logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI


Echipa Sighet Online a fost azi in direct la Radio Transilvania Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 25 Februarie 2009 18:53

Azi, 25.02.2009, de la ora 16:30, echipa Sighet Online a fost invitata de catre Claudiu Holdis la emisiunea sa de la Radio Transilvania Sighet, pe frecventa 87.90. A fost pentru prima data cand echipa Sighet Online a fost invitata la un post de radio, invitatia fiind o bucurie pentru noi, reusind ca timp de aproximativ o jumatate de ora sa facem cunoscute ascultatorilor postului de radio mai sus amintit detalii despre cum a aparut acest site si ce-si propune, despre actiunile Sighet Online din ultima perioada, despre felul in care ne percep sighetenii, despre actiunile Sighet Online (facand referire la campania “Vreau sa fiu civilizat!”, pe care am initiat-o la finele anului trecut), despre modul in care am perceput noi cele doua campanii electorale de anul trecut, dar si despre planurile de viitor ale acestui portal si despre modul in care Sighet Online se va implica in actiunile sociale din orasul nostru. Speram ca ascultatorii postului de radio au fost multumiti de raspunsurile oferite.

Ultima actualizare Miercuri, 25 Februarie 2009 19:02
Citeşte mai mult...
 
Serverele care intretin serviciul de mail al Google au fost, pentru cateva ore, inaccesibile. PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Februarie 2009 11:38

Utilizatori ai serviciului gratuit de posta electronica Gmail din intreaga lume au raportat, incepand cu ora 9.30, dupa cum informeaza BBC, probleme in accesarea conturilor. Evenimentul, devenit rapid cel mai discutat subiect pe Twitter, a fost deja trecut in istorie ca "gfail". Avand in vedere ca toti cei care folosesc serviciul in mediu business, aproximativ un milion, au garantata o accesibilitate de 99.9% - clauza a contractului care tocmai a fost incalcata la nivel global - cei de la Google se pot astepta la o evolutie negativa a cotatiei lor la bursa.

Problema stabilitatii serviciilor Google nu s-a prea pus de-a lungul timpului pentru ca arhitectura care a facut Google atat de popular include nori de servere, care isi actualizeaza continutul in permanenta. In urma cu mai putin de o luna, insa, o eroare umana (un "/" in plus) a facut ca pentru cateva ore orice site cautat prin Google sa fie considerat sursa de malware sau spam.

Compania a anuntat, pe blogul oficial, ca serviciul este din nou disponibil, fara sa dea o explicatie oficiala dar cerandu-si scuze fata de cei peste 113 milioane de utilizatori (conform comScore).

Citeşte mai mult...
 
Depozitul ecologic de la Călineşti se mută la Strâmtura? PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Februarie 2009 11:31

Călineştiul a pierdut (pe mâna sa) o investiţie de peste 65 milioane euro. Nici primăria, nici consiliul local nu au efectuat vreo campanie în care să le explice oamenilor ce înseamnă acest depozit şi faptul că el este benefic pentru protecţia mediului înconjurător.

Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a constatat, în urma unei întâlniri cu cetăţenii din comună, că refuzul acestora vine pe fondul "lipsei de informare".
Cel mai trist aspect pe care îl aduce în prim-plan această problemă este faptul că în România anului 2009, în satele şi comunele din Maramureş, există oameni care cred (şi susţin asta sus şi tare) că Uniunea Europeană ar da 70 milioane euro pentru a construi o "groapă de gunoi". Ţăranii însă nu trebuie învinovăţiţi. Dacă "plimbătorii pe bani publici prin Europa" (primari, consilieri, inspectori, ş.a.) ar cheltui ceva şi în folosul (da’ pe bune!) comunităţii, poate omul de rând ar avea şi el habar ce înseamnă cu adevărat foarte pomposul Proiect de Gestiune Integrată a Deşeurilor. La Călineşti nu se mai face nimic. Două posibile amplasamente sunt Deseşti şi Strâmtura.

Citeşte mai mult...
 
Cererile pentru achiziţionarea de calculatoare se depun în perioada 15-31 martie PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Februarie 2009 08:38

Programul Social “Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar, în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, se va derula şi în anul 2009. Depunerea cererilor la instituţiile de învăţământ se face în perioada 15-31 martie. Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maxim 150 lei pe membru de familie. Necesarul de calculatoare este stabilit de fiecare şcoală şi este avizat de ISJ Maramureş.

sursa:informatiazilei.ro

 
Codul de bune practici ieftineste alimentele cu o treime PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Februarie 2009 10:11

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu reprezentantii patronatelor din agricultura si industria alimentara au cazut de acord asupra modificarilor din Codul Bunelor Practici a comertului cu produse agroalimentare, care va fi transformat in Ordonanta de Urgenta.

 Una dintre principalele modificari facute in Codul de Bune Practici este ca pe viitor marile magazine vor trebui sa afiseze pretul de achizitie al produsului si adaosul comercial. De asemenea, prin noul Cod de Bune Practici, o serie de taxe aplicate de comercianti, precum taxa de raft, taxa de listare sau taxa de deschidere a unui nou magazin, vor disparea.

 Acest fapt ar putea scadea preturile la raft ale alimentelor cu pana la 30% chiar in urmatoarea luna, dupa cum afirma Sorin Minea, presedintele Federatiei patronale Romalimenta.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior161162163164165166167168169UrmătorSfârşit »

Page 163 of 169

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact