logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
Concurs profesional organizat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Maramures PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 05 Iulie 2011 11:12

În perioada 6 – 8 iulie a.c., I.S.U. Maramureş organizează etapa interjudeţeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciilor Private pentru Situaţii de Urgenţă. Şedinţa tehnică va avea loc miercuri, 06.07.2011, iar întrecerile se vor desfăşura pe stadionul “Viorel Mateianu” din municipiul Baia Mare. Competiţia propriu zisă va începe joi, 7 iulie a.c., la ora 9. La ceremonia de deschidere, ce se va desfăşura în prezenţa col. Ion Pop, inspector şef al I.S.U. Maramureş, au fost invitaţi să participe, printre alţii, prefectul Sandu Pocol, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man şi primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

La concurs participă loturile S.V.S.U. şi S.P.S.U. din judeţele Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, care s-au clasat pe locul I în etapa precedentă. Probele de concurs în care se vor înfrunta participanţii vor fi ştafeta 4x100 de metri, pista de îndemânare şi viteză, care se vor disputa joi şi dispozitivul de interventie, ce se va disputa în cursul zilei de vineri, 08.07, a.c. Maramureşul este reprezentat în această competiţie de lotul S.V.S.U. al comunei Cerneşti şi lotul S.P.S.U. al S.C. EATON S.R.L. din Sîrbi, comuna Fărcaşa.

Arbitrajul va fi asigurat de cadre ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi şi Timiş. Juriul concursului va fi format

Citeşte mai mult...
 
Actiuni ale IJPF Maramures pe linia combaterii traficului international de tigari PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 04 Iulie 2011 10:36

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au reţinut o persoană în urma unei acţiuni specifice desfăşurată la frontiera verde şi au confiscat 2.950 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 25.000 lei.

În cadrul altei acţiuni lucrătorii din cadrul SFP Sighet au descoperit într-o maşină, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, 2.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 17.000 lei. 

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Vişeu de Sus, pe timpul executării misiunilor specifice în zona de competenţă, au observat un grup de persoane care transportau de pe teritoriul ucrainean mai multe colete voluminoase peste frontieră în România.

Lucrătorii noştri au procedat la somarea prin voce a suspecţilor şi deoarece aceştia nu s-au supus a fost tras un foc de avertisment în plan vertical fiind reţinut un bărbat, Ioan L. cetăţean român, în vârstă de 23 ani, domiciliat în localitatea Poienile de Sub Munte.

La faţa locului, au fost descoperite şase colete ce conţineau 2.950 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 25.000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Citeşte mai mult...
 
Ţigări de contrabandă în munţii Maramureşului PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 01 Iulie 2011 17:16

Polițiștii de frontieră maramureșeni au reținut, in flagrant, cinci persoane în timp ce încercau sa introducă ilegal in ţară aproximativ 5.000 pachete cu ţigări de proveniența ucraineană, a căror valoare se ridică la 42.000 lei.

Acțiunea de contrabandă s-a desfășurat in imediata apropiere a frontierei de stat, in Munții Maramureșului, la o altitudine de 1100 m. 

În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul IJPF Maramureş  cu privire la implicarea unor persoane în activităţi de contrabandă  cu ţigări de provenienţă ucraineană, în data de 01 iulie a.c. a fost desfăşurată o acţiune specifică pe linia combaterii acestui fenomen, în zona de competenţă.

Pe timpul acțiunii polițiștii de frontiera au observat la aproximativ 2 km de frontiera de stat, un grup de persoane în timp ce transporta mai multe colete voluminoase. Ajunşi la DJ 185, suspectii au început să încarce coletele într-un autoturism care staţiona pe marginea drumului.

In acel moment, lucrătorii noştri au acționat pentru prinderea în flagrant a contrabandiștilor fiind reținute cinci persoane. Acestea au fost identificate ulterior în persoana numiţilor, Alin M., Gherasin S., Ion S, Vasile M. şi Radu U. cetăţeni români, domiciliaţi în localitatea Bistra. Pentru reţinere lor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi folosească armamentul din dotare fiind tras un foc de avertisment în plan vertical.

Citeşte mai mult...
 
ISU Maramures a fost vizitat de doi oaspeti de seama din Ucraina PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 30 Iunie 2011 10:26

Col. Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U. Maramureş, a avut parte astăzi de o surpriză deosebită: vizita a doi reprezentanţi de frunte ai sportului din Ucraina- Myroslav Yevhenovych Karabin, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic al Ucrainei de Vest, şef al Departamentului pentru Sport şi Tineret al Regiunii Ivano-Frankivsk, consilier al Radei din Ivano-Frankivsk şi arbitru internaţional de box A.I.B.A. şi Yuryy Khodarkovskyy, prim vicepreşedinte al Federaţiei de Hochei al Regiunii Ivano-Frankivsk. Cei doi oaspeţi ucraineni au fost însoţiţi de Corneliu Săvoiu, directorul executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret Maramureş.

Myroslav Yevhenovych Karabin este un vechi prieten al col. Ion Pop, din perioada în care activau amândoi ca arbitri internaţionali de box A.I.B.A. Cei doi s-au întâlnit la numeroase competiţii internaţionale, care s-au desfăşurat în ţară şi în străinătate. Domnul Karabin, care a mai fost în Baia Mare în anul 2001, la “Centura de Aur“, a mărturisit că a fost nerăbdător să-şi revadă fostul coleg şi a fost impresionat de ceea ce a realizat col. Ion Pop la sediul I.S.U. Pentru că astăzi se celebrează şi o mare sărbătoare creştină- Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, oaspeţii au vizitat şi paraclisul unităţii, unde au fost întâmpinaţi de preotul Nicolae Zola. Părintele le-a urat bun venit şi s-a întreţinut cu oaspeţii fără translator, fiind el însuşi de origine ucraineană.

Citeşte mai mult...
 
Tren direct spre Litoral de la Sighetu Marmaţiei PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 28 Iunie 2011 11:40
Societatea Naţională de Transport Călători a introdus în circulaţie, începând cu data de 24 iunie, trenul rapid nr. 943, pe relaţia Sighetu Marmaţiei - Constanţa - Mangalia.
 
Trenul va circula până la data de 10 septembrie. Plecarea din Sighetu Marmaţiei este la ora 13.27, sosirea la Constanţa la ora 8.38, la Mangalia la ora 10.15.
 
Citeşte mai mult...
 
Pompierii maramureseni sunt din ce in ce mai buni si la sport - Cupa ''29 iunie'' dedicata Zilei Personalului Penitenciarelor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 27 Iunie 2011 11:28

Pompierii maramureşeni au demonstrat, încă o dată, că sunt buni şi la sport. Dovadă- rezultatele deosebite pe care le-au obţinut, la sfârşitul săptămânii trecute, în întrecerile sportive prilejuite de “Cupa 29 Iunie”, organizată de Penitenciarul Baia Mare, cu ocazia Zilei Personalului Penitenciarelor din România. Pompierii au concurat la fotbal şi tenis de masă.

La fotbal, cele două echipe reprezentative ale I.S.U. au avut un parcurs deosebit de bun. După ce s-au duelat într-un meci extrem de disputat în cadrul unei semifinale, prima selecţionată a jucat în finală cu echipa Inspectoratului Poliţiei de Frontieră al judeţului Maramureş şi s-a clasat, în cele din urmă, pe locul II. Echipa a doua a ISU a disputat finala mică în compania selecţionatei presei judeţului şi a obţinut locul III.

La tenis de masă, lt.col. Ovidiu Moldovan, comandantul Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei s-a clasat pe locul întâi la proba de simplu. La categoria dublu, echipa formată din plt. Ferician Elaniu şi sg.maj. Ioan Buciuman s-a clasat pe locul II.

Citeşte mai mult...
 
25 de poliţişti vor fi disponibilizaţi, în opinia liderului SNPC Maramureș PDF Imprimare Email
Miercuri, 08 Iunie 2011 11:20

Preşedintele SNPPC Maramureş, Lucian Petruţ, este convins că, indiferent de protestele angajaţilor MAI, disponibilizările tot vor avea loc.

 

 „După ce am vorbit cu un alt sindicalist din poliţie şi mi-a confirmat acest lucru, am renunţat să mai merg la Bucureşti. Am înţeles că indiferent de discuţiile pe care urma să le purtăm, disponibilizări tot vor avea loc. La fel se întâmplă şi cu norma de hrană a poliţiştilor care va fi redusă”, a declarat Lucian Petruţ.

 

 Acesta susţine că pe lista neagră a disponibilizărilor se află 25 de poliţişti maramureşeni. Tot la nivelul Maramureşului vor fi reduse un număr de 40 de funcţii de conducere din IJP Maramureş.

 

Citeşte mai mult...
 
Şi în România, publicitatea a început să se mute pe internet PDF Imprimare Email
Marţi, 31 Mai 2011 08:32

Tot mai multe companii aleg să se promoveze pe site-uri. Valoarea pieţei de publicitate online din Romania a atins, în anul 2010, cifra de 86 milioane lei (20,4 miloane euro), în creştere cu o treime faţă de anul anterior, arată ediţia de anul trecut a studiului ROADS ("Romanian Online Advertising Study") realizat de asociaţia IAB România şi PwC România.

 

Cifra este cea mai mare înregistrată până acum în patru ani de când se colectează şi se raportează informaţiile despre vânzările de publicitate online de la principalii furnizori din piaţă. Astfel, valoarea pieţei de publicitate online a crescut cu 32% faţă de anul 2009 (când a fost de aproximativ 65 milioane lei) şi cu 19% faţă de valoarea din 2008 (72,4 milioane lei). Creşterea a fost continuă, de la un semestru la altul în ultimii doi ani, spun reprezentanţii pieţei.

Ultima actualizare Marţi, 31 Mai 2011 08:49
Citeşte mai mult...
 
Taxa auto se extinde şi la maşinile înmatriculate în România înainte de 2007 PDF Imprimare Email
Luni, 30 Mai 2011 16:29
La şedinţa coaliţiei, liderii partidelor aflate la guvernare au decis ca taxa auto să se reducă, dar să se aplice şi autovehiculelor din România. Guvernul va impune plata taxei auto la prima vânzare a maşinilor înmatriculate în ţară înainte de intrarea în vigoare a acesteia, adică 2007.
 
Cuantumul cu care va fi redusă taxa nu a fost încă stabilit. Una din variantele luate în calcul de Guvern propune impunerea taxei auto la prima vânzare a maşinilor intrate în ţară înainte de introducerea taxei, cu un cuantum redus cu 30%, şi restituirea unei diferenţe din banii deja daţi de proprietari.
Citeşte mai mult...
 
Cum poti afla daca un numar a fost portat? PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Mai 2011 08:55

Odata cu portarea numerelor de telefon dintr-o retea in alta a aparut si nevoia unei aplicatii care sa indice reteaua in care se afla numarul respectiv.

Pentru a verifica un numar de telefon, utilizatorii trebuie sa intre pe site-ul www.portare.ro de pe computer sau de pe telefon, sa introduca numarul de telefon si codul de siguranta si vor afla daca numarul a fost sau nu portat.

Ultima actualizare Miercuri, 25 Mai 2011 10:45
Citeşte mai mult...
 
UE ne dă mai multe drepturi la telefonie PDF Imprimare Email
Miercuri, 25 Mai 2011 07:53

Cetăţenii Uniunii Europene îşi pot muta numărul de mobil în altă reţea într-o singură zi. Românii nu au această posibilitate. Noile norme ale Uniunii Europene, ce ar fi trebuit transpuse în legislaţia românească şi să intre în vigoare astăzi, oferă mai multe drepturi cetăţenilor în raport cu operatorii telecom.

 

Printre cele mai importante drepturi se numără posibilitatea schimbării operatorului de telefonie fixă sau mobilă într-o singură zi lucrătoare, fără a modifica numărul de telefon. De asemenea, a fost reglementată încheierea de contracte iniţiale semnate cu clienţii pe o durată de maximum 24 de luni, respectiv obligaţia operatorilor de a oferi contracte pe 12 luni. Astfel, un client se va putea transfera mai uşor de la un operator la altul dacă găseşte o ofertă mai bună.

Citeşte mai mult...
 
A murit Fanus Neagu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 24 Mai 2011 07:37

Scriitorul Fanus Neagu a murit, luni noapte, la ora 03:30, la spitalul Elias din Bucuresti. Fanus Neagu suferea de cancer la prostata, in faza terminala.

 

In varsta de 79 de ani, scriitorul a fost internat luni, in stare grava, la spitalul Elias din Bucuresti, medicii anuntand ca sunt putine sanse de supravietuire. In ultima vreme, Fanus Neagu a urmat un tratament la Institutul Oncologic din Bucuresti. De cel putin trei ani nu se mai putea ridica din pat. La moartea poetului Adrian Paunescu, la 5 noiembrie, scriitorul a spus, de pe patul de spital: "Astazi, eu vorbesc despre Adrian Paunescu, maine, va vorbi altul despre mine!".

Ultima actualizare Marţi, 24 Mai 2011 08:03
Citeşte mai mult...
 
Intreruperea furnizarii de apa PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 23 Mai 2011 10:17

SC VITAL SA Agentia Sighetu Marmatiei va intrerupe furnizarea apei potabile pentru executarea unui bransament la reteaua de distributie pe strada:

- Mihai Viteazul

 

 Lucrarile se vor efectua in intervalul orar 10.00-12.00 Informam clientii societatii sa isi asigure, prin stocare, necesarul de apa pentru perioada mentionata. Pe perioada executarii lucrarilor pot aparea disfunctionalitati in furnizarea apei: lipsa presiune, apa cu turbiditate ridicata.

 

Citeşte mai mult...
 
Doi georgieni reţinuți pentru că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Sâmbătă, 21 Mai 2011 23:41

Lucrătorii IJPF Maramureş au depistat şi reţinut doi cetățeni georgieni, care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu intenţia de a ajunge într-o țară din vestul Europei. 

În data de 20 mai a.c., în jurul orei 13.00, lucrătorii IJPF Maramureş, au reţinut, la aproximativ 1km distanţă faţă de linia de frontieră către interiorul ţării, două persoane care nu își justificau prezența în zonă

Din primele cercetări, a rezultat faptul că bărbații nu vorbesc limba română şi nu au documente de identitate asupra lor.

Ulterior, cei în cauză au fost identificati ca fiind cetăţeni georgieni, Vitalii A. în vârstă de 24 ani și Sasa A. de 26 de ani, domiciliati in localitatea Gagra – Georgia.

Aceștia au declarat că a trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România, cu intenţia de a tranzita teritoriul României pentru a ajunge într-o țară din vestul Europei pentru a-și găsi un loc de muncă.

Citeşte mai mult...
 
Ministerul Mediului ne pregăteşte altă taxă de primă înmatriculare PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 20 Mai 2011 08:37
Curtea de Justiţie a Comunităţii Europene a hotărât că taxa auto care se practică în România contravine normelor europene. Prin hotărârea pronunţată, Curtea a amintit că dreptul Uniunii interzice fiecărui stat membru să aplice produselor celorlalte state membre impozite interne mai mari decât cele care se aplică produselor naţionale similare.
 
Ministerul Mediului din România nu se lasă însă şi pregăteşte o soluţie legislativă în concordanţă cu normele europene.
 
Ministrul Laszlo Borbely spune că varianta finală de modificare a taxei auto va fi gata în două săptămâni.
Citeşte mai mult...
 
TARGURI – Pana in 1 noiembrie, in targurile din Maramures este interzisa vanzarea porcilor PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 18 Mai 2011 13:52
In targurile de animale din judetul Maramures va fi interzisa comercializarea porcilor pana in 1 noiembrie. Interdictia a fost institutita in vederea prevenirii aparitiei unor focare de pesta porcina. Cei care vor incalca aceasta decizie risca sa fie amendati, au anuntat responsabilii Directiei Sanitar-Veterinare Maramures.
 
In conformitate cu ordinul Autoritatii nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, in perioada 15 mai – 1 noiembrie, “este interzisa comercializarea porcinelor vii in targurile de animale”.
Citeşte mai mult...
 
Peste 40 de mil. de euro accesati ptr. elaborarea hartilor de hazard la inundatii in 10 bazine hidrografice: Crisuri, Banat, Siret, Mures, Somes- Tisa, Buzau, Arges-Vedea, Dobrogea-litoral, Olt si Jiu PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 18 Mai 2011 13:30
Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR) a accesat peste 40 milioane de euro, sumă reprezentând valoarea celor 10 contracte de finanțare semnate în cadrul proiectelor intitulate ”Planul pentru prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor”, proiecte pe care le derulează la nivelul bazinelor hidrografice Crișuri, Banat, Siret, Mureș, Someș-Tisa, Buzău, Argeș-Vedea, Dobrogea-Litoral, Olt și Jiu.
 
Hărţile de hazard la inundații de la nivelul bazinelor hidrografice vor fi finalizate până la mijlocul anului 2012. Proiectele presupun realizarea hărţilor de hazard la inundaţii pe tronsoane ale cursurilor de apă principale și ale afluenților săi de gradul I și II, pe o lungime de aproximativ 20.000 km de cursuri de apă. În cadrul acestor proiecte, se foloseşte metoda de scanare LIDAR (Light Intensity Detection and Ranging) care constă în efectuarea de zboruri aerospaţiale, în urma cărora se va obține modelul digital al cursului de apă şi al zonei adiacente. Pe lângă zborurile aerospatiale, se vor efectua și lucrări de teren, respectiv ridicări topografice convenţionale, care constau în realizarea bazei de date topografice și care au ca rezultat editarea de hărţi în format GIS, precum şi efectuarea de studii hidraulice, hidrologice şi de management al bazinului hidrografic.
Ultima actualizare Miercuri, 18 Mai 2011 13:46
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 36 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact