logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Din cauza unei legi proaste, ramasa in vigoare, sute de angajati din sistemul medical castiga salarii la nivelul anului 2011 PDF Imprimare Email
Scris de Emaramures.ro   
Sâmbătă, 28 Februarie 2015 17:24

Situatie ingrijoratoare in judetul Maramures. Sute de angajati inregistreaza lunar un venit la nivelul anului 2011. Mai grav este ca acesti maramureseni lucreaza in sistemul medical si detin functii de asistenti sau laboranti si nicidecum de fochisti in spitale sau agenti de paza. Situatia se datoreaza deficientelor legislative in urma carora o parte din unitatile medicale din judet au ramas cu constituirea venitului la nivelul anului 2011. 
 
La cei 600 de lei, salariul minim pe economie la nivelul anului 2011, unii angajati din sistemul medical reusesc sa mai acumuleze sporuri pentru a ajunge la un venit decent. 
Citeşte mai mult...
 
Transplantul de cap la oameni ar putea deveni realitate în următorii doi ani PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2015 18:43

Un chirurg italian și-a fixat ambițiosul obiectiv de a reuși în doi ani primul transplant de cap de la o persoană al cărei organism nu mai funcționează la o alta cu organismul sănătos dar fără funcții cerebrale, conform cnet.com.

 
Transplantul de cap este un concept fascinant, subiect al unor filme dar și al unor experimente la limita dintre știință și macabru desfășurate în anii '50 — '60 ai secolului trecut.Unul dintre pionierii acestui concept este savantul rus Vladimir Demihov, care a reușit în anii '50 operația de transplant al unui cap de câine la alt câine, obținând un câine care trăia cu două capete. Un alt pionier al domeniului este Dr Robert White, care a transplantat capul unei maimuțe pe corpul altei primate în 1970.
Ultima actualizare Joi, 26 Februarie 2015 19:00
Citeşte mai mult...
 
RĂSPUNS - COPIL DECEDAT - Nu sunt medici de urgenţă la Vişeu de Sus PDF Imprimare Email
Duminică, 22 Februarie 2015 07:53
Deficienţele din sistemul sanitar românesc ies la iveală de fiecare dată când se întâmplă o tragedie.În urma decesului băieţelului de trei ani, la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, conducerea unităţii aduce din nou în discuţie lipsa medicilor specialişti. La Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU) din cadrul unităţii spitaliceşti, o parte din medicii care fac de gardă nu au pregătire în medicina de urgenţă. În acelaşi timp însă, nici legea nu obligă cadrele medicale care activează în CPU să aibă cursuri sau pregătire de orice fel, în această direcţie.
 
Citeşte mai mult...
 
Migrare in masa a asistentilor medicali din Maramures in Franta si Germania PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 21 Februarie 2015 14:46

Exodul personalului medical din Maramures pare sa fie de neoprit. Luna de luna se inregistreaza cereri pentru plecarea la munca in strainatate. De data aceasta, asistentii medicali par sa fie tentati sa lucreze in tari precum Franta si Germania. Numai anul trecut din Maramures au optat pentru a munci in strainatate 135 de asistenti medicali. 
 
Imediat dupa finalizarea studiilor in domeniul asistentei medicale, numerosi tineri iau drumul strainatatii. Ingrijorator este insa faptul ca tot mai multi asistenti medicali cu experienta incep sa se gandeasca serios la plecarea in strainatate, acolo unde sunt platiti mult mai bine decat in Romania. Reprezentantii Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania spun ca migrarea personalului medical in alte tari se resimte tot mai mult in spitalele din judet. 
Citeşte mai mult...
 
Cum puteti pastra fructele si legumele proaspete pentru mai mult timp PDF Imprimare Email
Vineri, 20 Februarie 2015 08:16

Cu totii ne-am confruntat cu aceasta problema: cumparam produse proaspete si le punem in frigider, dar nu dureaza mult pana acestea se strica, se zbarcesc sau putrezesc. Pentru a evita arucarea alimentelor, este important sa stiti unde trebuie sa pastrati fructele si legumele si cum sa le separati. Cum trebuie sa depozitati fructele si legumele pentru a le pastra proaspete pentru o perioada mai lunga de timp?
 
FRUCTE
Mere: Merele produc etilena, asa ca trebuie sa le pastrati departe de alte produse. Acestea pot fi lasate pe masa pentru aproximativ o saptamana sau in frigider pentru mai mult de sapte zile.
Avocado: Lasati-le sa se coaca in bucatarie, apoi depozitati-le in frigider.
Banane: Tineti bananele verzi in afara frigiderului si lasati-le sa se coaca in bucatarie.
Fructe de padure: Afinele, murele, capsunile si zmeura sunt fructe delicate si nu trebuie pana cand nu doriti sa le consumati. Pastrati-le in frigider in recipiente uscate, acoperite.
Citeşte mai mult...
 
Beneficiile consumului de rodii PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2015 22:21

Rodiile erau considerate in antichitate “roadele din paradis”. Valoarea nutritionala a unei rodii face din acest fruct un “super-aliment”. Rodiile pot fi vazute si ca un simbol al sanatatii. Ce afectiuni pot fi prevenite si care sunt beneficiile rodiei pentru starea generala de sanatate?
 
1. Previn aparitia bolilor de inima.
Rodiile sunt bogate in polifenoli, care au proprietati antioxidante puternice. Antioxidantii previn deteriorarea radicalilor liberi din peretii arterelor, prevenind astfel aparitia bolilor de inima.
2. Scad tensiunea arteriala
Rodiile ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Acidul punicic este unul dintre ingredientele principale din rodie care ajuta la scaderea colesterolului si a trigliceridelor.
Citeşte mai mult...
 
Peste 4.000 de maramureseni au cazut victime ale vremii reci din ultimele saptamani. Trei cazuri de gripa au fost confirmate in Viseu si Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Emaramures.ro   
Vineri, 13 Februarie 2015 17:26

Numarul infectiilor acute respiratorii si a pneumopatiilor a crescut in ultimele saptamani, pe fondul vremii reci de afara, mai ales in randurile copiilor si ale oamenilor trecuti de 60 de ani. Conditiile meteorologice nefavorabile au adus o intetire a cazurilor de viroze respiratorii, insotite de tuse, febra si varsaturi, astfel ca multi dintre bolnavi au avut nevoie de spitalizare. 
 
In perioada 26 ianuarie - 8 februarie, la nivelul judetului Maramures s-au inregistrat peste 4.200 de cazuri de infectii acute respiratorii, cele mai multe, 2.100, fiind inregistrate la copiii cu varsta de sub 14 ani. In ultimele saptamani, in judet au fost depistate si trei cazuri de gripa, la Viseu de Sus si Sighetu Marmatiei, dar si peste 580 de cazuri de pneumopatii. 
 
„Am confirmat pana in prezent trei cazuri de gripa la persoane adulte, nevaccinate, cu tulpina pandemica AH1 si cu alte doua tulpini de virus gripal de tip A, a carui circulatie predomina in acest sezon. Numarul de viroze este inca la nivelul asteptat, activitatea fiind declarata, in continuare, la un nivel sporadic, dar a crescut semnificativ, in ultima saptamana, numarul de pneumopatii”, a declarat Carmen Sima, director adjunct DSP Maramures. 
Citeşte mai mult...
 
​Pacientii romani ar putea fi tratati in regim privat in spitalele de stat. Ce contine proiectul ministerului Sanatatii ajuns pe masa parlamentarilor PDF Imprimare Email
Scris de HotNews.ro   
Joi, 12 Februarie 2015 22:11

Un proiect de lege care prevede posibilitatea ca medicii sa lucreze in regim privat in spitalele de stat a ajuns pe masa parlamentarilor din comisia de sanatate. Proiectul este initiat la propunerea Ministerului Sanatatii. Conform surselor HotNews, orice medic va avea dreptul la practica privata in spitalul de stat dupa terminarea orelor de program. Fiecare medic va putea sa-si stabileasca liber tariful la care ofera servicii medicale in regim privat intr-un spital de stat.
 
Practic, dupa ora 3 dupa-amiaza medicii vor putea trata exclusiv pacientii internati in regim privat, chiar daca asta se va intampla intr-un spital de stat. Fiecare medic care va dori sa intre in acest sistem o va putea face doar daca practica in cadrul unei firme, PFA, CMI sau alta forma de organizare.
Citeşte mai mult...
 
Renuntarea la fumat poate impiedica pierderea de materie cenusie PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Februarie 2015 16:16

Pierderea de materie cenusie din creierul fumatorilor este mai rapida decat la nefumatori, insa procesul este reversibil dupa oprirea fumatului, cu conditia ca acest lucru sa nu se faca prea brusc, arata un studiu aparut marti in revista Molecular Psychatry si preluat de AFP. 
 
Cercetatori canadieni au ajuns la aceasta concluzie studiind cu ajutorul imagisticii cu rezonanta magnetica (IRM) circa 500 de septuagenari scotieni, dintre care 36 de fumatori si 223 de fosti fumatori. Ei au descoperit o legatura intre fumat si o accelerare mai rapida a subtierii cortexului cerebral — stratul superficial al creierului, in care se afla materia cenusie. Oamenii de stiinta au mai constatat ca la fostii fumatori scoarta cerebrala 'parea ca s-a recuperat partial'. Ei avertizeaza in schimb ca la unii fosti mari fumatori recuperarea poate dura si mai mult de 20 de ani. 
 
Studii anterioare stabilisera deja o legatura intre fumat si un declin cognitiv accelerat, insa rapiditatea acestuia a fost pana acum greu de evaluat, la fel ca si eventuala sa reversibilitate. 
Citeşte mai mult...
 
Pe 10 februarie are loc o noua campanie de donare de sange in Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 09 Februarie 2015 17:34

Spitalul Municipal Sighetu Marmației, dorește sa încurajeze oamenii sa doneze voluntar sânge. Pe aceasta cale va aducem la cunoștință că în data de 10.02.2015, intre orele 09.00-11.00, în incinta Ambulatoriului Integrat din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației, se va desfășura o noua campanie de donare de sânge. 
 
450 ml. de viata la punga, poate salva un nou născut, o mama, un tata, un frate sau o sora. Prin urmare puteți oferi șansa de a-si trai mai departe viața. Cu o singura donare puteți salva trei vieți. Majoritatea oamenilor nu se gândesc ca vor avea vreodată nevoie de sânge și totuși ganditi-va ca sângele dumneavoastră ar putea fi de folos cuiva drag.
 
Sângele, se poate oferi "din inima" și este de ajuns, cu toate acestea nu este suficient pentru toată lumea care are nevoie. Și nu uitați ca donator, faceți parte dintr-o familie de care atunci când veți avea nevoie, cu siguranță veți fi ajutat.
Ultima actualizare Luni, 09 Februarie 2015 17:37
Citeşte mai mult...
 
Patru reguli de aur pentru persoanele care vor sa slabeasca repede PDF Imprimare Email
Luni, 09 Februarie 2015 14:32

Toate persoanele care isi propun sa slabeasca ar prefera sa scape de kilogramele in plus intr-o perioada cat mai scurta de timp. Este important sa fiti motivat si sa va adaptati stilul de viata in asa fel incat programul dumneavoastra de slabit sa fie cat mai eficient. In mod evident, pentru obtinerea rezultatelor dorite, o cura de slabire trebuie asociata cu activitatea fizica constanta. Care sunt cele patru reguli de aur pe care trebuie sa le urmati daca vreti sa slabiti mai repede?
 
 
1. Consumati multe fibre
Mancati cel putin 20 de grame de fibre pe zi, obtinute din cereale integrale, fructe si legume. Fructele mentin senzatia de satietate pentru o perioada mai lunga de timp.
Citeşte mai mult...
 
Stimulente financiare pentru medicii care aleg sa munceasca in zonele defavorizate PDF Imprimare Email
Scris de Tania Purcaru   
Luni, 09 Februarie 2015 13:42

Medicii, atat cei de familie, cat si cei din ambulatoriul de specialitate, care vor alege sa munceasca in zonele defavorizate ar putea primi sporuri cuprinse intre 100% si 200%, potrivit unui proiect propus de Ministerul Sanatatii. Acesta urmeaza sa fie supus dezbaterii publice si ar putea intra in vigoare incepand din data de la 1 aprilie. 
 
Chiar daca in multe dintre zonele izolate ale tarii problema lipsei personalului medical este una acuta, specialistii din domeniu cred ca aceste stimulente financiare nu vor rezolva exodul medicilor spre Occident. O alta problema a cabinetelor din zonele rurale, mai ales din localitatile izolate, o constituie conditiile de munca si dotarea precara a acestora. Astfel, medicii tineri care aleg sa profeseze la sate se trezesc de multe ori cu un cabinet in care au doar un stetoscop si tensiometru. 
Citeşte mai mult...
 
Alergarile usoare, de trei ori pe saptamana, au efecte pozitive asupra sanatatii PDF Imprimare Email
Duminică, 08 Februarie 2015 08:14

Alergarile usoare, de trei ori pe saptamana, fiecare sesiune avand intre 20 si 50 de minute, au efecte pozitive asupra sanatatii si sunt mai sigure, comparativ cu alergarile intensive, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk. 
 
Persoanele care alearga foarte mult, in sesiuni intensive si dese, au un risc de deces mai mare comparativ cu cel al persoanelor care au un stil de viata sedentar, potrivit cercetatorilor, care spun ca adeptii unui program de alergat (jogging) in ritm mai calm sau moderat au cel mai mic risc de deces. 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 16 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact