logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI


Un pachet de tigari va costa cel putin 7,1 lei in 2010 si 12,4 lei in 2016 PDF Imprimare Email
Miercuri, 16 Septembrie 2009 16:05

Pretul minim al unui pachet de tigari va ajunge anul viitor, dupa cresterea accizelor, la 7,1 lei, fata de 6,4 lei in prezent, si la 12,4 lei in 2016, a declarat, miercuri, Philip Gambaccini, director fiscal affairs al producatorului de tigarate Philip Morris International, informeaza Mediafax.

Gambaccini a precizat ca accizele cresc cu un ritm prea accelerat, in acest an avand deja loc doua majorari, in aprilie si septembrie.

Potrivit reprezentantului Philip Morris, cresterea accizelor incurajeaza dezvoltarea pietei negre, mai ales daca in tarile din zona tigarile sunt cu mult mai ieftine.

Astfel, pretul mediu al unui pachet de tigari este de 1,53 euro in Romania, de 0,3 euro in Republica Moldova si de 0,27 euro in Ucraina.

"Estimam o crestere a volumului vanzarilor de tigari ilicite, pentru care nu se platesc taxe", a spus Gambaccini.

El a mentionat ca majorarea accizelor in mai multe state europene nu a condus nici la cresterea incasarilor bugetare, dar nici la scaderea incidentei fumatului, ci la dezvoltarea pietei negre.

Citeşte mai mult...
 
SLÎ Maramureş recomandă membrilor de sindicat să nu participe la manifestările festive ocazionate de deschiderea anului şcolar, la care vor fi prezenţi politicieni. PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 09 Septembrie 2009 13:31

Având în vedere că:

În proiectul Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, învăţământul este situat la periferia grilei de salarizare, iar aplicarea Legii va avea drept efecte: diminuarea veniturilor de natură salarială ale personalului din sistem, crearea de inechităţi prin pierderea unor drepturi câştigate ale salariaţilor din educaţie, îngheţarea salariilor pe perioadă nedeterminată indiferent de rata inflaţiei, concedieri masive în sectorul bugetar;

Guvernul României refuză aplicarea Legii nr. 221/2008 – de majorare a salariilor personalului didactic;

În ultima perioadă, în învăţământul preuniversitar de stat, s-a procedat la desfiinţarea a aproximativ 20.000 de posturi, ceea ce a dus la disponibilizări masive de personal;

Executivul intenţionează să îi forţeze pe cei peste 400.000 de salariaţi din învăţământ să accepte concediu fără plată pentru o perioadă de 10 zile lucrătoare, ceea ce va implica trimiterea acasă a celor peste 3,5 milioane de elevi, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET” s-au întâlnit astăzi la Bucureşti pentru a dezbate problemele actuale ale învăţământului românesc. SLÎ Maramureş recomandă membrilor de sindicat să nu participe la manifestările festive ocazionate de deschiderea anului şcolar, la care vor fi prezenţi politicieni.

Citeşte mai mult...
 
Tabăra de matematică de vară de pe Vaser PDF Imprimare Email
Marţi, 01 Septembrie 2009 09:33

Din iniţiativa Inspectoratului Şcolar Maramureş şi a Filialei Maramureş a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România (SSMR) se reia o frumoasă iniţiativă de acum 20 de ani, şi anume tabăra judeţeană de matematică de vară.

La această tabără participă 18 din cei mai buni elevi din clasele VII-XII, sub îndrumarea unor profesori cu rezultate deosebite în activitatea de performanţă. Tabăra se desfăşoară pe Vaser, la Valea Babi, în perioada 1-6 septembrie, şi va cuprinde zilnic pregătire în domeniul matematicii, activităţi sportive şi distractive, drumeţii. 
"Această tabără este posibilă prin efortul deosebit al directorului Liceului Teoretic «Bogdan Vodă», Vişeu de Sus, Dumitru Andreica, şi cu aportul financiar al conducerilor de şcoli de la Colegiul Naţional «Gheorghe Şincai», Şcoala «Nicolae Iorga» şi «Lucian Blaga» Baia Mare, Colegiul Naţional «Dragoş Vodă» Sighetu Marmaţiei şi Şcoala «Liviu Rebreanu» Dragomireşti. Tabăra se va finaliza cu un concurs în ultima zi de tabără. Directorii taberei vor fi Gheorghe Boroica de la Colegiul Naţional «Gheorghe Şincai» şi Andreica Dumitru de la Liceul Teoretic «Bogdan Vodă» Vişeu de Sus", a precizat inspector de specialitate Gheorghe Maiorescu.

Citeşte mai mult...
 
La IJPF Maramures s-a taiat din ratia de carburanti PDF Imprimare Email
Vineri, 28 August 2009 12:38

Reprezentantii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Maramures spun ca, in primul semestru al acestui an, au beneficiat de cantitati reduse de carburanti, dar cu toate acestea sustin ca nu au existat situatii in care misiunile de supraveghere a frontierei sa nu poata fi indeplinite. Comisarul sef Ioan Oniga, prim adjunct in cadrul institutiei, a declarat ca „datorita cantitatilor reduse de carburanti alocate inspectoratului in raport cu nevoile de consum, au fost intampinate serioase dificultati in asigurarea acestora, dar printr-o gestionare eficienta s-a reusit evitarea situatiilor de criza”.Potrivit acestuia „nu s-au inregistrat situatii in care misiunile de supraveghere a frontierei sa nu poata fi indeplinite din cauza lipsei carburantilor sau a mijloacelor de mobilitate terestra. In ciuda acestor declaratii, evidentele arata o reducere cu  aproape 89% a cantitatii de benzina (de la 8.067 litri in primul semestru din 2008 la doar 929 litri in aceeasi perioada din 2009). Chiar daca reducerea nu este la fel de mare, si cantitatea de motorina a scazut in acest an, cu aproape 18% (de la 78.089 litri in primele sase luni din 2008 la 64.390 litri in aceeasi perioada din 2009). De altfel, banii au fost mai putini la toate capitolele, deoarece cheltuielile cu reviziile tehnice au fost mai mici cu aproape 40%, iar cele cu piesele de schimb – cu 48%.

Citeşte mai mult...
 
Cimitirul Vesel din Sapanta, pe locul patru in topul celor mai celebre cimitire de pe glob PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 08 August 2009 09:30

De mai multi ani, cele mai faimoase cimitire ale lumii sunt incluse pe traseele marilor agentii de turism. Anual, aceste locuri sunt vizitate de milioane de turisti, atrasi de mai multe lucruri: arhitectura mormintelor, locul unde sunt ingropate anumite personalitati, farmecul aparte al acelor locuri care te constientizeaza mai repede decat orice despre caracterul tragic al vietii. Si pentru ca nimic nu scapa ne ierharhizat intr-o lume concurentiala, iata ca cel mai cunoscut site anglosaxon de topuri (listverse.com) a facut un clasament al celor mai celebre cimitire din lume. Primele trei locuri sunt ocupate in ordine de cimitirele Highgate (Londra), Pere-Lachaise (Paris) si Protestant (Roma). Cimitirul Highgate este faimos nu numai pentru ca acolo se afla mormantul lui Karl Marx, unul dintre ideologii de frunte ai doctrinei comuniste, ci mai ales pentru locatia neobisnuita in care este cantonat, in mijlocul unei paduri. Mormintele simple sau monumentele sofisticate, complexe, sunt inconjurate de copaci, stanci, flori, vegetatie abundenta. Multi dintre noi am crezut si credem in continuare ca nu exista cimitir mai faimos decat Pere-Lachaise. Cel putin asa stim din cartile de istorie. Nu credem ca exista vreun turist afalt in capitala Frantei care sa nu isi fixeze in itinerar vizitarea acestui loc care a facut istorie in numai 205 ani de la inaugurarea lui. Si cum sa nu faca, de vreme ce aici isi afla odhina vesnica Moliere, Marcel Proust, Gertude Stein, Oscart Wilde, Edith Piaf, Chopin, Balzac. Cimitirul Protestant din Roma este locul de veci al celor care nu sunt de credinta catolica. I se mai spune si Cimitirul Englez. Cel mai vechi mormant este cel a lui Gaius Cestus Epio. Dar pelerinajul vizitatorilor se indreapta catre mormintele poetilor romantici John Keats si Percy Shelley.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit »

Page 154 of 169

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact