logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Reteaua Romcar ofera pentru Ford o prima de casare dubla PDF Imprimare Email
Miercuri, 11 Martie 2009 12:08

Romcar, importatorul Ford pe piata romaneasca, ofera o prima de casare dubla, in valoare de 7.600 lei, in cadrul programului Rabla, potrivit companiei.

"Publicul are sansa de a apela la orice autoturism marca Ford prin Programul de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National, profitand de o prima de casare dubla fata de cea sustinuta de Ministerul Mediului. Astfel, pentru orice Ford achizitionat, prima de casare atinge valoarea de 7.600 lei," a declarat Dragos Magdalina, director vanzari Romcar.

Cel mai bine vandut model Ford in Romania, Focus, beneficiaza in limita stocului disponibil de un pret de 10.600 euro, cu TVA inclus.

Citeşte mai mult...
 
Prezentatoarea TV Iulia Vantur, cuplata cu un sighetean PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Martie 2009 15:30

Iulia Vantur, prezentatoarea de televiziune care pana nu demult a format un cuplu cu tanarul compozitor Marius Moga, a fost cuplata de presa centrala cu un maramuresean, de loc din Sighetu Marmatiei, dar care detine un club in Bucuresti. Nicolai Tand a fost prezentat de tabloide ca noua ”achizitie” a vedetei de televiziune, dupa ce aceasta a fost surprinsa in compania maramureseanului chiar de 8 Martie.

Nicolai Tand, in afara ca administreaza clubul Fratelli din Bucuresti, mai are si o emisiune la postul Euforia, unde face pe bucatarul. Acesta s-a nascut la 12 aprilie 1974 in Sighetu Marmatiei si mai are o sora si doi frati.

Ultima actualizare Marţi, 10 Martie 2009 15:48
Citeşte mai mult...
 
În două luni, jandarmii montani au acordat primul ajutor în cazul a 13 turişti PDF Imprimare Email
Luni, 09 Martie 2009 08:35

În lunile ianuarie şi februarie 2009, jandarmii maramureşeni au participat la 1.188 de misiuni specifice pe linie de ordine publică. Acţiunile s-au desfăşurat în localităţile Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Borşa, Şomcuta Mare şi Târgu Lâpuş. Dar aceştia au intervenit şi în staţiunile montane din Borşa, Mogoşa, Izvoare şi Cavnic. “În zona Posturilor Montane de Jandarmi Mogoşa, Izvoare, Cavnic şi Borşa s-a acţionat pentru menţinerea ordinii publice pe lângă moteluri şi cabane, în zona pârtiilor de schi, precum şi pe traseele turistice adiacente. Scopul nostru a fost de informare, îndrumare şi acordarea de asistenţă turiştilor aflaţi în dificultate.

Citeşte mai mult...
 
BANCOMATE - BCR intrerupe functionarea cardurilor in noaptea de sambata PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 07 Martie 2009 18:40

Banca Comerciala Romana intrerupe azi, 7 martie, intre orele 01:00 si 03:00 dimineata, toate operatiunile cu carduri. Masura va afecta atat tranzactiile prin ATM-uri si la comercianti, cat si cele prin Internet banking. BCR a informat ca se fac lucrari pentru imbunatatirea sistemului informatic, a anuntat vineri banca.

Clientii nu vor putea folosi cardurile la ATM, comercianti, Internet banking (Click 24 Banking BCR) / Phone Banking (Alo 24 Banking BCR) si Multicash/eBCR.

Citibank va intrerupe, de asemenea, functionarea cardurilor de credit tot azi, 7 martie, de la ora 20:00 si pana la miezul noptii. In acest interval nu se vor putea efectua retrageri de numerar de la bancomate, activarile si blocarile de card , precum si solicitarile de informatii despre trazactiile efectuate.

Citeşte mai mult...
 
Ore de dirigenţie şi consiliere eliminate din programa şcolară PDF Imprimare Email
Vineri, 06 Martie 2009 10:56

Învăţământul românesc se află din nou pe un butoi cu pulbere, în urma noilor reglementări privind aprobarea planurilor-cadru de învăţământ, emise de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării. Dascălii sunt profund nemulţumiţi de noile prevederi, pe care le consideră absurde.

Printre modificările aduse se află  eliminarea orelor de consiliere şi orientare (dirigenţie) la clasele a IX-a şi a XI-a şi restrângerea numărului de ore prevăzut pentru limbile străine, informatică şi altele.
Este de-a dreptul şocantă viziunea ministerului asupra viitorului învăţământului atâta timp cât se crede că o clasă poate să funcţioneze fără diriginte. Această măsură nu poate duce decât la haos în şcoli, creşterea delincvenţei, a abandonului şcolar, lipsa de sprijin în ce priveşte orientarea profesională şi lipsa consilierii.
Sindicatul este nemulţumit de aceste schimbări şi acuză ministerul de lipsă de respect.
"Ministerul a făcut planul-cadru pe picior de fugă, iar noi, azi, am cerut în comisia paritară să fie rediscutat. Nu am fost consultaţi deloc. Nu s-a ţinut seama de nevoile reale ale şcolii. S-au apucat ei de nebuni să facă planul într-o zi. Dacă nu se va lua nicio măsură, negreşit vom recurge la forme de protest", Liviu Pop, secretar general FSLI

Citeşte mai mult...
 
ACR Maramureş are un nou sediu PDF Imprimare Email
Joi, 05 Martie 2009 11:44

Automobil Club Român, filiala Maramureş s-a mutat în casă nouă. Sediul actual este situat pe strada Victoriei nr. 57, la parterul blocului “Buclă”. Directorul Nicolae Zmeu a declarat că persoanele care se înscriu în această asociaţie beneficiază de mai multe facilităţi. “Membrii ACR au dreptul la două depanări şi două transporturi gratuite, ITP cu reducere şi verificare tehnică generală gratuită.
Ei mai pot obţine permis internaţional de conducere şi pot beneficia de consultanţă juridică auto.
După doi ani, membrii ACR mai beneficiază de încă o depanare gratuită la orice oră din zi şi din noapte a autoturismului rămas imobilizat pe şosea, şi de încă 10 km transport gratuit al autoturismului avariat”, a menţionat Nicolae Zmeu.

Citeşte mai mult...
 
Alege cariera militară! PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 Martie 2009 09:20

În anul 2008, maramureşenii s-au dovedit interesaţi să îmbrăţişeze cariera militară. Potrivit datelor comunicate de Biroul Informare - Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean (CMJ), aproximativ 500 de maramureşeni s-au înscris anul trecut în evidenţele CMJ pentru a activa în cadrul armatei române. Însă, doar 60% dintre cei interesaţi şi-au întocmit dosare de candidatură.

Statisticile CMJ Maramureş indică faptul că locuitorii judeţului nostru îşi îndreaptă atenţia şi spre o carieră profesională în sistem militar. Aceasta, în pofida faptului că Ministerul Apărării Naţionale are doar două unităţi militare la nivelul judeţului Maramureş.

• Promovarea, în alte oraşe din ţară

Inconvenientul este că un maramureşean care se integrează în sistemul militar este nevoit, în momentul în care vrea să promoveze, să părăsească judeţul Maramureş după un anumit timp. "În Maramureş, poate promova până la un nivel, după care trebuie să plece în alte locuri din ţară. Din păcate, maramureşenii sunt legaţi de glie, nu prea vor să plece din judeţ", a declarat maiorul Gabriel Ghilvaci, şeful Biroului Informare-Recrutare din cadrul CMJ Maramureş.

Citeşte mai mult...
 
Atentie la fisierele PDF PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 18:10

Utilizatorii Adobe Reader si Acrobat trebuie sa afle detalii despre aparitia unei noi familii de cai troieni care exploateaza o vulnerabilitate netratata („0-day”) din cadrul acestor programe.

Vulnerabilitatea a fost identificata pentru versiunile de Adobe Reader 9.0 si mai vechi (confirmata pana la versiunea 3.0), care ruleaza sub Windows, Linux, cat si Mac OS X (Leopard si Tiger). Aceasta eroare de securitate poate permite unui hacker sa preia controlul asupra computerului, daca reuseste sa convinga utilizatorul sa deschida un fisier PDF cu o structura speciala.

Adobe promite ca va lansa un patch pentru tratarea acestei vulnerabilitati pe data de 11 martie 2009. Pana atunci, expertii Kaspersky Lab recomanda tuturor utilizatorilor sa nu deschida fisiere PDF decat in momentul in care au certitudinea ca provin de la expeditori de incredere, sa isi actualizeze produsele antivirus si, ca o masura de precautie generala, sa dezactiveze JavaScript din setarile programului Adobe Reader, pentru a reduce riscurile de infectie.

Citeşte mai mult...
 
În această săptămână au loc şedinţele de lucru ale directorilor de şcoli PDF Imprimare Email
Marţi, 03 Martie 2009 17:54

Directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar vor participa în această săptămână la şedinţele de lucru. În cadrul întrunirii se vor pune în discuţie analiza stării învăţământului pentru semestrul I şi prezentarea proiectului planului managerial al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş pe semestrul al II-lea. Şedinţele se vor desfăşura după cum urmează: zona Sighetu Marmaţiei - 4 martie, ora 10, la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice; zona Baia Mare - 5 martie, ora 10, la Liceul de Artă din Baia Mare.

Citeşte mai mult...
 
Rechizite gratuite pentru aproape 18.000 elevi maramureseni PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 12:26

Inspectoratul Scolar Judetean Maramures a distribuit si in acest an scolar rechizite scolare elevilor proveniti din familii cu venituri reduse. Potrivit inspectorului general adjunct Elisabeta David, in judet au beneficiat de astfel de pachete gratuite 17.977 de elevi. Valoarea rechizitelor acordate de stat este de 393.810 lei. Printre facilitatile acordate elevilor inclusi in categoria amintita se mai afla si programul Bani de liceu, de care beneficiaza 5.089 de elevi, peste 3.200 dintre acestia provenind din mediul rural. Totodata, inspectoratul acorda lunar sase burse de excelenta, in valoare de 280 lei, unor elevi cu rezultate deosebite la olimpiadele internationale. Acestia invata la colegiile nationale ìVasile Lucaciuî, ìGheorghe Sincaiî si liceul ìNemeth Laszloî din Baia Mare.

Citeşte mai mult...
 
Examen de admitere în liceu PDF Imprimare Email
Joi, 26 Februarie 2009 11:36

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, că instituţiile de învăţământ liceal vor avea dreptul să organizeze concurs pentru ocuparea unui loc în clasa a IX-a.

Ministrul Andronescu afirmă că se vor produce schimbări substanţiale în sistemul educaţional preuniversitar. Vor fi schimbări şi în structura bacalaureatului, pentru că "este necesar să regândim programa şcolară, orientând-o spre competenţele, spre abilităţile elevilor", a declarat ministrul.
Ecaterina Andronescu susţine că există deja un pachet legislativ aflat în dezbatere ce va fi finalizat până la 1 aprilie, când va ajunge în Parlament. Dacă acesta va trece de legislativ până în iunie, sunt toate şansele ca măsurile din acest pachet să fie aplicabile începând cu anul şcolar 2009-2010.

Citeşte mai mult...
 
Echipa Sighet Online a fost azi in direct la Radio Transilvania Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 25 Februarie 2009 18:53

Azi, 25.02.2009, de la ora 16:30, echipa Sighet Online a fost invitata de catre Claudiu Holdis la emisiunea sa de la Radio Transilvania Sighet, pe frecventa 87.90. A fost pentru prima data cand echipa Sighet Online a fost invitata la un post de radio, invitatia fiind o bucurie pentru noi, reusind ca timp de aproximativ o jumatate de ora sa facem cunoscute ascultatorilor postului de radio mai sus amintit detalii despre cum a aparut acest site si ce-si propune, despre actiunile Sighet Online din ultima perioada, despre felul in care ne percep sighetenii, despre actiunile Sighet Online (facand referire la campania “Vreau sa fiu civilizat!”, pe care am initiat-o la finele anului trecut), despre modul in care am perceput noi cele doua campanii electorale de anul trecut, dar si despre planurile de viitor ale acestui portal si despre modul in care Sighet Online se va implica in actiunile sociale din orasul nostru. Speram ca ascultatorii postului de radio au fost multumiti de raspunsurile oferite.

Ultima actualizare Miercuri, 25 Februarie 2009 19:02
Citeşte mai mult...
 
Serverele care intretin serviciul de mail al Google au fost, pentru cateva ore, inaccesibile. PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Februarie 2009 11:38

Utilizatori ai serviciului gratuit de posta electronica Gmail din intreaga lume au raportat, incepand cu ora 9.30, dupa cum informeaza BBC, probleme in accesarea conturilor. Evenimentul, devenit rapid cel mai discutat subiect pe Twitter, a fost deja trecut in istorie ca "gfail". Avand in vedere ca toti cei care folosesc serviciul in mediu business, aproximativ un milion, au garantata o accesibilitate de 99.9% - clauza a contractului care tocmai a fost incalcata la nivel global - cei de la Google se pot astepta la o evolutie negativa a cotatiei lor la bursa.

Problema stabilitatii serviciilor Google nu s-a prea pus de-a lungul timpului pentru ca arhitectura care a facut Google atat de popular include nori de servere, care isi actualizeaza continutul in permanenta. In urma cu mai putin de o luna, insa, o eroare umana (un "/" in plus) a facut ca pentru cateva ore orice site cautat prin Google sa fie considerat sursa de malware sau spam.

Compania a anuntat, pe blogul oficial, ca serviciul este din nou disponibil, fara sa dea o explicatie oficiala dar cerandu-si scuze fata de cei peste 113 milioane de utilizatori (conform comScore).

Citeşte mai mult...
 
Depozitul ecologic de la Călineşti se mută la Strâmtura? PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Februarie 2009 11:31

Călineştiul a pierdut (pe mâna sa) o investiţie de peste 65 milioane euro. Nici primăria, nici consiliul local nu au efectuat vreo campanie în care să le explice oamenilor ce înseamnă acest depozit şi faptul că el este benefic pentru protecţia mediului înconjurător.

Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a constatat, în urma unei întâlniri cu cetăţenii din comună, că refuzul acestora vine pe fondul "lipsei de informare".
Cel mai trist aspect pe care îl aduce în prim-plan această problemă este faptul că în România anului 2009, în satele şi comunele din Maramureş, există oameni care cred (şi susţin asta sus şi tare) că Uniunea Europeană ar da 70 milioane euro pentru a construi o "groapă de gunoi". Ţăranii însă nu trebuie învinovăţiţi. Dacă "plimbătorii pe bani publici prin Europa" (primari, consilieri, inspectori, ş.a.) ar cheltui ceva şi în folosul (da’ pe bune!) comunităţii, poate omul de rând ar avea şi el habar ce înseamnă cu adevărat foarte pomposul Proiect de Gestiune Integrată a Deşeurilor. La Călineşti nu se mai face nimic. Două posibile amplasamente sunt Deseşti şi Strâmtura.

Citeşte mai mult...
 
Cererile pentru achiziţionarea de calculatoare se depun în perioada 15-31 martie PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Februarie 2009 08:38

Programul Social “Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar, în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, se va derula şi în anul 2009. Depunerea cererilor la instituţiile de învăţământ se face în perioada 15-31 martie. Beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maxim 150 lei pe membru de familie. Necesarul de calculatoare este stabilit de fiecare şcoală şi este avizat de ISJ Maramureş.

sursa:informatiazilei.ro

 
Codul de bune practici ieftineste alimentele cu o treime PDF Imprimare Email
Marţi, 24 Februarie 2009 10:11

Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, impreuna cu reprezentantii patronatelor din agricultura si industria alimentara au cazut de acord asupra modificarilor din Codul Bunelor Practici a comertului cu produse agroalimentare, care va fi transformat in Ordonanta de Urgenta.

 Una dintre principalele modificari facute in Codul de Bune Practici este ca pe viitor marile magazine vor trebui sa afiseze pretul de achizitie al produsului si adaosul comercial. De asemenea, prin noul Cod de Bune Practici, o serie de taxe aplicate de comercianti, precum taxa de raft, taxa de listare sau taxa de deschidere a unui nou magazin, vor disparea.

 Acest fapt ar putea scadea preturile la raft ale alimentelor cu pana la 30% chiar in urmatoarea luna, dupa cum afirma Sorin Minea, presedintele Federatiei patronale Romalimenta.

Citeşte mai mult...
 
Pensia privată, un mister PDF Imprimare Email
Luni, 23 Februarie 2009 22:35

Introducerea sistemului de pensii pe trei piloni a dat mari bătăi de cap atât angajatorilor, cât şi angajaţilor. Deşi sistemul funcţionează deja de mai bine de un an, mulţi dintre aceştia se întreabă care este diferenţa dintre o pensie privată obligatorie şi una facultativă sau care sunt avantajele acestor tipuri de pensii.

Potrivit declaraţiilor reprezentantei unei firme de asigurări din Baia Mare, angajaţii au încă numeroase nelămuriri referitoare la sistemul de pensii private. Este, însă, nevoie de cel puţin trei ani pentru ca problemele pe care le ridică implementarea acestui sistem să fie rezolvate. În timp ce metoda prin care sunt încasaţi banii de către firmele de asigurări care au ca obiect pensiile private este clară, modul în care vor fi acordate pensiile către beneficiari rămâne o mare necunoscută.
Majoritatea băimărenilor nici nu ştiu ce presupune sistemul de pensii private.
"Sincer, nu ştiu cum funcţionează acest sistem. Tot ce ştiu este că am semnat hârtiile pentru o anumită bancă, iar de restul se ocupă firma la care lucrez", a afirmat o băimăreancă.
Cu toate acestea, cei mai mulţi au încredere în acest sistem.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 48 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact