logo

-- EDITORIAL || CULTURA || SPORT || PAGINA ELEVILOR || DINCOLO DE TISA || INTERVIU || DIASPORA SIGHETEANA || PSIHOLOGIE || CULINAR || EDITORIAL --


ŞTIRI
14 grupari infractionale destructurate de către poliţiştii de frontieră maramureşeni PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 17 Octombrie 2011 06:48

Situatia operativa la frontiera de stat romano-ucraineana, din zona de responsabilitate a IJPF Maramures, a fost vasta si deosebit de complexa în primele 9 luni ale anului 2011, fiind caracterizata prin activitati de contrabandă, trafic cu autovehicule furate din strainătate, migraţie ilegală,trafic de droguri etc. 

      Astfel, primele 9 luni ale anului 2011, poliţistii de frontieră au întocmit 225 dosare penale sub aspectul săvârşirii a 652 infracţiuni de către 469 persoane din care 46 au fost arestate sau reţinute. Browserul nu permite afişarea acestei imagini. Tot in perioada de referinta, au fost destructurate 14 grupari infractionale organizate.  Aceste grupări au fost axate pe contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană.

      Perioada analizată s-a caracterizat prin intensificarea fenomenului contrabandei cu tigari, numarul infractiunilor constatate crescand pe această linie cu peste 86%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe linie de contrabandă au fost înregistrate un număr de 100 dosare penale pentru săvârşirea a 274   infracţiuni de contrabandă şi 27 de evaziune fiscală, în care au fost cercetate 305 de persoane.

      Tot în această perioada au fost executate 67 mandate de aducere şi efectuate 75 de percheziţii domiciliare. 

     In anul 2011, la nivelul  I.J.P.F. Maramures s-au înregistrat un numar  de 98 evenimente de trecere ilegala a frontierei de stat, in care au fost implicate 98 de persoane. Din acestea, 7 persoane au trecut ilegal frontiera în scopul migraţiei ilegale pentru a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

Citeşte mai mult...
 
5 dosare penale întocmite, 12.250 pachete tigari de contrabanda confiscate PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 10 Octombrie 2011 13:18

Lucrătorii IJPF Maramureş au întocmit, în acest sfârşit de săptămână 5 dosare penale în care sunt cercetate mai multe persoane pentru săvârşirea a 9 infracţiuni.

In urma actiunilor, au fost confiscate 12.250 pachete cu tigari de contrabanda, bunuri suscpetibile a fi contrafacute, precum si un utilaj suspect a fi furat.

Astfel in data de 09 octombrie a.c., lucratorii nostri au observat trei autoturisme suspecte că transporta tigări de contrabandă.

Imediat poliţiştii de frontieră au trecut la interceptarea şi oprirea pentru control a celor trei maşini.

La controlul efectuat asupra autoturismelor, în unul dintre ele, condus de Lidia M. în vârstă de 49 ani, au fost descoperite ascunse 18 colete invelite in folie de culoare neagra. Acestea contineau cantitatea de 9.000 pachete cu tigari (180.000 tigarete) de provenienta ucraineana in valoare de 78.000 lei.

      Celelalte două maşini în care se aflau I. M., Maria C. de 43 ani şi Maria C. de 18 ani aveau rolul de antemergatori in asigurarea transportului ilegal de țigări.

      Autoturismele precum şi persoanele implicate au fost conduse la sediul IJPF Maramureş  pentru continuarea cercetărilor. Autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat iar intreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Citeşte mai mult...
 
Un localnic din Valea Viseului acuza ca a fost batut de agenti din Politia de Frontiera PDF Imprimare Email
Vineri, 30 Septembrie 2011 06:42

În urma agresării unui agent din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului (în 23 septembrie), a fost derulată o acţiune de descoperire a agresorilor. În cadrul acestei acţiuni a fost reţinut Vasile Boiciuc, care susţine că poliţiştii de frontieră, în momentul când l-au văzut, au tăbărât peste el şi au început să îl lovească cu bocancii, bastoanele şi pumnii.

"Mergând spre casă, am fost oprit de trei poliţişti de frontieră. Aceştia mi-au spus că eu l-am lovit în cap cu o sticlă pe un agent de poliţie. Au sărit pe mine şi au început să mă lovească cu bocancii, pumnii şi bastoanele. După ce m-au bătut, m-au dus la sediul sectorului, unde am stat toată noaptea. M-au pus să declar ce au vrut ei şi m-au ameninţat că dacă nu declar ceea ce vor ei, voi face ani grei de închisoare. Am fost dus la Vişeu de Sus. Nu am fost singurul bătut. Au fost şi alţi suspecţi luaţi la bătaie. Nu sunt contrabandist. Nu am făcut rău la nimeni. Mă voi adresa justiţiei pentru a mi se face dreptate",
a spus Vasile Boiciuc.
Vasile Boiciuc a fost transportat la Vişeu de Sus în urma unui mandat de aducere. Procurorul de caz, după audieri, a emis doar o ordonanţă de reţinere pe 24 de ore pentru un singur suspect, iar pe numele lui Vasile Boiciuc a dispus o măsură de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Citeşte mai mult...
 
Acţiune de prevenire şi combatere a faptelor de evaziune fiscală pe linia comerţului ilegal cu cereale PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 29 Septembrie 2011 09:10

Ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu specialişti ai Direcţiei Agricole de Dezvoltare Rurală Maramureş, au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală din domeniul comercializării produselor cerealiere. Activităţile de verificare şi control au avut loc pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei şi în localităţile din împrejurimi. Cu această ocazie au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, valoarea lor fiind de 1.500 lei.

Oamenii legii au confiscat şi cantitatea de peste 200 kg cereale. Grâul a fost confiscat de la Ştefan S., din Sighet, care a fost depistat de către poliţişti în piaţa agro-alimentară din municipiul de peste deal, unde efectua acte de comerţ fără a avea documente de însoţire a mărfii.

Citeşte mai mult...
 
Medicii europeni ar putea sa nu mai aiba voie sa dezvaluie sexul copilului inainte de nastere - proiect de rezolutie european​ PDF Imprimare Email
Marţi, 13 Septembrie 2011 12:10
Medicii din spitalele europene ar putea sa nu mai aiba voie sa dezvaluie viitoarelor mame sexul copilului, inainte de nastere, potrivit unui proiect de rezolutie adoptat de o comisie a Consiliului Europei, relateaza Daily Telegraph. Personalul medical ar trebui sa primeasca instructiuni sa nu dezvaluie "informatia despre sexul fetusului", se arata in proiect.
Masura este o incercare de a preveni parintii sa comita "avorturi selective", care au ajuns la numere ingrijoratoare in unele tari foste sovietice, membre ale Consiliului, in special Armenia, Azerbaidjan si Albania, unde exista un raport de 112 de baieti la 100 de fete, precum si in Georgia, cu un raport de 111 baieti la 100 de fete. Selectia pre-natala ar putea fi permisa numai pentru a se evita boli ereditare grave legate de un anumit sex. Consiliul Europei nu poate impune ordine guvernelor, insa are o influenta puternica in realizarea de politici, iar deciziile sale pot fi puse in aplicare prin conventii sau tratate.  
Ultima actualizare Marţi, 13 Septembrie 2011 12:17
Citeşte mai mult...
 
(VIDEO) PERCHEZITII - Descinderi in patru localitati din Maramures pentru retinerea contrabandistilor de tigari PDF Imprimare Email
Joi, 01 Septembrie 2011 15:02
Ultima actualizare Joi, 01 Septembrie 2011 15:05
 
Asociatiile de proprietari pot solicita credite cu garantie guvernamentala si pentru inchiderea balcoanelor PDF Imprimare Email
Joi, 25 August 2011 13:28

Creditele cu dobanda subventionata si garantie guvernamentala pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit se pot acorda si pentru repararea sau inchiderea balcoanelor. Modificarea a fost aprobata de Guvern. Asociatiile de proprietari pot solicita un credit garantat de stat si cu dobanda subventionata, pentru reabilitare termica, daca nu inregistreaza mai mult de doua rate scadente si neachitate la plata facturilor la utilitati, conform noilor norme privind lucrarile de reabilitare termica si pentru reducerea consumului de energie a locuintelor aprobate de Guvern.

De asemenea, se vor acorda credite cu garantie guvernamentala si dobanda subventionata si pentru lucrari de reparare sau inchidere a balcoanelor. Directia Generale a Finantelor Publice Maramures este mandatata sa incheie conventiile in numele Ministerului Finantelor Publice. 

Ultima actualizare Joi, 25 August 2011 15:50
Citeşte mai mult...
 
Numarul accidentelor rutiere a cresacut in Maramures fata de aceeasi perioada a anului trecut PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 August 2011 12:36

În primul semetru al acestui an, numărul accidentelor rutiere a crescut comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Localităţile cu cele mai multe accidente rutiere înregistrate sunt Baia Mare, cu 108 accidente şi Sighetu Marmaţiei, cu 31 evenimente rutiere.

Comparând datele înregistrate în anul 2011, faţă de aceeaşi perioadă din 2010, în totalitate, evenimentele rutiere sunt într-o uşoară creştere, cu 13 accidente în plus. Dacă în primul semestru a anului 2010 aveau loc 263 de accidente, în 2011 numărul acestora a crescut la 276. Cu toate acestea, numărul de răniţi grav este în scădere, cu şase mai puţin faţă de anul precedent. Printre principalele cauze ale producerii accidentelor de circulaţie în semestrul I, se remarcă neacordarea priorităţii pietonilor (cu şase mai multe ca anul trecut), traversarea neregulamentară a pietonilor (cu 13 mai mult) şi respectiv viteza neadaptată la condiţiile de drum. Ca o consecinţă directă, în 2011 a crescut numărul accidentelor de circulaţie în care victime au fost pietonii. Acestea sunt în total 98. 

Citeşte mai mult...
 
Numarul accidentelor rutiere a cresacut in Maramures fata de aceeasi perioada a anului trecut PDF Imprimare Email
Miercuri, 10 August 2011 12:36

În primul semetru al acestui an, numărul accidentelor rutiere a crescut comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Localităţile cu cele mai multe accidente rutiere înregistrate sunt Baia Mare, cu 108 accidente şi Sighetu Marmaţiei, cu 31 evenimente rutiere.

Comparând datele înregistrate în anul 2011, faţă de aceeaşi perioadă din 2010, în totalitate, evenimentele rutiere sunt într-o uşoară creştere, cu 13 accidente în plus. Dacă în primul semestru a anului 2010 aveau loc 263 de accidente, în 2011 numărul acestora a crescut la 276. Cu toate acestea, numărul de răniţi grav este în scădere, cu şase mai puţin faţă de anul precedent. Printre principalele cauze ale producerii accidentelor de circulaţie în semestrul I, se remarcă neacordarea priorităţii pietonilor (cu şase mai multe ca anul trecut), traversarea neregulamentară a pietonilor (cu 13 mai mult) şi respectiv viteza neadaptată la condiţiile de drum. Ca o consecinţă directă, în 2011 a crescut numărul accidentelor de circulaţie în care victime au fost pietonii. Acestea sunt în total 98. 

Citeşte mai mult...
 
Un utilaj furat a fost descoperit de poliţiştii de frontieră PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 29 Iulie 2011 13:11

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au depistat si indisponibilizat încă un utilaj in valoare de peste 60.000 de euro, despre care se detin date si informatii ca este furat din străinătate. 

In baza unor date si informatii detinute, la nivelul IJPF Maramures a fost organizată, sub coordonarea procurorului DIICOT- Structura Centrala, o acţiune specifică în vederea descoperirii unor utilaje suspecte a fi furate din strainatate.

Astfel, în după-amiaza zilei de 28 iulie a.c., poliţiştii de frontieră maramureşeni au identificat la domiciliul numitului Szabolcs T., din jud. Satu Mare, un tractor marca  Lamborghini Premium. În urma controlului efectuat s-a constatat că seria de şasiu pansonată prezinta urme de falsificare şi există suspiciuni că acesta este furat din Italia.

Proprietarul a declarat ca a cumpărat tractorul de la un cetăţean italian in cursul anului 2009, a carui identitate nu o cunoste.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de  complicitate la furt şi fals material în înscrisuri oficiale, iar utilajul, in valoare de peste 60.000 euro a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetărilor.

Acestea sunt continuate de catre procurorul DIICOT-Structura Centrala si lucratori din cadrul IJPF Maramures delegati, in vederea documentarii intregii activitati infractionale.

Citeşte mai mult...
 
Furtuna naprasnica in Sighetu-Marmatiei PDF Imprimare Email
Scris de Mihaela Pisuc   
Marţi, 26 Iulie 2011 07:55

Ieri seara furtuna a facut ravagii si in orasul nostru. Partea carosabila a drumului din apropierea statuii Eroului Necunoscut a fost blocata de copacii rasturnati in urma vijeliei.

 

La fata locului s-au deplasat echipaje de la Politia Sighetu-Marmatiei, precum si echipaje din cadrul ISU pentru deblocarea partii carosabile si redeschiderea traficului rutier. Furtuna a produs pagube si localnicilor din cartierul Bogdan Voda care au constatat defectiuni la acoperisul unui bloc. Viceprimarul municipiului impreuna cu alte oficialitati a fost prezent in toate locurile orasului afectate de furtuna pentru a evalua eventualele pagube produse in urma acesteia.

Ultima actualizare Marţi, 26 Iulie 2011 14:38
Citeşte mai mult...
 
Bilant al IJPF Maramures pe primul semestru al 2011 PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 19 Iulie 2011 12:36

Situatia operativa la frontiera de stat romano-ucraineana, din zona de responsabilitate a IJPF Maramures, a fost vasta si deosebit de complexa în primul semestru al anului 2011, fiind caracterizata prin activitati de contrabandă, trafic cu autovehicule furate din strainătate, migraţie ilegală,trafic de droguri etc. 

În data de 18 iulie a.c. la sediul IJPF Maramureş a avut loc Analiza activităţii desfăşurate de poliţiştii de frontieră maramureşeni în primul semestru al anului 2011.

Astfel, în sem.I 2011, poliţistii de frontieră au întocmit 166 dosare penale sub aspectul săvârşirii a 456 infracţiuni de către 328 persoane din care 35 au fost arestate sau reţinute. Browserul nu permite afişarea acestei imagini. Tot in perioada de referinta, au fost destructurate 12 grupari infractionale organizate, formate din 87 de persoane. Aceste grupări au fost axate pe contrabanda cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Perioada analizată s-a caracterizat prin intensificarea fenomenului contrabandei cu tigari, numarul infractiunilor crescand pe această linie cu peste 37%, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe linie de contrabandă au fost înregistrate un număr de 82 dosare penale pentru săvârşirea a 199  infracţiuni de contrabandă şi 19 de evaziune fiscală, în care au fost cercetate 199 de persoane.

 In anul 2011, la nivelul  I.J.P.F. Maramures s-au înregistrat un numar  de 47 evenimente de trecere ilegala a frontierei de stat, in care au fost implicate 47 de persoane. Din acestea, 7 persoane au trecut ilegal frontiera în scopul migraţiei ilegale pentru a ajunge intr-un stat din Uniunea Europeană.

      Tot în această perioada au fost executate 44 mandate de aducere şi efectuate 42 de percheziţii domiciliare. 

Citeşte mai mult...
 
Benzinăriile şi ştrandurile, verificate de inspectorii sanitar-veterinari PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Marţi, 12 Iulie 2011 09:59
În perioada 25 iunie -1 iulie, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA ) Maramureş au efectuat o serie de controale în unităţile de alimentaţie publică amplasate în locurile de agrement (ştranduri, popasuri turistice), precum şi în benzinării. Au trecut prin filtrul de control 21 de unităţi din zona Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.
 
S-a verificat depozitarea produselor alimentare, modul de comercializare al acestora, recepţia materiei prime, manipularea produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a substanţelor folosite la igienizare şi dezinfecţie, spaţiile frigorifice de depozitare. Adrian Bălin, şef birou Inspecţii şi Control în cadrul DSVSA Maramureş, a precizat că în urma controlului nu s-au depistat nereguli majore, iar neconformităţile au fost remediate pe loc.
 
„Acest timp de acţiuni vor avea caracter permanent, până în septembrie. Este caniculă şi noi trebuie să ne asigurăm că unităţile de alimentaţie publică respectă toate normele sanitare-veterinare în vigoare”, a conchis Adrian Bălin.
Citeşte mai mult...
 
Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, prof. Eugenia Godja, in direct la Radio Sighet PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Luni, 11 Iulie 2011 07:05
Marţi  12 iulie  2011,  între orele 18,20 -19,00, Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, prof. Eugenia Godja  va fi în direct cu cetăţenii municipiului Sighetu Marmaţiei, la emisiunea  “ORA CETĂŢII” la Radio Sighet, pe unde medii 1404 khz.

Invitat special: prof. univ.dr. Valeriu Oros

Tema emisiunii : Situaţia învăţământului românesc şi maramureşean- realităţi şi perspective.
Cetăţenii oraşului pot dialoga în direct cu primarul municipiului sunând la telefonul 0262 318850 !  
Ultima actualizare Duminică, 10 Iulie 2011 22:01
Citeşte mai mult...
 
Energie verde pentru cinci comune de pe Valea Izei!! PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Vineri, 08 Iulie 2011 08:32
Autoritățile locale din Vadu Izei, Oncești, Bârsana, Strâmtura și Rozavlea au făcut împreună un proiect ce-l depun pe POR, la finanțări europene, nu la programul guvernamental "Casa verde", pentru o centrală electrică cu panouri fotovoltaice.
 
"Am făcut un grup de inițiativă pe cele cinci comune, am observat că finanțarile se dau mai ușor într-un asemenea context, plus că așa am adunat o populație deservită de peste 20.000 de locuitori. Comuna Oncești pune la dispoziție fosta lor pășune, va fi vorba de cinci hectare de panouri solare, iar centrala va scoate 2,5-3 MW, la o investiție de aproximativ 5 milioane de Euro." spune primarul comunei Vadu Izei, Gheorghe Moldovan. S
 
tudiul făcut de autoritățile locale arată că acel câmp de panouri solare va acoperi consumul tuturor localităților, în materie de iluminat public și consum pentru instituții, cuprinzând și planurile de dezvoltare ale localităților pe următorii zece ani.
Citeşte mai mult...
 
Soferii care nu respecta regulile vor fi urmariti in toate statele UE PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Joi, 07 Iulie 2011 08:18

Parlamentul European anunta ca a fost stabilit un acord prin care schimbul de informatii intre statele membre privind inmatricularea vehiculelor va deveni in curand regula obligatorie, pentru a permite urmarirea infractiunilor celor mai importante din codul rutier, indiferent de statul UE in care au fost comise.

 

Prin aceste reguli se va consolida securitatea rutiera si va fi asigurata egalitatea in fata legii a tuturor contravenientilor, inclusiv a celor care locuiesc intr-un alt stat membru.In urma acestui acord statele membre vor comunica coordonatele soferului sau ale titularului certificatului de inmatriculare al vehiculului acuzat autoritatilor din statul in care infractiunea a fost constatata, pentru ca acestea din urma sa poata incepe urmarirea.

Citeşte mai mult...
 
Atentie ! Se ia curentul . PDF Imprimare Email
Scris de Sighet Online   
Miercuri, 06 Iulie 2011 11:32
Din cauza unor lucrări în instalaţiile electrice se va întrerupe furnizarea energiei electrice, etapizat, în intervalul 4 – 7 iulie, a consumatorilor din mai multe localităţi ale judeţului. Aceste lucrări sunt necesare pentru repararea instalaţiilor şi creşterea gradului de siguranţă în alimentarea cu energie electrică. Astfel zonele in care se va lua curentul sunt:
 
Săpânţa, (din centru spre Sighet) în data de 6 iulie între orele 8.00-16.00
 
Sighetu Marmaţiei (cartierAlexandru Ivasiuc - zona blocuri, atelier tâmplărie, str. Dragoş Vodă) în data de 7 iulie între orele 8.00-16.00
 
Citeşte mai mult...
 
« ÎnceputAnterior31323334353637383940UrmătorSfârşit »

Page 35 of 50

Dr.Max - Farmacie

Sustine Sighet-Online.ro

Amount: 


Banner
Banner
Banner
DICTIONAR ONLINE:

Vremea


.
.
.

©Copyright 2008 - 2013 Sighet-Online.ro    Termeni si conditii  |  Sitemap  |  RSS  |  Despre noi  |  Contact