logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Beneficiile consumului de nuci PDF Imprimare Email
Vineri, 12 Iunie 2015 08:34

 Un studiu olandez recent arată că un consum de 15 grame de nuci sau alune pe zi scade riscul de moarte prematura. Studiul completează cercetările anterioare de același tip, reușind să dezvăluie beneficiile pe care nucile le au pentru diferite boli, informează bbc.com.
 
Cercetătorii de la Universitatea Maastricht din Olanda au condus un studiu, vreme de 10 ani, pe un eșantion de 120.000 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 55 și 69 de ani, din care au concluzionat că persoanele care consumă cel puțin 10 grame de nuci sau alune pe zi au cu 23% mai puține șanse să dezvolte boli care provoacă moartea prematură. Veștile nu sunt la fel de bune pentru consumul de unt de arahide, întrucât acest aliment are un conținut ridicat de sare și grăsimi. 
Citeşte mai mult...
 
Agentia Nationala Antidrog analizeaza infiintarea camerelor de injectare pentru dependenti PDF Imprimare Email
Miercuri, 03 Iunie 2015 08:46

Infiintarea camerelor de injectare pentru consumatorii de droguri este un subiect analizat cu specialistii si societatea civila, insa, desi exista deschidere pentru dezbateri, un astfel de proiect implica schimbarea de mentalitatii, a spus, marti, directorul Agentiei Nationale Antidrog, Sorin Oprea.

Chestorul de politie Sorin Oprea a declarat ca inca din anul 2013 se discuta despre infiintarea unor camere de injectare pentru consumatorii de droguri, insa un astfel de proiect nu poate fi pus in practica inainte ca societatea sa accepte aceasta problema.

Ultima actualizare Miercuri, 03 Iunie 2015 08:50
Citeşte mai mult...
 
Tinerii maramureşeni, victime ale tutunului. Două treimi din români sunt expuşi fumatului pasiv, la serviciu PDF Imprimare Email
Marţi, 02 Iunie 2015 08:18
În fiecare an, cu diferite ocazii, se atrage atenţia asupra efectelor nocive ale fumatului. Anul acesta, Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere autorităţilor să se alăture în lupta împotriva traficului ilegal de ţigări, în condiţiile în care una din zece ţigări fumate este de contrabandă.
 
Cu această ocazie, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) atrage atenţia asupra pericolelor la care se expun fumătorii pasivi, în condiţiile în care doar 38% dintre români nu sunt expuşi la fum de tutun la locul de muncă, în timp ce media europeană se situează la 72%. În cadrul studiului privind prevalenţa consumului de droguri în România, publicat recent de ANA, se precizează că, în ţara noastră, un procent semnificativ de copii ajunge să se apuce de fumat la vârste fragede.
 
Citeşte mai mult...
 
Un număr de 10 clinici vor derula în acest an Programul gratuit de fertilizare in vitro și embriotransfer al Ministerului Sănătății PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 27 Mai 2015 07:45

Comisia de specialiști desemnată prin Ordin de ministru a încheiat procesul de selecție al unităților sanitare care au îndeplinit criteriile de eligibilitate stabilite prin Ordinul 386/2015 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naționale de sănătate publică pentru anii 2015 și 2016. Nicolae BĂNICIOIU a aprobat reluarea Programului de fertilizare in vitro și embriotransfer, după ce în anul 2013 conducerea de la acea dată a decis sistarea acestuia.

“În următoarele săptămâni direcțiile de sănătate publică vor încheia contractele cu unitățile sanitare selectate pentru demararea procedurilor de fertilizare. Estimăm că, în partea a doua a lunii iunie, cuplurile infertile care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru includerea în program vor putea depune dosarele de includere în program”, a declarat Nicolae BĂNICIOIU, ministrul Sănătății.

Anul acesta programul va beneficia de un buget în sumă de 1 857 000 lei. Estimăm că un număr de 300 cupluri vor putea beneficia în 2015 de program. În funcție de adresabilitatea din program, dar și de fondurile alocate Sănătății, suma poate fi majorată în urma rectificărilor bugetare.

Se va deconta o singură procedură FIV, în sumă de aproximativ 6 188 lei.

Lista unităților selectate în program:

Citeşte mai mult...
 
Oamenii de ştiinţă atrag atenţia asupra pericolului radiațiilor electromagnetice PDF Imprimare Email
Scris de TVR   
Miercuri, 13 Mai 2015 20:51

200 de oameni de ştiinţă cer Naţiunilor Unite să adopte reguli clare pentru protecţia împotriva radiaţiilor electromagnetice. Este vorba despre acele unde invizibile emise de toate aparatele din jurul nostru, de la telefoane până la modemuri de internet şi televizoare. Specialiştii susţin că, peste anumite limite, aceste radiaţii sunt foarte nocive şi pot provoca afecţiuni grave precum autism, obezitate sau cancer.

Prin lege, telefoanele mobile trebuie să respecte anumite doze de radiație - fiecare aparat are afișat în prospect și această cifră. Oamenii de știință spun însă că nu e suficient și că răul pe care ni-l fac aparatele nu este de domeniul teoriilor conspirației.
Citeşte mai mult...
 
Pledoarie pentru interzicerea fumatului. Senatul e de acord, urmează votul din Camera Deputaților PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Mai 2015 12:37

Medici, experţi şi reprezentanţi ai pacienţilor şi-au unit forţele ca să-i convingă pe deputaţi să aprobe interzicerea totală a fumatului în spaţiile publice. Proiectul de lege a primit deja votul senatului şi urmează să intre în dezbaterea Comisiei de sănătate a Camerei.

Reprezentanţii medicilor şi pacienţilor spun că este absolut necesară o lege care să interzică fumatul.
 
„În anul 2012 am pierdut 10.071 de români cu cancere bronhopulmonare. Peste 90% din aceste cancere sunt generate de consumul de tutun”, spune Cezar Irimia, preşedintele Asociaţiei bolnavilor de cancer.
 
„Dacă veţi introduce legea vom avea 16% reduceri la toate spitalizările pentru boli cardiace, boli respiratorii”, adaugă Florin Mihălţan, medic primar pneumologie.
Citeşte mai mult...
 
Cât de toxice sunt serveţelele umede pentru bebeluşi. Ce nu ar trebui să conţină aceste produse PDF Imprimare Email
Vineri, 08 Mai 2015 15:42
Având în vedere compoziția chimică a unor șervețele umede, Asociaţia pentru Protectia Consumatorilor din România îşi exprimă temerea în legatură cu potențialul nociv al acestora pentru consumatori. Medicii pediatri nu recomandă ca serveţelele umede pentru bebeluşi să aibă în compoziție următoarele substanțe: alcool, parabeni, ftalați, fenoxietanol, propilen glicol, glicerină, polietilen glicol, coloranți, alergeni, sapun, parfum.
 
În perioada 21 aprilie – 30 aprilie 2015 au fost achiziționate din marile structuri comerciale ale Bucureştiului, 80 tipuri de șervețele umede pentru bebeluși/copii, în vederea analizării etichetei acestora din punctul de vedere al ingredientelor și al corectitudinii informațiilor și afirmațiilor. Analiza nivelului de toxicitate a ingredientelor a fost realizată de către o echipa de experți coordonată de dl. dr. biochimist inginer Mihai Rissdorfer.
Citeşte mai mult...
 
Ce spune culoarea ochilor despre sanatatea ta PDF Imprimare Email
Marţi, 05 Mai 2015 21:25

Fie ca sunt caprui, gri, albastri, negri, verzi sau o combinatie dintre toate aceste culori, ochii pot spune mult mai multe despre noi. Aici nu este vorba doar de  “ochii sunt oglinda sufletului”, ci si de riscul aparitiei anumitor afectiuni si chiar de modul in care organismul nostru face fata alcoolului. Ce spune culoarea ochilor despre sanatatea dumneavoastra?
 
 
1. Persoanele cu ochii inchisi la culoare au un risc mai mare de a face cataracta
Citeşte mai mult...
 
CAS MARAMUREŞ DECONTEAZĂ Sume astronomice pentru tratamente în străinătate PDF Imprimare Email
Duminică, 03 Mai 2015 10:42
Numărul maramureşenilor care se tratează în străinătate este tot mai mare. În primele luni din an, aceştia au beneficiat de servicii medicale de peste cinci milioane de lei. Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş arată că, de la începutul anului până în prezent, asiguraţii au beneficiat de tratamente în străinătate în valoare de aproximativ cinci milioane de lei.
 
 
Citeşte mai mult...
 
Mai multe investigaţii pentru pacienţi dar numărul de paturi din spitale va scădea din nou PDF Imprimare Email
Scris de InfoMM.ro   
Luni, 20 Aprilie 2015 13:41

Conform noului contract-cadru, pacienţii urmează să beneficieze de mai multe analize medicale şi consultaţii, cel puţin teoretic. Şi spitalele vor avea parte de o finanţare mai bună pentru anumite servicii medicale oferite, dar acest lucru necesită şi o majorare a fondurilor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş.
 
„Sunt modificări în pachetul de bază, au fost adăugate investigaţii la pachetul minimal pentru pacientul neasigurat, la fel şi pentru pacienţii asiguraţi, la pachetul de bază. În ambulatoriu, se majorează numărul consultaţiilor pentru pacienţii cronici. Aceste norme sunt bune pentru pacient, dar ele trebuie dublate şi de partea financiară. Au apărut modificări la consultaţiile bolnavilor cronici în ambulatoriu, modificări de tarife.
Citeşte mai mult...
 
SANATATE – Sedinte gratuite de psihoterapie. Afla ce trebuie sa faci ca sa nu platesti atunci cand mergi la psiholog PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2015 17:13
Incepand de la 1 aprilie copiii, dar si adultii pot beneficia de sedinte gratuite de psihoterapie. Practic, aceste sedinte sunt decontate, incepand din aceasta luna, de Casa de Asigurari de Sanatate, astfel ca pacientii care pana acum plateau chiar si 100 lei pentru o sedinta vor putea beneficia de consult si terapie gratuita. Pana acum, acces gratuit la acest tip de servicii aveau doar copiii cu autism. 
Citeşte mai mult...
 
Solarul poate fi un pericol pentru piele daca nu sunt respectate anumite reguli PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2015 07:54
Medicii atentioneaza ca bronzul artificial poate cauza boli grave de piele. 
Solarul are avantajul de a bronza mult mai repede si mai uniform, insa specialistii atrag atentia ca trebuie respectate cateva reguli, pentru a nu risca o arsura solara. Razele ultraviolete de la solar pot avea efecte benefice asupra organismului, daca sunt folosite cu moderatie. In schimb, daca timpul de expunere este foarte mare riscul de a ardere a pielii creste semnificativ. Pentru a evita neplacerile, persoanele care merg la solar trebuie sa ceara intai sfaturi de la specialisti. 
“Daca durata de expunere este mai mare, poate aparea eritemul solar, poate aparea edem, eriter si chiar vezicule, cand vorbim deja de arsura. Si atunci este extraordinar de important ca toata expunerea la solar sa se faca gradual pentru ca daca stam dintr-o data cateva ore patim ca la mare, ne ardem din prima zi si dupa aia stam la umbra. Astea ar fi efectele care sunt vizibile asupra pielii. O expunere in timp indelungat, ma refer aici chiar la cateva luni de zile, poate sa duca la atrofie cutanata si la o imbatranire prematura a pielii”, a explicat medicul dermatolog Valentin Pop. 
Citeşte mai mult...
 
Tratamente naturiste pentru tuse PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 18 Aprilie 2015 06:42

Răcelile sau infecțiile acute ale căilor respratorii provoacă, de cele mai multe ori, tusea. Dacă nu este tratată la timp, tusea poate provoca probleme mult mai grave. În acest articol găsiți cele mai eficiente tratamente naturiste pentru tuse.

Tusea poate fi umedă, cu expectorație, seacă, fără expectorație, sau mixtă.

Tratamente naturiste pentru tuse umedă

Tusea umedă este un mecanism care ajută la expectorarea factorilor iritativi prin secreția de mucus. Este provocată de bolile inflamatorii, precum sinuzitele, astmul sau chiar și insuficiența cardiacă. Tusea umedă are nevoie de expectorante, precum guaiafenzină, bormhexin sau ambroxol. Printre tratamentele naturiste rcomandate se numără extractul de ciuboțica-cucului, care conține factori fludificatori precum carbocisteina.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 14 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact