logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


SANATATE
Toate spitalele din Romania intra in carantina PDF Imprimare Email
Luni, 02 Noiembrie 2009 18:09

Ministerul Sanatatii a dispus ca toate unitatile spitalicesti din tara sa intre, incepand de astazi, in carantina, vaccinarea pandemica fiind devansata.

In urma acestei masuri vizitele in incinta unitatilor vor fi limitate. Campania de vaccinare va incepe la data de 26-27 noiembrie, a anuntat dr. Adrian Streinu-Cercel.

Numarul imbolnavirilor a ajuns la peste 500. In Romania au fost confirmate 555 de cazuri, boala raspandindu-se in mai multe orase ale tarii. In acest moment, s-a dispus inchiderea cursurilor la doua scoli din Capitala, Scoala nr. 153 si Scoala nr. 147, masura fiind luata si la o scoala din Iasi, Dolj si Suceava. In plus, au mai fost suspendate cursurile la trei clase din Iasi si la o clasa din Bacau. [Focar de gripa A/H1N1: O scoala din Capitala a fost inchisa] [Focar de gripa porcina la Sinaia, 40 de turisti au contactat virusul]

7.000 de litri de dezinfectant si 60.000 de masti vor ajunge in scolile bucurestene. 7.000 de litri de dezinfectant pentru scolile din Bucuresti si 60.000 de masti de protectie pentru personalul sanitar din scoli vor fi distribuite gratuit in unitatile scolare, ca masuri de preventie contra gripei, a declarat presedintele Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale din Bucuresti, dr.Marius Savu.

Cei care raspandesc voluntar virusul A/H1N1pot fi sanctionati chiar si cu inchisoarea.

Citeşte mai mult...
 
Primul caz de gripa A H1N1 in Maramures PDF Imprimare Email
Luni, 02 Noiembrie 2009 10:26

In cursul zilei de sambata (31 octombrie) Institutul National Cantacuzino a confirmat primal caz de gripa cu tulpina H1N1 in judeţul Maramures, la un barbat in varsta de 35 de ani din Viseu de Jos care a revenit din Spania.
Investigatia epidemiologica a identificat 4 contacti: sotia, doi copii si tatal bolnavului. Pacientul impreuna cu sotia si copiii sunt internati la Clinica de Boli Infectioase Cluj-Napoca pentru tratament si observatie.
Al patrulea contact se afla sub supraveghere la domiciliu.
Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Maramures recomanda o serie de masuri de protectie:
* Pastrarea unei igiene riguroase cu spalarea mainilor, stranut si tuse protejate cu batiste de igienice de unica folosinta.
* Evitarea, pe cat posibil, a aglomerarilor umane si a a contactului cu persoanele bolnave.
* Evitarea automedicatiei si prezentarea la medicul de familie in cazul aparitiei unor simptome de gripa sau viroza.
* Efectuarea zilnica a triajului epidemiologic la intrarea in colectivitatile de copii si neprimirea in colectivitate a celor care prezinta febra, tuse si stranut.
* Efectuarea triajului epidemiologic la personalul medical din unitatile sanitare.

Ultima actualizare Luni, 02 Noiembrie 2009 13:24
Citeşte mai mult...
 
Initiativa cetateneasca 6% pentru Sanatate PDF Imprimare Email
Duminică, 01 Noiembrie 2009 23:53

Actorii de pe piata interna a UE avertizeaza ca sistemul sanitar din Romania este aproape de blocaj. Tensiunile interne survin in contextul in care, la nivel global, se vorbeste tot mai mult despre o potentiala criza a medicamentelor, arata mai multe studii si relatari internationale.

Mai exact, companiile multinaţionale producătoare de medicamente se confruntă cu o explozie a costurilor de cercetare şi dezvoltare. Iar sprijinul guvernamental a scazut in cuantum odata cu declansarea crizei economice globale. Spitalele, in cele mai multe cazuri, au probleme cu subventiile de la stat, iar sistemele de asigurare trec prin reforme carora cu greu le fac fata. Cu astfel de probleme se confrunta Statele Unite ale Americii, statele membre UE - printre care se numara si Romania.

Costurile punerii pe piata a unui medicament nou

Ultima actualizare Duminică, 01 Noiembrie 2009 23:56
Citeşte mai mult...
 
Grasimea si antrenamentul cu greutati PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Octombrie 2009 13:51

Statisticile arata ca femeile iau în greutate, în medie, între 0,5 si 1 kg de grasime anual, între 25 si 44 de ani. În afara de considerentele estetice, când este depozitata în jurul taliei, este totodata si un semn al depunerii de grasime viscerala (în interiorul abdomenului), lucru strâns legat de diferite afectiuni degenerative, precum: diabet, tensiune, boli cardiovasculare. Din fericire, grasimea este prima care dispare, daca tinem regim si facem sport.
   Un studiu recent a divizat un grup de 164 de femei supraponderale, având între 25 si 44 de ani, în 2 grupe. Primul grup s-a antrenat la sala, cu greutati, de 2 ori pe saptamâna, timp de 2 ani. Celalalt grup a primit brosuri care sugerau sa faca 30 de minute exercitii aerobice zilnic. Dupa 2 ani, grupul care a mers la sala a pierdut 4% din grasime, în timp ce grupul cu brosuri nu a pierdut niciun gram; probabil doar au citit despre exercitii, în loc sa le faca.
   Bazându-se pe acest studiu, autorii au concluzionat ca femeile tinere care merg la sala se pot astepta sa se îngrase mai putin cu trecerea anilor, în special în zona abdominala.
   Stiu ca pentru noi, culturistii, asta era evident de mult timp, dar pâna acum recomandarile oamenilor de stiinta se refereau doar la exercitiile aerobice, nu si la antrenamentul cu greutati. Trebuie sa remarc ca si eu am sesizat asta de-a lungul anilor, lumea crede ca antrenamentul culturistilor dezvolta muschii si atât, nu sesizeaza ca acestia nu au pic de grasime pe abdomen.

Citeşte mai mult...
 
Olandezii vor reabilita sectia psihiatrie-femei a Spitalului Municipal Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Octombrie 2009 08:44

De 18 ani, Fundatia “Ajuta” din localitatea Apeldoorn, Olanda, ofera asistenta materiala institutiilor de ocrotire a persoanelor cu handicap din Sighetu-Marmatiei, respectiv Centrului de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap, Spitalului Municipal si caselor de tip familial, prin proiecte gestionate la nivel local. Lor li se datoreaza Centrul Multifunctional “Ajuta”, Centrul medico-social si multe alte investitii la nivelul caselor de tip familial din municipiu.

In aceste zile, membrii Fundatiei “Ajuta”, printre care presedintele Jan Willem de Roo si Huub Meijer, se afla la Sighetu-Marmatiei pentru doua proiecte. Acestea au o stransa legatura intre ele< unul se refera la organizarea “Saptamanii psihiatriei”, celalalt referindu-se la o investitie pe care Fundatia “Ajuta” intentioneaza sa o faca la sectia psihiatrie-femei. Este vorba de refacerea sistemului de apa canal, a grupurilor sanitare si, daca fondurile vor permite, recompartimentarea sectiei, in asa fel incat bolnavi cu diagnosticuri diferite sa nu fie nevoiti sa stea in aceeasi incapere. Proiectul a fost prezentat si discutat de olandezi si Adriana Berci, administratoarea firmei care a proiectat si va executa lucrarea, impreuna cu consilierul local Dorel Orza si medicul Gheorghe Stef, managerul Spitalului Sighet. “Proiectul nostru e mare si, in functie de fondurile pe care le avem, o sa-l facem etapizat”, a precizat Jan Willem de Roo.

Citeşte mai mult...
 
Sighetenii sunt implicati in “Saptamana psihiatriei” organizata de Fundatia Ajuta PDF Imprimare Email
Luni, 26 Octombrie 2009 10:53

Luna trecuta, Fundatia olandeza “Ajuta” a initiat, la Sighetu-Marmatiei, un proiect menit a schimba mentalitatea cetatenilor cu privire la bolnavii psihici si, prin sprijinirea efortului conducerii spitalului in reorganizarea sectiilor de psihiatrie si imbunatatirea calitatii vietii rezidentilor. “Dorim ca in proiectul nostru sa implicam si populatia municipiului”, ne-a declarat Huub Meijer, unul dintre coordonatorii proiectului. “Tocmai din acest motiv, in perioada 2-8 noiembrie, organizam “Saptamana psihiatriei” cu scopul informarii si, totodata, sensibilizarii populatiei cu privire la problemele cu care se confrunta sectiile de psihiatrie ale spitalului sighetean. In acelasi timp, vrem sa implicam cetatenii in rezolvarea acestora, motiv pentru care vom organiza o cheta publica in vederea transformarii gradinii aflata intre cele doua pavilioane ale sectiilor de psihiatrie intr-un parc unde pacientii sa poata sa se bucure de soare, de natura si, in general, sa aiba unde sa se plimbe in aer liber”.

Citeşte mai mult...
 
Dr. Stefanca Vasile - Conferinta de presa la Radio Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 26 Octombrie 2009 10:40
Vizionati in continuare alte secvente video de la conferinta de presa:
Ultima actualizare Luni, 26 Octombrie 2009 10:43
Vezi VIDEO
 
VIDEO: Dr. Vasile Stefanca spune ca Spitalul Sighet nu are datoriile vehiculate in presa catre Electrica PDF Imprimare Email
Luni, 26 Octombrie 2009 10:32

Dr. Vasile StefancaZilele trecute, in paginile ziarului nostru (NR. Informatia Zilei) a aparut o informatie conform careia, Spitalul Municipal din Sighetu-Marmatiei ar datora Societatii Electrica 253.000 lei, din care 40.000 lei reprezentand-o factura curenta, asa cum reiesea din declaratia directoarei Agentiei de Furnizare a Energiei Electrice, Monica Serbanescu. Medicul Vasile Stefanca, manager al spitalului sighetean in perioada la care se face referire, declara ca afirmatiile directoarei sunt false: “Cele afirmate in presa de Monica Serbanescu sunt total false. Precizez ca la preluarea mandatului, spitalul avea o datorie de 310.744 lei, iar in momentul predarii (2 octombrie), datoria a fost de 211.651 lei. In perioada iunie-septembrie, au existat facturi de 52.496 lei, iar platile facute au fost in valoare de 251.589 lei, deci mai mari cu 200.000 lei decat facturile. Am fost mirat ca directoarea afirma ca se platea lunar 10.000 lei, cand de fapt se platea in medie 65.000 lei. ~n perioada amintita, datoriile catre Electrica au scazut”, a declarat medicul Vasile Stefanca.

Ultima actualizare Luni, 02 Noiembrie 2009 00:40
Citeşte mai mult...
 
Astăzi este Ziua Mondială a Osteoporozei PDF Imprimare Email
Marţi, 20 Octombrie 2009 07:16

Astăzi este Ziua Mondială a Osteoporozei. Medicii din toată lumea vor cere astăzi din nou oamenilor să nu ignore semnele acestei boli.

Osteoporoza după vârsta de 50 de ani şi afectează una din trei femei şi unul din cinci bărbaţi. Este o boală a sistemului osos care face ca structura osului să semene cu a unui burete cu orificii mari. Oasele afectate îşi pierd rezistenţa.

Osteoporoza debutează treptat, de la o uşoară înconvoiere a spatelui şi scăderea în înălţime, până la fracturi severe de col femural. Diagnosticată la timp, boala poate fi ţinută sub control cu un aport suplimentar de calciu şi vitamina D, la care se adaugă exerciţii fizice şi un regim alimentar bogat în minerale.

La fiecare 30 de secunde, o persoană din Uniunea Europeană suferă o fractură ca urmare a osteoporozei. Dar, medicii avertizează că incidenţa acestei boli s-ar putea dubla în viitorii 25 de ani.

Citeşte mai mult...
 
Maramuresul este in criza de medici PDF Imprimare Email
Luni, 19 Octombrie 2009 08:21

Dr. Olga Buciuman, presedintele Asociatiei Medicilor Pensionari Maramures, ne-a declarat ca este o lipsa de medici atat in judet, cat si la nivel national. “Generatia care vine dupa noi nu acopera necesarul de medici. De aceea, multi dintre medicii care s-au pensionat, au ales sa-si reia activitatea. Astfel, aproximat 75% din  totalul membrilor Asociatiei noastre activeaza in unitati medicale din judet, fie ca este vorba de cabinete private sau de stat”, a precizat interlocutoarea. Ea a adaugat ca medicii pensionari au ca atuuri experienta si flerul, pe cand tinerii faptul ca sunt la curent cu noutatile si stiu sa utilizeze aparatura de ultima generatie. “Tehnica este in avantajul tinerilor, care poate inlocui lipsa lor de experienta”, a conchis Buciuman.

Ultima actualizare Luni, 19 Octombrie 2009 08:34
Citeşte mai mult...
 
Medicii pediatri, sfatuiti sa nu recomande laptele de vaca in alimentatia sugarilor sub un an PDF Imprimare Email
Luni, 19 Octombrie 2009 08:17

Campania nationala “O lume fara deficiente nutritionale”, desfasurata de Societatea Romana de Pediatrie, Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, Ministerul Sanatatii si Milupa, si-a propus ca pana la finele anului 2011 sa scada la jumatatea nivelului actual de anemie feripriva in randul copiilor cu varste de unu si doi ani. In principal, campania are un mesaj pentru medicii pediatri nu recomandati introducerea laptelui de vaca in alimentatia copiilor sub varsta de un an. De asemenea, campania va informa parintii cu privire la nutritia echilibrata a copiilor si va promova alaptarea si/sau a formulelor de lapte imbogatite cu fier.“In Romania, 59,3% dintre copiii cu varsta de un an manifesta anemie legata de deficienta de fier (0,9% sunt cazuri cu anemie grava), conform unui studiu national. Aceasta cifra este in relatie directa cu introducerea timpurie a laptelui de vaca in alimentatia copiilor cu varsta de sub un an, care este contraindicata pentru bebelusi si este recomandata numai dupa varsta de trei ani”, a mentionat presedintele Societatii Romane de Pediatrie, Dimitrie Dragomir.

Citeşte mai mult...
 
Celulita, spaima femeilor...si nu numai PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 17 Octombrie 2009 07:18

Exista femei foarte slabe care au zone celulitice, in vreme ce unele durdulii nu sunt afectate niciodata de “pielea-de-portocala”. De unde provine aceasta grasime si de cea atata nedreptate pentru femei? Iata cateva explicatii cu privire la un subiect dureros si... mereu actual.

 Ce este celulita?

Celulita este o grasime, dar o grasime deosebita, constituita din adipocite aglomerate de mari dimnesiuni, care formeaza un tesut adipos dur, dureros la atingere si la ciupire si deloc estetic. Pe drept cuvant ea este spaima femeilor de la 17 la 77 de ani!

 Celulita si retentia de apa faca « casa buna » impreuna. Atunci cand reziduurile nu sunt eliminate in mod corect din organism (circulatie limfatica deficitara, exces de toxine ca urmare a unei slabe igiene de viata) si sub influenta variatiilor hormonale, apa, celulele tesutului conjuctiv si grasimea se acumuleaza si se organizeaza in mase inerte, adesea dureroase. Pielea este mai groasa si, cand o strangem intre degete, observam cu oroare ca se formeaza mici cute si umflaturi dizgratioase.

Citeşte mai mult...
 
Mii de romani, victime oficiale ale mizeriei din spitale PDF Imprimare Email
Vineri, 16 Octombrie 2009 16:35

Absenta dezinfectantelor, a materialelor sanitare, dar si igiena precara a personalului medical cresc numarul infectiilor aparute in spitale, si implicit al deceselor. De teama sanctiunilor, unitatilor sanitare evita insa sa anunte toate cazurile de infectii

Unitatile sanitare din Romania au raportat anul trecut aparitia a peste 9.600 de infectii nosocomiale, adica infectii contractate in timpul spitalizarii. Dintre acestea, 483 au fost cazuri de septicemie, 2.990 -  infectii respiratorii, 836 - infectii digestive si aproape 1.500 de infectii urinare, relateaza Cotidianul.

Potrivit datelor furnizate de Centrul de Calcul si Statistica Sanitara din cadrul Ministerului Sanatatii, cele mai multe infectii s-au inregistrat in sectiile de terapie intensiva, chirurgie, pediatrie, dar si in sectiile de nou-nascuti. In ceea ce priveste orasele, Capitala ocupa primul loc in acest caz, cu aproximativ 1.600 de cazuri raportate, urmata de Iasi, cu 1.550 cazuri, si Cluj, 1.509. Urmarile, complicatiile si chiar decesele survenite in urma infectiilor nu sunt insa raportate.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit »

Page 85 of 99

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact