logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI


Politistii din Maramures au organizat actiuni punctuale in sistem integrat PDF Imprimare Email
Luni, 19 Octombrie 2009 08:35

In weekend, politistii maramureseni au avut mult de lucru din dispozitia Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). Astfel, in judetele Arad, Brasov, Cluj, Constanta, Ialomita, Iasi, Maramures si Sibiu, politistii au organizat mai multe actiuni pentru diminuarea fenomentului infractional si, implicit, pentru asigurarea linistii publice. In Maramures, actiunile s-au concentrat in zona Baia Mare, Viseu si Sighet.

Politistii de la Biroul Transporturi au identificat mai multe persoane care sunt suspecte intr-un dosar de furt de componente de cale ferate. Tot in Baia Mare, politistii de la Investigarea Fraudelor au depistat 151 litri de alcool etilic si distilat pentru care nu existau documente de transport si provenienta.

La Sighetu Marmatiei, politistii si jandarmii, au identificat cinci suspecti in trei dosare penale fiind acuzati de infractiunea de lovire.

Citeşte mai mult...
 
Firmele afectate de criza, ajutate de stat cu maxim 500.000 de euro PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Octombrie 2009 10:33

Firmele care sunt afectate de criza pot primi ajutor financiar de la stat de pana la 500.000 euro. Aceasta schema de ajutor a fost aprobata de Consiliul Concurentei si este vorba despre un buget total de 220 milioane euro.

 Ajutoarele de stat pot fi acordate, in principal, sub forma de fonduri nerambursabile, imprumuturi in conditii preferentiale, subventii de dobanda, garantii, facilitati fiscale, esalonarea creantelor detinute sau preluate de entitatile publice, pentru a fi recuperate de acestea, fara perceperea de dobanzi.


Reprezentantii Consiliului Concurentei afirma ca documentul a fost trimis spre aprobare la Comisia Europeana, programul urmand sa se desfasoare pana la sfarsitul anului 2010.
„Obiectivul acestei scheme il reprezinta remedierea unor perturbari grave in economie cauzate de actuala criza economica si financiara. Ca urmare, se intentioneaza sprijinirea agentilor economici afectati de criza in vederea achitarii unor datorii catre institutiile publice, datorii comerciale sau salariale si pentru a le asigura o parte din disponibilitatile financiare necesare achizitionarii de materii prime, materiale si utilitati si finantarii unor proiecte de investitii absolut necesare in procesul de productie” a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Citeşte mai mult...
 
Primarii maramureseni asteapta startul campaniei electorale ca sa primeasca fonduri la buget PDF Imprimare Email
Luni, 12 Octombrie 2009 16:17

Intrebarea cetateanului turmentat din piesa ”O scrisoare pierduta" , ”Eu cu cine votez?" circula tot mai des pe buzele oamenilor. Chiar si primarii maramureseni au remarcat, in gluma, ca toata lumea vorbeste de pregatirile pentru alegeri, insa nimeni nu prea face nimic. In orice caz, alegerile pot constitui un bun prilej pentru primari de a obtine fondurile necesare, dupa cum a dat de inteles chiar si subprefectul judetului Maramures, Dorin Buda.

Secretarii si primarii din unitatile administrativ-teritoriale ale judetului Maramures au fost informati astazi, 12 octombrie, despre ultimele noutati legate de pregatirile pentru alegerile prezidentiale.

Pe langa obisnuitele sectii de votare, la alegerile din 22 noiembrie vor exista si sectii de votare speciale care vor fi dotate cu calculatoare, camere web, camere video si chiar camere foto digitale, pentru ca turismul electoral si suspiciunile in legatura cu posibilitatea fraudarii alegerilor sa fie scoase din calcul.

Citeşte mai mult...
 
Statul ar putea da compensatii financiare institutiilor ai caror angajati merg la instruire militara PDF Imprimare Email
Duminică, 11 Octombrie 2009 18:02

Institutiile ai caror angajati sunt plecati la instruire militara, in vederea incheierii de contracte in calitate de rezervisti voluntari, ar putea primi de la stat compensatii financiare pentru perioada instruirii, conform unui proiect de hotarare de Guvern, postat pe site-ul Ministerului Apararii.

Compensatia financiara, echivalenta cu un salariu minim brut pe economie, se va acorda pentru fiecare angajat selectionat pentru a urma programul de instruire de patru luni sau pentru soldatii si gradatii rezervisti voluntari concentrati pentru indeplinirea unor misiuni in timp de pace, potrivit proiectului, informeaza NewsIn.

Astfel, banii de la stat ar trebui sa acopere pierderile suportate de angajator ca urmare a absentei angajatului sau pentru inlocuirea acestuia. Compensatia financiara platita de stat a fost calculata la un salariu minim brut pe economie, care in prezent este de 600 de lei. In plus, angajatorii pot cere suplimentarea compensatiilor financiare daca cheltuielile pentru fiecare angajat depasesc cu cel putin jumatate valoarea compensatiei financiare standard. De asemenea, numarul de angajati ce urmeaza sa fie chemati la instruire se stabileste anual, pana la data de 31 martie, prin ordine ale conducatorilor institutiilor cu atributii in domeniul apararii si securitatii nationale, se arata in textul proiectului.

Citeşte mai mult...
 
Din lipsa de fonduri, Mini Maxi Dance Club nu a participat la campionatul de la Vilnius PDF Imprimare Email
Miercuri, 07 Octombrie 2009 10:03

Criza economica se face din ce in ce mai mult simtita in viata de zi cu zi, mai ales la nivelul activitatilor pe care populatia le eticheteaza drept “distractie”, cu toate ca rolul lor pe termen lung este inegalabil.

In aceasta categorie intra si dansul sportiv competitional, unul dintre cei mai de seama ambasadori culturali ai Romaniei, sport care, datorita lipsei unor sponsori, risca sa scoata Romania de pe caledarul evenimentelor sportive europene si mondiale de gen. Bunaoara, lipsa fondurilor a facut ca vicecampioana Romaniei la dans sportiv formatii, Mini Maxi Dance Club din Sighetu-Marmatiei, sa nu poata reprezenta tara in Vilnius, Lituania, Capitala Europeana a Culturii 2009, cu toate ca a primit o invitatie speciala din partea organizatorilor.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior151152153154155156157158159160UrmătorSfârşit »

Page 153 of 169

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact