logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Sectia de Drumuri Nationale, amendata de Politia Rutiera pentru interventie tardiva la deszapezire PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011 10:31

6.000 de lei este amenda care a fost aplicata Sectiei de Drumuri Nationale Baia Mare de catre Serviciul Politiei Rutiere (SPR)Maramures. Sanctiunea a fost aplicata pentru modul tardiv in care s-a intervenit, joi, 13 ianuarie, pentru dezsapezirea DN 18, care face legatura intre Baia Mare si Sighetu Marmatiei, in Pasul Gutai. Cu toate ca in dupa-amiaza zilei de joi ninsorile s-au abatut asupra judetului, iar stratul depus pe carosabil, in zona Pasului Gutai, a ajuns la 5 cm, drumarii “au uitat” sa intervina.

Pe tronsonul de urcare dinspre Baia Sprie, din cauza zapezii, mai multe autovehicule au derapat si traficul a fost perturbat.

Citeşte mai mult...
 
ACTE - Semnatura electronica va fi obligatorie in cateva luni pentru toti romanii PDF Imprimare Email
Joi, 13 Ianuarie 2011 09:19
De la inceputul anului, toate contributiile sociale si impozitele pe care contribuabilii le datoreaza statului se platesc printr-o declaratie unica, act ce se poate transmite online.
 
Pentru ca declaratia sa fie valabila, este necesara semnatura electronica, un certificat electronic, in fapt, al carui pret de achizitie este de aproximativ 50 de euro.
 
Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, declara recent ca declaratia unica poate fi depusa atat online, cat si in varianta pe suport de hartie, dar numai pana la 1 iulie 2011, data dupa care declaratiile se vor depune doar online. Toate datele despre competarea declaratiei le gasesti pe site-ul ANAF.
Ultima actualizare Joi, 13 Ianuarie 2011 09:27
Citeşte mai mult...
 
Circa 6.000 de angajaţi CFR ar putea fi disponibilizaţi PDF Imprimare Email
Marţi, 11 Ianuarie 2011 15:02
Disponibilizările în rândul angajaţilor CFR ar putea ajunge la cifra 6.000, zilele acestea sindicatele şi conducerile companiilor purtând discuţii asupra planului de restructurare.
 
Potrivit reprezentanţilor sindicatelor şi ai Ministerului Transporturilor, cifra disponibilizaţilor este de circa 6.000, însă negocierile vor stabili cifra exactă. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat recent că intenţionează să înlocuiască conducerile companiilor din sectorul căilor ferate cu management privat din anul 2011.
 
'Va trebui să dispunem schimbarea managementului societăţilor de căi ferate. Acesta ar trebui înlocuit cu management privat, chiar începând cu anul viitor. Este valabil pentru toate societăţile înfiinţate în ultima perioadă. Dacă nu intrăm în forţă, rămânem în istorie ca fiind ţara care am distrus calea ferată', a afirmat Boagiu.
Citeşte mai mult...
 
Au început scumpirile la ţigări PDF Imprimare Email
Vineri, 07 Ianuarie 2011 07:49
Veşti proaste pentru fumătorii de ţigări Kent, Pall Mall şi Dunhill. Peste 10 zile, acestea vor fi mai scumpe, conform anunţurilor oficiale publicate de producătorul acestor mărci, British American Tobacco (BAT).
 
Producătorii de tutun acuză costurile mari de producţie. Astfel, începând cu 17 ianuarie, un pachet de Kent White va costa 11,2 lei, iar unul de Dunhill Blue - 11,7 lei.
 
"Scumpirea operată este de 30 de bani pe pachet", ne-a declarat Adrian Popa, director corporate affairs al companiei. El a spus că principalele cauze care au făcut necesară creşterea preţurilor sunt costul materiei prime şi inflaţia. "Noi plătim materia primă în euro la cursul zilei", a precizat oficialul BAT.
Citeşte mai mult...
 
Corturile, interzise pe plajele din România PDF Imprimare Email
Vineri, 07 Ianuarie 2011 07:44
Fără corturi pe plajele din România.
 
Aceasta este una dintre cele mai importante prevederi ale proiectului de lege a turismului, elaborat de oficialii Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi supus deja dezbaterii publice. Deşi, în mare parte, proiectul este considerat de bun augur pentru dezvoltarea turismului românesc, acesta ar da o ultimă lovitură bătrânei localităţi Vama Veche şi nonconformiştilor care se încăpăţânau să-şi petreacă vacanţele aici chiar şi în ultimii ani.
 
Asta, în ciuda transformărilor la care Vama a fost supusă de autorităţile locale (hoteluri ridicate pe plajă peste noapte, străzi betonate, alei din piatră cubică şi borduri la doi paşi de apa mării), după cum subliniază, la unison, reprezentanţii mai multor organizaţii nonguvernamentale care au militat multă vreme pentru conservarea zonei.
Citeşte mai mult...
 
Atentie sigheteni! S-ar putea sa o patiti si voi! PDF Imprimare Email
Miercuri, 05 Ianuarie 2011 17:00

Doi baimareni s-au trezit cu facturi exagerat de mari la apa, dupa ce conductele s-au fisurat pe reteaua interioara. Astfel, pierderile de apa s-au inregistrat la contor si, cum Vital face citiri de contor o data la trei luni, pierderile s-au tot adunat. Consumatorii care au contor la apa sunt sfatuiti sa verifice sistematic consumul, pentru a evita pierderile si, implicit, facturile cu surprize.

Exista un obicei care spune ca trebuie sa intram in noul an fara datorii. Doua persoane din Baia Mare au incercat degeaba acest lucru, pentru ca le-a fost imposibil dupa ce si-au vazut facturile de la apa. Cei doi au avut de platit unul aproximativ 6.000 de lei, iar celalalt 10.000 de lei, factura pentru consumul de apa. Oamenii au de furca din cauza unor defectiuni ce au aparut la conductele de apa pe proprietatea lor, astfel ca pierderile de apa s-au inregistrat pe contor si acum trebuie achitate.

Citeşte mai mult...
 
Punct de frontiera «romano-ucraineano-chinez» in Poienile de sub Munte PDF Imprimare Email
Marţi, 04 Ianuarie 2011 12:37

Administratia din Poienile de sub Munte din Maramures incearca inca de anul trecut sa deschida un punct de trecere a frontierei spre Ucraina. Demersul ar facilita micul trafic de care aproape toti cei 10.000 de locuitori ai comunei ar beneficia, mai ales ca locurile de munca sunt foarte putine in zona. Negocierile s-au purtat la nivel inalt, intre ministerele de externe ale celor doua tari. Mai mult, in materializarea proiectului este gata sa se implice si un investitor chinez, care a propus inclusiv realizarea unui tunel. Numai ca, fara fonduri europene, sansele de finantare sunt mici.

Autoritatile locale din Poienile de sub Munte au facut toate demersurile pentru deschiderea unui nou punct de frontiera in Maramures, in acest moment decizia aflandu-se in mainile diplomatilor de la centru.

"Proiectele facute de Poienile de sub Munte si Bistra au fost depuse la ministere, urmeaza sa fie semnat la nivelul guvernelor Romaniei si Ucrainei un memorandum.

Citeşte mai mult...
 
Se amana pe termen nedefinit introducerea cartii electronice de identitate PDF Imprimare Email
Vineri, 31 Decembrie 2010 12:13

Guvernul a decis sa amane pe termen nedefinit introducerea cartii electronice de identitate, document care trebuia sa fie emis incepand cu anul 2011, invocand lipsa conditiilor tehnice si financiare si nevoia unei "proceduri simplificate" care sa evite incalcarea altor termene de eliberare a actului.

Termenul prevazut initial pentru introducerea acestui document era de 1 ianuarie 2003, prelungit succesiv de Executiv pana la 1 ianuarie 2006, ulterior pana la 1 ianuarie 2009 si, in final, pana la 1 ianuarie 2011.

Extinderea termenului a fost explicata de fiecare data prin faptul ca indeplinirea acestui obiectiv este conditionata de modernizarea Sistemului National Informatic de Evidenta a Populatiei si ca platforma-pilot de constituire a sistemului informatic pentru emiterea cartii electronice de identitate va fi realizata incepand cu 1 iulie 2010.

Citeşte mai mult...
 
Vom avea un Revelion cu temperaturi scazute PDF Imprimare Email
Miercuri, 29 Decembrie 2010 14:53
Pana duminica, 2 ianuarire 2011, in Maramures vor fi temperaturi negative, cu minime de pana la -14 grade Celsius si ninsori. In Baia Mare temperaturile vor scadea joi, 30 decembrie, pana la -11 grade, dar vremea se va incalzi apoi treptat, urmand ca duminica, 2 ianuarie 2011, sa ajunga pana la 0 grade Celsius.
 
Va mai ninge doar pana vineri seara. Sighetenii si locuitorii din Maramuresul Istoric vor avea parte de mai mult frig, acolo minimele in acest final de saptamana vor ajunge pana la -12 grade, iar in noaptea de Revelion prognoza indica – 10 grade.
Citeşte mai mult...
 
Nouă baxuri de ţigări confiscate de politistii de frontiera maramureseni PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Decembrie 2010 11:05

Poliţiştii de frontieră din Maramureş au folosit armamentul din dotare, pentru reţinerea unei persoane care a încercat să introducă ilegal în ţară 4.430 pachete ţigări de provenienţă ucraineană. 

În data de 27 decembrie a.c., o patrula din cadrul IJPF Maramures, a observat cu aparatura de vedere pe timp de noapte mai multe persoane ce transportau colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul ţării.

Conform legii poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus a fost tras un foc de avertisment în plan vertical.

În acel moment suspecţii au abandonat coletele reuşind să fugă profitând de terenul accidentat şi de ceaţă. 

Citeşte mai mult...
 
779 pachete de ţigări ascunse într-o maşină PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 27 Decembrie 2010 10:02

Lucrătorii IJPF Maramureş au descoperit ascunse într-un autoturism, 779 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, fără documente legale.

Acestea au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane s-au ales cu dosar penal. 

În baza unor informaţii deţinute de către poliţiştii de frontieră din cadul sectorului P.F. Sighet, la sfârşitul săptămânii trecute, aceştia au oprit pentru control pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un autoturism marca Dacia Logan în care se aflau Remus M. în vârstă de 41 ani şi Angela M. de 43 ani, domiciliaţi în localitatea Dej, judeţul Cluj.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite, ascunse sub bancheta din spate, în interiorul aripilor spate, sub bordul maşinii, în spătarul scaunelor din faţă şi sub capotă, 779 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, fără documente legale.

Citeşte mai mult...
 
Taxa auto va creste, in anul 2011, cu 50% PDF Imprimare Email
Vineri, 24 Decembrie 2010 10:35
Guvernul a decis in sedinta de ieri ca taxa de poluare auto sa fie majorata din 2011 in medie cu 45-50% fata de nivelul actual, dar cu o crestere dubla sau aproape tripla pentru vehiculele super-poluante.
 
Taxa va fi stabilita in functie de vechimea masinii, capacitatea cilindrica si gradul de poluare.
 
Cele mai afectate sectoare din piata auto vor fi masinile nemtesti cu o vechime medie de patru-cinci ani.
Citeşte mai mult...
 
Aglomeratie in punctul vamal Sighet PDF Imprimare Email
Marţi, 21 Decembrie 2010 16:44

Trafic tot mai aglomerat in Punctul de Trecere al Frontierei din Sighetu Marmatiei. Potrivit purtatorului de cuvant al IJPF Maramures, Radu Lungu, in aceasta saptamana a crescut numarul de persoane care au tranzitat punctul vamal, de la 12.300, cifra inregistrata in saptamana 08-14 decembrie, la 14.302, cifra inregistrata in saptamana 15-21 decembrie. ~n ceea ce priveste numarul autovehiculelor care au tranzitat punctul vamal, si numarul acestora a crescut de la 4.103 in saptamana 08-14 decembrie, la 4.710, in saptamana 15-21 decembrie. “In medie, in urma cu o saptamana erau 1.750 de persoane care treceau zilnic prin punct, in timp ce in saptamana 15-21 decembrie, numarul acestora a crescut la 2.040″, a mai precizat Radu Lungu.

Citeşte mai mult...
 
Trei dosare penale şi patru persoane cercetate - actiuni ale IJPF Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 20 Decembrie 2010 14:15

La sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii de frontieră maramureşeni au descoperit un autoturism furat din străinătate, 300 de petarde fără documente legale şi 130 kg de cupru furat.

În urma acţiunilor, lucrătorii IJPF Maramureş au întocmit trei dosare penale în care sunt cercetate patru persoane. 

În data 18 decembrie a.c., în PTF Sighetu Marmaţiei s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un autoturism marca Seat condus de Ioan C. în vârstă de 25 ani, din localitatea Sighetu Marmaţiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul  că maşina în cauză este reclamată furată din Spania, conducătorul acesteia declarând că a cumpărat autoturismul de la Petru B., din localitatea Berbeşti şi nu ştia că acesta este furat. 

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru savârşirea infracţiunii de complicitate la furt, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 21.000 lei a fost indisponibilizat la sediul IJPF Maramureş până la finalizarea cercetărilor. 

Citeşte mai mult...
 
Localuri din Baia Mare si Sighet amendate pentru lipsa etichetelor de pe produsele pe care le vindeau PDF Imprimare Email
Miercuri, 15 Decembrie 2010 12:33

Mai multe localuri din Baia Mare si Sighetu Marmatiei au fost amendate, dupa ce angajatii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Maramures au depistat nereguli in ce priveste prestarea serviciilor oferite clientilor. Verificarile s-au lasat cu sanctiuni in cuantum de 11.000 lei.  

Comisarii de la Protectia Consumatorilor Maramures au verificat 15 operatori economici din Baia Mare si Sighetu Marmatiei. Controalele au relevat mai multe nereguli. Intr-un restaurant lipseau elementele de identificare in cazul carnii si smantanii folosite la prepararea mancarurilor, motiv pentru care agentul economic a fost amendat cu 2.000 lei.

Citeşte mai mult...
 
Circulaţie dificilă în Pasul Gutâi PDF Imprimare Email
Luni, 13 Decembrie 2010 18:22

Zăpada căzută în Maramureş în weekendul trecut a dat bătăi de cap atât şoferilor, cât şi drumarilor. Drumurile judeţene şi naţionale au fost acoperite cu zăpadă, iar traficul rutier s-a desfăşurat în condiţii greoaie. Drumarii au acţionat imediat cu material antiderapant şi utilaje, însă maşinile neechipate corespunzător de iarnă au reuşit cu greu să înainteze pe Cavnic, în pasul Gutâi şi Prislop, iar câteva TIR-uri au rămas împotmolite.

Pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene din Maramureş s-a circulat în weekendul trecut, în condiţii de iarnă. Pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, angajaţii secţiei Drumuri Naţionale Baia Mare au intervenit cu 4 utilaje şi au împrăştiat 45 tone de material antiderapant. Zăpada măsoară, la marginea drumului, 0-15 cm în Pasul Gutâi şi 0-80 cm în Pasul Prislop. Şi angajaţii de la Drumuri Judeţene au acţionat cu 25 de utilaje şi au împrăştiat 190 tone de material antiderapant. Ieri a nins în tot Maramureşul. Şoferii care au pornit la drum cu maşina neechipată de iarnă au ajuns cu greu la destinaţie.
"Maşinile neechipate corespunzător cu greu pot să treacă Cavnicul. Este zăpadă pe drum şi cu cauciucurile de vară este destul de dificil să şofezi pe o vreme ca asta", a precizat ofiţerul de serviciu de la Drumuri Judeţene.

Citeşte mai mult...
 
Grup infractional organizat destructurat de catre IJPF Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 10 Decembrie 2010 18:03

 Încă de la începutul lunii septembrie anul curent, poliţiştii de frontieră maramureşeni sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Cluj şi cu sprijinul de specialitate al S.R.I. – Maramureş, au demarat activităţi de monitorizare a unei ample grupări infracţionale organizate formată din peste 35 persoane, cetăţeni români şi ucraineni, axată pe contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană.

      Pe teritoriul României, liderul acestei grupări a fost numitul C.P., în vârstă de 33 ani din Sighetu Marmaţiei, iar pe segmentul ucrainean I.M., în vârstă de 38 de ani,  ambii cunoscuţi cu antecedente penale.

      Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în derularea activităţii infracţionale, în ceea ce priveşte trecerea ţigărilor peste frontieră, transportul şi depozitarea acestora la diferite locaţii, comercializarea lor en-gros către diferiţi clienţi şi ulterior vânzarea cu amănuntul a mărfii de contrabandă către consumatori.

      În ziua de 10.12.2010, începând cu ora 06.00, poliţiştii de frontieră maramureşeni delegaţi de procurorii D.I.I.CO.T. au descins la 31 domicilii aparţinând suspecţiilor, ocazie cu care au ridicat importante sume de bani rezultate din activitatea infracţională, peste 40 telefoane mobile , zeci de cartele telefonice în mai multe reţele de telefonie inclusiv ucrainene, carduri şi extrase de conturi bancare, aparatură de observare pe timp de noapte, zeci de ambalaje specific ucrainene în care erau transportate peste frontieră ţigările de contrabandă, înscrisuri ce probează comercializarea unor diferite cantităţi de ţigări, 2 laptopuri, 2 cărţi de identitate false şi un permis de conducere auto fals.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 39 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact