logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


EXTERNE


"Luceafarul" lui Mihai Eminescu a ajuns in Cartea Recordurilor PDF Imprimare Email
Luni, 16 Februarie 2009 15:05

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a anuntat, de Ziua Indragostitilor, omologarea recordului Cel mai lung poem de dragoste: “Luceafarul” de Mihai Eminescu. World Records Academy descrie “Luceafarul” drept “o combinatie intre povestirile filmelor “Pe aripile vantului” (drama romantica), “Star Trek” (poveste SF) si “Love Story” (poem romantic cu sfarsit dramatic, precum filmul celebru).

Pe site-ul oficial al academiei este consemnat: Legenda “Luceafarului” este o poveste despre o tanara printesa care se ruga la Luceafar in fiecare seara. Luceafarul se indragosteste de ea si este gata sa renunte la nemurire pentru ea, dar realizeaza ca iubirea pura pe care o are pentru tanara fata nu poate fi impartasita in lumea materiala.

Avand peste 100 de ani, teiul lui Eminescu din Parcul Copou din Iasi, denumit si “copacul indragostitilor”, este si el amintit de Academia Recordurilor Mondiale, fiind descris drept locul unde Eminescu isi gasea inspiratia, loc devenit acum favoritul indragostitilor.

Citeşte mai mult...
 
Primul accident in spatiu - un satelit american s-a ciocnit de unul rusesc PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2009 16:35

Un eveniment neobisnuit si neasteptat s-a produs in spatiu in cursul zilei de marti, 10 februarie, in jurul orei 18.55 (ora Romaniei). Este vorba despre primul accident spatial, care nu a constat, din fericire, intr-o catastrofa umana - gen Challenger, 1986 sau Columbia, 2003 - ci de coliziunea intre doi sateliti artificiali ai Pamantului in atmosfera terestra. Este primul accident in spatiu de acest fel, chiar oficialii companiei Iridium recunoscand ca asa ceva se poate intampla foarte rar. Probabilitatea ca un astfel de eveniment sa se produca este foarte mica, dar, totusi, in seara zilei de marti, satelitii Iridium 33 si Cosmos 2251 s-au ciocnit la o altitudine de aproximativ 800 de km deasupra Siberiei, aparatele fiind distruse in impact.

Citeşte mai mult...
 
Doua companii franceze recruteaza medici romani PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Februarie 2009 13:44

Doua companii franceze s-au specializat in recrutarea de medici romani pentru localitati din zone rurale ale Frantei, comenteaza Le Monde in editia electronica, citata de Mediafax.

 Asociatia pentru Cautarea si Instalarea Medicilor Europeni (ARIME) si Revitalis percep tarife de cateva mii de euro din partea primariilor localitatilor franceze pentru aducerea de medici in zonele rurale.
 Cele doua companii au fost create in urma cu trei ani, simtind necesitatea aducerii de medici in zonele rurale franceze.

 Dupa aderarea la Uniunea Europeana in 2007, Romania a furnizat deja Frantei peste 800 de medici. Bine pregatiti, vorbitori de franceza, candidatii rezista cu greu argumentului financiar. In Romania, castiga aproximativ 500 de euro pe luna, de zece ori mai putin decat un medic generalist francez.

"In Romania ni s-au propus posturi foarte bune, dar cu 300 de euro pe luna", afirma medicul Radu Moisa, instalat la Chabreloche (departamentul Puy-de-Dome), cu ajutorul Revitalis. "E o diferenta de un zero. Iar Franta mi-l ofera", adauga medicul roman.

Citeşte mai mult...
 
Marian Cozma a fost decorat post-mortem in orasul Veszprem PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Februarie 2009 12:21

Handbalistul Marian Cozma a fost declarat cetatean de onoare al orasului Veszprem. Petre Cozma, tatal lui Marian, a fost cel care a primit distinctia intr-o ceremonie solemna.

Acesta le-a multumit oficialitatilor si oamenilor care s-au strans intr-un numar impresionant in cinstea memoriei lui Marian Cozma. Abia a putut sa isi stapaneasca lacrimile si, cu o voce tremuranda, a declarat ca este mandru ca Marian a evoluat pentru echipa din Veszprem. "Ma mir cum a putut sa ii ia viata fiului meu, care era plin de viata? A luat prea mult. Nu ne-a indurerat numai pe noi, ci o multime de oameni. Trebuie sa facem front comun sa starpim raul. Va multumesc din suflet pentru ce ati facut pentru copilul meu. Sunt mandru ca mi-am adus copilul aici".

Citeşte mai mult...
 
Politia maghiara a stabilit: Raffael Sandor l-a injunghiat pe handbalistul Cozma PDF Imprimare Email
Luni, 09 Februarie 2009 18:24

Politia din Veszprem a organizat luni dupa-amiaza o conferinta de presa in care a dezvaluit date ale anchetei in cazul mortii lui Marian Cozma, precum si numele celui care l-a injunghiat pe roman. Potrivit inregistrarilor camerelor de supraveghere, Raffael Sandor este cel care l-a injunghiat in zona toracica pe Marian Cozma.
Dupa ce pozele suspectilor au fost facute publice, cetatenii au trimis oficialitatilor maghiare informatii importante, ce au dus la capturarea celor trei persoane (doi barbati si o femeie) in Austria. Seful criminalistilor din cadrul politiei judetene din Veszprem, Derzsy Peter a declarat ca un grup separat de detectivi il cauta pe celalalt suspect.

Din cercetarile facute pana acum reiese ca in localul in care sarbatoreau sportivii a sosit un grup de 25-30 de oameni, din care s-au desprins cei trei suspecti si au avut altercatii cu mai multe persoane. Politistii ii interogheaza si pe ceilalti membri ai grupului. Derzsy Peter a mai afirmat ca cei trei suspecti au mai fost condamnati pentru infractiuni grave comise cu violenta.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31UrmătorSfârşit »

Page 31 of 31

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact