logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Evenimente rutiere in Maramuresul istoric PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 18 August 2010 09:23

La Berbeşti. Pe DN 18, în afara localităţii Berbeşti, s-a produs un accident aseară, la ora 21,39. Constantin I. de 20 de ani din Onceşti a condus un autoturism dinspre Sighet spre Baia Mare. La un moment dat a pierdut controlul volanului, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat pe spaţiul verde. Tânărul rănit a fost transportat la spitalul din Sighetu Marmaţiei unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

La Poienile de sub Munte

Un agent de poliţie de la P.P.C Poienile de sub Munte a condus ieri, în jurul orei 16,00, autoturismul de serviciu spre Cătunul Pentaia. Într-o curbă fără vizibilitate a fost lovit frontal de o autoutilitară condusă de Ion A. de 33 de ani din Vişeu de Jos. În urma accidentului nicio persoană nu a fost rănită însă autoturismul condus de poliţist a fost avariat 30%.

Citeşte mai mult...
 
Firmele care nu vor colecta deseurile selectiv risca amenzi de pana la 3.000 de lei PDF Imprimare Email
Luni, 16 August 2010 12:50

In baza Legii 132/2010, din 6 august, institutiile publice sunt obligate sa colecteze selectiv deseurile. Prin aplicarea acestei legi se urmareste cresterea gradului de reciclare si de valorificare a a deseurilor colectate selectiv. Totodata, se are in vedere atat informarea si constientizarea, cat si educarea functionarilor publici.

Claudia Simion, comisar la Garda de Mediu Maramures, mentioneaza ca actul normativ mentionat are in vedere trei cerinte majore. “In termen de 30 de zile de la publicarea legii in Monitorul Oficial (6 august 2010) conducatorii institutiilor sunt obligati sa nominalizeze o persoana care sa se ocupe de acesta problema in fiecare institutie in parte.

Citeşte mai mult...
 
Suplimentare de vagoane pentru festivalul de la Săpânţa PDF Imprimare Email
Joi, 12 August 2010 14:24

CFR Călători şi CFR Gevaro pun la dispoziţia călătorilor care circulă pe ruta Bucureşti Nord - Sighetu Marmaţiei şi retur, în perioada 12 - 15 august, două vagoane de dormit şi un vagon restaurant suplimentar.

"Pentru a oferi un ambient cât mai plăcut lungii călătorii de la Bucureşti la Săpânţa, CFR Călători şi CFR Gevaro pun la dispoziţia organizatorilor, artiştilor şi invitaţilor speciali ai festivalului intercultural «Drumul lung spre cimitirul vesel» două vagoane de dormit şi un vagon restaurant", spun reprezentanţii CFR Călători. Astfel, în zilele de 12 şi 13 august, trenurile 1643/1644 care circulă pe ruta Bucureşti Nord - Sighetu Marmaţiei şi retur au invitaţi speciali, printre care Ambasadorul Irlandei în România şi nume mari de pe scena muzicală irlandez. Festivalul se desfăşoară în perioada 12-15 august.

Citeşte mai mult...
 
Guvernul pastreaza cate un cinematograf in fiecare resedinta de judet PDF Imprimare Email
Joi, 12 August 2010 07:54
Guvernul va accelera procedurile de preluare a cinematografelor de catre administratiile locale, mentinand insa cel putin un cinematograf in fiecare municipiu resedinta de judet, pentru promovarea filmului romanesc sau organizarea unor actiuni de cultura de nivel national, a anuntat premierul Emil Boc.
 
"In domeniul culturii vor fi accelerate procedurile de preluare de catre administratiile locale a cinematografelor, cu mentiunea ca in fiecare municipiu resedinta de judet vom mentine cel putin un cinematograf pentru a putea promova filmul romanesc sau alte activitati ce tin de promovarea actului de cultura de interes national", a declarat premierul, la finalul sedintei de Guvern de miercuri.
Citeşte mai mult...
 
SOMAJ CFR - Toti cei 15.000 de angajati ai CFR Calatori intra de luni in somaj tehnic, prin rotatie PDF Imprimare Email
Joi, 12 August 2010 07:42
Toti cei aproximativ 15.000 de angajati ai CFR Calatori vor intra in somaj tehnic incepand de luni, prin rotatie, pana la sfarsitul anului, astfel ca fiecare salariat nu va veni la munca timp de doua luni, a declarat directorul general al companiei, Liviu Pescarasu.
 
In perioada somajului tehnic angajatii vor primi 75% din salariu de baza, iar compania nu va achita contributiile sociale. In paralel, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii pregateste un proiect care vizeaza disponibilizarea a inca 12.800 de angajati din sectorul feroviar pana la sfarsitul lunii septembrie, dupa ce la inceputul anului au fost concediate alte 10.361 de persoane, au declarat surse din sectorul feroviar. Cei mai multi disponibilizati vor fi la CFR Marfa (5.000 de angajati), urmata de CFR Calatori, cu 3.900 de salariati, CFR SA, cu 2.900 de persoane, si Electrificare CFR, cu 1.000 de concediati.
Ultima actualizare Joi, 12 August 2010 08:21
Citeşte mai mult...
 
Ministerul Sanatatii le recomanda angajatorilor sa readapteze programul de lucru in zilele caniculare, pentru a proteja sanatatea angajatilor PDF Imprimare Email
Marţi, 10 August 2010 07:28

Ministerul Sanatatii le recomanda tuturor agentilor economici sa isi readapteze programul de lucru in zilele cu temperaturi ridicate, astfel incat sa protejeze sanatatea angajatilor, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei. Cele mai vizate sectoare sunt cele in care salariatii lucreaza in aer liber (constructii, agricultura, activitati portuare, autostrazi) sau acolo unde este vorba despre aglomerari sau spatii inchise - cazul industriei textile sau a industriei metalurgice, brutariile, etc.

"Pentru protectia persoanelor incadrate in munca si ameliorarea conditiilor de munca, angajatorii este recomandat ca angajatorii sa reduca intensitatea si ritmul activitatii fizice in zilele cu temperaturi inalte. De asemenea, este bine sa asigure ventilatia la locurile de munca si sa se permita alternarea efortului dinamic cu cel static, precum si a perioadelor de lucru cu perioadele de repaus in locuri umbrite. Pentru mentinerea starii de sanatate a salariatilor, angajatorul are obligatia de a asigura apa, cate 2-4 litri/pers/schimb, de a asigura echipamentul individual de protectie si dusuri", recomanda Ministerul Sanatatii.

Ultima actualizare Marţi, 10 August 2010 10:05
Citeşte mai mult...
 
Printul Charles „TEPUIT” de un taran din Breb PDF Imprimare Email
Miercuri, 04 August 2010 07:49
* Breb a devenit din „sat aproape medieval”, „sat regal” * Motivul? Printul Charles are aici o proprietate si a devenit vecin cu un celebru paparazzo, care a urmarit-o si fotografiat-o in repetate randuri pe Lady Di * Satenii vorbesc ca mostenitorul coroanei Marii Britanii a trait experiente inedite in satul lor * Se zice ca un satean platit sa-i administreze bunurile ar fi cheltuit toti banii printului * Mai mult, familia regala pare urmarita de un soi de blestem. Unul dintre angajatii printului s-a sinucis.
Mostenitorul tronului Marii Britanii a devenit, in 2004, „maramuresean” prin adoptie! Printul Charles a cumparat patru case in satul maramuresean Breb, din comuna Ocna Sugatag. De atunci, satenii nu numai ca s-au obisnuit cu vizite regale, fotografi si ziaristi straini, dar au invatat sa si profite de pe urma lor. Satenii vorbesc ca cel mai cunoscut print din lume ar fi fost „tepuit” de un consatean de-al lor, care a dat de baut si de mancat la prieteni pe banii casei regale. De sus, Brebul pare o palma imensa, in mijlocul careia, sta o biserica frumoasa, alba. Daca cobori ulita abrupta, ajungi intr-un colt uitat de lume, cu case vechi, din lemn si stradute labirintice. Nici prin gand nu ti-ar trece ca un astfel de sat e celebru in toata Europa si face subiectul unor reportaje de prima pagina in ziare ca Daily Mail. In urma cu cativa ani, pitoreasca localitate maramureseana a devenit, neoficial, „sat regal”. Motivul?
Citeşte mai mult...
 
Arma de vanatoare cu luneta confiscata de catre lucratorii I.J.P.F Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 31 Iulie 2010 14:47

Doi cetateni s-au ales cu dosar penal, pentru ca transportau cu un autoturism o arma de vanatoare cu luneta, fara documente legale. 

In data de 30 iulie a.c., pe timpul unei misiuni specifice pe D.N.18, pe raza localitatii Giulesti, lucratorii I.J.P.F. Maramures au efectuat semnalul regulamentar, pentru a opri in trafic un autoturism marca VW Passat.

Deoarece acesta nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de politistul de frontiera s-a trecut imediat la urmarirea acestuia si blocarea in trafic.

Dupa ce s-a reusit oprirea autoturismului in cauza, la controlul efectuat a fost descoperita o carabina de vanatoare cu luneta, fara documente legale.

Cele doua persoane aflate in autoturism, T. DANIEL, de 30 ani din Borsa -conducatorul auto si S.GHEORGHE de 56 ani din Viseu de Sus, s-au ales cu dosar penal pentru savarsirea infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Citeşte mai mult...
 
Avansari in grad la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 29 Iulie 2010 11:30

119 cadre ale inspectoratului nostru vor fi înaintate în grad, la termen, în conformitate cu Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor, respectiv cu Ordinul Inspectorului Şef. Avansările vor deveni efective cu data de întâi august anul curent.

Astfel, 7 sublocotenenţi vor fi înaintaţi la gradul următor, cel de locotenent, un maistru militar clasa I va deveni maistru militar principal, 3 plutonieri adjutanţi vor fi înaintaţi la gradul de plutonier adjutant şef, un plutonier major va deveni plutonier adjutant, iar 107 sergenţi majori vor deveni plutonieri.

Ultima actualizare Joi, 29 Iulie 2010 11:37
Citeşte mai mult...
 
Inopinat, inopinat! Da' sa stim din timp! PDF Imprimare Email
Miercuri, 28 Iulie 2010 16:10

Cativa primari din judet au reclamat faptul ca... nu sunt anuntati de controalele inopinate ale Garzii Financiare si ale Directiei Finantelor Publice. Organele de control fiscal isi argumenteaza “secretomania” prin faptul ca edilii reactioneaza electoral si ii deconspira tocmai la aceia care urmeaza sa fie controlati, fapt recunoscut si de primari.

Un subiect delicat a fost discutat astazi, 28 iulie, in Colegiu Prefectural Maramures: controalele inopinate, de multe ori nereusite, pe care comisarii Garzii Financiare, dar si reprezentanti ai Directiei Finantelor Publice le fac in localitatile din mediul rural. Primarii au reclamat faptul ca... nu sunt anuntati anticipat de actiunile de control ale finantistilor.

“Nu ni se pare normal sa se faca tot felul de controale fara ca macar sa se prezinte primarului! Nu pentru faptul ca primarul ar obstructiona organele de control, dimpotriva, poate io am un loc, doua, trei, unde oamenii m-au sesizat si i-as trimite (n.r., pe cei reprezentantii autoritatii de control)”, a precizat Ioana Trifoi, primarul comunei Botiza.

Ultima actualizare Miercuri, 28 Iulie 2010 16:16
Citeşte mai mult...
 
Sapte autospeciale, patru ambulante si dotari speciale pentru bazele operationale pentru interventii in situatii de urgenta din Maramures PDF Imprimare Email
Marţi, 27 Iulie 2010 12:07

Inspectoratele pentru situatii de urgenta din judetele Maramures, Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Satu Mare si Salaj vor beneficia de finantare nerambursabila de aproape 10 milioane euro pentru imbunatatirea echipamentelor din bazele operationale. In Maramures, vor fi achizitionate 11 autospeciale si va fi creat un centru de comanda si control.

Aproape 10 milioane euro din bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului vor fi repartizati sub forma de finantare nerambursabila inspectoratelor pentru situatii de urgenta din judetele Maramures, Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Satu Mare si Salaj. Banii vor fi folositi pentru imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta.

Citeşte mai mult...
 
Bancnotele romanesti uzate devin pubele de gunoi PDF Imprimare Email
Vineri, 23 Iulie 2010 14:11

Autoritatile romane "aproape" ca nu arunca bancnotele retrase din circulatie, pentru ca le transforma in pubele de gunoi, relateaza AFP, citand un oficial al bancii centrale.
"Banca centrala proceseaza in stare bruta aproximativ 4.5 milioane de bancnote pe zi, din care 1,2 la suta sunt deteriorate si trebuie sa fie retrase din circulatie", a declarat oficialul, sub protectia anonimatului.
"Aceste bancnote sunt maruntite si livrate la o companie locala de reciclare a deseurilor care le transforma in pubele de gunoi."
       Romania este singura tara europeana care a inlocuit bancnotele de hartie cu cele de polimer, incepand din 2000.
Desi fabricarea acestora este "putin" mai scumpa, bancnotele de plastic sunt de sase ori mai rezistente decat cele de hartie, potrivit Bancii Centrale a Romaniei. Inainte de Revolutie, bancnotele din hartie se uzau foarte rapid, iar cele retrase de pe piata erau distruse prin ardere.

Citeşte mai mult...
 
Primaria Sighet a cumparat cinci autobuze olandeze si un microbuz PDF Imprimare Email
Joi, 22 Iulie 2010 14:22

Dupa cele cinci autobuze olandeze achizitionate anul trecut, iata ca parcul auto al societatii Mara Nord Trasnport SA din Sighetu-Marmatiei s-a imbogatit cu alte cinci si un microbuz de 17 locuri, toate in stare impecabila cu motoare MAN si DAF. Si toate astea la un pret mult mai mic decat cele de anul trecut! “Daca anul trecut am platit pe cele cinci autobuze 34.000 euro – ceea ce si atunci era o suma cu mult sub pretul pietei, cele achizitionate acum, cu microbuz cu tot, costa doar 32.500″, spune viceprimarul Ovidiu Nemes.

Citeşte mai mult...
 
Masina furata din Cehia, descoperita in Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Miercuri, 21 Iulie 2010 14:37

Politistii maramureseni au depistat, la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei, un autoturism marca Skoda Octavia, in valoare de aproximativ 10.000 de euro, care este reclamat ca fiind furat din Cehia. Politistii continua cercetarile.
In 20 iulie, la Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei, in jurul orei 21.00, s-a prezentat pe sensul de iesire din tara, cetateanul Vasile H. din localitatea Lunca la Tisa, care conducea autoturismul marca Skoda Octavia.
In urma verificarilor efectuate in baza de date a Interpol, s-a constatat faptul ca masina in cauza este reclamata ca fiind furata din Cehia inca din 6 august 2009.

Citeşte mai mult...
 
Regizorul Nicolae Margineanu vrea sa realizeze o serie de filme impreuna cu Centrul pentru Investigarea Crimelor Comunismului din Romania PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 17 Iulie 2010 09:21

Celebrul regizor roman Nicolae Margineanu va realiza o serie de filme documentare despre deshumarile realizate de echipa Centrului pentru Investigarea Crimelor Comunismului din Romania (CICCR).

 

 Recent, presedintele centrului, Marius Oprea si regizorul Nicolae Margineanu au stabilit realizarea mai multor filme, acestea urmand sa aiba intre intre 25 si 50 de minute. Filmele documentare ar urma sa cuprinda interviuri cu martori ai crimelor fostilor ofiteri de Securitate, imagini cu luptatorii care si-au dat viata pentru ca s-au impotrivit regimului, dar si imagini din timpul sapaturilor arheologice realizate pentru deshumarea si identificarea  osemintelor.

 

“Urmeaza ca in perioada urmatoare sa facem mai multe documentare, sa cunoastem cat mai bine aceste povesti. Speram ca pana in toamna sa terminam, cu tot cu filmari”, a aratat regizorul.

Ultima actualizare Sâmbătă, 17 Iulie 2010 23:06
Citeşte mai mult...
 
Producatorii europeni de automobile au mai facut un pas pentru implementarea masinilor electrice PDF Imprimare Email
Vineri, 25 Iunie 2010 13:26

Masinile electrice sunt inca in faza incipienta de teste in Europa, insa in doi - trei ani vor exista aproape zece modele la vanzare, iar o mare problema trebuie rezolvata: standardizarea tipurilor de incarcatoare, astfel incat utilizatorii sa nu umble cu mai multe tipuri de cabluri la ei. Producatorii s-au inteles asupra standardizarii cablurilor de incarcare si au stabilit specificatii comune, astfel incat sa nu fie diverse tipuri de chargere, cum se intampla la telefoanele mobile.

Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a prezentat intelegerea ca fiind un pas important pentru patrunderea masinilor electrice pe piata, un pas foarte necesar pentru a simplifica utilizarea acestor vehicule, indiferent de marca.

Ultima actualizare Vineri, 25 Iunie 2010 13:43
Citeşte mai mult...
 
Un turn de monitorizare a frontierei va fi amenajat pe DN 18, langa Hanul lui Pintea PDF Imprimare Email
Joi, 24 Iunie 2010 16:34

Pentru a securiza frontiera de stat a Romaniei, Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Maramures va construi, langa Hanul lui Pintea de pe DN 18, un turn de telecomunicatii. Primaria Baia Sprie a pus la dispozitie in acest scop 225 metri patrati de teren.

Consolierii locali din Baia Sprie au atribuit in cadrul sedintei de astazi, 24 iunie, Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera, un teren de 225 metri patrati, in apropiere de Hanul lui Pintea, in vederea construirii unui turn de telecomunicatii necesar securizarii frontierei de stat a Romainei. Terenul este situat langa DN 18 si este acordat IJPF in mod gratuit, pe o perioada de timp nedeterminata.

Ultima actualizare Vineri, 25 Iunie 2010 08:28
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit »

Page 42 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact