logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI


După prima repartizare computerizată, 28 de elevi au rămas pe dinafară PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 04 Iulie 2009 04:38

Prima etapă de repartizare computerizată a absolvenţilor de liceu s-a încheiat. Dintre cei 4.397 de elevi maramureşeni înscrişi în acest program 4.369 au fost repartizaţi, dar 28 de candidaţi au rămas nerepartizaţi din cauză că nu au completat suficiente opţiuni. În perioada 6-9 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat la prima etapă vor completa fişa de opţiuni pentru cea de-a doua etapă, care se va desfăşura în 13 iulie.

Mai sunt libere încă 811 locuri şcolile din judeţ.

Pavel Filip, inspector imagine, comunicare şi realţii publice în cadrul ISJ, a precizat că în judeţ au fost puse la dispoziţia elevilor 5.180 de locuri, rămânând vacante 811.
Acestea sunt: Colegiul Tehnic “Carmen Sylva” Baia Mare - Industrie textilă şi pielărie - 76 locuri; Colegiul Tehnic “Carmen Sylva” Baia Mare - Electronică şi automatizări - 16; Colegiul Tehnic “Carmen Sylva” Baia Mare - Chimie industrială - 11; CN “Mihai Eminescu” Baia Mare - Filologie - 3 locuri; Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” Baia Mare - Construcţii, instalaţii şi lucrări publice - 70; Colegiul Tehnic “Anghel Salygy” Baia Mare - Electric - 13; Grup Şcolar “Ion Ionescu de la Brad” Seini - Agricultură - 15; Grup Şcolar “Alexandru Filipaşcu” Petrova - industrie textilă şi pielărie - 7; Grup Şcolar “Aurel Vlaicu” Baia Mare - Mecanică - 53; Grup Şcolar “C.D. Neniţescu” Baia Mare - Electric - 39; Grup Şcolar “C.D. Neniţescu” Baia Mare - Chimie industrială - 17; Grup Şcolar “C.D. Neniţescu” Baia Mare - Protecţia mediului - 17; Grup Şcolar “C.D. Neniţescu” Baia Mare - Silvicultură - 10; Grup Şcolar “Dr. Florian Ulmeanu” Ulmeni - Electromecanică - 2; Grup Şcolar “Dr. Florian Ulmeanu” Ulmeni - Mecanică - 6.

Citeşte mai mult...
 
"Norul rosu" de deasupra Ungariei nu s-a extins peste Romania PDF Imprimare Email
Vineri, 03 Iulie 2009 10:24

Valori mari ale radiatiilor UV s-au semnalat in ultimele zile in Romania, insa meteorologii au declarat ca ”norul rosu” de ultraviolete, a carui intensitate este de zece ori mai mare decat cea care poate fi suportata de piele, nu s-a extins in tara noastra. Cu toate acestea, dermatologii au avertizat populatia sa nu se expuna la soare la orele pranzului ca sa nu sufere arsuri si au precizat ca riscul aparitiei unor tumori maligne este mult mai mare, mai ales in cazul persoanelor cu alunite pe piele.

In Romania, indicele de radiatie ultravioleta se afla ieri, 2 iulie, intre 6 si 8, adica la un nivel de radiatie ”mare“, insa specialistii au aratat ca abia cand acesta va depasi indicele 10 exista motiv de alerta si trebuie instituite masurin speciale, de genul celor din Ungaria – unde s-au interzis activiztatile in aer liber la orele amiezii.

Chiar in in conditiile unor valori mai mici de UV, dermatologii au cerut populatiei sa evite expunerea la soare intre orele 11.00 si 16.00, pentru ca foarte repede se pot imbolnavi de melanom, cel mai agresiv cancer de piele, care se transforma rapid in metastaza.

Citeşte mai mult...
 
Top 5 consecinte fatale ale incalzirii globale PDF Imprimare Email
Joi, 02 Iulie 2009 08:00

Gazele cu efect de sera raman in atmosfera o perioada lunga de timp, de la zeci pana la sute si mii de ani. Indiferent de ceea ce facem, incalzirea globala va avea efecte asupra Planetei. Iata cinci dintre cele mai nocive efecte ale incalzirii globale:

Raspandirea bolilor. O data cu cresterea temperaturii in tarile nordice, insectele purtatoare de boli vor migra catre nord raspandind ciuma si alte boli specifice. Oamenii de stiinta se tem ca in anumite tari, din cauza incalzirii globale, malaria nu a fost pe deplin eradicata. Potrivit medicului Hugo Rodriguez, Andean Health Organization, "malaria este prezenta, au fost peste 32. 000 de cazuri anul acesta care demonstreaza ca malaria este cat se poate de <vie. (...) In prezent nu se poate poate vorbi despre eradicarea malariei, acest lucru este imposibil, acum facem tot posibilul sa o controlam."

Citeşte mai mult...
 
Doi hoti sigheteni au fost depusi la racoare PDF Imprimare Email
Luni, 22 Iunie 2009 13:36

Politistii de la Biroul Urmariri l-au identificat pe Dacian J. (27 ani), din Sighetu Marmatiei. Tanarul era condamnat la doua luni inchisoare pentru tentativa la furt calificat. El isi va executa pedeapsa in Penitenciarul Baia Mare. Tot la Sighet, politistii l-au prins pe Adrian B. (20 ani), din localitate. Pe numele acestuia, Judecatoria Sighetu Marmatiei a emis un mandat de executare a pedepsei inchisorii prin care era condamnat la o luna detentie pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

Citeşte mai mult...
 
Anton Rohian pune piciorul în prag în cazul Staţiunii de Cercetare a Bovinelor Sighet PDF Imprimare Email
Duminică, 21 Iunie 2009 22:42

Directorul Direcţiei Agricole Maramureş se va implica personal în găsirea unor soluţii concrete de redresare a unităţii

Una dintre priorităţile pe care şi le-a propus noul director coordonator al Direcţiei Agricole Maramureş, Anton Rohian, este activitatea Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare a Bovinelor din Sighetu Marmaţiei. Această emblemă a judeţului pe linie de zootehnie s-a deteriorat de la an la an. Specialiştii în domeniu au încercat să rezolve problema, însă nu au reuşit.

Directorul Rohian a organizat o şedinţă de lucru la faţa locului, în 18 iunie. Au participat ing. Dorel Codrea, preşedintele ACT Bruna Schwyz, ing. Vinicius Pop, director SCDB Sighet şi ing. Veronica Găină.
“Am luat această iniţiativă pentru că în contractul meu de management am promis că voi începe cu activitatea acestei staţiuni. Dacă va fi nevoie îmi voi muta biroul la Sighetu Marmaţiei pentru a clarifica situaţia. Aici sunt 50 de vaci şi, din păcate, niciun hectar de teren nu a fost arat. Sunt atâtea modalităţi de a primi subvenţii, însă staţiunea nu a beneficiat de niciun ban, pentru că are datorii. Am văzut că aici se colectează fier vechi, funcţionează o carmangerie, o brutărie, mizeriile sunt la tot pasul şi multe altele. Nu este normal ce se îmtâmplă aici şi vom încerca să rezolvăm problemele”, a spus directorul Rohian.

S-au stabilit mai multe măsuri.

Ultima actualizare Duminică, 21 Iunie 2009 23:34
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit »

Page 157 of 169

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact