logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI


Opt cazuri de pestă porcină la mistreț în Maramureș PDF Imprimare Email
Miercuri, 17 Aprilie 2019 07:34

Pesta porcină africană este confirmată la tot mai mulți porci mistreți de pe raza județului Maramureș. În cadrul celei mai recente ședințe a Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor Maramureș, directorul adjunct al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș, Vasile Pop, a ținut să arate că ultimul caz de pestă porcină la mistreț, cel de la Bistra, este cazul cu numărul opt la nivel de județ. 

Vă reamintim că în acest moment, după confirmarea pestei porcine la un mistreț din zona Bistra, avem zona infectată care se întinde pe o suprafață de 8 km, (ce include trei fonduri de vânătoare, respectiv localitățile Rona de Sus, Rona de Jos, Coștiui, Lunca la Tisa, Bocicoiu Mare, Crăciunești, Valea Vișeului, respectiv delimitările fondurilor de vânătoare de către grupul de experți), respectiv zona tampon cu o suprafață de 5 km (include cinci fonduri de vânătoare, respectiv localitățile Tisa, Sighetu Marmației, Valea Cufundoasă, Lazu Baciului, Vadu Izei, Valea Stejarului, Oncești, Nănești, Bârsana, Petrova, Crasna Vișeului și Bistra).

Citeşte mai mult...
 
Sighetu Marmației și Țara Chioarului sunt prezentate în cadrul Rețelei EDEN PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 13 Aprilie 2019 07:47

Reprezentanții Destinațiilor Europene de Excelență (EDEN) din toată Europa se întâlnesc în Piatra Neamț, în intervalul 10 – 13 aprilie, pentru a discuta aspecte referitoare la Rețeaua EDEN, la Asociația Rețelei EDEN, la schimburi de experiență și bune practici, dar și posibile colaborări pentru dezvoltarea profesională.

„Maramureşul este reprezentat la această întâlnire de consilierul Dan Carpov, şeful Biroului de Informare Turistică din cadrul Serviciului Relații Publice al Consiliului Județean, care va aborda teme privind dezvoltarea destinațiilor “Țara Chioarului şi Sighetu Marmației”, ambele destinații EDEN încă din anul 2017. Pe lângă materialele specifice promovării județului Maramureş, Biroul de Informare Turistică a realizat un montaj video al destinațiilor din Maramureș, care va fi prezentat în cadrul evenimentului. La discuții participă experți europeni în turism şi reprezentați ai destinațiilor EDEN din România şi Europa, dar şi secretarul de stat în Ministerul Turismului, Cristina Tărteață”, precizează CJ Maramureș.

Citeşte mai mult...
 
De ce sa facem sport cand putem sa nu facem sport? - Aberatii ale Ministerului Educatiei Nationale PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 16 Februarie 2019 07:17

Ministerul Educației Naționale (MEN) a elaborat un proiect de ordin prin care se propune eliminarea totală a orelor de educație fizică de la clasele pregătitoare și I, precum și a unei ore de la clasa a II-a, urmând ca în locul acestora să apară disciplina “joc și mișcare”, care va fi predată de învățătoare.

Proiectul a generat reacții vehemente din partea sindicatelor dascălilor, care dezaprobă intenția Ministerului Educației Naționale.

“Prin acest proiect de ordin, Ministerul Educației Naționale nu face altceva decât să încurajeze lipsa mișcării, un regim de viață nesănătos și creșterea obezității în rândul elevilor din România. În plus, prin această propunere MEN trimite în șomaj cel puțin 1.500 de profesori de sport.

Datele Organizației Mondiale a Sănătății de supraveghere a obezității copiilor din Europa (COSI) indică pentru România, la copiii de opt ani, o prevalență a obezității de 11,6% și a supraponderabilității de 26,75 %. Prin urmare, avem nevoie de ore de educație fizică în școli, altfel vom avea copii obezi sau cu alte afecțiuni”, precizează reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din |nvățământ (FSLI).

Ultima actualizare Sâmbătă, 16 Februarie 2019 07:37
Citeşte mai mult...
 
Elemente de lemn din podul peste Tisa, luate de unii ca suvenir! PDF Imprimare Email
Miercuri, 13 Februarie 2019 10:51

Podul istoric de lemn peste Tisa, din municipiul Sighetu Marmaţiei, se află într-o stare precară de ani buni. Asta din cauza deteriorării părţilor de lemn care necesită o îngrijire mai deosebită. La această problemă se mai adaugă şi faptul că unii care tranzitează podul se mai scapă şi mai iau ca suvenir câte o piesă din lemn.

Tocmai de aceea primăria din Sighet, în administrarea căreia este po­dul, are acum în derulare un proiect de întărire a rezistenţei construcţiei. Cuantumul investiţiei este de un milion de euro. În acest moment, podul istoric este funcţional doar parţial. Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, a explicat: „Pe programul transfrontalier Ucraina – România – Ungaria – Slovacia, care este în derulare, avem două proiecte în finanţare, pe sănătate. Mai avem încă două în discuţie, unul este podul de lemn de peste Tisa. Noi am făcut un proiect prin care am solicitat un milion de euro să-l reabilităm. Nu are ce căuta în administrarea noastră podul, însă cum nimeni nu vrea să-l ia, pentru că nimeni nu şi-l doreşte, am ajuns să fim singura primărie din ţară cu punct de trecere a frontierei. Practic, nu face parte din atribuţiile de primărie, dar asta-i situaţia şi trebuie să o gestionăm. Astfel, am făcut proiectul comun cu localitatea de dincolo de Tisa, pentru că atât pentru punctul de trecere Sighet, cât mai ales pentru ucraineni, acest pod asigură o oarecare prosperitate economică pentru populaţie.

Citeşte mai mult...
 
Tren de călători deraiat intre Leordina si Valea Viseului PDF Imprimare Email
Joi, 31 Ianuarie 2019 16:36

Actualizare:La ora 12.07, circulaţia feroviară a fost deschisă. Vezi mai multe aici.

Din cauza unor căderi de pietre de pe versant intre statiile CF Valea Vișeului – Leordina un vagon al trenului Sighetu Marmației – Cluj Napoca a deraiat în această dimineață. In tren se aflau 15 persoane care nu au avut de suferit.

Circulatia feroviară este blocată în acest moment intre cele două stații. Călătorii vor ajunge la destinație cu microbuze. Din cauza acestui incident soldat doar cu pagube materiale au fost anulate mai multe trenuri și anume Leordina -Cluj, Vișeu -Sighet și Sighet Viseu.

Ultima actualizare Joi, 31 Ianuarie 2019 16:44
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 10 of 169

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact