logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE


Franta isi modifica legislatia nationala privind romii, conform cererii Comisiei Europene PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 16 Octombrie 2010 06:04
Franta este dispusa sa isi modifice legislatia nationala pentru a respecta cererea Comisiei Europene privind romii, a anuntat pe 15 octombrie, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Bernard Valero, citat de AFP. Pentru a raspunde cererii Comisiei Europene privind o mai mare transparenta si securitate din punct de vedere juridic, "autoritatile franceze sunt dispuse sa insereze unele dispozitii ale directivei in textele legislatiei nationale", a explicat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe al Frantei, Bernard Valero. Intrebat in legatura cu continutul acestor modificari, Valero a declarat ca acesta va fi dat publicitatii ulterior. Directiva respectiva se refera la libera circulatie a cetatenilor europeni.
Ultima actualizare Sâmbătă, 16 Octombrie 2010 06:48
Citeşte mai mult...
 
Un templu vechi de 3.000 de ani a fost descoperit in Iordania PDF Imprimare Email
Joi, 02 Septembrie 2010 21:17

Arheologii iordanieni si americani au descoperit un templu care dateaza din epoca fierului, vechi de 3.000 de ani, din perioada regatului biblic al lui Moab, relateaza AFP. Templul are trei etaje, un sanctuar cu mai multe incaperi si o curte deschisa, fiind "cel mai mare si mai complet" din regiune.

O echipa de la Departamentul pentru antichitate din Iordania si Universitatea La Sierra din SUA au descoperit templul, care dateaza din perioada 1.200 - 539 i.e.n, la Khirbat Atruz, în apropiere de Madaba, un oraş situat la circa 38 de kilometri la sud de Amman.

Arheologii au dezgropat si peste 300 de obiecte moabite, inclusiv o figurina a zeului animal cu patru picioare Hadad.

Au fost gasite si patru altare de piatra si o constructie rectangulara inalta.

Unul dintre altare poarta influente artistice egiptene si asiriene, indicand faptul ca anticii aveau contacte cu civilizatii vecine.

Ultima actualizare Joi, 02 Septembrie 2010 21:20
Citeşte mai mult...
 
CE cere masuri impotriva criminalitatii transfrontaliere PDF Imprimare Email
Luni, 23 August 2010 16:53

Comisia Europeana (CE) invita 14 state membre sa ia masuri impotriva criminalitatii transfrontaliere, un raport dat publicitatii luni aratand ca jumatate dintre tari nu au transpus in legile interne normele europene privind confiscarea in strainatate a bunurilor provenite din infractiuni.

Normele UE permit, in teorie, autoritatilor judiciare sa le solicite omoloagelor lor din alte state membre sa execute ordinele de confiscare, insa raportul a subliniat ca nivelul slab de punere in aplicare si birocratia, care reflecta adesea o lipsa de incredere in sistemele de justitie ale altor tari, fac inca dificila incercarea de deposedare a bunurilor provenind din infractiuni.

Normele UE stabilesc ca o tara a Uniunii poate trimite un ordin de confiscare altei tari in care locuieste, detine bunuri sau are venituri persoana cercetata. Cealalta tara executa direct confiscarea, potrivit propriilor norme interne, fara o alta formalitate.

Citeşte mai mult...
 
Caile ferate belgiene platesc muncitorilor cate 500 de euro pentru fiecare nou "recrut" PDF Imprimare Email
Vineri, 20 August 2010 09:25

Conducerea cailor ferate belgiene cauta circa 2000 de oameni pe care sa ii angajeze, intrucat personalul de care dispune acum e imbatranit si insuficient. Actualii angajati primesc 500 de euro pentru fiecare posibil candidat pe care sa-l convinga sa intre in sistem. Se cauta electromecanici, mecanici si analisti functionali. Oferta se va aplica de la 1 septembrie si va dura pana la 30 iunie 2011, iar banii vor fi virati in doua transe. Prima transa- de 250 de euro- la angajarea celui recomandat, iar a doua transa, la finalul perioadei de proba. Nu au voie sa faca recomandari conducerea companiei si nici sefii de sindicat, ci doar personalul direct productiv.

In Romania, angajatii CFR Calatori au fost trimisi in somaj tehnic incepand de luni, 16 august, timp de 60 de zile, pe o perioada de patru luni.

Citeşte mai mult...
 
Cum sa iti iei permis de munca in Marea Britanie cu ajutorul Ungariei PDF Imprimare Email
Duminică, 08 August 2010 13:02
Cetatenii romani de etnie maghiara vor putea profita, incepand cu 1 ianuarie 2011, de modificarea unor legi din Ungaria pentru a munci in tari precum Marea Britanie sau Germania. Pana in 2013, tari ca Austria, Belgia, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Olanda si Marea Britanie aplica restrictii pentru muncitorii romani care ar dori sa lucreze in aceste tari. Restrictiile pot fi ocolite de etnicii maghiari din Romania care, din 2011, au posibilitatea de a obtine cetatenia maghiara si un pasaport. Spre deosebire de Romania, Ungaria nu are restrictii pentru forta de munca in aceste tari. Reprezentantii ai Ambasadei Ungariei in Romania au confirmat pentru HotNews.ro ca statul maghiar va oferi cetatenia si pasapoartele fara nici un fel de piedici sau conditionari. Estimarile neoficiale arata ca numarul celor care ar putea cere cetatenia si pasaportul maghiar ar ajunge la 500 000.
Mai multe publicatii din Marea Britanie au criticat afirmatiile lui Traian Basescu privindu-i pe romanii care aleg sa munceasca in strainatate "in loc sa vina in tara si sa stea in somaj".
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 20 of 31

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact