seminţe furnizează 117 calorii, 4 grame de proteine, un pic peste 8 grame de fibre şi o cantitate de cinci ori mai mare de uleiuri esenţiale Omega-3 decât ceea conţinută într-un sfert de cană de miez de nucă. Mai mult decât atât, ele sunt şi o sursă bogată de fier, magneziu, calciu şi potasiu. Aşadar, de ce ar fi periculos consumul lor? 
Ultima actualizare Vineri, 24 Octombrie 2014 13:39
Citeşte mai mult...
 
Folosești telefonul pe post de alarmă? Vezi ce pățești PDF Imprimare Email
Miercuri, 22 Octombrie 2014 09:43

Experţii de la Sleep School din Londra avertizează că somnul este grav afectat de prezenţa telefoanelor mobile sau a altor aparate electronice.
 
Mai mult, aceste aparate pot provoca dureri de cap şi ameţeală dacă sunt ţinute lângă pat, spune medicul Guy Meadows.
 
Lumina albastră emisă de telefon ne distruge sănătatea deoarece afectează ritmul circadian și afectează producția de melatonină-hormonul somnului.
Citeşte mai mult...
 
Cat de sanatoase sunt ouale? PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Octombrie 2014 06:45

Inca din copilarie stiam ca ouale sunt foarte bune pentru micul dejun, dar devin nesanatoase pe parcursul zilei. Cinci experti in nutritie au fost intrebati de beneficiile consumului de oua la micul dejun.

Fiecare dintre cei cinci experti au notat ca ouale sunt o sursa excelenta de vitamine, precizand ca oul este “alimentul perfect al naturii”.

Spre deosebire de alte alimente cu un continut bogat de vitamine, precum varza, ouale nu trebuie combinate cu grasimi pentru a obtine maximul de substante nutritive.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 19 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact