logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI


Budesti - Caz nou confirmat Covid19 pozitiv PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 02 Aprilie 2020 07:42

Primaria comunei Budesti a confirmat primul pacient pozitiv la Covid19 in dupa-amiaza zilei de miercuri 1 aprilie. Este vorba de o femeie care a stat in carantina 14 zile iar la cateva zile dupa ce a iesit din izolare a fost anuntata de catre DSP Maramures ca testul pentru Covid19 a iesit pozitiv! 

Din informatiile noastre, dupa iesirea din carantina femeia ar mai fi intrat in contact si cu alte persoane in afara de familia dansei, in plus mama ei este factor postal in localitate.

Pagina de Facebook a comunei Budesti a transmis urmatorul mesaj:

,,Datorită faptului că astăzi în comuna noastră a fost confirmat un caz pozitiv, asimptomatic, de infectare cu virusul COVID -19 ,persoana în cauză fiind transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare ,vă rugăm să stați în case și să respectați măsurile impuse de către autorități pentru evitarea răspândirii virusului . În funcție de ancheta epidemiologică efectuată de către DSP vă vom informa despre evoluția cazului.

Este important ca în această perioadă ,destul de dificilă pentru fiecare dintre noi , să ne păstrăm calmul și să încercăm să ne menținem informați și responsabili atât față de noi cât și față de cei apropiați pentru a putea depăși cu bine această perioadă stresantă.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Multă sănătate tuturor!,,

 
Inconstienta unora nu are margini - Inmormantare la Moisei in prezenta mai multor persoane - Vinovat? Un politist din Borsa PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Martie 2020 13:44

Moiseiul se afla în atenția autorităților după ce un polițist din Borsa și ar fi înmormântat mama, la înmormântare fiind prezente numeroase persoane. Primarul din Moisei, Toader Stetco, a recunoscut că nevasta polițistului lucrează la primăria din localitate.

Conducerea IPJ Maramures spune că a fost demarată o ancheta in acest caz pentru a se stabili dacă se confirma faptele semnalate sau nu.

În conformitate cu prevederile Ordonanței militare în vigoare la înmormântări au voie sa participe maxim opt persoane. Prefectul județului Maramureș spune că se va aplica legea.

Citeşte mai mult...
 
De săptămâna viitoare, în Maramureș se vor face teste rapide pentru depistarea COVID-19 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 27 Martie 2020 09:29

Consiliul Județean Maramureș a alocat din bugetul propriu, în ședința ordinară din 24 martie, suma de 450.000 de lei, bani necesari achiziției platformei integrate de biologie moleculară care va fi instalată în Laboratorul de Analize Medicale a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, unitate sanitară aflată în subordinea administrației județene.

În cursul zilei de joi, 26 martie, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a efectuat o vizită la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare. Alături de managerul Ludovica Rusu a inspectat lucrările de amenajare a spațiului destinat noului aparat Real Time PCR care poate fi folosit pentru depistarea coronavirusului COVID-19 și va permite procesarea a peste 300 de teste pe zi.

”Inițial, investiția a fost gândită sub forma unui parteneriat între Consiliul Județean Maramureș, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății, însă aceasta abordare greoaie ar fi întârziat mult achiziția, nefiind deschise file de finanțare la nivelul Ministerului Sănătății. Sperăm ca lucrările desfășurate la Spitalul de Boli Infecțioase să fie terminate în această săptămână, iar achiziția publică a platformei integrate de biologie moleculară să fie finalizată până marți, 31 martie. În acest fel, de la finalul săptămânii viitoare, maramureșenii vor putea fi testați în Baia Mare, fără să aștepte ca probele să ajungă în Cluj-Napoca, unde procesarea durează foarte mult”, a arătat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Citeşte mai mult...
 
La Sighet s-a mai deschis un centru de carantinare PDF Imprimare Email
Scris de Liviu Siman   
Joi, 26 Martie 2020 18:26

Deși inițial nu era prevăzută deschiderea unui nou centru de carantinare, datorită agravării crizei generate de Coronavirus, un al patrulea centru de carantinare a fost deschis în seara zilei de 25 martie în cadrul unui hotel restaurant aflat în zona estică a municipiului. Primele 16 persoane au sosit la orele serii.  La ora 23 au mai fost aduse 33 de persoane. Acestea s-au întors din Germania, Italia și Franța și Anglia și sunt din Petrova, Vișeu de Jos, Poienile de Sub Munte, Borșa.

Odată ajunși la centru unele persoane și-au manifestat nemulțumirea pentru că au intrat în carantină. Mai gălăgioși au fost cei din Borșa care au cerut să fie duși acasă. Jandarmii le-au explicat că trebuie să se supună  reglementărilor prevăzute de starea de necesitate și de ordinele militare emise. Într-un final oamenii au înțeles și au intrat în carantină. Dar doar pentru noaptea trecută, pentru că azi dimineață borșenii au fost duși acasă, sub escortă.

Citeşte mai mult...
 
Klara Markus a incetat din viata la varsta de 106 ani PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 24 Martie 2020 09:49

Azi dimineata, la varsta de 106 ani, a incetat din viata Klara Markus, supravietuitoare a Holocaustului.

„Dumnezeu m-a vegheat în acea zi. Am fost aleasă spre finalul zilei împreună cu un grup de alte femei şi am fost pregătite pentru a fi trimise la camera de gazare'', a povestit femeia, care s-a născut în municipiul Carei din judeţul Satu Mare şi care locuieşte acum în oraşul Sighetu Marmaţiei, din nordul României.

”Însă atunci când gardienii ne-au băgat în cameră şi au dat drumul robinetului de gaz, au văzut că nu mai era gaz. Unul dintre gardieni a glumit spunând că este ziua noastră norocoasă pentru că deja omorâseră atât de mulţi deţinuţi şi nu mai era gaz şi pentru noi", a continuat fosta deţinută de la Auschwitz.

Născută în ultima zi a anului 1913, la Carei, Klara Schongut a fost deportată într-un ghetou de evrei din Budapesta, oraş în care avea să muncească pentru prima dată, la o fabrică de confecţionat umbrele. A avut noroc pentru că sora sa mai mare şi mama sa au fost deportate direct la Auschwitz şi nu le-a mai văzut niciodată.

După doi ani petrecuţi în capitala Ungariei viaţa ei lua o turnură dramatică. Fără explicaţii, Klara a fost trimisă în lagărul de la Dachau, însă Dumnezeu a scăpat-o de moarte ca prin minune. N-a rămas decât o săptămână după care a luat drumul unui alt loc al morţii: lagărul Ravensbruck. Un loc recunoscut pentru că acolo şi-au găsit sfârşitul mii de femei. 

Echipa sighet-online.ro transmite sincere condoleante indoliatei familii Markus.

 

 

Ultima actualizare Marţi, 24 Martie 2020 10:22
 
« ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit »

Page 3 of 169

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact