logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI


Ziaristii, scosi din sala in care premierul Boc discuta cu primarii din Maramures PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Iulie 2009 13:34

Situatie jenanta, vineri, in sala de sedinte din cadrul Palatului Administrativ, la intalnirea pe care premierul Emil Boc a programat-o cu primarii, viceprimari si directorii coordonatori din institutiile deconcentrate ale judetului Maramures. Inca inainte de ora 12, sala s-a umplut de lume in asteptarea premierului, ocupat in cursul diminetii cu vizita la fabrica de componente de avioane din Dumbravita, dar si cu intalnirea cu liderii PDL. Boc s-a intalnit cu frunatasii partidului din tot judetul la Casa de Cultura. Normal ca presa n-a fost invitata (dar a putut participa daca a vrut), si nici n-a ridicat obiectii, fiind pana la urma o intalnire de familie a democratilor. Dar, la intalnirea de la Prefectura, unde urmau sa se dezbata problemele intregului judet, indiferent de culoarea politica a participantilor, interzicerea participarii presei credem ca a fost o gafa de proportii. Mai ales ca presa a primit numeroase invitatii de participare la acest eveniment in ultimele zile.

Citeşte mai mult...
 
Supermarketuri amendate cu 17.000 de lei PDF Imprimare Email
Luni, 20 Iulie 2009 11:18

Inspectorii din cadrul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Maramures au controlat la finalul saptamanii trecute mai multe unitati de tip supermarket din judet.


“Am facut verificari la cinci magazine din Targu Lapus, Viseu de Sus, Borsa si Sighetu Marmatiei, unde am aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 17.000 de lei. Principalele abateri se refera la etichetarea si prospetimea produselor, precum si la monitorizarea temperaturii optime de depozitare”, a declarat pentru citynews.ro directorul coordonator adjunct DSVSA Maramures, Vasile Pop.

Citeşte mai mult...
 
Pe rolul instantelor din judet au fost peste 24.000 de cauze in primul semestru PDF Imprimare Email
Vineri, 17 Iulie 2009 11:34

Instantele maramuresene au avut mult de lucru in primul semestru al anului. Aceasta, deoarece de la an la an, numarul dosarelor creste. In primele sase luni, au fost inregistrate 18.317 cauze noi, cu peste 1.300 mai multe fata de perioada similara a anului trecut. La acestea se adauga un numar de 7.566 de dosare aflate in stoc la inceptul anului. ~n intervalul mentionat, judecatorii maramureseni au suspendat un numar de 1.856 de cauze. In aceste conditii, numarul dosarelor solutionate a fost de 17.532, ceea ce reprezinta 73%, a precizat judecatoarea Codruta Alb, purtator de cuvant al Tribunalului Maramures. La cele sase judecatorii din judet  numarul cauzelor noi a fost de peste 12.000, in timp ce la Tribunalul Maramures au fost depuse putin peste 6.000 de dosare noi, din care mai mult de jumatate au fost cauze directe, o treime recursuri si restul apeluri.

Doar doua treimi din dosarele depuse la Judecatoria Baia Mare s-au solutionat.

 Cele mai multe cauze au fost inregistrate la Judecatoria Baia Mare. In semestrul I au intrat 6.531 cauze noi, care s-au adaugat stocului de la inceputul anului, de aproape 3.000. Au fost suspendate 654 cauze iar 6.425 au fost solutionate pe parcursul primelor sase luni. Procentul de solutionare a fost de peste 72%, a mentionat Codruta Alb. La Judecatoria Sighetu Marmatiei au fost solutionate 2.021 de cauze, in timp ce instantele de judecata din Viseu de Sus au solutionat 1.873 dosare.

Citeşte mai mult...
 
Proprietarii care si-au aprins pasunile ar putea fi pusi la plata PDF Imprimare Email
Luni, 13 Iulie 2009 11:24

De la inceputul anului in mai multe locuri din judet s-au semnalat incendii produse pe pasuni si fanete, numarul interventiilor pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta fiind foarte mare. Autoritatile judetene au intrat in alerta si, in urma cercetarilor intreprinse concluzia a fost ca proprietarii de terenuri au dat intentionat foc vegetatiei. In legatura cu acest aspect, subprefectul Alexandru Cosma a declarat: “Cel putin in trei localitati, Desesti, Giulesti si Ocna Sugatag am avut probleme deosebite, numarul interventiilor fiind foarte mare. Am ajuns sa consumam toata cota de combustibil alocata lunar pentru ISU. Avem dovezi ca proprietarii, in loc sa curete pasunile le-au dat foc, solicitand apoi subventii de la APIA. Am intocmit rapoarte pentru a clarifica situatia si ne-am adresat conducerii APIA semnaland cazuri concrete. In mod sigur, subventiile obtinute prin aceste mijloace vor fi stopate.

Citeşte mai mult...
 
Maramuresul este unul dintre judetele cu cei mai multi politisti luati la bataie in timpul misiunilor PDF Imprimare Email
Vineri, 10 Iulie 2009 18:05

Presedintele Corpului National al Politistilor, comisar sef Iulian Dobrescu, s-a intalnit vineri cu reprezentanti ai politistilor din intreg judetul Maramures, in cadrul adunarii teritoriale. Reprezentantul organizatiei profesionale a sustinut, in cadrul unei conferinte de presa, ca are in vedere obtinerea de fonduri pentru pregatirea profesionala a politistilor. Comisarul sef a aratat ca varsta medie a politistilor este de aproximativ 35 de ani. “Avand in vedere ca sunt foarte multi politisti tineri si lipsiti de experienta profesionala necesara, alocarea de fonduri pentru instruirea acestora se impune. Am facut deja demersurile necesare la guvern si speram sa obtinem fonduri pentru perfectionarea politistilor fara experienta. Desigur, fiecare organizatie teritoriala are probleme specifice. Tocmai de aceea am venit si in Maramures”, a precizat Dobrescu. In cadrul intalnirii pe care a avut-o cu reprezentantii oamenilor legii din judetul nostru, comisarul sef le-a prezentat acestora o parte din demersurile pe care organizatia le-a facut in ultima perioada, mai ales in privinta Codului Penal si a Codului de procedura penala. “Am intervenit pentru a se crea o autoritate mai mare a politistilor.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit »

Page 156 of 169

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact