logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI


Medicina de familie, în pragul falimentului PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 09:54

Bugetul propus de Guvern pentru compartimentul de medicină primară naşte scandal. După anunţul conform căruia medicina de familie va primi doar 5,4% din bugetul Sănătăţii, medicii de familie au pornit un "bombardament" cu scrisori deschise şi memorii, prin care speră să îmbuneze guvernanţii.

Conform proiectului de buget, fondul alocat asistenţei primare este diminuat cu 40,69%, dacă e să-l comparăm cu bugetul acordat în 2008. În aceste condiţii,  mulţi dintre medicii de familie vor fi în pragul falimentului.
În condiţiile în care medicii de familie sunt plătiţi la numărul de pacienţi înscrişi pe liste şi nu pe serviciile medicale oferite, aproape jumătate din aceştia riscă să ajungă muritori de foame. Vor rezista acestei încercări doar medicii cu peste 1.500 de pacienţi, care-şi vor permite plata angajaţilor, a utilităţilor, a datoriilor la bănci şi care, după toate acestea, vor rămâne şi cu bani de mâncare.

• Aproape 100 de cabinete ameninţate

Citeşte mai mult...
 
Firma de salubrizare Herodot va suspenda contractele cu 12 primării PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 09:24

Societatea de salubrizare Herodot Grup ar putea suspenda contractele pe care le are cu 12 primării din Maramureşul istoric. Administratorul societăţii, Nicolae Ghirasin, a explicat ieri că măsura ar putea fi luată pentru că firma nu mai are unde să depoziteze deşeurile colectate din cele 12 unităţi administrativ teritoriale. “De la 1 ianuarie s-a interzis depozitarea deşeurilor la rampa de gunoi de la Vişeu de Sus, din cauza spaţiului insuficient. Dacă nu se va găsi o soluţie în următoarea perioadă vom lua în calcul suspendarea contractelor pe care le avem încheiate cu cele 12 comune, în care deservim aproximativ 56.000 de cetăţeni”, a declarat Nicolae Ghirasin.

Citeşte mai mult...
 
S-a simplificat introducerea în reparaţie a vehiculelor avariate PDF Imprimare Email
Vineri, 13 Februarie 2009 09:15

S-a scurtat traseul pentru reparaţiile auto în caz de avarii uşoare la propriul vehicul. Din acest an, metodo-logia de instrumentare a acestor dosare s-a simplificat, ne-a informat directorul adjunct al unei societăţi de asigurare din Baia Mare. Astfel, pentru accidentele uşoare, în care nu mai este implicat un alt autovehicul, persoanele care deţin o poliţă de asigurare CASCO nu mai trebuie să bată drumul până la poliţie pentru obţinerea autorizaţiilor de reparaţie.
Eliberarea acestor documente va fi făcută de societatea de asigurare, în cazul în care asiguraţii deţin o poliţă facultativă CASCO valabilă şi se prezintă pentru a înştiinţa despre producerea unor pagube materiale la vehiculul asigurat. Deşi măsura a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2009, puţini cunosc aceste reglementări.

Citeşte mai mult...
 
Un ultim omagiu pentru MARIAN COZMA PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2009 22:35

Trupul neinsufletit al handbalistului Marian Cozma a ajuns  miercuri dimineata la casa parinteasca din Bucuresti, acolo unde sunt asteptate sute de persoane care vor sa-i aduca un ultim omagiu sportivului care a fost ucis in Ungaria.

Cortegiul funerar a ajuns la casa din cartierul Tei miercuri, in jurul orei 3:00, si a fost asteptat de cateva sute de persoane, printre care s-au aflat fosti colegi de la Steaua si Dinamo, presedintele FRH, Cristian Gatu, prieteni, dar si oameni care nu l-au cunoscut si au vrut sa fie alaturi in acest fel de familia sa.

Trupul neinsufletit al handbalistului va sta acasa pana vineri dimineata, cand va fi depus in sala de trofee a clubului Dinamo. In cursul dupa-amiezii pivotul nationalei va fi inmormantat in cimitirul Pipera.

Pana sa ajunga in Bucuresti trupul lui Marian Cozma a mai trecut prin Arad, Deva, Sibiu, Valcea si Pitesti, si de fiecare data cortegiul a fost asteptat de sute, chiar mii de oameni care au vrut sa isi arate respectul fata de "uriasul" de 2 metri si 11 centimetri.

Citeşte mai mult...
 
Alarma falsa pe mess si mail despre un fals virus legat de Ziua Indragostitilor PDF Imprimare Email
Joi, 12 Februarie 2009 16:39

In ultimele zile pe mail, dar mai ales pe mail a inceput sa circule un anunt alarmist despre un “virus” distrugator care ar putea distruge calculatoarele celor care deschid un mesaj "Welcome to the matrix .pps". In realitate, este un “hoax”, adica o escrocherie virtuala, la fel ca multe altele. Alarma s-a propagat cu repeziciune, dar putini au fost aceaia care au avut curiozitatea sa afle ce se ascunde in spatele mesajului.

Continutul mesajului este urmatorul:
IMPORTANT!!!! Daca primesti un mail: *"Welcome to the matrix .pps"*-t, NU-L DESCHIDE!!! Timp de aprox 10 secunde se vede o imagine, dupa care apare scris: 'Your hard drive is over' . Atunci deja e prea tarziu, sterge tot. Acesta este un nou virus, al unui francez, care se autointituleaza Nwin 2. Trimite si tu mai departe la prieteni!

Zis si facut. Asa s-a intamplat si in aceste zile, cand anuntul a fost “lipit” si de Ziua Indragostitilor, cand se stie ca pe internet circula atat un numar mare de amenintari informatice, cat si de ceea ce este cunoscut in lumea internautilor sub denumirea de “hoax” (n.r. - pentru cei care vor sa se edifice asupra semnificatiei termenului, prezentam in subsolul articolului o descriere realizata de compania de securitate Avira).

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior161162163164165166167168169UrmătorSfârşit »

Page 167 of 169

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact