logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE


Scandalul PRISM - Gigantii internetului neaga ca ar da guvernului SUA acces la servere. Apar tot mai multe date despre un amplu program de supraveghere a comunicatiilor online PDF Imprimare Email
Vineri, 07 Iunie 2013 13:29

Apple, Google, Facebook, Microsoft si alte mari companii de tehnologie neaga vehement ca ar da guvernului acces la serverele proprii si ca ar participa la un amplu program de supraveghere guvernamentala a comunicatiilor pe internet. Totul a pornit de la dezvaluiri ale Washington Post si Guardian in legatura cu PRISM, un program de supraveghere avizat in 2007 de presedintele George W Bush si derulat cu ajutorul Agenitei Nationale de Securitate (NSA). Programul colecteaza chat scris, audio si video, fotograffii postate, documente, continutul e-mail-urilor, dar si parole.
 
PRISM, programul care sta la baza scandalului, a fost autorizat in 2007 de presedintele Bush, ca reactie la amenintarile teroriste de dupa atacurile de la Wall Trade Center. Programul nu consta se pare in colectarea propriu-zisa datelor user-ilor, insa poate gasi material care corespunde unor termeni de cautare care se gasesc in e-mail-uri sau alte tipuri de conversatii si comunicari online.
Citeşte mai mult...
 
Reforma Schengen: statele europene vor putea reintroduce controale la frontiera PDF Imprimare Email
Vineri, 31 Mai 2013 13:52

Uniunea Europeana a decis sa reformeze Acordul Schengen. Din 2014, statele membre vor putea sa reinstaureze controale la frontierele nationale pentru o perioada maxima de doi ani, relateaza Spiegel. E vorba despre un mecanism de urgenta ce poate fi activat daca tarile Schengen se tem de un val masiv de imigratie. Reforma Schengen vine in contextul in care restrictiile de pe piata muncii vor fi ridicate in statele occidentale pentru romani si bulgari de la 1 ianuarie 2014. Marea Britanie se teme cel mai mult de o imigratie masiva din Romania si Bulgaria. Si orasele germane se plang de costurile generate de imigratia din cele doua tari.
 
Decizia a fost comunicata de comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, care a anuntat ca statele membre, Comisia Europeana si Parlamentul European au ajuns la un punct de vedere comun in acest sens. Noile reguli vor intra in vigoare dupa o perioada de tranzitie in toamna lui 2014. Acordul mai trebuie aprobat de plenul Parlamentului European si de statele membre, dar gestul este cosiderat o formalitate.
Citeşte mai mult...
 
A murit Margaret Thatcher, doamna de fier a politicii britanice PDF Imprimare Email
Luni, 08 Aprilie 2013 15:26

Margaret Thatcher, fost premier al Marii Britanii, supranumita "doamna de fier", a murit luni dimineata, anunta AFP. Margaret Thatcher, in varsta de 87 de ani, a incetat din viata in urma unui atac cerebral.

"Cu mare tristete, Mark si Carol Thatcher au anuntat ca mama lor, baroneasa Thatcher, a murit impacata, in aceasta dimineata, in urma unui atac cerebral", a declarat purtatorul sau de cuvant, lordul Tim Bell, pentru AFP.
 
Margaret Thatcher a fost prim-ministru al Marii Britanii intre 1979-1990, singura femeie care a ocupat acest post.
Ultima actualizare Luni, 08 Aprilie 2013 15:34
Citeşte mai mult...
 
Seful Bisericii Ortodoxe din Cipru: punem averea bisericii la dispozitia statului pentru iesirea din criza PDF Imprimare Email
Miercuri, 20 Martie 2013 19:21

Seful Bisericii Ortodoxe din Cipru, o institutie extrem de influenta, a declarat miercuri ca e gata sa puna averea considerabila a institutiei la dispozitia statului pentru a ajuta la iesirea din criza. Chrysostomos al II-lea i-a propus presedintelui tarii ca Biserica Ortodoxa sa-si ipotecheze bunurile pentru a cumpara obligatiuni ale statului, transmite AFP. Biserica Ortodoxa din Cipru este cel mai mare proprietar de terenuri din tara si are participatiuni la numeroase firme, fiind si actionar al bancii Hellenic Bank.
 
La fel ca si in Grecia sau Romania, si biserica ortodoxa din Cipru este extrem de influenta pe scena politica.
 
"Tot patrimoniul Bisericii este la dispozitia tarii pentru a impiedica scufundarea", a declarat seful bisericii, adaugind ca situatia tarii poate fi "gestionata".
 
Chrysostomos al II-lea a refuzat sa dea cifre precise, dar a estimat ca averea institutiei se ridica la zeci de milioane de euro.
Citeşte mai mult...
 
Germania va face uz de dreptul sau de veto pentru a respinge aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen PDF Imprimare Email
Duminică, 03 Martie 2013 13:44

Ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat ca vrea sa impiedice o aderare rapida a Romaniei si Bulgariei la Schengen. Daca cele doua tari vor insista la Consiliul JAI asupra unui vot de stabilire a unei date de aderare, Germania va face uz de dreptul sau de veto, a mai spus ministrul german intr-un interviu pentru Spiegel.
 
"Nici posibilitatea de aderare partiala cu frontierele aeriene si maritime nu mai este de actualitate", a declarat Friedrich pentru revista germana. "Extinderea spatiului Schengen va fi acceptata de cetatenii nostri numai daca vor fi indeplinite conditiile esentiale pentru acest pas, ceea ce acum nu este cazul".
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit »

Page 14 of 31

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact