logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Demararea lucrărilor de consolidare pe râul Săsar în zona afectată PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 17 Mai 2011 14:50

Ca urmare a alunecării de teren produsă vineri, 13 mai, pe Bulevardul Independenţei, în cursul zilei de ieri au fost prezenţi la faţa locului reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa, Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş, constructorul şi proiectantul lucrării în vederea găsirii soluţiilor optime, faţă de cele întâmplate.

 

Proiectul „Amenajare râu Săsar aval pod Decebal în Municipiul Baia Mare” are ca obiectiv amenajarea albiei pe o porţiune de 1,2 km aval pod Decebal şi constă în consolidări de mal cu ziduri de sprijin. În zonă, fenomenul de alunecare de teren a fost semnalat anterior, cauza principală de instabilitate constatată în această zonă fiind o conductă pluvială veche sub partea carosabilă, la care SC Vital SA, a intervenit ieri, pentru scoaterea acesteia din uz. De asemenea terasamentele realizate la fundaţia zidului de sprijin au favorizat instabilitatea masivului de pământ fapt ce a determinat apariţia unor fisuri în partea carosabilă pe o lungime de aproximativ 80-100 m. Lucrările începute pe malul drept al râului Săsar în zona afectată vor fi continuate.

Citeşte mai mult...
 
Stire surprinsa de cititor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 17 Mai 2011 12:10
Ieri 16.05.2011 in jurul orei 10,40 o patrula a Politiei Locale Sighetu Marmatiei,aflata in misiune pe str.Ioan Mihaly de Apsa a surprins pe numitul Daria Gheorghe Marius din loc. Dorohoi, judetul Botosani cersind bani de la trecatorii aflati in zona centrala a Mun.Sighet,acesta avind ambele maini bandajate cu pansament plin de sange, sugerind trecatorilor ca ar fi suferit un accident in urma caruia a ramas infirm de ambele maini.
 
Acesta a fost transportat la sediul Politiei Locale Sighet din str. Dragos-voda nr.31 unde la perchezitia efectuata,s-a gasit asupra lui suma de 40 lei, cistigata de acesta in numai 1 ora de cersit si surpriza,acesta a recunoscut ca s-a folosit de pansamentele pline de sange ,pentru a impresiona pe cetatenii din Sighet, el avand ambele maini sanatoase si bune de munca.
 
Ultima actualizare Marţi, 17 Mai 2011 13:48
Citeşte mai mult...
 
Din 2012, Mamaia devine staţiune de secol XXI PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 17 Mai 2011 08:09

Perla litoralului românesc va avea pasarele pietonale în formă de val, iaht şi năvod cu pescăruşi. Se va amenaja o promenadă turistică modernă, cu zone de odihnă şi piste pentru biciclete. Radu Mazăre, primarul Constanţei, vrea să atragă cât mai mulţi turişti în Mamaia.

 

Pentru asta, autorităţile vor accesa fonduri europene de 18 milioane de euro. În Mamaia, autorităţile locale vor să construiască trei pasarele pietonale în formă de iaht, de năvod cu pescăruşi şi de val, a căror lungime variază între 16 şi 18 metri. Primăria Constanţa alocă bani pentru refacerea pieţei Ovidiu şi a staţiunii Mamaia Hotelul lui Păunescu din Mamaia, ridicat cu o autorizaţie nelegală.

Citeşte mai mult...
 
UE declară război chinezăriilor PDF Imprimare Email
Marţi, 17 Mai 2011 08:03

Pentru prima dată, Uniunea Europeană va taxa suplimentar o gamă de produse importate din China. Beijingul promite represalii. Oficialii europeni susţin că producătorii chinezi beneficiază de subvenţii ilegale de la stat în încercarea de a impulsiona exporturile cu orice preţ.

 

După ce ameninţă de aproape un an Beijingul cu tarife mai mari pentru marfa care ajunge pe teritoriul UE, oficialii blocului comunitar iau acum, pentru prima dată, măsuri pentru a penaliza China. Potrivit Comisiei Europene, taxele adiţionale vor fi valabile cinci ani, intrând în vigoare chiar din această săptămână. Măsura este doar un prim pas pentru a forţa China să nu mai apeleze la aceste practici.

 

Citeşte mai mult...
 
Antidot UE pentru factura-şoc la mobil PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 17 Mai 2011 07:53

Comisia Europeană a făcut planul pentru ieftinirea convorbirilor în roaming şi a navigării pe internet cu telefoanele mobile. Costurile convorbirilor internaţionale în interiorul UE se vor reduce de la tariful actual de 39 de cenţi pe minut până la 24 de eurocenţi, din vara anului 2014.

 

Propunerea privind ieftinirea convorbirilor a fost deja transmisă colegiului Comisarilor europeni. Obiectivul exprimat de Neelie Kroes, şefa de la telecomunicaţii, este ca tarifele de roaming să ajungă la acelaşi nivel cu cele naţionale, începând cu anul 2016.

 

 În prezent, nu există limite de vânzare pentru preţurile de consum privind tarifele de roaming la internet. Un utilizator al acestor servicii de pe telefonul mobil care merge într-o altă ţară a UE plăteşte 2,50 euro pe megabyte descărcat, potrivit raportului comisiei.

 

Citeşte mai mult...
 
Intreruperi ale furnizarii cu apa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 17 Mai 2011 07:43

SC VITAL SA Agentia Sighetu Marmatiei va intrerupe furnizarea apei potabile din cauza unei avarii la conducta de distributie pe strazile:

- Piata Libertatii

- Ioan Mihali de Apsa

- Bogdan Voda

 

Lucrarile se vor efectua in intervalul orar 07.00-17.00 Informam clientii societatii sa isi asigure, prin stocare, necesarul de apa pentru perioada mentionata. Pe perioada executarii lucrarilor pot aparea disfunctionalitati in furnizarea apei: lipsa presiune, apa cu turbiditate ridicata. Societatea noastra solicita intelegere din partea utilizatorilor pentru disconfortul creat atat pe strazile mai sus mentionate cat si pe cele invecinate cu acestea.

 

Citeşte mai mult...
 
INVESTITIE – Peste un milion de euro din Fondul Solidaritatea al Uniunii Europene alocati pentru consolidari de maluri in Ieud PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 16 Mai 2011 18:40
Cu o finantare de peste un milion de euro din Fondul Solidaritatea al Uniuni Europene si din bugetul de stat se va amenaja albia paraului Ieud, unul din afluentii Izei, si se va consolida malul in localitatea Ieud.
Contractantul, Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa, a atribuit contractul pe criteriul pretului cel mai scazut, din cele noua oferte fiind declarata castigatoare cea a unei firme din Negresti-Oas, judetul Satu Mare. Firma Beny Alex SRL din Negresti Oas (judetul Satu Mare) va face amenajari si consolidari de maluri pe paraul Ieud, unul din afluentii Izei, in valoare de peste un milion de euro (4.152.402 lei plus TVA). Contractul, care se va derula in localitatea Ieud, este legat de un program finantat din Fondul Solidaritatea al Uniuni Europene si din bugetul de stat.
Ultima actualizare Luni, 16 Mai 2011 20:15
Citeşte mai mult...
 
Interzis la munca in UE pana in anul 2014 PDF Imprimare Email
Luni, 16 Mai 2011 09:00

Unele state europene au anunţat nu doar prelungirea interdicţiilor, ci şi înăsprirea condiţiilor de acces pentru români. Românii şi bulgarii s-ar fi putut mişca liber pe piaţa muncii europene începând de anul acesta. Criza a tăiat însă orice speranţă, momentul fiind amânat pentru ianuarie 2014.

 

 La 1 mai, cele opt state care au aderat la UE în 2004 (Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Ungaria, Polonia, Slovenia şi Slovacia) au scăpat şi de ultimele restricţii pe care le aveau pe piaţa muncii europene. Astfel, muncitorii lor pot lucra fără permis în Germania şi Austria, singurele state care au apelat la perioada maximă de tranziţie. Potrivit reglementărilor europene, statele UE pot bloca accesul lucrătorilor din noile state ale Uniunii pentru o perioadă maximă de şapte ani.

 

Citeşte mai mult...
 
Ce castigam daca Romania se afla sub scut? PDF Imprimare Email
Luni, 16 Mai 2011 08:51

SUA achită nota de plată integral, economia locală va înflori, România va căpăta un alt statut în NATO şi în regiune, spun americanii. Experţii americani nu reuşesc să cadă de acord pe tema utilităţii sistemului, a capacităţii sale şi a ţintelor sale strategice.

 

Specialiştii din SUA, reprezentanţi ai unor prestigioase institute, s-au contrazis şi ei. Singurul lucru cu care au fost cu toţii de acord este că, acceptând să găzduiască bateriile de interceptori pe teritoriul său, România a căpătat un profil cu adevărat major în NATO.

 

Citeşte mai mult...
 
REABILITARE DRUMURI – Pana in 2013, aproape 190 de kilometri de drumuri din Maramures vor fi reabilitate cu peste 65 milioane euro PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 14 Mai 2011 09:31
Aproape 190 de kilometri de drumuri judetene si de interes local din Maramures vor fi reabilitate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii.
 
Valoarea estimata a proiectarii si a lucrarilor executate pentru judetul Maramures este de peste 269 milioane lei plus TVA, iar licitatia pentru modernizarea si reabilitarea drumurilor a fost lansata ieri, 13 mai, lucrarile de proiectare si executie urmand sa inceapa in acest an si sa se finalizeze in 2013. Pana in 2013, in Maramures vor fi modernizate si reabilitate tronsoane care totalizeaza 155 de kilometri de drumuri judetene si 34 de kilometri de drumuri de interes local. In acest sens, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) estimeaza ca va investi peste 269 milioane lei plus TVA (peste 65 milioane euro).
Citeşte mai mult...
 
Deficit de moase in spitalele din Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 14 Mai 2011 05:51
Judetul Maramures, la fel ca multe alte judete, inregistreaza un deficit in ceea ce priveste numarul de moase existente in spitalele din judet. Dupa cum se stie, incepand cu anul 2005 in legislatia din Romania a fost introdus termenul de moasa, ca si profesie. Practic asistenta de obstetrica-ginecologie, avand atributii in sala de nastere, a primit aceasta denumire, de moasa.
 
“Noi avem asistente de obstetrica-ginecologie care isi desfasoara activitatea in sectiile de obstetrica-ginecologie, dar in sala de nastere sunt doar cele pregatite special pentru aceasta profesie. Un numar de moase din Maramures in acest moment este foarte greu sa va spun pentru ca, din pacate, in pregatirea de baza pe care o presupune aceasta profesie, in Romania, care trebuie sa se alinieze la standardele europene, se poate face doar prin studii superioare. Deci este moasa licentiata”, a declarat Viorica Totorean, presedinte Ordinul Asistentilor Medicali, filiala Maramures si vicepresedinte la nivel national al acestui ordin.
Citeşte mai mult...
 
Pretul facturii Vital ar putea creste de la 1 iulie PDF Imprimare Email
Sâmbătă, 14 Mai 2011 05:06
Facturi mai mari la apa incepand cu data de 1 iulie. Pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local din 13 mai s-a aflat si un proiect de hotarare referitor la aprobarea Studiului de Fezabilitate privind „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Maramures”, aglomerarea Baia Mare, municipiul Baia Mare, cu indicatorii tehnico-economici aferenti.
 
Cu mentiunea ca acestia vor putea suferi modificari datorate influentei unor factori ca inflatie, curs valutar, situatii concrete din teren din momentul executiei propriu-zise a lucrarilor. Nimic anormal pana aici, doar ca la articolul 5 din acest proiect de hotarare se arata ca “se aproba Planul anual de evolutie a tarifelor, al operatorului regional SC VITAL SA, rezultat in urma Analizei Cost Beneficiu din Studiu de Fezabilitate”. Si de aici posibila majorare a preturilor la apa si canal, cu peste 10 procente.
Citeşte mai mult...
 
ADMITERE - Selectie de candidati pentru scolile de politie si cele militare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 12 Mai 2011 12:37
Inspectoratul de Politie al Judetului Maramures declanseaza activitatea de selectie a candidatilor pentru concursul de admitere in institutiile de invatamant ale Ministerului Administratiei si Internelor, precum si pe locurile destinate Ministerului Administratiei si Internelor din cadrul Ministerului Apararii Nationale Cifrele de Scolarizare aprobate pentru sesiunea 2011, sunt:
a) Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti - Facultatea de Politie: - specializarea „ordine si siguranta publica”, forma de invatamant la zi – 200 locuri, - specializarea „drept”: 50 locuri;
 
b) Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar” Campina - 650 locuri;
 
c) Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj-Napoca - 150 locuri;
Citeşte mai mult...
 
DISTRACTIE – Balul vanatorilor maramureseni a fost amanat pentru luna august PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 12 Mai 2011 12:25
Vanatorii maramureseni si-au amanat petrecerea traditionala ce urma sa aiba loc in weekendul viitor. Reprezentantii Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Maramures (AJVPS) au dorit initial sa organizeze Balul Vanatorilor in 21 mai, insa acestia s-au razgandit, reprogramand evenimentul pentru luna august.
 
Directorul AJVPS Maramures, Radu George, spune ca balul vanatorilor a fost amanat din cauza modificarilor care au aparut in legislatie cu privire la gestionarea fondurilor de vanatoare. Contractele pentru aceste domenii au expirat in 23 noiembrie 2010, iar situatia a devenit destul de neclara. Initial, s-a discutat ca toate fondurile de vanatoare sa fie atribuite prin licitatie, ceea ce ar fi insemnat sa vina inclusiv straini care sa ia in gestiune aceste fonduri, riscand ca AJVPS sa ramana fara activitate.
Citeşte mai mult...
 
Primele amenzi de 10.000 de lei pentru angajatorii maramureşeni care utilizează munca la negru PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 11 Mai 2011 19:34
În primele cinci zile ale acestei luni, 37 de angajatori au fost verificaţi, din care trei au fost amendaţi conform noului Cod al muncii. Aproape 1.000 de contracte de muncă au fost înregistrate în prima parte a lunii, o creştere uluitoare.
 
Luna anterioară au fost înscrise 745 de contracte. Agenţii economici din judeţul Maramureş au intrat în alertă de frica sancţiunilor mari din noul Cod al Muncii. Astfel, în primele cinci zile ale lunii mai, 983 de contracte de muncă au fost primite la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureş.
 
„E o creştere majoră şi sincer nu ne aşteptam la aşa ceva. Speram să crească numărul persoanelor care vor să intre în legalitate, însă aceste cifre ne surprind. Se pare că lumea s-a maturizat", a declarat Delia Târlea, inspectorul şef ITM. Reprezentanţii ITM Maramureş mai spun că se aşteaptă ca numărul celor care vor să intre în legalitate să crească de la o lună la alta.
Citeşte mai mult...
 
Solutii inovatoare de gestiune PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 11 Mai 2011 10:15
Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş vă invită să participaţi la prezentarea celei mai inovatoare soluție software de gestiune și vânzare dedicată firmelor de comerţ cu amănuntul de mărime medie sau mică, care nu dispun de resursele inițiale necesare unei investiții IT care va avea loc în 31 mai 2011, începând cu ora 11, la sala Polivalenta, et. 1, CCI Maramureş, Baia Mare, Bd Unirii nr 16.
 
Soluția rezultată prin downscaling care se pretează în cazul firmelor de comerț de mărime medie sau mică, care nu au posibilitatea de a suporta costurile inițiale ale unei investiții IT este o aplicație de tipul CLOUD COMPUTING care oferă funcționalități legate de vânzare, gestiune, Tablou de Bord al managerului, fluxurile de informații realizându-se în timp real. Dacă aveți unul sau mai multe magazine, veți dori să utilizați soluția ce urmează a fi prezentată deoarece oferă controlul complet asupra afacerii dvs.
Ultima actualizare Miercuri, 11 Mai 2011 12:52
Citeşte mai mult...
 
Cartile de munca devin istorie PDF Imprimare Email
Marţi, 10 Mai 2011 07:45

După 30 iunie 2011, cărţile de muncă ale românilor vor fi păstrate exclusiv în arhive. Registrul general de evidenţă a salariaţilor rămâne singurul instrument de stocare a datelor legate de angajații din România.

 

Guvernul a emis în ultima perioadă o serie de acte normative care să reglementeze modul în care se trece practic de la un sistem la altul. Astfel, printr-un ordin al ministrului muncii, s-a stabilit procedura prin care inspectoratele de muncă (ITM) certifică şi eliberează carnetele de muncă angajatorilor pentru ca aceştia să le păstreze în arhive. Până la 30 iunie, toate procedurile vor fi definitivate, astfel încât vechile cărţi de muncă nu vor mai exista decât în arhive. Acum, singura bază de date despre angajaţii din România este registrul general de evidenţă a salariaţilor – REVISAL.

Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 37 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact